Gå til innhold

ludde74

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ludde74

  1. Hei:)

     

    Mye underlig om dreimoment her.. tror noen blander sammen kraft og arbeid. Dreimoment er et mål på kraft (Newton), dvs den kraften som stempelet presser mot veiva. Hestekrefter er et mål på arbeid, dvs hvor lenge stempelet skyver veiva rundt (omdreininger i minuttet).

     

    Bare litt flisespikking, Dreiemoment er et mål på arbeid (newtonmeter), dvs den kraften (newton)som presser stempelet ned ganget med slaglengde.

    Hestekrefter er et mål på effekt, arbeid ganget med strekning, her dreiemoment ganget med turtall :)

    Edit: ifølge wikipedia:

    Enheten for dreiemoment må ikke forveksles med enheten for arbeid som også er Nm (som tilsvarer 1 joule). Arbeid er definert som skalarproduktet av kraft og strekning, og dreiemomentet er definert som kryssproduktet av kraft og arm.

     

    Ok, jeg tok en snarvei her i pedagogikkens navn, men siden vi allikevel spikker fliser: Her sier du både at "Dreiemoment er et mål på arbeid" og at "Arbeid er definert som skalarproduktet av kraft og strekning", mens "dreiemomentet er definert som kryssproduktet av kraft og arm". Skjønner? Lar seg ikke kombinere;) Dreimoment er verken et mål på kraft eller arbeid, det er som du siterer kryssproduktet av kraft og arm. Arm her er ikke slaglengden som du sier, men halve slaglengden, dvs avstanden fra senter av veiva til senter av festet mellom veiv og og stempelstag. Se for deg "armen" eller "vektstangen" som en horisontal linje mellom disse punktene når stempelet er i midtstilling, på vei ned.

    Dessuten sier du at effekt er arbeid ganget med strekning, mens det egentlig er effekt er lik dreimoment x tid(turtall). Mulig jeg la meg til hugg for et par fliser selv nå, men det er vanskelig å holde tunga rett nok i munnen når man skal prøve å forklare dette;)

     

    Her er et par gode artikler:

     

    http://vettenet.org/torquehp.html -- Gir noen gode "real life" eksempler, og gir kanskje trådstarter litt svar på det han egentlig lurte på:)

    http://science.howstuffworks.com/fpte.htm -- Teknisk om begrepene

  2. Hei:)

     

    Mye underlig om dreimoment her.. tror noen blander sammen kraft og arbeid. Dreimoment er et mål på kraft (Newton), dvs den kraften som stempelet presser mot veiva. Hestekrefter er et mål på arbeid, dvs hvor lenge stempelet skyver veiva rundt (omdreininger i minuttet). På grunn av dette er ikke dreimoment og hestekrefter to forskjellige ting, dreimoment er en komponent i formelen for å regne ut HK. Formelen ser slik ut: HK(arbeid)=dreimoment(kraft)*turtall(tid)/K. K er en konstant som bestemmes av hvilke mål vi bruker (5252 for amerikanske footpound og HK, 9549 for Europeiske Nm og KW), men det kan vi se bort i fra i forklaringsøyemed.

    Kort sagt er HK lik dreimomentet ganget med turtallet. En motor med helt flat dreimoment kurve vil yte dobbelt så mange HK ved 4000o/m som ved 2000o/m. På den annen side: dobler vi dreimomentet i en motor, dobler vi også effekten.

    En annen ting å tenke på er at vi kan øke og senke dreimomentet og turtallet med girkassen, men ikke endre effekten.

     

    Derav svaret: Siden HK er et mål på hvilket arbeid en motor kan utføre, så kan disse utføre det samme arbeidet og de yter dermed likt. Veddemålet deres er uavgjort;)

     

    Når det er sagt så er det en hel del ting som har med valg av utveksling i girkasse og matching av girkasse til effektkurve og bilens formål som vil avgjøre hvordan disse motorene oppfører seg i bil.

    -Mvh Lars

  3. Som den første operatøren i verden, har SK Telecom laget sin helt egne lynmeldingsklient til mobiler.

     

    Les mer

    6692697[/snapback]

     

     

    Dette er vel litt baklengs, da de fleste nye tlf ( ialle fall de fem-seks siste jeg har hatt har "innebygd" lynmeldingsklient: SE har "mine venner" og Nokia har Presence. Aner ikke hva de heter på andre tlf. Forundrer meg litt at folk i det hele tatt gidder å sende sms når det koster 20 ganger mer. Disse lynmeldingsklientene er integrert i tlf, og funker akkurat som sms + en del flere funksjoner.

     

    _ludde

  4. Finnes det et javaprogram som gjør at jeg kan logge på og sende meldinger til mine hotmail kontakter slik som msn? Helst gratis.

    6541769[/snapback]

     

     

    Registrer deg på yamigo.com og bruk "mine venner" programmet som følger med telefonen:) Da vil meldingene poppe opp akkurat som tekstmeldinger og du trenger ikke kjøre noe ekstra javaprogram:)

  5. Telenor vil teste ut nye tjenester, og leter etter mobilbrukere som er villig til å være testpiloter. For bryet får du en N80 eller N73.

     

    Les mer

    6317895[/snapback]

     

     

     

    Og for bryet får man en telefon som er nesten 1,5 år gammel? Jada :/

    6318441[/snapback]

    Jaja, for N80 kom ut i desember 2004 :roll:

    Hva med å følge med litt bedre?

    N73 har ikke kommet ut enda, N80 har vært på markedet en liten stund.

     

    -------------------------------------------------------------------------------------

     

    Få gratis N73 hadde ikke gjort meg noe :dribble:

     

     

    Men da har du hatt den i 1,5 år også :)

    6318466[/snapback]

     

    Etter å ha snakket med en kjenning fra Telenor, får man telefonen når man begynner å "teste" tjenestene. Blir man valgt ut, får man telefonen en gang i september.

    6318475[/snapback]

     

    Sitat fra artikkelen: "Som takk for hjelpen gir Telenor deg en Nokia N80 eller en N73 etter at testperioden er over."

     

    Hva med å lære seg å lese før man er frekk ;)

     

    Jeg trykket på "diskuter artikkelen" vet du..

     

    Men takk for oppklaringen.

  6. Siden W800i ble sluppet på markedet har den solgt i bøtter og spann. Nå er oppfølgeren her, og byr på en roligere design og en teknisk overhaling. Vi har testet W810i.

     

    Les mer

    6070778[/snapback]

     

     

    "Om du ser bort i fra et noe annerledes utseende, EDGE for raskere internettilgang, og firebåndsstøtte, er den nye Walkman-telefonen prikk lik sin forgjenger"

     

    Og om man ser bort fra tråløs oppdatering av firmware, svar/videresend ikon på sms/mms, mulighet for å klippe ut og lime inn tekst mellom sms og kalender osv, tidslinjesøk i fotoviewer, backup/restore til/fra minnekort, Netfront htmlbrowser, mulighet for å sende vedlegg på e-post, skjermen er blitt bittelite grann større (2,5mm diagonalt), skjermen er mye bedre i sollys, kameraet er blitt bedre på å ta bilder i mørket, støtte for FlashLite themes og flere andre småting jeg ikke kommer på, men som gjør at brukervennligheten på denne telefonen er noe helt annet enn w800. Leser dere bruksanvisningen når dere tester en telefon?

  7. Dette minner om ansiktsløftningen på T610 og T630. K700 Og K750 virket som en større oppgradering.

     

    1. Hvordan er det med oppgradering av firmware? Kan det enedelig gjøres selv på en enkel måte? Har irritert meg over dette siden min første butikk oppgraderbare telefon.

     

    -Dette kan nå gjøres i menyen. oppdatering lastes ned via gprs og installeres automatisk

     

    2. Hvorfor ikke WiFi og uPnP på en ny telefon nå? Virker som dette kommer til å bli viktige multimedia funksjoner utover. Skuffende... Selv om det ikke er toppmodellen.

     

    -Pris

     

    3. Infrarød på W810? Dette kunne vært forbehold lavere modeller. Så sant det ikke følger med et program for å bruke mobiltelefonen som universal fjernkontroll(noe jeg tviler på).

     

    Hvorfor har ingen menystyrt fjernkontroll programvare på telefoner med Infrarød sender?

     

    - Rekkevidden på IR er omvendt proposjonal med overføringshastigheten. På en tlf må du sitte ca 1,5 meter fra TV'en :)

     

    4. W800i hadde 512MB kort medfølgende. En oppgradering av telefon burde også inkludert et større minnekort, 1GB, og lagt på et par hundrelapper på prisen.

     

    -Pris

     

    5. At de har fjernet kameradekslet ser jeg på som helt meningsløst. Hvorfor i alle dager? Skal alle gå med q-tips og blåsprit i lomma?

     

    _ Problemer med å få mekanikken til å holde

     

     

    6. Det står at "sony har tatt hintet og fjernet styrestikken!". Hva? Dette var jo en av årsakene til at jeg gikk fra Nokia til SE. Hva er galt med den? Og nå får vi en knirkete pilplate du må trykke deg vondt i tommelen av i stedet?

     

    :thumbdown: skuffende...

     

    Tror jeg holder meg til min T630 med den gode styrepinnen til det kommer en god telefon som er adekvat nok til et bytte. *lei av å vente*

    6074257[/snapback]

  8. D-Paden på w810'en min knirker som en gammel dør! Ser på esato at det også er andre som har opplevd det samme:

     

    http://www.esato.com/board/viewtopic.php?t...618#post1622191

     

    Er det noen her som har opplevd dette, og er det evt noe man kan gjøre utenom å sende den inn?

    5977853[/snapback]

    Hei!

    Jeg har et reparasjonstips! Om du har en tube med silikonpasta, eller teflongrease

    press ut en tynn stripe rundt kanten på knappen, slik at noe presses ned mellom knappen og dekselet. Tørk så av overflødig grease.

    (Grunnen til at jeg anbefaler smurning i fast form, er at da er man sikker på at ikke det renner stoff videre inn i telefonen, som kanskje kan resultere i brudd på garanti)

    Jeg gjorde dette på min W810, og den ble helt stille.

    5983243[/snapback]

     

     

     

    Det gikk som smurt! Brukte dielektrisk silikonpasta og nå er den helt fin.

    Takk for tipset :)

×
×
  • Opprett ny...