Gå til innhold

@ir

Medlemmer
  • Innlegg

    685
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av @ir

  1. Det eg trur dei fleste "gløymer" når det kjem til denne oppgåva er at dei ikkje skal ta med dei 400 000 som Fotland mek. allereie har nytta.. Dette vert sett på kostnader som er oppstått før år 0, og skal derfor ikkje takast med i investeringsanalysen, eller kapitalbehovet. Årleg innbetaling kan reknast greitt ut når ein har omsetninga og bruttofortenesta.. Ellers fekk me jo oppgitt levetid og kalkulasjonsrente så resten var vel alt "beint fram"?

     

    Internrenta blei forøvrig litt over 20 % (20,46% dersom eg hugsar rett).

     

    Du må heller ikke glemme økningen i omløpsmidler som du kartlegger i kapitalbehovet. Den må nemlig inn i investeringsanalysen.

     

    Oppgaven var litt tricky, men tror modellene og tallene mine ble riktig. Måtte bare være obs på at de variable kostnadene utgjorde 60 % av salgsinntekten ettersom dekningsbidraget var på 40 %.

    • Liker 1
  2. visste heller ikke hva optisk aktiv eller hva en heliks var, men lastet ned både engelsk og norsk wikipedia-database til Aardict som det ble tipset on tidligere i tråden, og det reddet meg.

     

    Noen som hadde hørt om optisk aktiv fra før? sto hvertfall ikke nevnt i stikkordregisteret til "Kjemien Stemmer".

     

    Optisk aktiv minte meg om planpolarisert lys som dreies ulikt i kirale forbindelser (som da danner speilisomere). Det var bare LEU-OH som var kiralt, og antok at dette derfor var riktig. Tegnet opp begge speilisomerene og forklarte litt. Krysser fingrene for at det er riktig.

     

    Sånn forøvrig synes jeg man hadde altfor dårlig tid i del 2. Irriterende, da jeg mener de tidligere gitte eksamnene var lettere. Heller ikke særlig mye regning, til min store skuffelse. Kunne gjerne ha vært mer om buffere og mindre om konsentrasjon av EDTA.

  3. Heihei. Du, jeg holder med oppgavene selv og sliter på samme område. Særlig med oppgave 7 da det er uklarhet om hvordan de vil bruen skal bli seende ut. Ikke minst lurer jeg på hvordan man skal gå frem, og om det må være egne tegninger/illustrasjoner eller om man kan bruke det som er å finne på nett og sette sammen til eget.

     

    Har du noen tanker? Fristen nærmer seg skremmende fort!

  4. Jeg har klart å laste ned software updaten 2.0 på pcen. Men hver gang jeg prøver å åpne den i iTunes (shif+check for updates), så kommer den ikke lenger enn å klargjøre ipoden for oppdatering før jeg får den samme irriterende feilmeldingen; "iPod-enheten "iPod" kunne ikke oppdateres. Det oppstod en ukjent feil (5)."

     

    Noen som har peiling på hva jeg gjør galt, evt. hva jeg bør gjøre?

  5. Min gruppe har hittil vært veldig fraværende, og vil spørre hvor dere har blitt av?

    For å gjøre alt enklere - min FC: 1161-1174-5733. De fra gruppen min; legg meg til, send en pm med deres fc og gjerne fortell når dere har mulighet for å spille.

     

    Atir :)

     

    2-1 til @ir mot meg :)

     

    Haha, det sier du liksom AKKURAT etter jeg har oppdatert tabellene^^

     

    EDIT: Ups, merka major feil fra min side på tabellene! Rød strek på gruppe A skal være som de andre :S

     

    EDIT2: Fixed ;)

     

    Øhm, det var JEG som vant 2-1 mot Aspic. Tror du må edite litt mer, jeg, dessverre :)

  6. Jeg ser heller ikke noen form for behov for å sette inn fillers nå. For det første har de drøyet animen nok som det er , og attpåtil skal vi takke med en haug av fillers? Nei, sier jeg bare.

     

    Men så er ikke filler-arcen så altfor ille. Men fortsatt, ikke det samme. Men om de absolutt skal sette inn fillers, så kan de i alle fall slutte med den sinnsyke drøyinga som blir pressa inn når de er tilbake på mangaen igjen. Ja til framgang!

  7. Mine karakterer (forbehold om upresise tall fra tidlige år på grunnskolen ;) )

     

    8.Klasse (1.termin) - 4.3

    8.Klasse (2.termin) - 4.7

     

    9.Klasse (1.termin) - 4.8

    9.Klasse (2.termin) - 5.0

     

    10.Klasse (1.termin) - 5.1

    10.Klasse (2.termin) - 5.4

     

    VG1 (1.termin) - 5.0

    VG1 (2.termin) -

×
×
  • Opprett ny...