Gå til innhold

toygard

Medlemmer
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toygard

  1. Nå har jeg vært ute av gamet ganske lenge men det virker på meg som du forventer litt for mye av minimum FPS, så jeg tror ikke det er så "alvorlig" galt som folk her sier. 85-95 FPS average i Witcher 3 er ikke så langt unna hva jeg ser på diverse tester rundt om på nettet, og husk at de sikkert tester med en betydelig bedre CPU, plus at vi vet ikke helt hvor i spillet de tester, da det varierer mye.

     

    I Rise of the Tomb Raider ligger du en del under men jeg mener å ha hørt at det spillet krever veldig mye CPU?

     

    Husk at minimum FPS kan dippe nokså mye under average på visse steder i spillet. Prøv og finn tester hvor de også lister minimum FPS så vet du mer hva du kan forvente.

     

    Det er sikkert ting som kan forbedres, som folk her sier, men det virker som forventningene dine ligger litt høyt når du reagerer med en gang minimum FPS dipper under 60.

  2. Trenger hjelp til å finne frem i laptop-jungelen. Skal ha en som dama kommer til å bruke mest og hun er heldigvis ingen spiller, utenom Sims, så jeg tenker at vi dropper dedikert skjermkort. Fint om prisen ville vært nærmere 8000,- men det er viktigere å finne en god PC som holder en stund, enn å få det så billig som mulig.

     

    Noen specs jeg så og si har bestemt meg for er:

     

    Intel Core i5

    8 GB Ram

    256 GB SSD

     

    Utenom det er jeg opptatt av byggekvalitet og batteritid/ladetid. Størrelse på skjerm er ikke så viktig, men gjerne mellom 13" og 15".

     

     

    De jeg har sett på så langt er:

     

    Multicom's Talisa: http://www.multicom.no/multicom-talisa-u731-133-full-hd/cat-p/c100559/p10632082

     

    Multicom's Xishan N250: http://www.multicom.no/multicom-xishan-n250ju-156-full-hd/cat-p/c100561/p10632098

     

    Dell XPS 13: http://www.dell.com/no/p/xps-13-9350-laptop/pd?oc=cnx9317&model_id=xps-13-9350-laptop

     

     

    En ting som er viktig er at Win 10 er på engelsk og at en ren installasjon uten bloatware er mulig, uten å rote til garanti eller noe. Det er en av grunnene til at jeg lener meg litt mot Multicom's maskiner, men sånn som jeg forstår det er det ikke noen sak å få en ren installasjon uansett hva du kjøper, med Win 10?

     

     

    Hun vil ikke ha Mac, forresten.

  3. Jeg jobber ikke akkurat ved PC'en så det er ikke sånn at jeg blir stående i timesvis hver dag. Jeg tenker bare at jeg kan stå for å lese artikler, skrive e-poster, vanlig surfing osv, som når det er noe som må googles. Også setter jeg meg hvis jeg vil slappe av med et spill, en youtube video eller noe sånt.

     

    Så jeg tenker at jeg kommer til å veksle en del mellom sittende og stående, for å spare ryggen litt hvis det blir mange timer foran PC'en en dag. Er vel strengt tatt ikke nødvendig for meg, men det kommer ikke til å sprenge budsjettet mitt akkurat, så jeg tror jeg skal gå for et skikkelig bord denne gangen.

  4. Takk for svar alle sammen. Fikk veldig lyst på det bordet Vikingen anbefalte, går nok for det. Er nok på høy tid at jeg kjøper et skikkelig kvalitetsmøbel til PC'en.

     

    Jeg er ganske lang jeg også, ca. 193 cm, men tror nok en maks høyde på 120 cm vil gå, etter litt rask måling. Skal se nærmere på det før jeg gjør en beslutning.

     

    Folk kan gjene komme med flere innspill hvis de har noe å legge til.

  5. Er det mulig å få det til slik at dashboard er kun på engelsk? Har område satt til canada, og språk til engelsk men dashboard er en blanding av engelsk og norsk. Står at du kan endre til et foretrukket språk som er støttet under "faktureringskontoopplysninger" på xbox.com, men de antar visst at alle som bor i norge foretrekker norsk, så det kan ikke endres.

     

    Hadde vel gått an å endre konto-område men det kan sikkert by på problemer.

  6. Dette er et problem ja, men det er vel helst forandringer som blir gjort for det europeiske/nordiske markedet, ikke noe elkjøp gjør. Finnes ikke en enkel måte å gjøre det på, som jeg vet om ihvertfall, du må bare søke litt. Du kan f.eks starte med et google søk på "samsung hdtv 2012 lineup" og sammenligne modellene der. Samsung UE50ES5505 som er nokså populær på elkjøp, virker som den er Samsung UN50EH5300 i USA f.eks.

     

    De gjør det ikke enkelt for oss.

  7. Etter MYE undersøking på nett og svar fra dyktige folk på avforum.no/avforum.com/avsforum.com, er konklusjonen at Panasonic Viera TX-P50GT60Y er den beste TVen.

     

    Plasma er bra når det gjelder bildekvalitet, responstid og input lag, men vær obs på image retention (HUD, radar osv. blir hengende igjen på skjermen etter kort tid) som gjør at du aldri får helt ro i sinnet når du spiller på plasma. Dette er et alvorlig problem. Spilte f.eks Tomb Raider på min Panasonic V20 (2010 modellen) og jeg så "campfire menyene" mens jeg utforsket en mørk hule, noe som ødela innlevelsen helt.

     

    Det henger seg ikke fast permanent, men det er irriterende nok i den perioden det er der. Store kontraster som hvitt på svart f.eks, henger seg fast med en gang. Var nesten redd for å pause filmen på min PS3 f.eks, for det var irriterende at pause ikonet satte seg fast i venstre hjørne. Så også hvor teksten hadde vært når jeg hadde det på.

     

    Panasonic sine modeller er fæle på dette, og jeg tviler på at det er fikset på de nyeste modellene. Aldri mer plasma på meg, det hjelper ikke hvor bra de er ellers, når jeg ikke får ro i sinnet mens bruker den.

     

    www.hdtvtest.co.uk er forresten helt på jordet når de sjekker tv'en for image retention. Når jeg leste V20 omtalen som gjorde at jeg bestemte meg for den, skrev de at det var "virtually no" image retention, på GT60 omtalen står det "very little". Mulig de tenker relativt sett, og det sier litt om hvor mye plasma tv'er sliter med image retention.

     

    Prøver bare å advare deg så du ikke gjør det samme bomkjøpet som meg. :)

  8. Men, jeg ville ikke satset på å få mye penger for spill nå om dagen. De fleste har tilgang til Amazon/Play/Zavvi, de kjører jo ofte kampanjer på temmelig nye greier til en hundrelapp, pluss minus. Sammen med indie-bundles og salg på Steam ender man ofte opp med en million spill og alt for lite tid til å spille dem.

     

    Ja, det er nettopp det. Er nok ikke samme markedet for bruktspill nå, som det var for rundt 5 år siden... det har jeg merket. Kanskje like greit. Får bare tenke litt mer over hva jeg kjøper, og heller beholde dem. Er bare ikke noe særlig til samler... blir litt for mye etterhvert.

  9. Kjøp deg heller en SSD disk som du har windows, programmer og spill på. Utgjør veldig stor forskjell, og de er ikke så dyre lenger. Har denne selv og er veldig fornøyd: https://prisguiden.no/produkt/samsung-ssd-830-series-128gb-151500

     

    Kommer aldri til å gå tilbake til mekaniske disker som system disk. Du får selvsagt ikke bedre ytelse i spill, men den generelle systemytelsen blir betydelig bedre, for ikke å nevne oppstart, som blir helt vanvittig raskt.

    • Liker 1
  10. Merk deg at den laptopen sannsynligvis har DDR3-utgaven av GT 650M, og dermed ikke er noe særlig å spille på. Selv et GTX 650M med GDDR5 er ikke noe særlig å spille på i min mening

     

    Både Inspiron og Xishan maskinene som er linket til her har GDDR5. Er ikke ute etter et kort som kan spille alt på max. Lillebroren min spiller mest xbox 360, men kunne tenke seg å spille litt på pc også. Spill som Diablo 3 og Minecraft til å begynne med, som ikke krever så mye. Men det er jo greit å kjøpe en pc som holder en stund og kan spille mer krevende spill etterhvert.

     

    Noen forslag til mitt budsjett, arni90?

     

    Multicom Xishan W150E 15.6" mattFHD, i7-3610QM, GT650 GDDR5, 8GB DDR3 1333MHz, 750GB hdd, uten operativsystem er vel bra vil jeg si, legger man på en samsung 830 128 GB SSD så vil jeg si det er bedre. Følger ikke med operativsystem det er ulempen.

     

    Her sett litt på multicom sine laptops og er interessert i de. Liker faktisk at operativsystem ikke følger med, da jeg kan jeg sørge for en helt fersk installasjon selv. Enda bedre hvis vi setter inn en SSD. Da blir det over budsjettet, men det kan jo være en "førbursdagsgave" eller noe sånt, fra meg.

     

    Er bare usikker på kvaliteten, varme, støy og hvordan multicom's service er.

  11. Vet det er vanskelig å komme i nærheten av G55 for 6-8000,- men hva vil dere si er det beste til den prisen?

     

    Har fått i oppdrag å finne en laptop til broren min og selv ville jeg helt klart valgt G55, men det er en del over budsjettet hans. Liker spesielt godt vifteløsningen på den, da laptops har det med å bli varme. Som dere sikkert skjønner leter jeg hovedsaklig etter gaming laptop.

     

    Har sett på: http://www.dustinhom...hProvider_dacsa som virker veldig bra til 8000,-. GT650M burde duge til de fleste spill. Vet ikke hvordan den er på varmeutvikling og støy, men håper ihvertfall ikke at den kan begynne å "throttle".

     

    Har ikke noe spesielle kriterier, utenom at det må være en så solid gaming pc som en laptop til den prisen kan være, og helst god kjøling og matt skjerm.

     

    Håper dere kan komme med noen forslag, vet at dere sikkert går gjennom et par hundre "ny laptop"-innlegg i uken.

  12. Sant det. Men det er jo ikke bare pga. UFC jeg vil ha Canal +. Glad i film og serier også. Ønsker ikke å være en pirat lenger, så da virker Canal + som en god måte å få underholdning i stua på lovlig vis. Og når du tenker på hva jeg må betale for ppv's så dekker jo det mye av månedskostnadene for Canal + Total.

     

    Bare litt usikker på det med kommentatorene, så hvis noen vet mer om det, vil jeg gjerne høre. Live er nok ikke noe problem, men er bekymret for reprisene. Kanskje noen sendinger har flere lydspor? Synes jeg så det når jeg hadde det. Mulig jeg bare sender en mail til dem.

  13. Tenker på å skaffe meg Canal+ Total pakken, mye pga. at de sender UFC. Hadde det i en prøveperiode og var veldig fornøyd, da Sport 2 kanalen sender mange repriser og med Goldberg og Rogan som kommentatorer. Men det er vel ikke noe som har endret seg? Er redd for at de etterhvert vil begynne med svenske eller norske kommentatorer, og det blir helt uaktuelt for meg. UFC Sweden var vel litt spesielt pga. at det var i Globen, men det var virkelig kjipt å måtte høre på et par svensker som forgudet Gustafsson.

     

    Noen som har Canal+ og vet om de fortsatt kjører med originale kommentatorer?

×
×
  • Opprett ny...