Gå til innhold

torstein89

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torstein89

  1. Hei!

    Har nå lest gjennom hele tråden og blitt ganske glad for at det finnes noen som er i samme båt som meg:) Er nå 19 år og har vel stort sett i hele mitt ungdomsliv vært sterkt plaget av pollen. Men plagene har vært sesongbetont (vår-tidlig sommer), plagene har da vært enormt kløende øyne, rennende nese osv..

    I den siste allergitesten jeg tok ca 2 år siden (våren, før pollensesong) ble det påvist at jeg også hadde mild støvallergi. Jeg hadde på denne tiden ikke store plager som nevnt, utenom sesong. Dvs ingen reaksjoner på støv utenom pollensesong. Medisinene jeg fikk var da livostin og aerius(fikk en mildere form først, men måtte bytte etter kort tid. Disse er de jeg har brukt i alle år mer elle mindre). Det som skjedde samme sommer var at alle plagene ikke forsvant, eller de røde øynene forsvant ikke, så jeg begynte med vanlige saltvannsdråper pga sviing og tørrhet. Brukte også etterhvert spersallerg for å fjerne symptomene.

    Så plagene har vært der mer eller mindre i 1 1/2 år, men de har blitt sterkere fra sommer/høst 08 (føles hvertfall sånn) og mitt hovedspørsmål er vel egentlig om støvallergi kan utvikle seg til å bli sterkere? Slik at det er dette som gir mine plager?

    Blir også ekstra rød ved tv og pc bruk eller annen lesing. Føler derimot ikke at jeg har noe dårlig syn og har ikke følt stort behov for briller eller linser fordi jeg ikke ser bra nok.

    Ser ut som øyetrøst har fungert for de fleste her inne? Er plagene helt borte?

  2. "Har du pulsklokke, så skal du trene mellom 90-95% av din maksimale puls (som du tester ved å gå/løpe til du ikke klarer mer i en motbakke - etter god oppvarming).

     

    Har du ikke pulsklokke, så er det så enkelt som at du skal være kraftig andpusten, men ikke fryktelig stiv i muskulaturen - og hvert drag skal være på 4 minutter.

     

    Du skal ikke løpe alt du orker, for da vil du stivne etter 1-2 minutter. Deretter er det 3 minutter med rolig gange eller jogg (ikke stopp opp). Gjenta dette 4 ganger. Med 10 minutters oppvarming så har du gjennomført en effektiv trening i løpet av 35 minutter." (Schrødingers Katt)

     

    Dette kan kanskje fungere på sykkelen også?

     

    Når jeg trener med sykkelkubben min, kjører vi et intervallprogram på 30-45 min på ruller. Da har vi oppvarmingen som varer i ca. 10 minutter. (Du kjenner når du er varm) Det skal være rolig, men konstant oppvarming. Etterpå kjører du et drag på 5 min, hvor du holder middels høy intensitet, slik at du vet at du klarer å holde 5 minutter. etterpå er det 3 min nedkjøring. Så er det 5 minutter til med det samme. Så er det 3 minutter nedkjøring. Deretter kjører vi 15*15 sek. Altså at vi trår til, og kommer rett under maks. Så er det 15 sekund med helt rolig, og så 15 harde igjen osv.. i 5 min. (du skal trå til 10 ganger i alt.)

    Så er det 2 min rolig, og så samme opplegget i 5 min. Så er det 3 min nedkjøring, før man går over på 3 min med rett under maks. Du skal holde et tempo som gjør at du klarer å holde det uten å få melkesyre. Men du skal være skikkelig sliten siste 30 sekundene alikevell. Så er det ca. 10 min nedkjøring med helt rolig intensitet.

     

    Det er sånn vi gjør det på vintertreninga. Dette hjelper virkelig. Vi gjør dette 1 gang i uka. Ellers er det jogging i skogen, med litt styrketrening. Ellers er det på terrengsykkelen, med rolig intensitet. Med noen timer på setet hver gang da. Da bygger vi oss opp til en ny rittsesong. I rittsesongen, har vi ingen intervaller, hvis det er ritt den uka. Da kjører vi oss helt ut i rittet, slik at det blir den harde treninga. På denne måten får vi overskudd.

     

    Dette var rett og slett midt i blinken! Tusen takk;) Kan jeg bare spørre litt om hva slags styrke dere bruker, og hvor ofte?

  3. Bare husk å vente minst 2 dager før du går på neste harde intervalløkt om du planlegger å gjøre det ofte... tror formen din vil bli bedre om du planlegger rolige økter utenom intervalltreningene!

    Husk, når du trener, du skal sykle enten hardt eller rolig, ikke noe midt imellom, gjør du det ender du opp med utslitt kropp(dvs. ben) og fremgangen vil etterhvert ikke stige som før, og du oppnår ikke noe på treningene!

    er litt greit å ikke brenne seg på noe sånt.

     

    Hvordan intervaller vil du anbefale hvis jeg skal trene for meg selv..?

  4. En 60 minutters spinning økt vil jeg si er tilstrekkelig. Spinning er bygd opp på den måten at dersom du tar deg godt ut og presser deg selv, så skal du ikke klare å sykle mer enn de minuttene spinningen varer. En spinn 45 f. eks er litt annerledes enn en spinn 60.

    På spinn 45 har du mindre tid så tempoet blir høyere og mindre pauser og rolige sanger, mens på spinn 60 har du litt bedre tid å de kjører gjerne flere pulstopper i løpet av en time.

     

    Takk for svar!:)

    Hmm, akkurat nå så er det spinning for meg selv jeg snakker om.. Er ikke med i noen gruppe hvor det er slik som du snakker om. Sitter kort og godt på sykkelen og bare tråkker i 60 minutter, med tempoøkning mot slutten. Så vet ikke om du vil svare det samme nå? at 60 min er lenge nok.?

  5. Hvis målet ditt er å kunne sykle langt, da må du sykle langt(dvs. lenge), anbefaler å ta øktene med lav intensitet.

    Er det kune å sykle langt som er målet?

     

    Nei, slevsagt er det som alle andre å komme i god form:P Tenkte å trene endel vekter de neste månedene da jeg skal gå med gips på armen:/ Så derfor blir det vel en god blanding av god kondisjon, fettforbrenning og styrke. Vet ikke hvor lurt det er å trene mye bein når man skal sykle da?

    Har som sagt begynt med 60 min økter, kan dette være tilfredsstillende i begynnelsen? eller burde jeg kjøre enda lengre?

  6. Hei

     

    Har akkurat begynt så smått med spinning og har tenkt til å holde på med dette gjennom vinteren og frem til sommeren. Det jeg er litt i tvil om er hvordan jeg bør trene nå i starten og videre. Foreløpig har jeg holdt meg til relativt rolig økter på ca 60 min, er dette rikitig måte å begynne på? Målet er egentlig bare å komme i god form slik at jeg kan sykle relativt langt 10-12 mils turer. Lurte også på om det er lurt å trene ben samtidig, fant nemlig en artikkel på internett som så ganske interessant ut: Bentrening

    Kan dette være en bra form for tilleggstrening?

     

    Takker for svar!

  7. med den, mener du rulla?

    jo, den funker like bra til alle ;)

    Er bare opp til deg hvor mye penger du ønsker å legge i det ;)

     

    Hvilke sykkelbutikker har du i nærheten og hvilke merker driver de med?

    eller vil du kjøpe brukt?

    Nå er det jo slutt på sesongen også, så det vil være en del gode tilbud ute å går i butikkene...

     

    Tenkte på sykkelen;)

    Er en sykkelbutikk som ligger like ved Storo i Oslo, er her jeg studerer nå, men den sykkelen som jeg henviste til på finn er i Arendal og det er der jeg er fra, i tillegg så er det noen bekjente som selger den, så vet jo hvertfall at jeg ikke blir lurt, og hvor jeg skal henvende meg hvis det skulle skjære seg helt..

     

    Var innom den butikken på storo en dag, husker ikke akkurat hvilke merker de solgte, men så hvertfall noen bianchi sykler;) De hadde 20% salg og den billigste sykkelen lå på omkring 6000 inklusiv rabatt. Er egentlig litt for mye for min smak:/

     

    Skal snart tilbake til arendal så tenkte kanskje å stikke innom noen steder for å sjekke om det er noe salg, men er vel begrenset hva jeg kan finn nytt for 4000-5000 kr..

  8. Anbefaler en sykkel med shimano 105, mye mer robust en tiagra/sora...

    Kan ikke komme med noen konkrete modeller, det du burde gjøre er å gå til nærmeste sykkelbutikk å få sjekket opp dette.

     

    Kan legge til at rulle er MYE bedre å trø på enn en spinningsykkel, du kan liksom sykle med sykkelen som er perfekt for deg! Du slipper også å ha vondt i ryggen+ de første turene etter vinteren også, noe som du kanskje ville ha fått om du ville ha brukt spinningsykkel :p

     

    Så den er ikke noe å satse på for en nybegynner?

  9. Kjøpte meg ein Specialized - Sirrus sykkel no i sommar. Det er ikkje noke über-ultra super speed tour de france sykkel om det var det du var ute etter. Men er godt fornøgd, er mykje fart i den.

     

    http://www.specialized.no/sirrus-sport.86487.no.html - Du kan vertfall sjekke den ut :)

     

    Hmm, tenkte litt mer Tour de France aktig kanksje, med "buehorn" osv;)

    har sett litt på noe fra finn slik som denne:

    Racer fra Finn

    Fant noen specs på den også:

    Ramme

    Størrelse 43, 50, 52, 54, 56, 58, 60, 63cm

    Ramme Alpha SL Aluminium

    Gaffel Bontrager Approved, carbon

    Bakdemper

    Hjul

    Hjul Aluminium nav; Alex Aluminium felger m/eyelets

    Dekk Bontrager Select, 700x25c

    Drivverk

    Skiftere Shimano Sora STI, 8 gir

    Framgir Shimano 2200; triple: Shimano 2203

    Bakgir Shimano Tiagra

    Krank Bontrager Sport 53/39 or 52/42/30

    Kassett SRAM 850 12-26, 8 gir

    Pedaler Alloy/nylon road m/clips and straps

    Komponenter

    Sete Bontrager Race Lux Basic

    Setepinne Bontrager Carbon

    Styre Bontrager Select, 17 grader

    Stem Bontrager Sport, 26.0mm

    Styrelager Aheadset Slimstak m/semi-cartridge kulelager, seal

    Bremser Aluminium dual pivot m/Shimano Sora STI håndtak

     

     

    Er 185-186cm høy med tanke på om størrelsen er rett?

  10. Hei:)

     

    Som tråden beskriver så er jeg nå muliggens på jakt etter landevveissykkel for aller første gang, og jeg har derfor null peiling på hva som er bra eller dårlig. Planen er å trene mot sommeren, da jeg skal være med i et 11 mil langt løp sammen med noen kamerater. Selvsagt er det ikke bare pga løpet jeg ønsker sykkel, men også fordi det er en god mosjonsform.

    Siden det nå nærmer seg vinter og glatte veier kunne jeg også tenke å høre litt om hvilke erfaringer dere har med slike "sykkeldynoer" som man bruker innendørs.?

    For øvrig er ikke budsjettet altfor høyt, tenkte noe rundt 6000 +/-.

     

    Takker for alle svar, mvh Torstein

  11. Hei! mistenker at det er røket to sikringer i bilen min, men vet ikke hvilke det er pga jeg ikke har sikringsskjemaet som skulle stått inni sikringsskapet. Derfor lurer jeg på om noen har dette til en 1998 mod golf, eller som vet hvilke nr sikringene til 12volt uttak+lys i AC er?

     

    Takk for hjelp:)

  12. Det er jo snakk om en 4kanals forsterker her, så da skal han brokoble den til 2kanaler, værre er det ikke... og ja, da får du mere effekt til frontsettet ditt ;)

     

    Det pleier å stå på forsterkeren hvordan du brokobler den...

     

    Fant manualen til slutt og som jeg kan forstå skal det koples + 0 0 - og + 0 0 -

     

    Takk for hjelp, men rett meg gjerne om ette kan være galt..

  13. Hei

     

    Har lest litt rundt om brokobling av forsterkere. Vet ikke helt om jeg kan ha forstått dette riktig, men er dette noe som kan gi meg mer effekt på frontsettet? Forsterkeren jeg har er en 400w 4-kanals av typen RF, har lest på hjemmesiden at denne er "bridgeable". Er dette slik at jeg kan bruke alle 4 kanalene på 1 frontsett for å få mer kraft til dette?

  14. Det er nok mest sansynligvis bryteren i dørlåsen på førerdøren din

    Det sitter nemmelig en liten kontaktbryter på låsen som gir signal til sentrallåsen om du låser bilen din opp eller igjen, denne bryteren er da mest sansynlig irret, rustet, har dårlig kontakt eller ødelagt

    Det pleier som regel oftest å holde med å ta ut låsen og gjøre den ren og smøre den opp på nytt, så regner med ordner seg for deg desom du bar får fikset den du har

     

    Mvh support81

     

    Har du noen som helst anelse hvor denne sitter? Har hatt av dørene endel ganger så er rimelig godt kjent inni der, Men ligger den foran eller bak dekselet hvor vinduet ligger?

  15. Hei

     

    Noe veldig merkelig skjedde plutselig med sentrallåssystemet på min golf iv. Når jeg skal låse fra førersiden, blir kunne den døren låst mens alle andre fortsatt forblir åpne. Derimot om jeg låser fra passasjersiden låser alle dørene seg. Opplåsningen virker fint fra begge sider;)

    Dette gjør at jeg må trykke på låseknappen på panelet ved førersiden før jeg lukker døren og låser den siste døren med nøkkelen.

    Kan det bare være en sikring eller et rele som er gåent?

     

    Mvh Torstein

×
×
  • Opprett ny...