Gå til innhold

elaffen

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elaffen

  1. Det kommer helt an på dine forkunnskaper. Selv hadde jeg tatt kurs i, og jobbet med AWS før jeg tok denne og veldig mye fra kan overføres derfra. Brukte 10-12 timer på å gå igjennom Learning Path i forkant hvis jeg ikke husker feil. Hvis du ikke har noe skyerfaring fra før så må du gange dette med X. Det er for øvrig ikke alle spørsmål i sertifiseringen som er beskrevet i Learing Pathen til MS. 😐 

  2. Det er også et tidselement. El-"sykkel" går rett og slett for tregt. Skulle jeg hatt el-"sykkel" ville jeg brukt lengre tid enn det jeg gjør når jeg sykler. Og da tar jeg utgangspunkt i de el-"syklene" som er lovlige.

    Det kommer vel helt ann på løypa du sykler. Jeg bor utenfor ring 3 i Oslo og jobber midt i sentrum. Der er det for det meste nedover den ene veien og bare oppover den andre. Til jobben sykler jeg minst like raskt som racerene med min el-hybridsykkel. Tyngden gjør at man får god trillefart langt over de assisterte 25 km/t. Hjemover er det heller ingen tvil om hva som går raskes av el eller ikke el. Bortsett fra en med trimmet el-sykkel m/tilhgenger, så har jeg aldri blitt syklet fra i bakkene oppover. Har 7 km og 150 høydemeter en vei og bruker 12min ned. Litt over 15 minutter hjem hvis det da ikke er min tur til å plukke opp i barnehagen på veie. Raskeste kollektivalternativ bruker 30 minutter hver vei +venting.

  3. Finner det meget merkelig at det ikke er bygd inn en form for dynamo i disse, slik at man kan lade batteriet mens man bruker det. Ser for meg at skal jeg sykle 60km i variert terreng, vil sykkelen gå tom ca halvveis, og da kunne det vært kjekt om for eksempel en nedoverbakke hadde hjulpet til å lade batteriet, istedetfor å måtte finne en strømkilde.

    Noen modeller gjør dette. Lader batteri når en av bremsene brukes

  4. @EirikLF

    Nexus 4 koster under 3000 på cdon

     

    I ytelsesmålingene våre kommer Huawei Ascend P2 generelt godt ut. Det vi ikke helt skjønner er at noen av målingene spriker veldig. For eksempel gir AnTuTu oss målinger fra rundt 15 000 til noe over 20 000. Den første summen er relativt beskjeden, mens sistnevnte er helt på høyde med hva vi forventer av en såpass greit bestykket telefon.

     

    Målingene spriker fordi prosessoren og GPU klokkes ned når mobilen blir varm. Jeg opplevde store variasjoner med AnTuTu når jeg testet Ascend D1 Quad

     

    antutu-benchmark-results-depending-on-temperature_1358458413.jpg

    • Liker 1
  5. @Trondster

    Her snakker vi om å skrive ut, ikke dele på web. Jeg er enig i at konvertering fra en profil til en annen kan føre til problemer. Jeg har ikke like god oversikt som deg over hvilke skjermer som støtter Adobe RGB noe jeg trodde var vanlig selv på billige modeller. Mitt poeng er at "de fleste andre" som har råd til å kjøpe en programvare til 8000,- ikke kjøper en 1000 printer på Elkjøp som det blir sagt i videoen.

     

    Altså er videoen rettet mot de som velger å putte relativt mye penger i å få bedre bildekvalitet. Jeg regner med at disse spanderer litt mer penger i en god skjerm og printer også. Som støtter Adobe RGB fargerommet

  6. Argumentet om at Nexus 7 er for dyr faller bort når vi ser hva den koster i butikken. Espen har brukt en pris på 16GB versjonen som amobil testet i fjor høst. Denne finnes nå bare i 2 nettbutikker til en høyere pris enn hva den kostet når amobil testet brettet. Etter Amobil sin test har nemlig Google lansert en 32 GB modell som ved lansering kostet hundrelappen mer enn 16 GB utgaven. Ergo er 16GB versjonen faset ut av markedet, og det er nå 23 butikker som selger 32GB utgaven. Billigste butikk er Expert hvor du får den for 1600,-

     

    Da forsvant de to grunnene til at Nexus 7 bare fikk karakter 3 i denne testen. For lite lagringsplass, og for dyr.

     

    Jeg har forøvrig testet Xperia Tablet Z selv og synes den er bra på mange områder, men på grunn av størrelsen kan den ikke erstatte mitt 7-tommer nettbrett

    • Liker 5
  7. Vi har henvendt oss til Apple for å få deres kommentar til påstandene om at overfølsomme fuktindikatorer brukes så grunn til å avvise telefoner ved serviceverkstedene. Så langt har vi bare fått en bekreftelse på at spørsmålet om et tilsvar er mottatt.

     

    Lykke til. Har dere noen gang fått svar fra Apple om noe som helst? Jeg trodde bare det var en av de topp-10 som kunne uttale seg om produkter og tjenester fra Apple.

  8. Anton/LASL: Du burde sjekke ditt 5D Mark II for fokusfeil før du kårer Sigma sitt objektiv som vinner. På bildene av de tre vise menn ser man at Canon sin 35mm har fokus lenger bak på objektet. Altså er ikke ansiktet i fokus, men det er derimot skjegget til den vise mannen. Du kan i mine øyne ikke konkludere med at Sigmaen gir skarpere bilder basert på de eksempelbildene du har lagt ut. Jeg registrerer også at du har tatt eksempelbildene med 1/15 eksponeringstid. Selv om du bruker stativ, ville jeg ha sørget for å ta et bilde med nok lys slik at en eksponering på minst 1/100 er mulig.

    • Liker 1
  9. Du kan fint bruke en 2A USB lader med telefon/tablet som lader saktere. Dette med 1C osv er irrelevant her. Telefonen/tableten har uansett en egen ladekrets som kontrollerer ladingen av batteriet.

     

    Mulig det. Hvor går så grensen? Ved 2A, 5A eller 10A? Jeg ville ha forsøkt å holde meg så nærme som mulig hva det medfølgende laderen leverer av strøm. Har drevet en del med elektrisk RC, og der er en gylden regel at man aldri skal lade med mer enn 1C.

  10. Kjøpte min på Siba i Oslo forrige uke. Den ble levert med Android 4.1.1 JRO3S. Dette er en Android versjon som tydeligvis ikke er så vanlig. I alle fall så var det ikke mye hjelp å spore på nett når jeg skulle oppdatere til versjon 4.1.2 (JZO54K). Mitt problem var at installering av oppdatert OS ikke fungerte. Nexusen lastet ned siste version, men ved installering klaget oppdateringsscriptet om "assert_failed" og avbrøt oppdatering. Dette ble gjort flere ganger uten suksess. Mitt råd til de som kjøper Nexus 7 nå er at før de installerer apps og gjør personalisering sjekker om den har JRO3S og oppdaterer hvis mulig. Jeg måtte ty til "ren" installering av nytt OS (JZO54K) som selvsagt slettet all data som lå på tableten.

     

    De som selges på Siba er nordiske modeller. Altså samme modell i Sverige, Finland, Danmark og Norge. Siden Siba er et svenskt selskap, er det mulig de har sendt over noen eksemplarer fra Sverige. Medfølgende bruksanvisning er i alle fall på de 4 nordiske språk.

    • Liker 1
  11. Som det står i papirene så funker det med vanlige mobilladere, men siden de er 1A, og originalen er 2A, så får jo tabletten egentlig ikke nok strøm.

     

    Dette medfører vel ikke riktighet. Vanlige mobilladere leverer fra 500 mA og opp til 1000 mA (1A) hvor de færreste leverer så mye som 1 mA. Det som er viktig å tenke på er at batteriene ikke skal lades mer enn 1C. Et 1500 mAh batteri skal ikke lades med en 2000 mA lader. Der er det max 1.5A som gjelder

  12. For dem som fortsatt kjøper minnekort i butik gjelder at det er store prisforskjeller der ute.

     

    Dessuten lønner det seg å bestille på nett for å hente i butikk både hos Lefdal og Elkjøp. Et SanDisk 32GB microSD kort klasse 10 koster på nett kr 500,- (Expert 369,-) Hvis du dukker opp i butikken for å plukke fra hyllene kan du risikere å betale 800,- for samme kortet. Jeg har god erfaring med minnekort.no som eies av JapanPhoto. Samme 32GB kort selges der for 275,-. Minnekort.no hevder å ha billigst totalpris hvis frakt også skal tas med i beregningen. Som artikkelen nevner, så går det ann å få tak i 32GB kort til 199,-. Dette er hos proshop som tar 125,- for levering uansett minimumsvekt og størrelse på pakke. Totalpris overstiger da minnekort sine priser

  13. MS har fortsatt vesentlig høyere profittmargin enn Apple

    Kilde takk. Tall fra siste kvartal viser at Apple har en profittmargin på 29.65% ($11622/$39186 * 100) Microsofts ligger på 29.34% ($5108 / $17407 * 100)

    http://www.microsoft...Q3/default.aspx

    http://www.apple.com...er-Results.html

    Kilde:

    Apple, Profit margin (ttm): 25,80%

    http://finance.yahoo...+Key+Statistics

     

    Microsoft, Profit margin (ttm): 31,97%

    http://finance.yahoo...+Key+Statistics

     

     

    OK. Jeg refererte til siste kvartal, mens du henviser til siste 12 måneder. Vi ser at Apple har økt sin profittmargin og Microsoft har redusert sin, og vi kan vel også regne med at Apple vil gjøre det bedre de neste månedene også. Da er vel påstanden din om at Microsoft har vestentlig høyere profittmargin enn Apple ikke gyldig lenger

  14. MS har fortsatt vesentlig høyere profittmargin enn Apple

    Kilde takk. Tall fra siste kvartal viser at Apple har en profittmargin på 29.65% ($11622/$39186 * 100) Microsofts ligger på 29.34% ($5108 / $17407 * 100)

    http://www.microsoft...Q3/default.aspx

    http://www.apple.com...er-Results.html

     

    PS.

    Kom forresten over et litt morsomt sitat, fra godgutten Steve Ballmer, datert april 2007:

    "Now we’ll get a chance to go through this again in phones and music players. There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance. It’s a $500 subsidized item. They may make a lot of money. But if you actually take a look at the 1.3 billion phones that get sold, I’d prefer to have our software in 60% or 70% or 80% of them, than I would to have 2% or 3%, which is what Apple might get."

    Er det rart at Microsoft ser ut til å miste grepet? :p

     

    Ballmer bommet en del her ja. Prisen for den billigste modellen er i øyeblikket $649. Dessuten har vel aldri Microsoft hatt noe grep på mobilmarkedet

×
×
  • Opprett ny...