Gå til innhold

Msandvik

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Msandvik

  1. Etter mye leting med google fant jeg en liste over diverse "key-codes" for å få tilgang til skjulte instillinger. CTRL-F1 funket for meg. Da fant jeg overklokke-innstillinger under "power".

     

    Jeg prøvde meg litt med det lille jeg har lært etter mye lesing på internet. Fikk enten feilmelding etter 5 minutter i stress program, problemer for PC'en med å "poste" (starte) eller for varme temperaturer (64+ c).

     

    Jeg fant til slutt ut hva problemet var. Kabinettet mitt. Her er en sammenligning..

     

    1. Med kabinettet intakt, UTEN overklokking med stock kjøler = 2.67 ghz 60celcius under 100% stress.

     

    2. Med kabinettet intakt, MED 375 FSB med stock kjøler = 3.0 ghz 64+celcius under 100% load.

     

    3. Med kabinett-døren/siden tatt av slik at man ser innmaten til PC'en, MED 375 FSB med stock kjøler = 3.0 ghz 50-53celcius under 100% load. (har også skiftet fra "auto" core-volt til 1.2625 core-volt men dette har jeg gjort før uten at temperaturen holdt seg under 64c med overklokking)

     

    Her og nå så ser alt helt stabilt ut og underlig nok er det nesten 10 grader kaldere MED overklokking nå enn det var UTEN overklokking før jeg åpnet kabinettet.

     

    Logikken sier at kabinettet hadde veldig dårlig "air flow" men kabinettet mitt er unødvendig stort, har fine vifter, perforert metall-deksel oppå, på sidene og bak for bedre "air flow" og så videre.

     

    For og være helt ærlig så skjønner jeg ikke helt hvorfor alt ble så mye kaldere nå. Kanskje jeg ikke burde tenke noe over det og bare krysse fingerene og håpe at det holder seg slikt.

     

    Hvis noen har noen ideer eller vil diskutere dette så for all del "speak up". Jeg er helt klart ikke ekspert på dette så all insikt vill være bra for meg, om enn bare for å gi meg mer innsikt på hva som skjer her. :p

  2. (Hm, ser ut til at denne tråden havnet på feil plass. Skulle vell helst vært plassert i "Overklokking av prosessor"-seksjonen.)

     

    Har en Intel E6750 dual core processor som er på stock 2.67 ghz.

     

    Etter å ha lest masse guider og slikt så har jeg funnet ut hvordan overklokking gjøres men jeg har litt problemer med min BIOS.

     

    Jeg har ASUStek p5k 0603 motherboard/bios. Jeg må inn i BIOS for å skifte FSB fra 333 til 400 for eksempel. Eventuelt skifte min RAM "ratio" til 1:1 hvis det trengs (Har 4GB Corsair DDR2 800mhz RAM).

     

    Problemet mitt er rett og slett at jeg finner ingen plass i min BIOS hvor jeg kan skifte FSB eller RAM ratio i det hele tall. Det eneste jeg kan bytte på er CPU ratio (mellom 6 og 8, men dette har jeg ingen planer om å tulle med).

     

    Hvordan får jeg skiftet på FSB'en? Jeg har prøvd windows software variant for og skifte på FSB. Et program som heter "Clockgen" men det programmet fant ikke automatisk mitt hovedkort-oppsett og jeg kjenner ikke igjen noen av tallene i drop-down-menyen der heller.."

     

    Noen ideer?

     

    PS: Hvis noen av dere har noen generelle ideer on overklokking at en E6750 med stock vifte så hadde det vært greit også. Den kjører ganske varmt allerede med stress-test program (55-58 grader på begge processorene) men jeg tenkte kanskje jeg kunne overklokke så mye som mulig uten å forrandre på volten til CPU'en, slik at den i teorien ikke skulle bli noe varmere.

     

    Hvis jeg trenger ny vifte uansett for å overklokke E6750 til cirka 3.2 ghz, hvilken vifte er bra og kjøpe?

     

    PS2: Sorry hvis alt dette har blitt spurt før. Jeg har lest så mye dill dall nå at jeg har hodepine og har muligens oversett relevant info her på forumet.

     

    (Jeg har WIndows Vista Ultimate 32 bit)

  3. Hvis den står på "normal" så er det rett og slett oppløsningen på skjermen din som er for lav. Det skjer ofte når man innstallerer nye nvidia drivere. Høyreklikk på desktoppen, velg "properties" og velg "settings"-tabben. Der kan du velge høyere oppløsning. Prøv 1024x768 og se om det hjelper. Pass på at du setter på 32 bits farger også hvis det er blitt forrandret.

  4. Jeg innstalerte NVIDIA oppdatering siden Microsoft Update ba meg om det.

    Nå er alt på pcen i stor skrift. Ingen ting passer til skjermen !

    Jeg er skikkelig fortvilet, og håper på snarlig hjelp !

    Har prøvd å avinnstalere, men det går ikke (finner den ikke under legg til/ fjern maskinvare) Jeg kan ingen ting om data, så håper at noen her kan hjelpe !

    5970960[/snapback]

     

    Hm, har du windows xp? Tror du kan prøve det samme om du har en annen versjon av windows:

     

    Høyreklikk på desktopen og velg properties (det nederste valget hvis du har et annet språk en engelsk). Nå får du opp visuelle options for din PC. Gå til tabben som heter "appearence". Det skal være et valg om skrift-størrelse (Font size). Pass på at den er på "normal" or ikke "extremt stor" eller noe slikt.

  5. Gode nyheter. For meg i allefall.

     

    Etter å ha lett etter et svar på denne irriterende gåten i 2 uker på nettet, inni PC'en min og på bunnen av noen flasker med øl og marlboro røyk-pakker... fant jeg The Holy Grail.

     

    En thread startet av folk som hadde problemer med geforce kort. Over 2000 posts der nå. Den første posten i den threaden blir oppdatert hele tiden meg alt det nyttige som folk sier i den threaden. Midt i alt det kaoset var det en fyr som ga en liste over the beste driverne for geforce 6600gt. Merkelig nok var de beste driverne litt gamle.

     

    Den nyeste forceware driveren fra nvidia er 84.21 og den driveren lager MASSE artifacts på skjermen min etter bare 1 minutt med spilling. Helt uten grunn.

     

    Så jeg prøvde driveren som denne fyren i den threaden påsto skulle være stabil. 78.05 er versjonen på den driveren. Det er en beta-driver fra nvidia, tilgjengelig på nvidia's beta-driver seksjon.

     

    Den funker veldig bra! Ingen artifacts lengre!

  6. Jeg installerte drivere på nytt og slikt.. IGJEN..

     

    Da funket plutselig alt bra. Spilte WoW i 3 timer i strekk uten noen problemer i det hele tatt. Men så plutselig disconnecta jeg og fikk DETTE i fleisen: http://img372.imageshack.us/img372/3257/untitled27jx.jpg

     

    Kortet var på 43 grader noe som ikke er mye i det hele tatt.

     

    Jeg skjønner enda ingenting. Har prøvd alle mulige software for og finne ut hva feilen er som memtest, dxdiag, artifact tester og så videre... Finner ingen feil.

     

    Noen som har noe tips? :(

     

    (Jeg har prøvd og ta ut og sette inn alle kort, minnebrikker og slikt men det hjalp ikke)

  7. Det med testing av minnet er ikke så viktig.

     

    Har du prøvd ny DirectX? Er det bare i DirectX-spill du får Artifacts?

     

    Hilsen,

    efikkan.

    5958645[/snapback]

     

    Jeg hadde innstallert en directx 9.0c versjon som var 20ish MB stor. Nå har jeg den aaaller nyeste directx (full versjon) som var på litt over 50 MB.

     

    Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om hvilke spill jeg har problemer med. Jeg har mest problemer med world of warcraft. Får artifacts etter 1-60 minutter.

     

    Oblivion kan jeg spille med bra grafikk i 1-2 timer før jeg får artifacts. Noen ganger får jeg ikke artifacts. Kanskje fordi jeg ikke spiller mer en et par timer i slengen.

     

    Halflife 2 er litt hip som happ. Av og til skjer det ingenting, andre ganger forsvinner så mange polygoner at jeg ikke ser hva som skjer etter en time.

     

    Doom 3 spilte jeg helt igjennom uten et eneste problem...

     

    Har bare disse spillene innstallert. Jeg får ingen artifacts utenom slike spill. Ingenting på desktop eller i videoer eller noe slikt.

  8. Hei og velkommen til forumet!

     

    Hvilket merke er strømforsyningen?

     

    Jeg anbefaler at du kjører Memtest86 fra Ultimate Boot CD.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    5958470[/snapback]

     

    Tror ikke det har noe med strømforsyningen for jeg hadde dette problemet før jeg fikk denne strømforsyningen. Jeg hadde en pitteliten 280w PSU og byttet den for et par uker siden til en 480W for og se om den forrige strømforsyningen var problemet. Denne større PSU'en forbedret ingenting. Kan sjekke uansett. Skal gjøre det snart.

     

    Jeg har til nå brukt driveren som fulgte med gainward kortet og da fikk jeg artifacts etter ca en time med spilling. Nå nettopp innstallerte jeg de nyeste forceware-driveren fra nettet og da fikk jeg artifacts etter 1 minutt. Slik så det ut etter bare ett minutt i world of warcraft nå nettopp: http://img380.imageshack.us/img380/7170/untitled4ws.jpg

     

    Ser du den svære fine trekanten som strekker seg over bildet? Huff! Det blir værre etter en stund også. Polygoner forsvinner her og der.

     

    Hva er det der ultimate boot cd greia forresten? Hvis jeg må laste ned noe og brenne det over på en CD sliter jeg for jeg har ikke brenneprogram eller tomme CD'er.

  9. Heisan!

     

    Jeg vet at det selvfølgelig er en grunn for problemene jeg har men jeg har ikke klart og funnet den enda. Så jeg spør dere litt mer proffe om hjelp.

     

    Problemet er:

    Jeg hadde et 128 MB ATI radeon sapphire pro (agp) og det funket bra i ca 1.5 år. Men så begynte viften på kortet og lage masse stygge lyder og etter et par måneder fikk jeg artifacts i spill (polygoner som blir dregd ut i alle retninger, manglende polygoner, svarte prikker på skjermen).

     

    Så jeg tok ut det kortet og satt inn mitt gamle Geforce 3 til jeg fikk mitt nye Gainward Geforce 6600GT 256MB AGP i posten. Det gamle Geforce 3 funket bra, ingen artifacts i spill. Men så satte jeg inn det nye Gainward-kortet og vips, så var artifacts tilbake.

     

    Driverne jeg hadde til Gainward kortet først var de jeg fikk fra hjemmesiden til Geforce. Eller rettere sagt, "the manufactorer" til geforce kort. Med de driverne hadde jeg masse artifacts. Så innstallerte jeg driverne som fulgte med gainward kortet på en CD og da ble det mye bedre. Da kunne jeg spille i cirka en time før jeg fikk artifacts.

     

    Jeg innstallerte directx 9.0c på nytt og det hjalp ikke så mye.

     

    Jeg innstallerte nye drivere til mitt motherboard og det hjalp ikke.

     

    Alt inne i PC'n min har mellom 20 og 35 grader bortsett fra gainward-kortet som er på 40 når jeg ikke spiller og er på max 50 når jeg spiller. Selve prosessoren er på 30-34ish.

     

    Hvis/når jeg får artifacts i spill som oblivion, world of warcraft, halflife 2 og slikt da trenger jeg bare restarte maskinen for og kunne spille i en time til før artifactsene kommer tilbake.

     

    Tillegs-opplysning:

    Jeg har en 160 GB HD og den ble korrupt for ca. 1.5 år siden. Jeg formaterte den og maskinen fant ut på egen hånd at ca 30 GB av HD'en var ødelagt så den "fjerna" det og nå sier maskinen at jeg har en 130 GB HD. Alt har funket bra siden da og jeg vet ikke om dette kan ha noe å si i dette tilfellet.

     

    Her er litt (mye) detaljer om min PC:

     

    Intel pentium 4 3.06 ghz prosessor

    Gainward Geforce 6600GT 256MB AGP Graphics card

     

    Computer brand name: Packard Bell NEC 00000000..

    Operating system: Windows XP professional (service pack 2)

    Total Memory size: 1024

    Memory runs at: Single channel.

    Motherboard model: NEC computers internati..

    Motherboard chipset: SiS 645DX

    Motherboard slots: 3xPCI, 1xAGP, v2.0

    BIOS: American megatrends.

    BIOS date: 06/23/03

    Super-IO/LPC chip: Winbond W83697HF

    480W PSU.

     

    Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!

    Vet ikke hvordan jeg skal finne ut nøyaktig hva som er feil. Jeg får igjen 16.000 på skatten i juni så jeg får vel råd til og kjøpe ny del hvis jeg bare finner ut hvilken del det er snakk om. Håper mest at det er noe jeg kan gjøre for og slippe å kjøpe nye deler da.

×
×
  • Opprett ny...