Gå til innhold

Forfe

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Forfe

  1. Ok, jeg får svare på

     

    Dette er sikkert nevnt flere steder i tråden - og Samordna Opptak og whatnot sitter sikkert med svarene - men jeg spør likevel: Hvis jeg går ut av videregående med ... la oss si 50 poeng (ink. ekstrapoeng, altså): Hva blir da mitt nye snitt medregnet de 120 poengene etter to års studier?

    +12, altså 62 poeng, men kun i ordinærkvoten. Fortsatt 50 i primær. Og f.o.m. 2009-inntaket får medisin samme regler som andre studier, og man kan ikke lenger få mer enn 3 konkurransepoeng fra utdanning (60 studiepoeng = 3 konk.poeng). Du får derimot alderspoeng istedet, noe man ikke får i dag.

    Er det ikke 1 poeng per 30 studiepoeng? (før de nye reglene trer i kraft)

     

    og

     

    Er du sikker på at dette stemmer?

    3 poeng pr årstudium (60 studiepoeng), millitæret eller folkhøyskole. Maks tilleggspoeng for dette er 3, så du kan ikke ta millitæret og årsstudium og få 6p lengre.

     

    Til neste år (2009) blir det maks 2p for det samme

     

    Kilde: Her

     

     

    Man får fortsatt i år 12 poeng for 120 stp i medisin, men det er siste gang i årets opptak. 1 poeng per 30 stp stemmer ikke helt. Dette er fra side 20 i Informasjonsheftet for medisin (PDF), gitt ut av Opptakssentralen for medisin:

     

    15-29 studiepoeng: 1 poeng

    30-44 studiepoeng: 2 poeng

    45-59 studiepoeng: 3 poeng

    60-74 studiepoeng: 5 poeng

    75-89 studiepoeng: 6 poeng

    90-104 studiepoeng: 7 poeng

    105-119 studiepoeng: 9 poeng

    120--> studiepoeng: 12 poeng

     

    Jeg saderimot feil angående maks poeng f.o.m. neste år, beklager det. Det er 2 poeng som blir grensen, ikke 3. Fra Samordna Opptak:

     

    Fullført halvårig studium eller 30 studiepoeng (10 vekttall) gir 1,5 poeng.

     

    Fra og med opptaket 2009/10 vil det blir gitt 2 poeng. Fullført halvårig studium eller 30 studiepoeng (10 vekttall) vil gi 1 poeng.

  2. Dette er sikkert nevnt flere steder i tråden - og Samordna Opptak og whatnot sitter sikkert med svarene - men jeg spør likevel: Hvis jeg går ut av videregående med ... la oss si 50 poeng (ink. ekstrapoeng, altså): Hva blir da mitt nye snitt medregnet de 120 poengene etter to års studier?

    +12, altså 62 poeng, men kun i ordinærkvoten. Fortsatt 50 i primær. Og f.o.m. 2009-inntaket får medisin samme regler som andre studier, og man kan ikke lenger få mer enn 3 konkurransepoeng fra utdanning (60 studiepoeng = 3 konk.poeng). Du får derimot alderspoeng istedet, noe man ikke får i dag.

  3. Forfe: Ja, selvfølgelig. Det glemte jeg. Men om du får 3 eller under i 3MX må da det dra snittet ganske mye ned?

    Egentlig ikke. Har "en del" fag på vitnemålet så 6-er i 3mx gir 54,29 i snitt, 2-er gir 53,14. Har også alt av bonuspoeng (10 på primær, 12 ekstra på ordinær **edit: bare 12 til medisin såklart, er vel 3 eller noe ellers**) så kan faktisk godt risikere å komme inn på medisin og ikke siving. Men om det går i dass med matte så hadde jeg vel ikke klart sånn sivingrealfag uansett så, det er kanskje like greit.

  4. Har også søkt kjemi- og bioteknologi, men tror ikke jeg kommer inn, kommer til å få for dårlig i 3mx. Så da blir det medisin. Tipper Trondheim > Tromsø > Oslo > Bergen, men har ikke helt bestemt prioritering enda. Om jeg skulle få bra nok i 3mx må jeg nok tenke litt frem mot 1. juli...

  5. Men er det noen her som har noen erfaring fra studiet i Tromsø?, har det et godt rykte i forhold til de tre andre studiene i Norge?

    Lurer veldig på det samme... har bodd i både Oslo og Bergen før, og er i Trondheim nå, men har aldri vært i Tromsø. Regner egentlig med kvaliteten på studiene er de samme, og det samme med oppbygning (unntatt Bergen). Sliter litt med prioriteringen av universitetene hvertfall. Hørt at studiemiljøet skal være fantastisk i Tromsø (men det sier de også om Trondheim, hvilket jeg er helt enig i :p)

  6. I motsetning til visse folk som ler seg ihjel av ideen har jeg faktisk gått elektro -> medisin, med påbygging innimellom (så har jeg tatt realfagsfordypning i år, noe man ikke får fullt ut på påbygging), det er absolutt INGENTING som tilsier at det ikke skal gå så lenge karakterene er der. Jeg begynner til høsten, og har nok å gå på på primærvitnemål (altså uten utdanningspoeng osv) til å være trygt over grensen.

     

    Om du ikke har gode nok karakterer kan du ta opp de verste fagene. Hvor realistisk det er å oppnå høyt nok snitt er opp til deg.

  7. *host* Noen skulle tatt å filma seg selv spille idyll med fokus på høyrehånden *host*

     

     

    :whistle:

     

    Om du tenker deg at hver takt er 16-delt så går det omtrent sånn (D=downstroke, U=upstroke):

    (Prøv å beveg hånda opp og ned 16 ganger for å holde rytmen, men slå strengene bare der det er merket)

    G
    ----------------
    D---D--U-UD-DUDU
    
    C
    ----------------
    DU--D--U-UD-DUDU
    
    Em
    ----------------
    D---D--U-UD-DUDU
    
    D (under X-en går du over til Dsus4, er bare å sette lillefingeren på bånd 3, 1. streng)
    ---------X------
    D---D--U-UD-DUDU
    
    osv...
    
    I refrenget kan du jo spille f.eks
    
    Em - Am (Am ved X)
    --------X-------
    D---D-DUDUDU-UDU
    
    osv...

  8. Altså, på medisin får man opp til 12 bonuspoeng for 120 studiepoeng, men dette gjelder for siste gang i år. F.o.m opptaket i 2009 går også medisinopptaket over til alderspoeng (hvilket man i dag ikke får), og man får da maks 3 bonuspoeng for studier (og da for 60 studiepoeng).

     

    Du får tre poeng for militær, tre poeng for 60studiepoeng på universitet, pluss at du får alderspoeng fra og med fylte 21 år-maks 6 poeng.

     

    Militær- og utdanningspoeng er ikke kumulative, man får 3 bonuspoeng for ENTEN 60 studiepoeng ELLER gjennomført førstegangstjeneste.

     

    Alderspoengene får man fra fylte 20 år (gjelder også for medisinopptak f.o.m 2009) og man får da 2 poeng per år, maks 8.

     

    Ref. dagens poengutregning og medisinopptak f.o.m skoleåret 2009/2010

  9. Jimmy Buffet - Why don't we get drunk and screw:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=9wFpvRMIIEM

     

    Og jeg kødder ikke, det blir skikkelig allsang av det på refrenget, som folk plukker opp med en gang (funker vel ikke så bra om dere bare er to stk da, men destod bedre når det er litt flere)

     

    Edit: Forøvrig er det jævlig overvurdert å spille enkle klissesanger, det eneste som betyr noe er at du faktisk kan spille og er trygg på det, det er like bra med en hvilken som helst fin sang, og det er sikkert noen som er litt lei av å høre "Wonderful Tonight" for 104. gangen på nachspiel. Om du vil ha noe rolig og enkelt som er fint og ikke skikkelig klisjé så kan du f.eks prøve noe Gary Jules (mad world, falling awake), Joshua Radin (someone else's life, amy's song, winter), Ingrid Michaelson (the way I am) eller Iron & Wines versjon av such great heights.

  10. Du får to alderspoeng per år fra og med fylte 20, dvs hvis du søker i 2008 så får du 2 alderspoeng i det inntaket. (Eller hvis du fyller 21 i oktober i år så får du altså 4 alderspoeng i inntaket neste år!)

     

    Fra samordnaopptak.no:

     

    "Alderspoeng

     

    Det blir gitt 2 poeng for kvart år, max 8 poeng for fire år. Alderspoenga blir gitt frå og med det året søkjaren fyller 20 år for søkjarar med:

     

    3-årig vidaregåande utdanning

    fagbrev/sveinebrev

    forkurs for ingeniør- og maritim høgskoleutdanning

    teknisk fagskole"

  11. Øh, hvis man har 10 poeng fra realfag og fordypning (før 2009), og 3 fra et bestått studieår, OG minst 4 alderspoeng så kan man vel komme inn på ordinærkvoten med 4.9 i snitt ja.. (49 + 10 + 3 + 4 = 66). Primærvitnemålskvoten er 63.3, og siden maks bonuspoeng på primær er de 10 fra realfag og fordypning må man ha minimum 5.33 i karaktersnitt.

     

    Ang. jobbmuligheter er så å si alt innen finans (bank, meglerhus, i-banker), økonomistyring, ledelse og konsulentvirksomhet. Du stiller ca likt med kandidater fra NHH og fra sivøk på BI, eneste forskjellen er at du antakelig er foretrukket av tyngre teknologibedrifter.

     

    edit: srkievfiel

  12. Yeah. Da var alle de 7 obligatoriske øvingsoppgavene i Medisin for ikke-medisinere løst og godkjent. Godt å ha dem ute av veien.

    9505869[/snapback]

    Ferdig for 3 minutter sida her... tok litt tid på et par av temaene men, alt riktig heldigvis :) glad jeg slipper å skrive de mini-essayene istedet!

     

    edit: forresten, måtte man ha 5/5 på hver for å bestå? jeg stressa ganske fælt med å ha alt riktig, men veit ikke helt om f.eks 4/5 hadde gått? fant det ikke ut noe sted før jeg begynte.

  13. Skjønner. Humaniora ftw.

     

    Ser ikke ut som det er fri påmeldelse til disse fagene da.. What's up with that?

    Eller, nei... Det er ikke undervisning... Ser ut til at det fortsatt er eksamen.

     

    Får jeg tilgang til slides over it's learning og sånt når jeg bekrefter eksamensmelding i psy100x fagene?

    9471474[/snapback]

     

    Det tror jeg ikke du får...

    fra Innsida:

     

    "Melding til: Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse: Alle studenter

     

    For at du skal få tilgang til emnene dine i it`slearning nå i høst, må du undervisningsmelde deg og være tatt opp på emnet. På adgangsbegrensede emner vil det derfor ta litt tid før emnet dukker opp på studweb. Etteranmeldingsfristen på adgangsbegrensede emner er fredag 24. august."

     

    Det vi har fått høre av foreleserene er det samme, man må være tatt opp til undervisning for å få disse emnene på it'slearning.

  14. Fadderuke tar på, etter en knapp uke sitter jeg her med feber og rennende nese. Men beachparty, det skal vi få med oss :p

    9329029[/snapback]

    Haha, beachparty blir bra. De deler ut 1000 hawaii-skjorter ved inngangen... :!:

    9329117[/snapback]

    Where? When?

    9330091[/snapback]

    På tiger, fra kl 22 (tror jeg) og utover

     

    edit: muligens bare sånn linjeforenings-fest... veit ikke

×
×
  • Opprett ny...