Gå til innhold

qlubber

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av qlubber

  1. Hva skal du bruke denne maskinen til? I mine øyne er det lite hensiktsmessig å bruke penger på å oppgradere et så gammelt system.

     

    For å få en raskere PC, holder det med 8GB minne og en Solid State Disk (SSD = minnebasert disk) så vil alt du gjør på maskinen, som krever disklesing, gå raskere (oppstart av OS, oppstart av programmer/spill). Men i mange sammenhenger vil CPUen bli flaskehalsen i systemet. Denne maskinen kan brukes til kontoroppgaver, internett og gamle spill, mens til nyere spill og annen tung programvare vil den nok komme til kort.

     

    Når det kommer til skjermkort, så vet jeg ikke hva du bør velge. CPUen din vil fort bli flaskehalsen her, så ingen vits i å kjøpe et dyrt og raskt skjermkort under andre omstendigheter enn bytte av hovedkort/CPU også.

     

    Hva med å oppgradere alt (hovedkort, prosessor, minne, skjermkort, strømforsyning, minnebasert disk)? Å gå over fra en AMD Phenom II til f.eks. Intel i5 eller i7 vil være en ganske formidabel ytelsesforbedring.

  2.  

     

    Cocac Ola

    Skrevet 19. mai 2014 - 08:40

    Hei​

    Ja jeg henger med :)

    Jeg var klar over det du skriver , men jeg klarer meg ikke uten swappfile.- kan ikke svare på hva som skjer men jeg får blæskjerm og feilmelding.

    Etter jeg endret til C:\ har det fungert

    Jeg har en SSD-HDD og en SATA - HDD

    Kan være derfor,

    TAkk for svar

     

    Om jeg ikke tar feil, så bør du ikke ha paging-/swapfile liggende på SSDen din. Sett opp at du bruker HDDen til dette.

  3. Hei.

     

    Jeg skal kjøpe meg et nytt hovedkort som jeg skal sette følgende lagringsmedier på:

     

    1. SSD (For operativsystem og applikasjoner) - AHCI

    2. SSD (For lagring av lydfiler til musikkproduksjon) - AHCI

    3. RAID (For generell lagring, med 2 speilede HDDer, altså RAID 1) - RAID

    4. DVD-brenner - AHCI

     

    Pr. i dag så bruker jeg et hovedkort med 2 innebygde diskkontrollere, slik at jeg kan sette den ene kontrolleren til AHCI (2 stk. SSDer og 1 stk. DVD-brenner), mens den andre er satt opp for RAID 1 (2 stk. HDDer speilet).

     

    Spørsmålet er om jeg får til det samme oppsettet med kun 1 diskkontroller, og hva velger man eventuelt i BIOS (AHCI/IDE/RAID) for å få til ønsket oppsett.

     

    All hjelp mottas med takk :-)

  4. Noen som husker Sound Tracker? :-) Det var riktig nok til Amiga. Men jeg skulle ønske at noe tilsvarende, like godt, kom tilbake, der man kan finjustere note for note, uten at man må spille "live" på tastaturet...

     

    Jeg husker godt Sound Tracker/Fast Tracker. Dette var for meg starten på å lage egen musikk.

    Hvis du vil ha et bra tracker-program til PC, så sjekk ut Renoise. Billig er det også :-)

  5. Jeg er på utkikk etter en ny TV, og har noen ønsker som jeg bare kan finne på kommersielle monitorer (reklame/informasjons monitorer):

     

    Det jeg ser etter:

    - Monitor på mellom 55" og 60".

    - Uten tv-tuner, da jeg har Get PVR og HTPC.

    - Uten høytalere, da jeg kjører lyd gjennom stereoanlegg.

    - Ønsker helst breakout-box på monitor (men dette er ikke en nødvendighet).

    - Flat og pen som mulig, med minst mulig ramme.

     

    Kan jeg kjøpe en kommersiell monitor for dette bruket, og få like bra bilde som en monitor som faktisk er beregnet som TV?

     

    Forslag til monitorer som kan passe mitt oppsett, mottas gjerne :-)

  6. Hei.

     

    - For å kjøre Windows x64 må du ha en 64-bits prosessor, så sjekk at prosessoren faktisk er 64-bit før du kjøper denne Windows 7 versjonen. 64-bits versjonen utnytter HW bedre hvis du har 64-bits prosessor. En flerkjerneprosessor er ikke nødvendigvis synonymt med 64-bits arkitektur.

     

    - Samsung sine SSDer er generelt gode, så du gjør nok en trygg handel der.

  7. Det viste seg at driverene for kortet var feil, selv om det ikke så slik ut i enhetsbehandlingen. Jeg fant ikke oppdaterte drivere på hjemmesiden til Lenovo, men etter at jeg kjørte Lenovo System Update, så ble riktige drivere til WWAN-kortet lagt inn. Med korrekte drivere var det bare å legge inn PIN og jeg var online :-)

     

    Tusen takk for hjelpen til kjetilkl og Scriptgutten :-)

  8. Så lenge du har installert driverne så vil du bare få en mobil bredbåndsforbindelse sammen med trådløse nettverk som du kan trykke koble til på - du trenger ikke gjøre noe annet enn å putte inn sim-kortet. (se bilde)

     

    Hmm... Jeg har lagt inn driverene for kortet (Ericsson F3507g Mobile Broadband Minicard Network Adapter) og slått på WWAN (Fn+F5) men det kommer ikke opp noe som helst annet enn tilgjengelig WLAN tilgangspunkt. Jeg la akkurat merke til at WWAN-lampen på maskinen ikke lyser, og den står som avslått hvis jeg går ut og inn igjen med Fn+F5. Kan virke som om noe er galt med adapteret kanskje?

  9. Har betalt for Spotify Premium siden det ble mulig :thumbup: Har også Wimp Basis via CD og vi bruker begge flitting.

     

    Ellers er det mye musikk som fortsatt har kreativitet, kunst og egenart som fokus og Spotify åpnet virkelig denne verden for meg. Spotify er rett og slett det beste som har skjedd meg innen musikk siden jeg kunne sette på en Stereo8 kassett selv.

     

    Å si at Spotify kun inneholder mainstream viser klart og tydelig at man ikke har brukt særlig tid på biblioteket.

     

    Hvis du leser litt bedre så ser du muligens jeg skriver "Spotify kan sikkert fungere som en mainstream kanal" der jeg snakker om i fremtiden, og sier ingenting om at det ikke innholder mer i dag. Men utvalget er dessverre ikke bra nok.

     

    Jeg ønsker å lete i et bibliotek, som inneholder musikk som er interessant for meg, og ikke for hele verden. Og jo, jeg har brukt Spotify, og de har ikke i nærheten av utvalget jeg finner på BeatPort.

  10. Min erfaring og observasjon tilsier at musikksmaken hos "folk flest", som regel blir utviklet i relativt ung alder. Derfor liker min far på 75 år jazz, blues, klassisk, trekkspill o.s.v. Når det gjelder meg selv, så er det elektronisk musikk som ligger meg desidert nærmest. Jeg vil derfor tenke at det for mange er slik at de stort sett hører på musikk innenfor noen få sjangre.

     

    Spotify passer ikke for meg. Hadde det eksistert "Spotify-Elektronic-Music" så hadde saken vært en helt annen. Derfor bruker jeg www.beatport.com som er en nisjebutikk for elektronisk musikk. Der finner jeg all verdens musikk innenfor min musikksmak, i full kvalitet, rene lydfiler for nedlasting. Og jeg betaler gladelig mellom 10 og 20 kroner pr. låt. Siden er ikke perfekt, men på god vei :-)

     

    Jeg var selv pirat i mange år, men fant for noen år siden et alternativ som er veldig bra. Nå kjøper jeg all ny musikk der, i tillegg til at jeg gradvis bytter ut "den gamle basen" med lovlig innkjøpt musikk. Jeg var pirat fordi det ikke fantes et bedre alternativ. Det har aldri dreid seg om pengene for min del.

     

    Jeg tror at å lage nisjebutikker gir mer fokus på egen sjanger og vil gi bedre presentasjon og kvalitet enn hva Spotify kan klare. Og det gir bedre muligheter for konkurranse. Spotify kan sikkert fungere som en mainstream kanal, men jeg har mer håp om å se gode nisjebutikker, drevet av mennesker med forkjærlighet for egen sjanger.

    • Liker 1
  11. Hvis jeg har forstått dette riktig, så kan antall samtidige tilkoblinger som støttes også være noe å tenke på før innkjøp. Hvis du kjører torrents, så kommer mange av hjemmeruterene litt til kort hvis man har en noenlunde oppegående linje. Selv har jeg D/L: 20Mbit og U/L: 4Mbit og trenger derfor en ruter som takler rundt 800 samtidige tilkoblinger. Det typiske på hjemmemarkedet er at ruteren kun støtter 200, og da kan man fort få problemer med tilkobling fra andre maskiner i nettverket.

  12. Jeg har sett meg nødt til å oppgradere innmaten i maskinen min (nåværende oppsett vises i signaturen min) og har sett på følgende komponenter:

     

    Prosessor: Intel Core i7 920 2,66Ghz d0-stepping, BOXED m/vifte 4,8GT/sec

    Hovedkort: DFI LanParty DK X58-T3eH6, Socket-1366, ATX, 1xGbLAN, DDR3, ICH10R

    Minne: OCZ DDR3 6 GB Platinum LV Triple Channel, PC3-12800 3x2048MB 1600MHz (7.7.7.24)

    CPU-Vifte: Trenger anbefalning her. Jeg har masse plass i kabinettet, så målet er bare å få det så støyfritt som mulig, selv om prosessor blir noe overklokket (til 3,5 eller deromkring). Har også hørt at stock-kjøleren til 920'en er grei. Noen erfaringer her?

     

    Budsjettet mitt er på maks 6.000,- og komponentene jeg har fra før er:

     

    Skjermkort: Asus Extreme N8800GTX/768MB

    Strømforsyning: Mist ett-eller-annet 1000W

     

    Maskinen er til all-round bruk, men den må yte noenlunde bra på spill.

     

    Er dette et bra oppsett/innkjøp eller vil noen anbefale meg annet?

    På forhånd takk for hjelpen...

  13. Jeg har sett meg nødt til å oppgradere innmaten i maskinen min og har sett på følgende komponenter:

     

    Prosessor: Intel Core i7 920 2,66Ghz d0-stepping, BOXED m/vifte 4,8GT/sec

    Hovedkort: DFI LanParty DK X58-T3eH6, Socket-1366, ATX, 1xGbLAN, DDR3, ICH10R

    Minne: OCZ DDR3 6 GB Platinum LV Triple Channel, PC3-12800 3x2048MB 1600MHz (7.7.7.24)

    CPU-Vifte: Trenger anbefalning her. Jeg har masse plass i kabinettet, så målet er bare å få det så støyfritt som mulig, selv om prosessor blir noe overklokket (til 3,5 eller deromkring)

     

    Budsjettet mitt er på maks 6.000,- og komponentene jeg har fra før er:

     

    Skjermkort: Asus EN8800GTX 768Mb

    Strømforsyning: Mist ett-eller-annet 1000W

     

    Maskinen er til all-round bruk, men den må yte bra på spill.

     

    Er dette et bra oppsett/innkjøp eller vil noen anbefale meg annet?

    På forhånd takk for hjelpen...

  14. Jeg holder på med å installere en HP Pavilion dv6264eu med Windows XP der dette ikke er støttet med drivere på HP sine nettsider. Kun Vista er støttet. Det meste fungerer fint, men jeg mangler drivere til 2 enheter. I enhetsbehandlingen står de oppført med navnene "Coprocessor" og "PCI Device".

     

    Jeg har funnet ut følgende:

    - Maskinen har et NVidia nForce Go 430 hovedkort (MCP51)

    - "PCI Device" er etter hva jeg har forstått lydkortet

     

    Jeg har sømfart http://www.nvidia.com etter drivere, men kommer til kort på alt jeg har prøvd. Er det noen som kan hjelpe meg med å finne rett drivere? Nedenfor har jeg lagt ut snags av hardware som vises i enhetsbehandlingen i Windows, og snags av hvordan problemene vises i Unknown Devices 1.2

     

    post-98295-1195077663_thumb.jpg post-98295-1195077671_thumb.jpg

     

    På forhånd takk for hjelpen...

×
×
  • Opprett ny...