Gå til innhold

Linn_

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Linn_

  1. I praksisåret er det begrensninger.

    I første og siste året kan du stort sett jobbe med hva du vil, men bruk sunn fornuft.

     

    Å jobbe som natteravn går helt sikkert bra det, men såvidt jeg vet er det ulønnet. Søk heller jobb som vekter og tjen noen kroner.

     

    Har gått natteravn i noen år og det er ulønnet. Derimot så lønnes man med et tryggere nærmiljø for de unge :)

    Er bare 4t pr gang, hyggelige mennesker og mosjon på en tid på døgnet man ellers ligger i sofa og ser på tv.

    Anbefales!

  2. For å bli vurdert må du ha jobbet med mennesker, f.eks barnehage, psykiatrien, helsesektoren etc. Her teller også innsats i frivillige organisasjoner.

     

    Har du vært kokk i 10 år så har du ikke så veldig mye å stille opp med. Det var dette som stod i brevet jeg fikk i hvertfall.

     

    Jeg må nok si meg uenig med deg her Rune. For å bli vurdert så må du oppfylle de kravene som er satt. Hva du har jobbet som er nok ikke utslagsgivende for om du blir funnet skikket eller ikke. Er mange søkere med liten jobberfaring (les unge søkere) og søkere med annen bakgrunn enn sosiale yrker. Mangfold er nøkkelordet. Sosialkompetanse, gode verdier og livserfaring kan en kokk også ha :)

     

    edit: skriveleif

  3. Tok kontakt med PHS i Oslo over telefon på jakt etter en begrunnelsen på hvorfor jeg strøk under intervjuet.

    Der fikk jeg beskjed om å sende mail til [email protected]. Har nå fått svar og der har de bedt meg om å sende en skriftilig forespørsel. Uten å nevne postaddresse selvfølgelig.

     

    Noen som har gjort noen lignende? Hvilken postaddresse brukte dere?

     

    Spurte selfølgelig om det samme i svaret mitt men kan like gjerne spør her inne også.

     

    Er det noen andre som har vært andregangssøker og opplevde intervjuet annerleds enn første gangen?

     

    Du må sende inn et brev der du vil vite begrunnelsen. Send det til oslo eller bodø (alt etter hvor du var på opptak).

     

    Opplevde intervjuet veldig annerledes i år i forhold til i fjor. Men hovedårsaken til det tror jeg ligger hos meg. Jeg var mye mer mentalt forberett i år. Jeg hadde tatt den "slitsomme" jobben og virkelig finne mine grunnleggende verdier, hva jeg står for, hva jeg ønsker osv.. og jeg svarte på alle spørsmålene under intervjuet med dette som grunn. Så der jeg feilet i fjor, vant jeg frem i år.

     

    Lykke til neste år :)

  4. Hvordan har timeplanen sett ut for dere som har gått 1. året nå? Lange dager?

     

    Varierer veldig egentlig. Noen dager starter vi 0815, andre dager 1215. Har vel vært dager der vi har undervisning fra 0815 til 1600, mens andre dager hvor vi bare har hatt en dobbeltime.

     

    Sånn jevnt over, så har vi hatt undervisning hver dag. Enten auditorieforelesninger, klasserom eller storklasserom.

     

    Til kl 16? Skitt da får jeg kjøre "blått" for å rekke barnehagen i Oslo før kl 17!! :ohmy:

    Får håpe timeplanen i Kongsvinger ikke har så lange dager.

     

    Hvordan ser de første ukene ut? Hører at fadder uka skal være i Oslo for de som skal gå i Kongsvinger. Har man ingen forelseninger da?

  5. Tror rett å slett du ikke har god nok grunn. Jeg har hus, mann og 3 barn i skole/barnehage og belager meg å pendle hver dag oslo/kongsvinger.

    Jeg trodde det med dette var mulig å komme inn der man ønsket? Mener jeg leste noe om det. Du har jo god grunn til å ikke måtte pendle i allefall.

     

    Dette er nytt for i år. Man får tildelt studieplass etter karakterer. Siden det er flest søkere som ønsker å studere i Oslo så er snittet mye høyere her. Tidligere satte man "ønske" om studiested og fikk da utdelt plass etter behov.

  6. Ja, det høres ut som en bra plan. Har snakket med 2 andre som også skal pendle og som har lyst å samkjøre seg med noen. Så det er jo en veldig bra løsning å bytte på å kjøre eller eventuelt spleise på bensin :) Meld deg inn i phs kongsvinger gruppa hvis du ikke allerede har gjort det. Der går det an å finne ut hvem andre som eventuelt blir med på en slik ordning :)

     

    Har meldt meg inn i den gruppen min ikke fått noe svar enda:)

    Samkjører gjerne jeg.

  7. Noen som har sjekket tog avganger fra Oslo til kongsvinger ?

     

    Eneste jeg finner er avganger fra 0823... og det blir vel i seneste laget ?

     

    God Søndags kveld = )

     

    Ser dårlig ut med tog :hrm:

    Ser at det går buss fra bussterminalen kl 05.55. Er da i Kongsvinger kl 07.40.

     

    Jeg skal blant annet kjøre flere ganger, har sikkert ledig i bilen :)

     

    Jeg tenkte også bruke bilen endel - så vi kunne jo ha byttet på å kjøre noen ganger :)

    Blir spennende å se timeplanen :)

    Gleder meg noe helt vanvittig å komme i gang!

     

    Det har aldri vært snakk om at det er forskjellige konkurransepoeng-grenser på de forskjellige PHS avdelingene her i landet, men det var det jo. I Oslo kom man inn dersom man ble kvalifisert og hadde 50 eller mer poeng, Bodø ca 46 og Kongsvinger 45. Er dette noe nytt i år eller har det bare gått meg hus forbi?

     

    Dette er nytt i år siden det går igjennom SO.

  8. Ville bare nevne igjen at jeg setter ufattelig stor pris på hvis noen vil bytte plass med meg..Jeg kom inn i Kongsvinger men vil til Oslo pga Eier leilighet her, har samboer som studerer i oslo og har en hund som trenger meg . . .

     

     

    Ta gjere kontakt ! ! ! ! !! !

     

    Mvh

    Kristoffer

     

    Tror rett å slett du ikke har god nok grunn. Jeg har hus, mann og 3 barn i skole/barnehage og belager meg å pendle hver dag oslo/kongsvinger.

  9. Alle phs sine avdelinger stiller på lik linje. Dvs. at elever som går i Kongsvinger har like gode kvalifikasjoner (karakterer etc.) som de som går i Oslo. Det er hard kamp om plassene på alle tre skolene, men siden Oslo har mange flere skoleplasser enn f.eks Kongsvinger, vil du gode sjanser for å havne der om det er det du vil. Det er dermed ikke karakterer som avgjør hvor du blir tildelt skoleplass.

     

    Kongsvinger har 180 skoleplasser, mens Oslo har 192. Så det er jo ikke store forskjellen :)

     

    Kongsvinger 144 plasser

    Oslo 264 plasser

     

    Så er det riktig :)

  10. Ettersom PHS er med i samordna opptak nå, er det som ved andre skoler at de med høyest snitt er de som kommer inn i Oslo (regner med dette er førsteprioritert hos flest), mens de med lavere snitt kommer inn på eksempelvis Kongsvinger? Eller blir samtlige avdelinger tatt i en og samme betraktning og fordelt etter ønske slik?

     

    Kanskje en dårlig formulering.

     

    Eksempel:

    De fleste har Oslo som førsteprioritet. Av de som kommer inn er det da karakterene som teller og de med høyest snitt kommer inn i Oslo, mens de som ikke har høyt nok snitt for Oslo blir bearbeidet av eksempelvis Kongsvinger som er andreprioritert og tenkelig med et lavere karaktersnitt?

     

     

    Du har nok rett i at Oslo er førsteprioritet hos flere enn Bodø og Kongsvinger er, men det er på ingen måte slik at de "beste" kandidatene får skoleplass i hovedstaden mens resten havner på de to andre skolene.

     

    Alle phs sine avdelinger stiller på lik linje. Dvs. at elever som går i Kongsvinger har like gode kvalifikasjoner (karakterer etc.) som de som går i Oslo. Det er hard kamp om plassene på alle tre skolene, men siden Oslo har mange flere skoleplasser enn f.eks Kongsvinger, vil du gode sjanser for å havne der om det er det du vil. Det er dermed ikke karakterer som avgjør hvor du blir tildelt skoleplass.

     

    Dette har jeg også lurt litt på. Om det skal stå på karakterer så er Kongsvinger et bedre taktisk valg siden de bare har ca 180 søkere som har valgt denne skolen på 1.valg. Så i realiteten bør snittet bli lavere der. Skjønner ikke helt dette..

  11. Kanskje de er strengere på det å stryke én enkelt test, enn det å få mer enn 20 poeng totalt. Når jeg var på opptak var det fler som fikk beskjed om å fullføre, selv etter å ha pasert 20-grensa.

     

    Uansett, trist nyhet...

     

    Mhm.

     

    DEt var det i Oslo også. DE som ikke klarte svømmingen fikk fullføre alle testene og så ble det tatt en vurdering om de fikk komme på intervju eller ikke.

  12. Da er mitt opptak over for i år. Siden jeg strøk på svømmingen, så fikk ikke jeg beskjed om når jeg skulle møte på intervju etter de fysiske testene, slik som er vanlig. 19.30 på kvelden kom det en telefon der jeg ble invitert til intervju. Da hadde jeg allerede begynt å planlegge de vell 30 mila hjem igjen. Intervjuet gikk med blandede følelser. Fikk spm som "hvordan ser du på narkotika-salget i Norge", "hva synes du om straffenivået" etc. Var en del vanskelige spm som dukket opp. Satt inne litt over 20 min. Vedkommende som kom bak meg satt inne litt over 10 min, merkelig synes jeg.

    Alt i alt så var opptaket hyggelig. Man møter mange hyggelige mennesker å prate med, og det var en koselig atmosfære.

    Fikk på slutten 2-3 min å selge meg på, pratet da om hvor hardt jeg hadde jobbet på vgs for å få de nødvendige karakterene for å komme inn tidlig.

    Ellers så er intervju-situasjonen en erfaring man kommer til å ha i lang tid fremover. Tror jeg er herda mot fremtidige jobb-intervju en stund :D

     

    Var du inne i Oslo? Og om: hvilken nemnd fikk du?

  13. Jeg gleder meg til dagene der enkelte av dere har fått svar, mens andre ikke har fått noe konvolutt i det hele tatt. Det er ofte et spenn på noen uker fra første til sistemann får svar.

     

    Om dere trodde det var ille å vente på innkallingen til opptak, har dere en fin tid i vente.. :)

     

    Bortsett fra at alle får samtidig i år. 20.juli :)

    Samordnet opptak...

     

    Men husker godt det kjøret det var å sjekke postkassene i fjor.. og om man hadde fått et stort eller lite brev.. MYE bedre denne gangen :yes:

  14. Hei på deg politistudent og alle dere andre...Kjempe fin tråd!

     

    Tenkte å bidra med noen ord, om det kan hjelpe noen som gruer for testene dere skal gjennom. Jeg har nok noen flere år på baken enn dere alle, men er førstegangssøker og er like spendt som dere.

    Jeg kommer fra nord og har Bodø som første valg, men tar det jeg får...

    På opptaksdagen var det mange som var nervøse og hvite i maska, men det gikk bra for de fleste. Her er viktig å vise alle instruktørene at vi kan jobbe i team, og at vi støtter og heier alle fram. Vi starta med alle styrkeøvelsene, så var det kondisjonstest, så dykking og tilslutt svømming. Jeg besto og skrev egenerklæring to timer senere på politistasjonen. Dagen etter var det tilbake for intervju med nemda, og det gikk over all forventning. Heligvis...Ellers har jeg jobbet med undom og instutisjonsarbeide, og andre mer eller mindre relevante ting. Har familie og barn og går for tiden barnevernpedagog, men hopper av dette om jeg skulle være så heldig å komme inn.

    Tilslutt vil jeg bare si at opptaket er noe dere har jobbet for i mange måneder, og dette er bare dagene dere har ventet på så lenge. Når jeg i min alder klarte det, så er dette mulig for flere. Jeg ønsker dere alle masse lykke til på den store og avgjørende dagen, og håper dere alle gjør akkurat det dere har trent på.

     

    Nysgjerrig på alderen din jeg .. Slår du min?? ;)

×
×
  • Opprett ny...