Gå til innhold

Viking1

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Viking1

  1. Såkalte "Low-Code", og "No-Code" systemer er en illusjon. Ta f.eks. NodeRED som hevder seg å være en slik løsning der man kun ved dra bokser rundt på en skjerm og trekke piler og forbindelser mellom disse, kan lage kompliserte atuomasjons- og styringssystemer. Dette er ikke tilfelle! Joda, de helt enkle løsningen kan man nok lage på denne måten, men straks det trengs litt mer analyse av datainnhold og mer komplekse beslutninger, eller for den saks skyld integrasjoner, så må man også her til med JSON , YAML og annet. Og da er ting plutselig ikke lengre verken "Low-Code", og "No-Code".
  2. Dessverre ser vi til stadighet at store, kjente selskap benytter underleverandører til utsendelse av alt fra markeds- og spørreundersøkelser til infomailer etc, der underleverandøren benytter såkalt short-URL helt ukritisk.  Dette gjør det umulig for mottager å avgjøre om eposten er falsk eller ekte uten først å klikke seg inn på lenken.
    Ved gjentatte henvendelser til både banker, forsikringsselskaper, boligselskaper og butikk-kjeder, ser vi at de som har ansvaret for kampanjene eller utsendelsen stiller seg helt uforstående til "problemet" og mer enn gjerne forsikrer innringer om at "Nei, hos oss kan du være helt trygg. Bare klikk i vei." 
    Det forverrer problemene at selv de store institusjonelle selskapene ikke har mer kunnskap om dette, og det gjør det veldig lett for kriminelle å utnytte deres navn i sine angrep.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  3. Dette lukter av at WiFi alliance desperat prøver å tilpasse standarden til IoT. Antagelig fordi de ser at WiFi langt på vei har blitt parkert i kampen om trådløs kommunikasjon for IoT enheter til fordel for først og fremst ZigBee men også ZWave.

    De har nok skjønt litt for sent at det er innenfor IoT at den fremtidige volumveksten kommer til å finne sted i markedet for trådløse duppedingser. Dagens WiFi er en klossete mastodont som er helt uegnet for IoT, på tross av at en del produsenter allikevel tilbyr dette.

  4. Kort innpå..... er det mulig å ta med seg T-We II boksen på hytta for å se TV der?
    Jeg har 250Mb internettforbindelse på hytta. Routeren er koblet til en 8 port switch.  Da jeg koblet T-We boksen opp første gang, oppdaterte den automatisk all firmware, men noen TV-kanaler fant den aldri.

    Kreves det noe annet enn en spenstig internett forbindelse for  få dette til å virke?

  5. Faktum er at kinesiske myndigheter driver utstrakt overvåking av egen befolkning. Og de gjør det ikke ved å utplassere spioner med mørke briller, papir, blyant og fotoapparater på hvert eneste gatehjørne. Nei, de bruker det mest avanserte som finnes av teknologi. Og de har neppe egne fabrikker i "stortingsgarasjene" sine der slikt utstyr lages. Nei, de kjøper det nok fra anerkjente store leverandører, bl.a. Huawei. Så, å tro påstandene om at slike selskaper ikke har noen kjennskap tli hva kinesiske myndigheter driver med - er vel i beste fall naivt.

    Man trenger ikke bevise at jorda er rund. Det holder å ta en titt (selv om noen prøver å påstå det motsatte - til de blir blå).

  6. Det som nå skjer er at Microsoft går i bresjen for å tvinge frem vraking av millioner av fullt brukbare PC'er. Dette er ikke mindre enn en katastrofe, sett fra et miljøperspektiv - og at en aktør som Microsoft uhindret for lov til å gjøre dette, kun ut fra sitt eget profittmål og mål om markedsdominans, er totalt uakseptabelt! Selvsagt står alle de store PC-produsentene og gnir seg i hendene over dette elegante sjakk-trekket, som vil gi de en skikkelig boost i nysalget! Og mens de venter på "tsunami'en", holder de seg klokelig stille i bakgrunnen. Mon tro om dette er avtalt spill?

    Her må i det minste EU's reguleringsmyndigheter på banen og raskt forhindre at Microsoft lykkes i å tvinge kundene sine til å kaste sine nåværende PC'er og isteden kjøpe seg nye.

    Det må være grenser for maktgrådighet og total likegyldighet med gjenbruk og bærekraft.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  7. Flere av disse "leverandørene" er jo helt i utakt med virkeligheten. For det første er appene ofte helt elendig laget; Hos de fleste kan man ikke leie mer enn 1 sykkel av gangen. Det er så vidt jeg har sett ingen av de som tilbyr betaling via Vipps, og kun noen som tilbyr PayPal. Både Google Pay og Apple Pay glimrer med sitt fravær. De fleste krever kredittkort! Hvem er det som går rundt med plastikk på seg når man plutselig trenger en el-sparkesykkel?

    Typisk får man beskjeden "Noe gikk galt! Prøv igjen en annen gang!" når man skal leie en sykkel. Er det da i det minste ikke mulig å lage app'er med skikkelige feilmeldinger?!?!

  8. Sjekk ut Logitech Meia Server (LMS). Den er for flere år siden gitt ut som åpen løsning og vedlikeholdes nå av folk over hele verden. Full støtte for alle mulige (og umulige) forsterkere og høytalerløsninger, full multiroom støtte, både mono, stereo og Surround sound, samt at musikkbiblioteket kan være uendelig stort (bare begrenset av kapasiteten på din server).

    I tillegg kan den installeres i container i cloud, hos Google, Azure eller Amazon eller din egen private cloud løsning. Den kjører både på Windows og Linux, og klienter finnes i bøtter og spann for nesten alt som kan krype og gå; Windows, Mac, Linux, iOS, Android, pluss at mange av de virkelig gode, smale forsterkerprodusentene har innebygget støtte for LMS, og best av alt: Den er helt gratis!

    Ulemper? Tja - du må være litt oppegående computer geek. That's all.

    • Liker 1
  9. Veldig viktig artikkel - og spikeren-på-hodet!

    Husk at Nokia hadde alle programmererne og HW folka på plass - og allikevel klarte de ikke omstillingen. Å støvsuge det tyske markedet for erfarne SW-Utviklere, blir litt som å pisse i buksa for å holde varmen - om de lykkes (i konkurranse med BMW, Mercedes og andre) så vil det ramme resten av den Tyske industrimaskinen. Og la oss nå for Guds skyld håpe at de ikke fristes til å sope inn bare nyutdannede. Det vil bli krise og en gigantisk bug-fest! Alle som har noen års erfaring vet at det går minst 3 år fra du er ferdig utdannet til du evner å levere noe som faktisk kan brukes.

    Men det største problemet blir nok kompetansemangelen i hele verdikjeden! Hvor mange diesel-mekkere er det hele den verdikjeden som skal skaffe inntekter fra forbrukerne? Hva skal de ta seg til etterhvert? Skal de omskoleres? Det vil ta enormt med tid - om det i det hele tatt er mulig innenfor det tidsvinduet som VW og de andre har nå. Tesla har jo tatt alt som finnes av folk allerede - og allikevel sliter Tesla med å ta unna det som skal gjøres.

    Og vipps - ikke før har man klart å omstille seg fra diesel til El - så kommer hydrogenet for fullt. Selv om mye av El-bil teknologien videreføres i hydrogenbiler, så er det nok ingen tvil om at dagens El-biler bare er et mellomsteg av relativt kort varighet.

    Her tror jeg igjen at vi vil se kineserne komme for fullt. De har masse erfaring i bilproduksjon, men hovedsakelig for hjemmemarkedet (med unntak av Volvo og et par andre), og kan derfor kaste seg over et eksportmarked med (for dem) blanke ark; Ingen rydde/avviklings/omstillings-kostnader i det hele tatt. Tut-og-kjør.

    Det endelige farvel til Tyske, Franske og Italienske bilprodusenter blinker i det fjerne, spør du meg.

  10. Begrepet "amerikanske skytjenester" som benyttes i overskriften, er relativt upresist. De tre store amerikanske aktørene som leverer frittstående skytjenester (Google, Microsoft og Amazon) har sine servere over hele verden, og kundene kan selv velge hvor de vil at dataene skal lagres. Det er derfor ikke noe problem å sikre sine sensitive data i henhold til GDPR. Når det er sagt, så innebærer ikke lagringsstedet den største utfordringen med tanke på personvern. Tilgangskontroll, autorisasjon, kryptering etc. er langt viktigere enn hvor dataene ligger.

    Facebook derimot er ingen skytjeneste, men en proprietær samhandlingsplatform. Hvor Facebook (og de andre store samhandlingsplatformene) lagrer sine (dine) data, har ingen av oss noen kontroll på. Det blir fort useriøst å dra alt over samme kam.

  11. Jeg har en vaskemaskin fra Samsung. Den lar seg ikke slå på i det hele tatt, helt tilfeldig. Typisk 2-3 ganger i måneden. Hjelp å få fra Samsung? Overhode ikke! Jeg har også en TV fra Samsung. Internett tilkoplingen har sluttet å virke. Hjelp fra Samsung? Overhode ikke!

    Jeg har en gammel Dell PC og vil legge inn Windows 10. Hjelp fra Dell? Selvsagt! Hjelp fra Microsoft? Selvsagt!

    Men hjelp fra Samsung? Aldri. Skjer bare ikke.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...