Gå til innhold

tmth

Medlemmer
  • Innlegg

    152
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tmth

  1. Takk for svar.

     

    Har både hatt problemer med treg overføring/lagging og at maskinene sporadisk ikke klarer å koble seg til nettverket med DLNA. Har prøvd 3-4 maskiner i forskjellige hjem, men det skal sies at jeg har brukt wifi og ikke kablet internett. Er likevel litt nølende til å ha en løsning som bygger på det. Samtidig vil jeg unngå å kjøpe NAS eller måtte ha laptopen på hver gang jeg skal se en film...

     

    Blu-ray + ekstern harddisk er en mulighet, men grunnen til at jeg foretrekker en innebygget harddisk i mediespilleren er for at det skal bli lettere å overføre filer fra Mac'en. Men kan hende dette blir det ryddigste hvis jeg uansett skal ha en blu-ray spiller...

  2. Jeg ønsker å ha en boks ved TV'en hvor jeg kan lagre filmer, musikk og bilder og enkelt spille dem av på TV'en. Ser for meg at overføring av filer skjer over ethernet, men det er fint om wifi også støttes. Grunnen til at jeg ønsker lagringsplass er at jeg har hatt dårlig erfaring med DLNA streaming.

     

    Jeg har sett på WD TV Live Hub som egentlig dekker kravene mine. Jeg liker at den støtter omtrent alle filformater og kan streame fra veldig mange tjenester (Netflix, Youtube, Spotify, Vimeo, osv).

     

    Er litt bekymret for at den er litt gammel (kom ut i slutten av 2010), men på en annen side så oppdateres programvaren fra tid til annen.

     

    En annen ting er at jeg trenger også en blu-ray spiller, og det hadde vært greit å kunne kombinere alt i ett. Ser at f.eks. Samsung har blu-ray spillere med harddisk - kan disse lagre mine filer i tillegg til tv-innspillinger?

     

    I så fall, hva er den beste løsningen utifra disse to alternativene?

     

    Om dere har noen andre forslag på løsninger så hører jeg dem gjerne :-)

  3. Virker som det er noen som faktisk har litt peiling i denne tråden, så jeg lurer på om noen vet om Hawaii også er rammet av denne jobbkrisen som USA sliter sånn med. Hawaii er jo et dyrere sted, noe jeg fort fant ut da jeg hadde lyst å studere der. Helvete, en normal ferie koster jo 23 000kr pr person, hehe. Jeg har også så ekstremt lyst å flytte til utlandet, med et varmt klima og masse sol hvor folk snakker engelsk. Det er kanskje litt drømmetenkning, men så er det greit å finne ut om drømmen er uaktuell. Sitter med 200 000 som ikke er allverden i Norge engang, og vet ikke hvor mye jeg bør ha før jeg skulle flyttet til utlandet eller bodd og jobbet/studert der i et eller et halvt år.

     

    Dersom du skal oppholde deg mer enn 90 dager i USA må du ha et visum. Dette er svært vanskelig å få med mindre du er ettertraktet på arbeidsmarkedet og har en arbeidsgiver som er klar for å betale kostnadene for advokater, osv. Alternativt, kan du få studentvisum dersom du er på utveksling/studerer, eller satse på å vinne green card lottery :-) Siden du vurderer å studere der, tror jeg dette er den enkleste måten å få drømmen i oppfyllelse. Vet ikke hvor i studieløpet du er og om du er kvalifisert for støtte fra Lånekassen, men dette kan jo ha mye og si økonomisk sett.

  4. Mange nordmenn drar hvert år til Orlando, FL for å jobbe i Epcot, Disneyworld. Har du sett på dette? Du nevner denne norske feriekolonien på Gran Canaria, og dette blir det nærmeste jeg kommer på... Det er ikke en langvarig løsning å jobbe her selvfølgelig, men i løpet av oppholdet kan du få muligheten til å opprette kontakter i området, f.eks. gjennom Sjømannskirken og andre norske/skandinaviske foreninger.

     

    Edit: Ser det har vært nevnt tidligere. Kan legge til at venninnen min som jobbet der var 22 år da hun startet og fikk forlenget oppholdet til 1,5 år totalt. Selv om lønnen er lav, så tror jeg de dekker opphold...

  5. Jeg har studert i Canada, og vet at Queen's har et rykte for å være et veldig bra universitet. Økonomilinjen står sterkt, og i tillegg er det en skikkelig college-by med bra skoleånd (litt som NHH).

     

    Du kommer sikkert til å ha det gøy dersom du velger Berkeley, men det siden det er så mange nordmenn der, blir det vanskelig å virkelig bli kjent med amerikanere. Syns det er litt teit at man må for det meste velge fag i sosiologi-fakultetet også.

    • Liker 1
  6. Prøver å bestemme meg for enten 16GB eller 32GB... :ermm:

     

     

    Men lurer på, sånn opp i opp, lønner det seg å gå for ulåst eller abonnement? Synes ab som kommer med iPhone har så utrolig høy månedspris, og jeg får ikke minutter/sms/mb verdt for pengene når jeg har såpass lavt forbruk (ca. 50/100/100 per måned).

    Gå for ulåst og sjekk ut onecall.

     

    http://www.onecall.no/abonnement/faktura.php

    Denne passer sikkert bra for deg? Da kan du leve gratis på mobilen og om du plutselig bestemmer deg for å ringe/SMSe mer, blir det ikke mye dyrere likevel.

     

    Edit: Tror du også får gratis internett i et halvt år. Det fikk jeg, men jeg har hakket dyrere abonnement. Tror dog det gjelder dette abonnementet også.

     

    God idé. Bestilte faktisk det abonnementet til lillebroren min for et par uker siden, og han fikk gratis internett ut mars.

     

    Takk for svar @Euklid. Det var det jeg hadde inntrykk av, og siden jeg har cash, så tenker jeg at "forbrukslån" sjeldent lønner seg i lengden. :)

  7. Prøver å bestemme meg for enten 16GB eller 32GB... :ermm:

     

     

    Men lurer på, sånn opp i opp, lønner det seg å gå for ulåst eller abonnement? Synes ab som kommer med iPhone har så utrolig høy månedspris, og jeg får ikke minutter/sms/mb verdt for pengene når jeg har såpass lavt forbruk (ca. 50/100/100 per måned).

  8. TOEFL er litt useriøs ja, men GRE er ikke det. Hvor mye det vektlegges, kommer an på hvor tøff konkurransen er ved universitetet. Jeg vet at for bra MBA programmer må kandidater gjøre det utmerket på GMAT prøvene (som er nesten det samme som GRE).

     

    MEN, først og fremst må du finne ut når og hvor du kan ta denne testen. Har inntrykk av at det er ikke så mange muligheter.

  9. Hei,

    500Mb er ganske mye til Blackberry. Sist måned brukte jeg ca 40Mb, og da gikk i ganske mye Facebook sjekking og litt annen surfing (Ps. Spotify er ikke kommet til BB enda).

     

    Vet ikke om 9780 finnes i Norge, men Trigcom har den i alle fall ikke inne. Jeg har en 9700 og er grådig fornøyd. Den begynner å bli litt "utdatert" (kom tross i alt i midten av 2008) nå som Torch har kommet, men det kommer jo litt an på smak.

     

    Jeg tror det skal gå bra med store hender, BB er tross alt laget for forretningsmenn (og kvinner!). Knappene har en liten vinkel som gjør at det er lett å treffe de riktige knappene.

  10. Hei,

    Vil bare tipse trådstarter om å ikke satse alt på MIT heller. Selv om du har gjort alt som anbefales her, kan du faktisk ende opp med å ikke komme inn siden det er så mye konkurranse. Syns du bør også sjekke andre bra skoler som California Institute of Technology, Carnegie Mellon og Stanford (osv). For back-up kan du alltid se til Canada hvor de har Waterloo og Toronto, eller Storbritannia hvor Imperial er ganske bra.

     

    Syns det er bra at du har startet tidlig. Nå kan du begynne å bygge opp listen over extra curriculars. Minimum et år før søknadsfristene bør du også begynne søknadsprossessen. TOEFL er ganske enkelt om du er virkelig god i engelsk. Jeg fikk nesten perfekt poengsum uten å lese. Men SAT og ACT er noe helt annerledes og her trenger du å pugge teknikker og strategi, minst like mye som teorien i seg selv. Ser at MIT gir deg muligheten til å ta TOEFL test + 2 SAT Subject tests (istedentfor SAT Reasoning/ACT + 2 SAT Subject tests), noe jeg virkelig anbefaler at du gjør.

  11. Mini DisplayPort har lyd, men kun i de nyeste maskinene -- usikker på om det er implementert over hele linjen nå. (Begynte med MBP i våres.)

     

    Beklager at jeg hijacker tråden her, men har et spørsmål angående akkurat dette som du nevner. Jeg kjøpte min 13" MBP i slutten av september 2009 (modell 5,5?) og ser nå etter en Mini DisplayPort til HDMI adapter. På Eplehuset viste de meg en til 599kr hvor audio var på en USB ledning, og en til 699kr der audio var på en 3mm. Men så har dealextreme en adapter uten egen audioledning, kan jeg kjøpe den i stedet?

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34025

  12. Hei,

    Du kan ta en bachelor ved en skole som tilbyr økonomi og ledelse, og seinere ta master ved en skole som tilbyr siviløkonomtittelen.

    Wikipedia har en liste over utdanningsinstitusjoner hvor man kan få tittel siviløkonom: http://no.wikipedia.org/wiki/Sivil%C3%B8konom

     

    Ved NHH er det visse fagkrav for å komme inn på master, så det kan være lurt å bruke valgfagene under bacheloren til å forsikre deg om at du har nok metode-, bedriftsøkonomi-, samfunnsøkonomi og andre administrasjonsfag. :-)

  13. 1) IB kvalifiserer deg ikke til et spesielt lån eller stipend, med mindre du tar det ved et United World College. Kilde: Lånekassen

     

    2) Det finnes IB skoler som har internat, men det kommer an på skolen og ikke selve IB-programmet. Du må nesten undersøke de skolene du syntes er interessante selv. Her er en liste over skoler i Australia.

    Ved United World College, som ikke finnes i Australia, kan du både få stipend og bosted.

     

    3) Det er mange fordeler (og ulemper) med IB. Du er for eksempel mye bedre forberedt på universitetsstudier og utdanning i utlandet. I Norge er det konkurranse om plassene, så elevene som går der er ofte veldig motiverte. I forhold til jobb, tror jeg ikke fordelen er like stor siden ganske få kjenner til IB. Programmet forbereder deg tross alt ikke til jobb, men heller videre studier (det samme gjelder studiespesialiserende med realfag).

     

    4) Pris varierer veldig fra skole til skole.

  14. Dette innlegget svarer litt på spørsmålet ditt: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1047509&view=findpost&p=15343437

     

    Syns Trigcom er helt greie, men prisene er skyhøye i og med at de har monopol på Blackberry abm i privatmarkedet. Jeg har Talk og et relativt lavt forbruk, men betaler rundt 350,-kr i måneden.

     

    Takk for svar og link! Jeg sjekker en del mail og facebook i løpet av dagen,så tenker at jeg skal skaffe meg den pakken med 100 mb for 129 kr i måneden. Hvor mange sms sender du ca i løpet av en måned? Jeg sender en del sms,men ringer lite.

     

    Jeg har Talk + Berry Basic + 100Mb, og forrige måned sendte jeg rundt 150 SMS'er. Du kan jo regne litt på hva regningen blir basert på at SMS koster 0,59kr stk :-)

  15. Jeg ser bare ikke poenget med å kjøpe den i Norge (med abonnement) når du skal til England om en måneds tid likevel. Hvis du skal ha den for det billigste, 4699,-kr, binder du deg til å betale 200kr eller 350kr pr mnd i ett år, eksludert datatrafikk.

     

    I England kan du få en uten binding til £330-350. Hvis du vil absolutt kan du ha et Trigcom abonnement på den telefon (f.eks. Talk som er uten månedsavgift). Men hvis du setter opp et abonnement i England kan du få inkludert Blackberry Internet Service, så du kan få pushet all den mailen du vil, samtidig som du slipper å betale to regninger (og dobbelt så mye)... Når du er i Norge kan du heller bruke en gammel telefon med et billig ab, type Ludo terningkast 6.

     

    Du kan jo selvfølgelig prøve deg frem og heller starte et ab i England etterhvert som du merker behovet.

  16. Mener du at du skal bruke Trigcom abonnementet i England? Hørtes fryktelig dyrt ut... Roaming i utlandet inngår ikke i Connect 20mb/100mb.

     

    Jeg ville kjøpt Blackberry'en uten binding i England, f.eks. hos Amazon.co.uk til rundt £330, og fått meg et separat abonnement uten bindingstid. Koster rundt £20-25 i måneden og da får du inkludert ringetid, tekstmeldinger og datatrafikk.

     

    Å vente et år med å få et engelsk nummer er veldig usosialt siden ingen vil ha lyst til å svare på meldinger fra deg eller ringe deg... Hehe :-)

×
×
  • Opprett ny...