Gå til innhold

dahwan

Medlemmer
  • Innlegg

    885
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dahwan

  1. (Note: Jeg setter dette spørsmålet i "Hjelp til kjøp og salg av PC" fordi jeg syntes emnet gikk ganske langt over bare harddisker)

     

    Jeg sitter for øyeblikket med en stasjonær PC med 500GB intern harddisk og en 1,5 TB ekstern harddisk. Jeg er veldig glad i å ta vare på høyoppløsnings video (samling, if you will) og har forståelig nok sluppet opp for plass. Jeg er ute etter en skalerbar og kosteffektiv måte å lagre dataene mine på. Jeg er da interessert i faktorer som

    • Plassmengde
    • Ytelse
    • Fysisk størrelse
    • Bråk

    For eksempel har jeg vurdert å bare kjøpe meg enda en ekstern harddisk, og kjøpe flere når jeg slipper opp for plass. Det er flere problemer med dette, som f.eks. mengden strømforsyningskabler, mengden USB kabler, mengden plass det vil ta osv.

     

    For øyeblikket er planen min å mekke en PC med mulighet for veldig mange interne harddisker, fylle den med 2TB disker og installere Windows Server på den. Da kan jeg få diskene mine som ett volum (Ikke oppdelt), og sikret alle dataene mine med RAID.

     

    Men jeg har egentlig ikke noe peiling på alternativer. Jeg liker tanken på en NAS device som kanskje ikke er like dyr som en PC og fikser RAID automatisk osv.

     

    Bottom line, hvis noen har noen gode forslag på et skalerbart (viktig) og kosteffektivt lagringsmedium så lutter jeg øre.

  2. En vakker dag jeg satt med PCen min brøt skjermen ut i vakre lilla og blå farger, før den slo seg av. Det viste seg at skjermkortet hadde røket. Siden jeg ikke har spesielt lyst til å kjøpe et nytt ett, er det sikkert at skjermkortet mitt et ødelagt?

     

    På samme tråd har jeg funnet et nytt skjermkort jeg tror vil holde. Jeg spiller bare spill som Heroes of Newerth på Ubuntu, så jeg lurer på om dette vil holde til slik gaming: http://old.prisguide.no/product.php?productId=141974

     

    Eller om jeg bør trappe opp i ytelse. Jeg er villig til å betale alt under tusenlappen, men jo billigere jo bedre. Nvidia skjermkort er også et must siden jeg har et udødelig hat mot ATI drivere på linux.

     

    Svar/tips/råd/skjermkorlenker satt pris på! :-)

     

    - Tomas

  3. Jeg trenger ikke beviser for å tro at noe eksisterer. Alt jeg trenger er sannsynligheten for at det eksisterer. Jeg tror evolusjon er et faktum pga alle fossilene som har blitt karbondatert og nøyaktig plassert i en tidslinje. I tillegg slår teorien meg som sannsynlig siden den forklarer alle problemstillinger som til dags dato har blitt stilt til naturen og livet.  konservativ_woot.gif

     

    På samme grunnlag kan jeg "tro" at badet er opptatt. Hvorfor tror jeg dette? Siden ting som låst dør, lyder fra innsiden og skygger under døra gjør det høyst sannsynlig at noen befinner seg på innsiden.

     

    På samme grunnlag kan jeg ta religion som en dårlig spøk fordi det ikke finnes et eneste lite gram av sannsynlighet for at en gud noen gang har eksistert. Hvorfor skal noen konkludere med at gud PLANTET fossilene der når det er så UENDELIG mer sannsynlig at dyr DØDE og ble til fossiler, noe vi kan observere og bevise den dag i dag. Det er rett og slett UMULIG for en rasjonelt tenkende intelligent moderne person å tro på en religion. icon2.gif

     

     

     

    haha...du er dum du. Les opp litt om de 4 krefter i universet kanskje du får et annet syn på saken, forøvrig enig med at evolusjon er fakta.

     

    Hvis du mener jeg tar feil hadde jeg satt pris på noe mer enn "Du er dum". Hva, nøyaktig, sikter du til som gjør meg dum?

  4. Jeg trenger ikke beviser for å tro at noe eksisterer. Alt jeg trenger er sannsynligheten for at det eksisterer. Jeg tror evolusjon er et faktum pga alle fossilene som har blitt karbondatert og nøyaktig plassert i en tidslinje. I tillegg slår teorien meg som sannsynlig siden den forklarer alle problemstillinger som til dags dato har blitt stilt til naturen og livet. :w00t:

     

    På samme grunnlag kan jeg "tro" at badet er opptatt. Hvorfor tror jeg dette? Siden ting som låst dør, lyder fra innsiden og skygger under døra gjør det høyst sannsynlig at noen befinner seg på innsiden.

     

    På samme grunnlag kan jeg ta religion som en dårlig spøk fordi det ikke finnes et eneste lite gram av sannsynlighet for at en gud noen gang har eksistert. Hvorfor skal noen konkludere med at gud PLANTET fossilene der når det er så UENDELIG mer sannsynlig at dyr DØDE og ble til fossiler, noe vi kan observere og bevise den dag i dag. Det er rett og slett UMULIG for en rasjonelt tenkende intelligent moderne person å tro på en religion. :hrm:

     

     

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...