Gå til innhold

MrPark

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrPark

  1. Takk for svar MillKman. Jeg fant ut at jeg har en funksjon på macen som gjør at jeg kan scanne området og se hvilke kanaler andre nettverk i området er på. I tillegg gikk jeg inn på min egen ruter som du viste.

     

    Jeg fant ut at ruteren min sto på kanal 6. Det gjorde også 3 av de 4 nærmeste andre nettverkene her. I tillegg sto kanalbåndbredde på 20/40 og jeg leste et annet sted at de kun anbefalte å sette den på 20. Så jeg endret til 20 og byttet kanal til 11 som du skrev, og som også ble anbefalt av Wifi-diagnostikk-programmet på macen her og nå fungerer det som vanlig.

     

    Takk for hjelpen, det er deilig å ha nett som går hurtigere enn en halv megabit igjen :)

    • Liker 2
  2. Kjøpte denne ruteren for noen uker siden.https://www.komplett.no/asus-rt-n66u-dark-knight-11n-n900-router/822430

     

    Når jeg første satte opp ruteren fikk jeg rett under 50mbit hastighet noe som er hva vi betaler for gjennom Canal Digital. Dette var også samme hastighet som vi fikk tidligere, men den gamle ruteren var en ruter som sto igjen fra tiden med NextGenTel vi måtte sende tilbake. Jeg valgte derfor å kjøpe denne ruteren etter skryt i tester og fra venner, samt at den skulle ha stor rekkevidde.

     

    Nå oppleverer jeg dermed helt uholdbare hastigheter. Det kan på en god dag måle 36 mbit i et par sekunder før det 2 min etterpå er nede i 1,48 mbit. I går målte jeg faktisk 445 kbit/sek på en nett-test.

     

    Hva kan dette skyldes? Mens den gamle ruteren sto der hadde jeg jevn hastighet rett under 50 mbit/sek.

     

    Nå kan jeg knapt laste ned ting. Kan det være noen innstillinger og i såfall, hva kan jeg gjøre? Ta med i betraktningen at jeg er fullstendig blank på slik og dermed trenger å få inn ting med teskje. Setter veldig pris på hjelp!

     

    Om det gjør noe forskjell (det gjør det vel fort ikke) bruker jeg en Macbook Air til vanlig.

  3. Jeg skal sette i gang med en Masteroppgave nå på min linje i samfunnsøkonomi og finans. Jeg er sportsinteressert og ønsker å skrive om noe i min interesse og etter litt mailing med min veileder som er sportsøkonom foreslo han en problemstilling:

     

    - Hvordan kan norske fotballklubber/det norske landslaget holde/forbedre sin posisjon på klubb- og landslagsrankinger og hva kan norsk fotball lære av å se på andre ligaer/landslag.

     

    Det kan her selvsagt velge noe annet enn norsk fotball og det kan også snevres ned til kun norsk liga og ikke landslag eller omvendt.

     

    Min bekymring var her at jeg skulle få inn nok økonomiteori i dette og han sa da at "basic samfunnsøkonomi" burde inn her og noe økonomisk i grunn for problemet jeg skal løse og hvordan jeg løser dette.

     

    Mitt spørsmål til dere her på forumet er da om dere har noen tips til vinklinger på dette i forhold til hvordan jeg får inn samfunnsøkonomi og/eller annen økonomisk teori i dette og hvilke økonomiske forutsetninger som bør ligge til grunn? Problemstillingen er absolutt ikke skrevet i stein og kan endres/modifiseres. Jeg har selvagt tenkt på dette selv og fundert på diverse scenarioer, men føler det er bedre om jeg ikke legger noen føringer på dere. Det er tross alt en masteroppgave på en linje som er en kombinasjon av samfunnsøkonomi og finans så noe slik teori bør jeg få inn.

     

    Alle forslag settes pris på og mottas med takk!

  4. Kan jeg bytte til en ny iPhone til redusert pris via Apple om jeg ikke åpner den eller noe? Har det da noe betydning hvor jeg kjøpte den (gjennom Telenor) eller må jeg da ha kjøpt den direkte fra Apple? Og hvor finner jeg egentlig dette? Ser ikke noe på kundeservicen på apple.no. Og vet du til hvilken pris? Dette er en 16 GB iPhone 4.

     

    Tusen takk for hjelpen. Settes veldig pris på.

  5. Jeg var uheldig og sølte vann på iPhonen min i søvne i natt mens den lå å ladet. Jeg våknet av at den bare vibrerte vilt. Dro den ut av laderen, ristet ut så mye vann som mulig og prøvde å slå den av, men det gikk ikke. Den begynte dog å fungere som vanlig igjen og den har fungert i hele dag med unntak av en ting. Den lader ikke. Jeg har prøvd to forskjellige iPhoneladere så det er ikke bare den som ble våt som ikke fungerer og da er det vel temmelig sikkert det er iPhonen. Hva kan jeg gjøre med noe slikt? Noe håp for den? Finnes det lademuligheter som ikke krever noe connection under på iPhonen?

  6. Hvordan er det med videoformat på iPad? Må alt gjøres om til MP4-format? VLC-player ble vel fjernet fra Apple Store. Noen andre apps som gjør at man kan se andre filformater f.eks. AVI og dermed slippe konverteringen som brenner opp hele dataen?

  7. Jeg har også samme problem med en helt ny Macbook Air. Internetten er ekstremt tregt og jeg laster ned i 10 - 30 kb/sek. Hastigheten virker å gå opp og ned fra at det tar 5 min å laste vg.no til 10 sekunder på det beste. Signalet er fult, men likevel er det altså så tregt og jeg faller i tillegg ut av nettet med jevne mellomrom. Jeg har tidligere hatt en Macbook Pro og slapp å gjøre noen innstillinger på denne før jeg gikk på nett.

     

    Er det noen innstillinger jeg kan forandre på? Både iPhone og andre pcer i huset er på vanlig fart, mange, mange ganger raskere enn dette på samme nett og ruteren er passordbeskyttet så for øyeblikket er det kun iPhone og en annen pc på samme nett.

  8. Min iPhone 4 er plutselig blitt helt død. Jeg brukte den for et par timer siden til å sjekke mail og div, la den fra meg på et bord og når jeg tok den opp nå er den helt død. Svart skjerm og jeg har prøvd å sette i både lader og plugge den i Macen uten at noe skjer. Har også holdt inn av/på knappen selvsagt. Noen som har peiling på hva dette kan være og evt. løsning?

    Sett i laderen. La det gå 20-60 sekunder omtrent. Hold inne hjem-knappen og av/på-knappen til den slår seg på igjen. ;)

     

    La den stå i ladern en stund.

    Det hjelper ikke hvis han har fått den buggen jeg regner med det er. Dette skjedde nok mens det fortsatt var strøm, så slo den seg helt av men likevel sugde ut strømmen. Den vil ikke lade før den er på, og måten for å få den på er beskrevet over her.

    Tusen takk for tipset iHouse. Jeg koblet den riktig nok ikke i lader, men jeg holdt inn home og powerknappen til Applelogoen kom frem og da ordnet det seg. Hadde igjen 95% av batteriet når jeg fikk den på igjen så jeg aner ikke hva som har skjedd.

  9. Min iPhone 4 er plutselig blitt helt død. Jeg brukte den for et par timer siden til å sjekke mail og div, la den fra meg på et bord og når jeg tok den opp nå er den helt død. Svart skjerm og jeg har prøvd å sette i både lader og plugge den i Macen uten at noe skjer. Har også holdt inn av/på knappen selvsagt. Noen som har peiling på hva dette kan være og evt. løsning?

  10. Beklager at jeg må ha det inn med teskje, men skal det komme frem når jeg trykker på forstørrelsesglasset? Jeg får bare opp spotlight og søkemulighet. Skal jeg søke etter noe eller betyr det at det ikke er noe som indekseres fordi det ikke kommer opp noe? Nå hang macen seg akkurat midt inni et ord her og den hang seg når jeg søkte etter noe på spotlight. Jeg installerte Lion på torsdag og har restartet flere ganger. Den henger seg også konsekvent hvis jeg bytter mellom Safari og Chrome og bruker type 15-20 sek på å starte Chrome noe som gikk på sekundet før.

  11. Da er det installert hos meg, jeg opplever at ALT går veldig mye treigere enn 10.6 -.- veldig tregt...

     

     

    Min var også veldig treg, men etter indeksering og restart funket den som vanlig.

    Mulig jeg "ser syner", men den virker en del kvikkere.

    Nå er det bare å bli vant med det som irriterer. lol

    For oss som ikke har så mye peiling; hva er indeksering? Macen min ble også veldig treg etter oppdateringen av Lion. Og hvordan ser jeg om den nå indekserer eller evt. har indeksert? Jeg er inne på aktivitetsmonitoren, men vet ikke hva jeg skal se etter. Takk for all hjelp.

  12. Dette er sikkert et par veldig simple spørsmål; men er det like lett og gjøres det på nøyaktig samme måte når man vil laste ned spill via et SD kort og R4 på en DSi XL som på en DS Lite, eller er det vanskeligere på XL siden den er nyere og softwareoppdateres via nettet siden den har trådløs tilkoblingsmulighet?

     

    Jeg er blitt tipset om å kjøpe R4 Gold til en DSi XL samt et SD minnekort. Hvordan går man frem for å bruke dette? Bare laste ned spill på dataen, overføre til SD kortet og kjøre det inn i DS'en via R4 adapteren?

  13. Når jeg starter min Zepto Znote 6214W blir skjermen bare grå etter "Windows XP" bildet. Etter å ha vært grått en stund går det over til å bli mørkeblått/svart før den slår seg av.

     

    Akkurat nå kjører jeg i sikkerhetsmodus og da går det greit, og startingen går som normalt. Skjermkortdriveren er "up to date", men vet ikke om den kan være skadet på noe som helst vis? Jeg har ikke særlig peiling på data så aner ikke hva som kan være galt, eller hva jeg eventuelt skal gjøre, annet enn å forsøke å formatere den?

     

    Noen forslag eller erfaringer? Tips mottas med stor takk!

  14. Jeg vurderer å kjøpe en SE c902. Tingen er at jeg bor i England dette året, og her leveres telefonen uten norske bokstaver og uten norsk ordbok.

     

    Er det noen som vet om dette er mulig å laste ned til telefonen? Blir ikke aktuelt å kjøpe en telefon uten æ, ø og å.

     

    Takk for svar.

  15. For oss som ikke kan så fryktelig mye om data.

     

    Hvor lang batteritid vil et 5800 mAh batteri gi ved surfing, og skriving?

    Og hvor lang tid gir et 4400 mAh batteri?

     

    Overser jeg noe eller står det ingenting om hvilket batteri 900 pc'ene på komplett blir levert med?

     

    Ser på ps.no at 900 blir levert med 4 cellers batteri. Tilsvarer det 5800 mAh eller 4400 mAh? Noen som kan estimere ca hvor lenge batteriet da vil vare verd surfing/skriving?

×
×
  • Opprett ny...