Gå til innhold

Scorpy

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Scorpy

  1. Jeg skal kjøpe meg ny mobil, og har nesten bestemt meg for LG Secret KF750. Har funnet ut at jeg kan spare en tusenlapp på å kjøpe mobilen på den britiske nettbutikken play.com (link) fremfor norske butikker og nettbutikker.

    Siden jeg aldri har kjøpt mobil fra utlandet tidligere, lurer jeg på om jeg bør være forberedt på å støte på problemer av noen som helst art.

    Vil mobilen fungere uten videre med mitt SIM-kort og gamle abonnement?

    Vil jeg f.eks. få vansker med å skrive Æ, Ø og Å?

     

    Håper det er noen reale sjeler der ute som kan oppklare litt for meg :)

  2. Mot i brøstet og Karl & co er ingen kvalitetsserier, men de har på en måte en egen sjarm. Denne sjarmen er sporløst borte i Karl III. Dette var veldig skuffende. Det meste med serien stinker lavproduksjon og hastverksarbeid. Og hvor ble det av humoren? Det eneste som egentlig veier litt opp er scenene med Bjørn Sundquist. Tviler på at jeg kommer til å følge med videre, med mindre ting skulle ta seg opp veldig.

  3. Er ganske bestemt på at jeg skal gå for Canon, ja. Er jo noe med at man fra starten av bør bestemme seg for et system man vil bruke, slik at fremtidige kameraer man kjøper kan bruke samme objektiver og annet ekstrautstyr. Min far er også Canon-bruker, så det er gode muligheter for å låne litt utstyr av ham.

     

    Har sett litt på den sammenligningen, men det er mye jeg ikke skjønner. Er ikke så veldig inne i fagterminologien på dette området. Jeg har lyst til å utvikle meg til å bli en god fotograf, og sannsynligvis etter hvert oppgradere til et proffere kamera. Det er viktig at kameraet har de mest essensielle funksjonene i alle fall, og gjerne andre funksjoner som gir rom for eksperimentering.

     

    Hva om dere kan si hva dere selv ville gått for.

  4. Samme pris ja,men har objektivet som følger med 400D IS??

     

    Jeg tror ikke det, og er det utgaven uten IS så styr unna det.

    Er usikker på om den har IS. Har ikke sett annonsen selv. Faren min som fortalte om tilbudet.

     

    Hva ville svaret vært om vi så bort fra objektivet, da?

  5. Jeg er nybegynner innen foto, og skal snart kjøpe meg speilreflekskamera. Vlaget står først og fremst mellom Canon EOS 1000D og 400D. 450D har jeg gått litt bort ifra, ettersom jeg har inntrykk av at forskjellen på den og 400D ikke er nevneverdig stor.

    Elkjøp har 1000D i sin kundeavis denne uken til 4000 kr (se vedlagt bilde), og en lokal fotobutikk har en kampanje hvor de selger 400D til samme pris. Denne kommer også med et 18-55 mm objektiv.

    Siden prisen er den samme, er det vel bare kvaliteten på kameraene som er avgjørende.

     

    Kameraet skal kunne brukes til alt mulig. Natur/landskapsbilder, familiebilder osv.

     

    Ønsker råd og tips som kan hjelpe meg å avgjøre hva jeg skal gå for :)

     

    2lthlqa.png

  6. Har nettopp gått et år på folkehøgskole, og har levd veldig tett med folk fra hele landet, så jeg føler at jeg har fått en smakebit av det meste. Jeg synes stavangerdialekten er fin, og også Nordlandsdialekter fra Bodø-området. Den dialekten jeg misliker mest er bergensk, men det er en viss mulighet for at det er en sammenheng med personligheten til de bergenserne jeg er blitt kjent med :p

  7. Jeg er på utkikk etter en liten ekstraskjerm til PC-en min. Ser for meg at 8"-10" ville vært ideelt. Ønsker bare en liten ekstraskjerm til å ha stående ved siden av laptopen, som kan vise noen widgets (kalender, været, klokke osv.). Jeg har lett litt rundt på nettet, men har ikke greid å finne noe aktuelt. Noen som har tips å komme med?

  8. Hvis arveprinsessen er lesbisk ser jeg det slik: Hun blir Dronning, og om hun er gift blir denne personen prinsesse. Det er selvfølgelig et problem at de ikke sammen kan få barn så arverekken kan føres videre. Det tror jeg kan løses ved at den førstefødte til Prins Sverre Magnus blir arveprins. Det blir dog verre hvis han også er homofil.

    Adopsjon er vel også en mulighet..? Eller er det et krav om at arvtageren må være biologisk etterkommer for å kunne aksepteres som konge eller dronning?

  9. Tittelen er vel gemal.

     

    EDIT: Kongegemal

    Det er vel forsåvidt kanskje ikke så dumt foreslått. Jeg ser at Wikipedia er enig med deg (dersom vi antar at det samme gjelder for en mann som gifter seg med en konge som en mann som gifter seg med en dronning), men denne artikkelen fra Dagbladet er ikke det: http://www.dagbladet.no/kultur/2007/12/04/520118.html

    Jeg er ser ikke at Blabla er uenig...?

    Det står vel kanskje ikke skrevet direkte, men dette står:

     

    "En prinsgemal er en prins som er gift med en dronning, en prinsessegemal en prinsesse som er gift med en konge."

     

    Gjør ikke dette at en kongegemal isåfall må være en konge som gifter seg med en annen konge?

  10. Jeg tviler sterkt på at en kongelig blir homofil/lesbisk. Blir man "oppdratt" i det miljøet er det liten sjanse å bli homofil, heldigvis :)

     

    men ja, hva skjer HVIS det skjer?

    Det er vel ingen, kongelige eller ikke, som oppdrar ungene sine til å bli homofile..?

    Dessuten så har vel ikke homofili bare med miljø å gjøre, men har også rot i genmaterialet.

     

    Jeg tror nok ikke at dette kommer til å være en problemstilling som dukker opp uansett, egentlig. Det norske kongehuset kommer nok til å være avskaffet for lengst før Kong Haralds første homofile etterkommer blir født.

  11. I forbindelse med den nye ektesapsloven som ble vedtatt tidligere denne uken, er det en sak som jeg har gått rundt og fundert litt på. Hva skjer dersom en av våre fremtidige monarker viser seg å være homofil, og gifter seg med en person av samme kjønn? Vil vi da få to konger?

    Det blir selvsagt det samme om en kvinnelig monark er lesbisk, og gifter seg med en annen kvinne. Får vi da to dronninger?

     

    Mitt tips er at de innfører titlene "medkonge" og "meddronning", nå som "medmor" nylig har blitt en del av det norske språk :p

     

    Hva mener dere?

  12. Jeg har lurt på litt det samme - bare omvendt. Det vil si at jeg er mer interessert i medieproduksjon enn filmvitenskap.

     

    Etter å ha soset litt på ntnu.no fårstår jeg det slik at det er to forskjellige studier, men at medieproduksjon har alle sine teoretiske fag sammen med filmvitenskap.

     

    I søkerhåndboka til Samordna Opptak opereres det også med to forskjellige poenggrenser.

  13. Er klar over at amerikanerne har tatt i bruk dette ordet, men jeg har aldri hørt det brukt i norsk. Mener du/dere det kvalifiserer til en plass på lista?

     

    I engelskspråklige land har de også "to hoover", som er omtrent synonymt med å støvsuge (The Hoover Company lager støvsugere), men dette er vel heller ikke, så vidt meg bekjent, tatt opp i det norske språket.

     

    EDIT: Kom forøvrig på et nytt verb, også dette hentet fra den digitale verden. Å facebooke...

  14. Jeg kom i går over en artikkel på nettet som i et lite sidesprang var inne på temaet moderne verb som har sin opprinnelse i kjente merke- og bedriftsnavn eller lignende. To eksempel kan være å google og å photoshoppe.

    Jeg er usikker på om dette er et veldig utbrett fenomen, men jeg ønsker iallfall å sette opp en liste over slik verb som har dukket opp i det norske språket. Håper at så mange som mulig vil bidra med ord og samtidig kommentere det som allerede står skrevet.

     

    Fullstendig liste over ord (oppdateres etter hvert)

    Facebooke - Å utøve aktiviteter i nettsamfunnet Facebook.

    Google - [Gugle] Å foreta et søk i søkemotoren Google.

    Photoshoppe - Å redigere/skape et bilde i bildebehandlingprogrammet Adobe Photoshop.

  15. Vi er en gjeng som går medialinjen på Rødde Folkehøgskole utenfor Trondheim. Vi er i gang med et filmprosjekt til kortfilmfestivalen Amandus, og vi har kommet i en skikkelig knipe ettersom vi ikke har vært i stand til å finne en person som kan spille hovedperson i filmen vår. Vi er ute etter en mannlig skuespiller i alderen 18-25 fra Trondheimsområdet som kan påta seg denne oppgaven. Vi kommer til å filme denne helgen (ja, det er kort varsel). Det ville vært supert om noen kunne tenke seg denne rollen. Skriv svar i denne tråden eller send en PM.

     

    EDIT: Det er en ganske enkel rolle, med nesten ingen replikker. Filmen handler kort fortalt om en person som blir lei all den moderne teknologien, og vil "tilbake til naturen"

×
×
  • Opprett ny...