Gå til innhold

PoPSiCLe

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PoPSiCLe

  1. Et problem som det ikke er tatt høyde for her er at det går en strøm igjennom minnepennen. Og når man bare trekker pinnen ut uten å ta trygg fjerning, vil det slå gnister, som svir kontaktpunktene, og kan gi farlige strømninger inne i kretskortet.

     

    Er du høy?

     

    Spenningen som går igjennom en USB-port er 5V (maks). I praksis som regel mindre (ca. 2.5V) - om du skal få gnister utav dette, så må det SVÆRT spesielle omstendigheter til. I tillegg er USB-porter 1 til 1 - det er ingen overløpende koblinger som KAN gnisse mot hverandre - kun 1 til 1 koblinger som går til samme krets. 2 datakretser og 2 strømkretser, i alle fall på USB 1 og 2 (jeg har ikke satt meg inn i USB 3, men antar det er den samme fysiske layouten).

     

    Det er... tja, la oss gripe et tall utav løse luften her, men såfremt ikke USB-porten er skadet (noe som vil gjøre hele teorien ubrukelig i utgangspunktet, siden man har endret grunntilstanden), så er det... tja... 0,1 promilles sannsynlighet for at du skal klare å få til en gnist med en USB-port og en USB-pinne.

  2. lmao, lever du i steinalderen? Har 16gb ram og merker det det kunne vært godt med mer. Når jeg spiller BF3 så er maskinen opp i 6-7gb pluss chache på 2-3gb og da er det allerede gått langt forbi "6gb overkillen". Og han du kjenner hadde sikkert en defekt ram brikke som gjorde at han fikk bluescreen. Og jo mye av ram'en som er billig er mye futt i, det er til overklokking du begynner å trenge mer hastighet på ram. Og i7 til spilling er som så, da går man heller på en i5 noe som alle vet.
    i5? Lever du i steinaldern eller?! ;) Hva mener du med i7 er som så? i7 er raskere enn i5. Case closed. Sjekk tester på nett. Tom's hardware er et fint sted å lære seg litt.Du kunne godt tenkt deg mer ram enn 16 GB? Hahahahaha jeg ler! Så når du spiller BF3 så sluker maskinen din ca 10 GB Ram? Kanskje på tide å lukke 40 tabs med porno eller kverke noen programmer mens du spiller, eller kjøre en virus scan.Har 6 GB jeg, Windows 64 professional bruker 0,8 GB, og BF3 rundt 1,5 GB. Driver også med video redigering og kjører Reaper som DAW for å lage musikk. Aldri hatt behov for mer RAM enn dette.Du får kjøpe så du får 32 GB ram i maskinen din da...så du er trygg ;)Uvitende fjols er uvitende....

    Himmel. Er du virkelig? Har et eldre oppsett (jeg gamer ikke så mye), med bl.a. SSD og 32GB ram. Til mitt bruk fungerer det ypperlig. 6GB ram hadde ikke engang vært nok til å forsyne oppstartsprogrammene med minne, og maskinen ville vært tvunget til å slappe til disk (riktignok SSD) stadig vekk. Med nok RAM kan jeg også sette opp en RAMscratchdisk, noe som er et must om man jobber med Adobe-programvare.

     

    Ang i5 vs i7 for gaming er det relativt likegyldig - det er uhyre få spill og som utnytter CPU til fulle - det som faktisk gir effekt er intern båndbredde oh typen skjermkort.

     

    Nå skal det sies at du har litt rett. Det er blitt gjort mange målinger, og mange konkluderer med at 8-12GB ram er best egnet til spilling. 16GB eller mer kan faktisk gi redusert frame rate. Men de aller fleste gjør mer med PCen enn å vare game...

     

  3. Tja... Dette er jo en litt halvveis greie da. Hvorfor ikke fjerne hele chassiset, og kun benytte hovedkort + skjerm? Som andre nevner, det å kjøre OS enten fra en USBstick eller anskaffe en Memcard-SATAkonverter er jo heller ikke spes vanskelig. Legger man i tillegg inn litt arbeid i baksiden (aluminium, f.eks.) så kan man gjerne kvitte seg med viften og.

     

    Det å bruke gaffateip til et prosjekt som er ment å stå fremme (noe jeg antar en billedramme skal) er litt sånn... halvveis.

     

    Ideen er god, men utførelsen står ikke til mer enn såvidt godkjent.

  4. Hva har du tenkt til å bruke Eyefinity til egentlig? Sitter på et oppsett selv men er skuffende få spill som egentlig utnytter det i det hele tatt :/

     

    Nå finnes det jo andre bruksområder for Eyefinity enn spill da... Det er jo ikke ALLE som er spillgeeks. Jeg kunne tenkt meg et 3-skjermsoppsett rett og slett for å ha ting gående på forskjellige skjermer - kan jo evt. kjøre et spill på en skjerm- trenger jo ikke dra det ut over 3, samtidig som man kjører irc, IMs mm. på en annen, og på den tredje har nettleser, web-opplegg mm. Jeg kunne tenke meg muligheten for å kjøre editor i et vindu, nettleser i et annet (kjøre push-oppdateringer/auto-refresh) slik at jeg kan se i realtime hva endringene gjør, samt et tredje vindu for "annet" :)

     

  5. Altså... en Xbox uten gull-medlemskap er egentlig ganske ubrukelig. På mange måter er gullmedlemskapet det man bør ha, om man faktisk skal bruke Xboxen til noe "fornuftig" ;)

     

    Det å betale 29kr pr måned for Xbox gull er vel noe de fleste gamere på Xbox gjør allerede uansett, så å trekke det frem som noe ekstra negativt er litt tåpelig.

     

  6. Tja... må man ha fysisk tilgang til maskinen da? Er det ikke bare å legge ut en infisert BIOS for flashing? Jeg antar at det er selve BIOS-flashen som i såfall infiseres, ikke fysisk hardware (brikken)?

     

    I såfall burde det jo slett ikke være vanskelig å få til en viss spredning, f.eks. ved å hacke FTP-serverne til en del hovedkort-produsenter, eller for den del legge ut infiserte tredjeparts-BIOSer for litt eldre maskinvare (f.eks. er det svært vanlig å flashe tredjeparts-BIOS på Lenovo-maskiner, for å fjerne en del begrensinger, samt få tilgang til et par funksjoner for å remappe taster o.l.)

  7. Litt usikker på dette her - forskerne har ikke klart å finne et språk å skrive informasjonen på? Neivel? Kan man ikke bare informere om dette med å benytte atomvekt (tall), binærsystem (totallsystem, om noen om 1million år er interessert i informasjonen har de mest sannsynlig peiling på hva et totallsystem er), koordinater til lagringsstedene (ja, koordinater kan gjøres "3d" slik at de også kan fortelle om hvor langt under bakken noe er).

     

    Om de som lever om 1 million år ikke er smarte nok til å skjønne informasjonen, så er de neppe smarte nok til å finne frem til et lager km under bakken heller...

     

    Evt. skriv det på vanlig engelsk, og legg ved fullstendige grammatiske regler og informasjon om språket på samme platen. Dersom folk som lever om 1 million år har noe som helst ryggrad, så har de også språkforskere, som burde klare å tyde et relativt oppegående og sammenhengende språk på denne måten, uten for store vansker.

  8. Nå er ikke problemet metal i seg selv men å lage kassene, Trodde de ble støpt jeg men de må etterbehandles uansett.

    Nå har ikke disse maskinene vært på makeded lenge nok til at mange er kastet.

     

    Blir nok frest. Støping gir for mye etterbehandling, samt at man får grovere og på langt nær så pent resultat. Enklere og penere å skjære ut fra blokker av materialet man velger.

  9. Hvis jeg har en venn som bor hjemme hos meg, får egen nøkkel for å komme inn i huset når jeg er borte, plutselig snur ryggen til meg og stjeler fotoutstyret mitt, kan ikke min forhenværende venn straffes fordi han fikk nøkkelen.Med denne logikken kan man på lovlig vis stjele hva som helst.Det blir farlig å låne bort bilen sin, for den som stjeler den kan jo ikke straffes.Jeg lurer på intelligensnivået til denne tosken av en advokat ligger på. Det er han som står bak denne idiotiske påstanden om at det er fritt fram å stjele så mye man lyster.

     

    Nei, det er overhodet ikke fritt frem å stjele så mye man lyster. Det folk ikke ser ut til å skjønne i denne diskusjonen, er at ingenting har blitt stjålet. Det har blitt kopiert. Dette dekkes dermed ikke av straffeloven - et evt. innbrudd for å skaffe seg tilgang til disse dataene som ble kopiert ville medført straffeansvar, men han FIKK denne tilgangen - ergo har det ikke skjedd et innbrudd.

     

    Det folk må forstå er at det er stor forskjell på eksempelet over, der noen stjeler et kamera - det er tyveri, selv om det ikke er et innbrudd, ettersom han hadde lovlig tilgang til leiligheten.

     

    Er dette virkelig så vanskelig å forstå?

     

  10. Kjekt å se Dell-skjermer på topp på listen - det sier jo ikke nødvendigvis noe om hvor mange av dem som er handlet, men Dell pleide i alle fall ha svært gode skjermer - jeg sitter akkurat nå på en 20" med 1680x1050-oppløsning og IPS-panel, med full mulighet for å stille inn høyde, pivot etc.

     

    Den kostet riktignok over 6k da jeg kjøpte den, for... en del år siden (den er vel 5-6 år) og den fungerer fremdeles utmerket (daglig bruk hele perioden, tatt med på minst 3 TG, og generelt ikke vært spesielt pent behandlet) :)

     

    Også fint å se at Dell har beholdt en fungerende oppløsning på skjermene sine, i motsetning til alt det andre dillet med 1080 (som er ubrukelig når man kommer opp i slike størrelser på skjermene).

  11. Dette beviser jo egentlig bare det MS har holdt på med siden Win 95 (ubrukelig), Win 98 (helt greit), Win ME (ubrukelig), Win XP (flott og fint), Win Vista (søppel), Windows 7 (jatakk) og nå Windows 8 (merksnodig makkverk).

     

    Annenhver versjon av MS-OS siden Win 95-dagene har vært håpløse, og mye tyder på at Win 8 vil fortsette denne trenden. Så får vi heller vente litt på Windows 9, da.

    • Liker 6
  12. Problemet er vel heller at NOEN finner dette støtende - om de nå er kvinner eller menn. Kvinner har egentlig seg selv å takke for at slike ting skjer - nettopp det at de er så "tynnhudede" er jo en av hovedårsakene til at slike ting ikke blir forbigått i stillhet, og ignorert. Når 90% (sannsynligvis mer) av folka i salen er menn, så ville det blitt langt mer kleint å ha mannlige dansere. Agreed?

     

    Så kan man jo spørre seg om dette var verdt det i det hele tatt - låta suger, og damene kan ikke danse. Skal vi da kanskje klage (vi menn, altså) fordi dette både ødelegger øregangene og synsfeltet på en og samme tid, og forlange sexy damer som KAN danse?

     

    Hele greia blir for dumt. Dette er ikke støtende, det er i verste fall elendig humor og elendig musikk. Det å fremme denne saken fordi man tar anstøt av den er nok et større problem enn den faktiske teksten og dansen.

     

    Jenter: dere må snart skjønne det at skal dere inn i et mannsdominert yrke, så må dere legge av dere de sarte blondekjolene og faktisk ha litt baller. Ta igjen da vel? Sørg for å være blandt de som arrangerer neste gang det er en slik konferanse - etabler bedre alternativer - gjør noe med det, for pokker.

     

    Bare slutt å skrik opp om kvinneundertrykkende holdninger, likestilling og annet piss.

  13. Det er litt besynderlig at dere klarer å ha to syntaktiske feil i første leksjon. Hverken echo eller include bruker paranteser - riktig syntax er echo "Dette skal vises på skjermen"; og include "filnavn.html"; (' eller " er likeverdig, men må selvsagt escapes om man har sære filnavn eller tekst inne i statement).

     

    Jeg håper også at dere, når dere kommer til MYSQL-biten, ikke har planer om å bruke mysql_ eller mysqli_ - begge er håpløst dårlige på sikkerhet, og bidrar til ufattelig mye dårlig kode generelt. Håper dere faktisk tar for dere PDO, som egentlig er den eneste brukbare MYSQL-extensionen til PHP (greit nok, den er jo ikke MYSQL-spesifikk, den kan brukes mot andre databaser også, men det er mer et pluss enn et minus).

    • Liker 1
  14. Når jeg var i Silicon valley selv, så var jeg innom et lignende kjøpesenter, de hadde (hvis hukommelsen stemmer) 20 hyller * 50 meter med videofilmer og spill. Det var ganske absurd.Akihabara har mye morsomt de og. 24-porters svitsjer til 50 spenn f.eks. :3

     

    Ah, Akihabara <3 En bydel dedikert til elektronikk. Gå inn i et varehus (ja, varehus, 5 etasjer) som kun selger chips, dioder, kondensatorer etc. i løs vekt :D Akihabara er fantastisk.

     

  15. i7 3770K priser Intel til $313 x 6 = kr 1880Multicom (cdon.com) priser den til kr 3059, noe som er kraftig overpriset.Denne prosessoren burde ikke koste mer enn kr 2000 i Norge,Det er å håpe at folk ikke kaster penger etter butikkene, men heller lar være å kjøpe til prisen settes ned.

     

    Jeg regner med du ikke driver butikk? Selvsagt kan de som kjøper inn store kvanta nok regne med noe rabatt, men om man driver en mindre nettbutikk, som kanskje kjøper inn... si 1000 stk, så er dette en latterlig liten ordre, og vil mest sannsynlig ikke sette ned prisen noe særlig. Si 300$ pr. stk. da. Da får man en totalpris pr. enhet på 1800,- - så legger du på frakt, mva for å ta de inn til Norge, og det faktum at butikken også skal ha litt fortjeneste og ikke selge videre til kostpris, og da er du ikke så langt unna. 1800 * 1,25 = 2250,- + 50 i frakt * 1,35 (fortjeneste) så er du på 3000,- ca - det er en LAV fortjenestekalkulasjon, btw - normalen ligger på 1,4-1,5

  16. AP's hjemmeside var jo nede i ett døgn (?) når de støtta DLD.

     

    Ja? Var det en kommentar på at det innimellom skjer noe? Eller "se, de tok ned AP-siden" som et hint om at de kan klare dette her? I såfall - gå hjem og les leksene dine.

     

    Det å ta ned en elendig kodet nettside, er null problem. Selv det å ta ned en eller flere servere hos en host er ofte ikke vanskelig. Det å ta ut DNS, DET er vanskelig. Ikke minst fordi de, selv om de tar ut de 13 store, ikke nødvendigvis tar ut nettet - oppdateringer migrerer med forskjellig hastighet, og DNS-servere rundt om vil ikke automatisk slutte å fungere bare fordi hoveddistributøren går ned. De vil heller ikke oppdatere om de ikke får kontakt med hoveddistributør, kun kjøre med det de har allerede. Så for å ta ned DNS fullstendig, så må de nok gå litt lenger enn kun hovedsentralene.

    • Liker 1
  17. Selvangivelsen i seg selv er ikke problemet. Ei heller kapasiteten. Hadde det kun vært kapasiteten det stod på, så hadde dette vært et relativt enkelt problem å løse.

     

    Problemet er at Altinn er bygget som et konglomerat av påbygg og attpåklatter ettersom det har blitt behov for flere og flere instanser og offentlige etater som skal inn i dette systemet.

     

    Det stemmer at antall brukere ikke er spesielt høyt, selv på ekstreme dager som når selvangivelsen kommer ut. Sammenligninger med Facebook og Twitter er dog noe malplassert, da disse har enorme inntekter (daglig) som gjør dem i stand til å ha ganske så mye større serverparker enn det Altinn kjører på.

     

    Altinn kjører dog på løsninger som, dersom de ikke er svært bra kodet, ikke er dimensjonert for slikt som Altinn brukes til. Hvorfor noen fant ut at det å kjøre slike løsninger på MS-baserte Sharepoint m.fl. er for meg uforståelig. Det finnes langt snillere løsninger å benytte (når det er snakk om maskinkrav for å snurre det hele rundt) enn dette.

     

    Påstanden om at det er en mengde serverautentisering i bakgrunnen er også ganske tåpelig. Joda, så klart er det det, men at dette skal skape kapasitetsproblemer er for meg ganske uforståelig, såfremt ikke de har en form for reautentisering hvert annet sekund - noe som er fullstendig unødvendig. Det er strengt tatt ikke spesielt sensitive opplysninger som ligger ute på Altinn (joda, man har personopplysninger og enkelte offentlige skriv/skjema, men i hovedsak ikke SÅ kritisk) - så hvorfor ikke bare sørge for å gjøre noe lignende det nettbanker e.l. har som sikkerhet? Det holder da lenge. Buypass er fint det, for all del, og man kan gjerne beholde dette som "highest grade" tilgangssikkerhet, men et enkelt kodeord / SMS-kode holder da lenge for å autentisere for vanlig bruk (slik som i dag), og en session/cookie holder deg innlogget så og så lenge. Det trenger faktisk ikke være mer avansert.

     

    Og igjen - et system som dette burde kunne takle minst 10-20000 henvendelser pr. sekund, minimum. Om ikke servere mm. takler et slikt press, så er ikke løsningen god nok.

    • Liker 4
  18. 2000 kr ?! mindre enn du tror?! det er u mer enn mobilen!

     

    Om du har en mobil til under 2k, så har du enten en crap mobil, eller så har du kjøpt en subsidiert sak, som ikke koster mindre en 2k, men som du betaler over tid.

     

    2000 + tilpassing av disse her er billig - om du tror noe annet, så har du niks og null peiling på øreplugger med tilpassning.

     

    • Liker 1
  19. Joda, imponerende med dual cpu og masse minneslots. Men allikevel klarer de det kunststykke å bare ha 6x SATA.Fatter ikke at det skal være så vanskelige å lage kort (gjelder både Intel og AMD) som har mer enn 6-8 porter bare.

     

    Kortet har i tillegg to SAS-porter, og er tydelig ment for seriøs bruk, les: server. Så det at det "kun" har 6 SATA porter er ganske irrelevant.

    • Liker 1
  20. Virkelig? Her trodde jeg endelig noen hadde tatt til vettet, men så leser jeg saken, og vips... nope. Ikke i det hele tatt.

     

    Her er altså poenget at man skal kunne videreselge innholdet man har kjøpt, men fremdeles må man altså til med fysiske minnepinner o.l. - noe som jo tar hele poenget bort fra nettløsningen.

     

    Merk at jeg uttaler meg på grunnlag av det jeg har lest her, men om dette er det de kommer opp med, så trenger de virkelig å tenke nytt. Hva med å ha en løsning der man overfører tilgangen til filene til en ny bruker, online? Så an den nye brukeren selv velge hvordan han/hun ønsker å benytte dem? Man fjerner da så klart tilgangen til den første kjøperen. Om dette er snakk om streamingtjenester, så vil det jo fungere helt fint. Samtidig KAN man gjøre det avhengig av en sjekk mot online for å få tilgang til nedlastede filer - f.eks. at filene må verifiseres mot en server før man kan bruke dem/laste dem over på en minnepinne, og at filene på minnepinnen da kun har et døgn eller to virketid før de må verifiseres på nytt (eksempel tatt ut av hodet akkurat nå, jeg ser allerede problemer med det, men ja).

     

    Det å ha en minnepinne man kan selge høres for meg ut som en "jeh, whatever", og at man i tillegg kun kan bruke den på plattformer som støtter faenskapet? Jeg vil kunne plugge inn en USB-sak i TVen min, uten at produsenten av TVen nødvendigvis er med i et eller annet konsortium.

     

    Greit, godt tiltak, men langt, langt unna mål.

  21. Altså... hva er poenget? Sittter man med en PC rett foran seg, så trenger man svært lite av informasjonen som er tilgjengelig på mobilen - får man inn en mail, så svarer man på PCen, f.eks.

     

    Det eneste jeg kan tenke meg er SMSer, men det finnes jo hundrevis av forskjellige måter å få inn SMSer på PCen, mobilen trenger ikke engang å være fysisk koblet til PCen for at det skal fungere, det finnes også virtuelle skrivebord som gjør at man kan få alt som ligger på mobilen opp på nettleseren, f.eks. Airdroid gjør det uten problemer.

     

    Jeg kan se det som nevnes med at enkelte programmer og spill ikke støtter Alt+Tab'ing, men det er et fåtall som ikke støtter dette, og det er fullt mulig å komme rundt problemet.

     

    Hadde dette vært en liten USB-dings med BT innebygget, som sendte tastatursignalene videre til valg signalkilde, så hadde det vært genialt. Dette virket bare tungvindt.

×
×
  • Opprett ny...