Gå til innhold

Akerbak

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Akerbak

  1. Heisann!

     

    Jeg sitter med en side som genererer et mystisk problem. Med begrensede kunnskaper innenfor JQuery og Javascript kunne det være greit med et mer rutinert hode å tenke sammen med.

     

    Jeg har et slideshow, basert på en JQuery-plugin ved navn GalleryView. Dette fungerer aldeles utmerket i alle nettlesere jeg har testet, med unntak av IE9. Det vil si - kun når jeg manuelt skriver inn adressen til websiden. Hvis jeg med websiden oppe trykker F5 eller klikker i adressefeltet og trykker Enter, fungerer det utmerket.

     

    Jeg mistenker at de tilhørende javascriptfilene ikke lastes når man manuelt skriver inn adressen, Fiddler2 viser i alle fall at filene lastes ved refresh. Jeg har dog testet onload, plassering av initialiseringen av funksjonen i både <head>, lokalt i HTML og rett før <body>, uten noen forandring av den grunn.

     

    Jeg hadde satt stor pris på om noen ville ta en titt på dette og kanskje ha noe å bidra med, URLen til siden det ligger på er www2.bardum.no.

  2. Slash er der fordi det som blir postes gjerne skal postes i en echo. Da benytter man slash slik: echo "<img src=\"blabla.jpg\" alt=\"blabla\">"; Grunnen til dette er for å ikke lukke "echo"-en (= Valig alternativ er echo "<img src='blabla.jpg' alt='blabla'>";

    Om innholdet som postes er i en echo, så er ikke dette et problim, slett ikek noe du skal bry deg om heller.

     

    Kan muligens være et problem at " blir endret til " ved posting. Dette kan komme av at tegnsett som er valgt i databasen er feil.

     

    Takker for svar! Fikk desverre ingen endring etter testing av tegnsett i databasen. Det som dog gjorde forskjellen var å teste på en annen server, ergo virker det som en server/htaccess-innstilling forårsaker feilen...

  3. Hei alle,

     

    jeg sitter og strever med en installasjon av Wordpress 3.0.1. Etter å ha satt opp og brukt Wordpress mange ganger gledet jeg meg til 3.0 og multisitefunksjonen (som jo fungerer veldig bra), men opplever at bilder er WP3s store fiende.

     

    I alle 3 installasjonene av WP3 har jeg opplevd samme problemet, når jeg legger inn bilder i pages og posts og klikker publish-knappen, endres HTML-outputen for bildet. Ikke likt hver gang heller...

     

    Når jeg laster opp et bilde og setter det inn i en post, er HTML-outputen fin:

     

    <a href="http://odin-media.net/marius/wp3test/wp-content/uploads/2010/08/pp-logo.jpg"><img class="alignleft size-full wp-image-11" title="pp-logo" src="http://odin-media.net/marius/wp3test/wp-content/uploads/2010/08/pp-logo.jpg" alt="" width="200" height="287" /></a>

     

    Men så begynner magien å virke. Jeg er fortsatt i HTML-visning, og klikker publish-knappen. HTML-outputen vises da slik:

     

    <a href=\"http://odin-media.net/marius/wp3test/wp-content/uploads/2010/08/pp-logo.jpg\"><img class=\"alignleft size-full wp-image-11\" title=\"pp-logo\" src=\"http://odin-media.net/marius/wp3test/wp-content/uploads/2010/08/pp-logo.jpg\" alt=\"\" width=\"200\" height=\"287\" /></a>

     

    Slashene gjør jo hele kodeblokken verdiløs. Men, for å gjøre det enda litt verre; hvis vi går til Visual-visning (standard redigeringsvisning) og klikker publish (eller nå update)-knappen, blir HTML-outputen følgende:

     

    <a href="\"><img class="\"\\"alignleft\"" title="\"\\"pp-logo\\"\"" src="\" alt="\"\\"\\"\"" width="\"\\"200\\"\"" height="\"\\"287\\"\"" /></a>

     

    Ikke veldig enkelt å få vist bilder med denne koden. Er det noen som har hatt/har lignende problemer? Noen som kjenner til løsninger? Antar det er en funksjon e.l. som har litt vel tunge sikkerhetsrutiner for tillatte tegn og tag-sammensetninger...

     

    Takker på forhånd, Marius

  4. Hei alle.

     

    Jeg holder på med min første multispråklige drupalinstallasjon. Her skal sidene være på norsk, hvor brukerne skal kunne velge engelsk som annet språk.

     

    Jeg har lagt opp drupal som standard, altså med engelsk uten språkpakker for norsk. Deretter har jeg installert norske oversettelser, satt opp i18n, locale og alt av moduler som behøves, så å skifte mellom språkene fungerer utmerket, gitt at engelsk er hovedspråk.

     

    Utfordringen: Når jeg åpner www.domene.com åpnes sidene på engelsk. Klikker jeg i språkvelgeren på norsk, får jeg www.domene.com/?q=nb, som gir meg norske sider. Flott. MEN - når jeg setter Norsk som hovedspråk, åpnes sidene på norsk når jeg åpner www.domene.com. Når jeg klikker på engelsk i språkvelgeren, går sidene fortsatt til www.domene.com, ikke til www.domene.com/?q=en eller noe annet som ville tilsi språkskifte, ergo er sidene på norsk uansett hva man klikker på.

     

    Jeg har prøvd å installere drupal på norsk, for så å også benytte engelsk, men samme feilen oppstår. Å lage noen redirect er vel vanskelig, siden man fint kan redirecte www.domene.com til www.domene.com/?q=nb, men dette vil jo også gjøre at man aldri får valgt engelsk, siden dette bestemmes av www.domene.com (som da vil sendes til ?q=nb).

     

    Noen som kjenner til dette problemet? Finnes det noen løsning på dette?

     

    All hjelp mottas med stor takk!

     

    Beste hilsner, Marius

  5. Hei alle.

     

    Jeg jobber med noen drupalsider som skal være på norsk, og installasjon av drupal med norske språkfiler er ikke noe problem. Problemet er Drupals default søkemodul (modules/search).

     

    Jeg har lagt inn språkfil for denne siden, men søkeresultatsiden forblir engelsk uansett. Noen som er kjent med dette problemet?

     

    Eneste løsningen jeg har sett så langt er å redigere search.module-filen, men skal det noensinne åpnes for flerspråklige sider er det jo forferdelig tungvint å hardkode norsk språk inn i .module-filer rundt omkring.

     

    Noen løsninger på dette mottas med stort takk og vellyst!

     

    Marius

  6. Hei alle,

     

    har begynt å sette meg litt in i Drupal i forbindelse med noen arbeidsoppgaver. I den forbindelse holder jeg på å lage et theme for en kunde, hvor jeg har noen blocks som har spesifikt utseende.

     

    Det jeg ønsker er å kunne styre HTML (og dermed CSS og stilsetting) for en enkelt blokk. Er det noen som har erfaring med dette? Er løsningen å lage en .tpl.php-fil som omhandler et enkelt view - i så tilfelle; hvilket format skal filnavnet være på for å påvirke et view/en block?

     

    Har lest diverse dokumentasjon og manualer/tuts, men synes Drupal er noe tungt å lese, spesielt siden dette egentlig er et enkelt spørsmål.

     

    All hjelp mottas med takk :)

    Mvh Marius

  7. Hei alle,

     

    Jeg har et merkelig problem gående som jeg sliter med å løse. Jeg har en PC med Windows Vista Home Premium installert. OSet er OEM som fulgte med PCen ved kjøp.

     

    Denne fungerte fint i min forrige leilighet. Nå har jeg imidlertid fraktet den til en ny leilighet (hvor frakten muligens er stikkordet). Her slo jeg på PCen for første gang nå, og får feil passord ved innloggingsvinduet. Jeg har testet alle passordene jeg tidligere har benyttet på PCen, men får kun feilmeldinger.

     

    Er dette et problem noen kjenner igjen fra Vista Home Premium? Kan noe som helst ha gått galt med komponentene under frakten som forårsaker problemet? Jeg ser på sansynligheten som liten, siden alt går flott helt til jeg prøver å logge inn.

     

    Jeg tok selvfølgelig ikke å laget noen password reset disk, så jeg håper virkelig noen kan komme med noen tips eller erfaringer til dette problemet!

     

    Takker på forhånd!

    -Marius :)

  8. Heisann! Jeg sliter litt her. Jeg har laget en input som viser en liste (autosuggest) i et kontaktoppslag. Når en kontakt velges fra listen, sjekker et javascript etter om enter trykkes. Når enter er trykt, spretter lightbox-effekten opp, og skal etterhvert vise kontaktinfo. Men, i javascriptkoden som sjekker om enter er trykket, og dermed returnerer lightboxen, blir det feil når jeg legger til en variabel som henter inputverdien. Denne vil jeg jo sende med linken som åpnes i lightbox for å hente brukernavn fra database... noen guruer som kan hjelpe til med feilen her?

     

    javascriptkoden:

    function KeyCheck(evt) {
    evt = (evt) ? evt : ((event) ? event : null);
    var evver = (evt.target) ? evt.target : ((evt.srcElement)
    ?evt.srcElement : null );
    var keynumber = evt.keyCode;
    
    if(keynumber == 13){
    	return GB_showCenter('Profil', 'http://URL/profile.php?person=');
    	alert(keynumber);
    }
    }

     

    Når jeg legger til denne enkle snutten:

    var person = document.getElementByID('testinput').value;

    slutter javascriptfunksjonen og fungere...

     

    html:

    <input type="text" id="testinput" name="person" value="" onkeydown="KeyCheck(event)"/>

    Inputen ligger uten noe form, siden poenget er å vise kontaktinfo kjapt i lightbox, slik at ting man jobber med andre steder på siden blir liggende urørt!

     

    Lightboxeffekten er laget med Moodalbox.

     

    Hjelp verdsettes veldig :)

  9. Heisann!

     

    Jeg har et problem med subscript i html. Jeg bruker sIFR i overskrifter, og trenger muligheten for å benytte meg av subscript i overskriftene.

     

    sIFR støtter originalt ikke subscript, men ved å modifisere swf-filene som inneholder fontene skal det være mulig å legge inn ekstra tegn.

     

    Det jeg jakter på er om noen vet hva hardkodet subscript i html er?

    Nummerentiteten for subscript 1 er &#8321;, og hexaentiteten er &#x2081, men finnes det en ren html-kode eller ascii-snutt for subscript 1?

     

    Takker på forhånd :)

  10. aner ikke om det er HTML som er svaret her, men jeg lurer da altså på hvordan man fålagt inn det lille bildet som mange har på nettsidene sine, som dukker opp på adresselinja, og i favorittlista foran adressa? om noen fortsatt er i tvil om hva jeg snakker om, så har jeg lagt ved et bilde. Dette er jo egentlig en bagatellmessig liten sak, men hadde vært morsomt å vite, når jeg nå alt er i siget med mitt web-prosjekt ;)

     

     

    En liten HTML-bit som kalles favicon. Du finner det du trenger på wikipedia for å få igang dette, eller du kan lese litt rundt på forumet her, for dette har vært spurt om flere ganger ;)

  11. Javisst.

     

    Skjemaet i HTML-en:

    <form action="contact.php" method="post">
    <p>Navn:</p>
    <p><input class="textfield" type="text" name="the_person" value="" /></p>
    <p>E-post:</p>
    
    <p><input class="textfield" type="text" name="the_email" /></p>
    <p>Emne:</p>
    <p><input  class="textfield" type="text" name="the_subject" /></p>
    <p>Melding:</p>
    <p><textarea class="textspace" name="the_message"></textarea></p>
    <p><input class="button" type="submit" name="sendMail" value=" " /></p>
    </form>

     

     

    Stilsett for input-feltene:

    input.textfield {
    width: 420px;
    height: 36px;
    border: none;
    padding-left: 12px;
    padding-top: 10px;
    border:solid 0 #fff;
    background: #fff url(../img/c/input.jpg) no-repeat;
    display: block;
    voice-family: "\"}\""; 
    voice-family:inherit;
    width:407px;
    height: 25px;
    margin-bottom: 5px;
    }

     

    Linkene til filene er her, om du vil ha dem i sin helhet:

    Siden med kontaktskjemaet

    Direktelink til CSS-filen

     

    Takker på forhånd for innsatsen, skrik ut om du trenger mer / annet.

  12. Vel, de er ikke helt tomme, for å være presis. De inneholder en space (nbsp;) for at tabelcellen (med bakgrunn) skal vises i alle browsere. Uten spacen ville bakgrunnen nemlig ikke vises i en del browsere.

     

    Personlig har jeg ikke så mye i mot å bruke tabeller på denne måten, men hvis jeg ikke får til det jeg vil med tabeller, får jeg vel heller tenke nytt :-)

     

    Og der har du problemet du nevner tidligere med at kolonnene på siden som kun inneholder bakgrunnsfarge ikke forsvinner helt når browservinduet forminskes... Når du har hardkodet inn en space vil den være "synlig" uansett hvor stort/lite browservinduet er.

     

    Og jeg må henge meg på semafor og de andre her; dropp tabellene som strukturelement, så slipper du dette problemet i det hele tatt! Ta deg en ettermiddag, les litt på HTMLDog og W3Schools, eller rot litt i dette forumet, så lærer du deg kjapt det du trenger av HTML og CSS for å løse dette ;) Det er verdt det!

  13. Hehe, du er delvis innpå det... Problemet er strengt tatt ett bakgrunnsbilde som krever en bestemt høyde på input-feltet, og ved kun å bruke padding for å forskyve teksten i forhold til størrelsen vil enten teksten bli skjøvet for langt ned (Opera har allerede midtstilt teksten), eller størrelsen på selve inputfeltet blir for stort (FF legger paddingen til høyden og forårsaker bakgrunnsforskyvning på hele input-feltet).

    Det siste går an å løse med voice-family, men da står vi fortsatt fast med Opera-problemet.

     

    Opera takler å midtstille teksten vertikalt takket være vertical-align, som faktisk funker mtp at HTML klassifiserer inputs som inline elements, og det dermed er enkelt å provosere block-display på dem, men da står vi fortsatt igjen med det originale problemet i FF og IE...

     

    Var det forståelig hvor problemet ligger? :)

  14. Jeg har knotet med dette flere ganger, og sitter nå og virkelig jobber for det, men nei: å vertikalstille tekst i input-felter med satt størrelse viser seg igjen å bli håpløst.

     

    Er det noen som har fått til dette? I CSS2.0 skulle man tro man endelig hadde klart å løse browserforskjellene takket være voice-family med inherit-verdien, men da velger opera og tolke attributter forskjellig fra IE og FF (til en forandring).

     

    Så, mitt spørsmål, finnes det en fornuftig metode som vertikalstiller tekst i input-felter for alle browsere?

     

    Takker for svar og diskusjoner!

  15. Mistenker at du må gjøre ett paaar små endringer, så funker det. Se koden under :)

     

     

     

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    
    <html>
    
    <head>
    	<title>Martins nettside</title>
    	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="web.css" />
    	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    	<meta name="description" content="Min første nettside som jeg lager i et Kunst- og håndverksprosjekt>
    </head>
    
    <body>
    	<div id="navigation">
    		<ul>
    			<li>This</li>
    			<li>That</li>
    			<li>The Other</li>
    		</ul>
    	</div>
    
    	<div id="content">
    		<h1>Ra ra banjo banjo</h1>
    		<p>Welcome to the Ra ra banjo banjo page. Ra ra banjo banjo. Ra ra banjo banjo. Ra ra banjo banjo.</p>
    		<p>(Ra ra banjo banjo)</p>
    	</div>
    
    </body>
    
    </html>

     

    #content {
    margin-left: 15em;
    border: 1px solid black;
    background: blue;
    }
    
    #navigation {
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 10em;
    background: blue;
    }
    
    #navigation ul {
    list-style-type: none;
    	background: blue;
    }

     

     

     

     

     

    Som ett tips vil jeg anbefale deg å bruke FLOAT-attributten i CSS i stedet for position-attributten for å posisjonere div-elementer, men det gleder meg å se at en nybegynner går inn for å lære seg webdesign ordentlig når han først begynner! :) Tommel opp!

  16. Jeg har no gått over til noen andre linker, men vet ikke hvordan jeg skal endre farge på de og sette de inn i content delen på siden skikkelig,slik dere ser det no , går linken littutenfor.

    Hva må jeg gjøre forå fikse dette?

    Det kan ikke være så stort problem!!1 siden er her!

    Tusen takk for all hjelp!

     

     

    Sånn umiddelbart ser jeg i CSSen din at du ikke har noen notasjon foran navigation (du mangler en DOT (.) for å markere at det er en class). Du kan også prøve en overflow: hidden; på #container for å hindre at menyen flyter på utsiden :)

  17. Tror document.write lager krøll for deg. Prøv å lag en div tag i html koden som du kan skrive til. Samle all html koden du lager i displayBoard i en string og skriv denne til div taggen med f.eks. innerHTML.

     

    I html...
    <div id="game"></div>
    
    I kode...
    			var html = "<table><tbody><tr>";
    			for(i = 0; i < positions.length; i++) {
    				if(positions[i] == "") { //Hvis position som sjekkes er uten verdi, skrives en knapp ut
    					html += "<td><input type='submit' 
    ....
    var element = document.getElementById("game");
    element.innerHTML = html;

     

     

    Briljant! Mange tusen takk!! :)

  18. Heisann!

     

    Jeg begynte å øve litt javascripting i går, siden jeg har fint lite erfaring innenfor dette! Derfor kan nok dette være ekstrem nybegynnerfeil, og beklager dette, men ett sted må man begynne! :)

     

    Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage ett veldig enkelt tripp-trapp-tresko-spill, hvor man enkelt plasserer brikker (2 menneskelige spillere, dette inkluderer ikke computeren) på et spillebrett av 3 * 3 ruter.

     

    Så langt er jeg i gang, og jeg har lekt litt med funksjoner og arrayer for å få til dette. Det som fungerer så langt, er at man kan klikke på ett tomt felt, og deretter markeres feltet med spillerens tegn. Men, dette går første klikket som gjøres i spillet, deretter blir siden stående og loade, og flere klikk blir umulig.

     

    Det jeg ønsker svar på, er hvorfor siden kun blir stående og loade, og ikke gjør det mulig å fortsette spillingen etter første tegnet er satt? Jeg har funnet mange tutorials til avanserte TTT-spill, men siden jeg prøver å lære setter jeg pris på om svarene ikke består av linker dit, heller til "educational" stuff eller brukernes egne erfaringer, de pleier å være mer enn gode nok :)

     

    Håper noen gidder og ta en titt, for jeg står fast! Har lagt ved filen ttt.html som inneholder hele koden, samt enkle forklaringer på mine forsøk!

    Takk på forhånd!

    ttt.html

  19. Takker for svar, har integrert de nevnte løsningene så godt det lar seg gjøre :)

     

    Men, Kim T, det er slik at filene lastes opp i en mappe, og informasjon lagres i en database. Finnes det noen måte å manipulere selve filnavnet på den filen som lastes opp slik at den ikke inneholder uønskede tegn? Å manipulere filnavnet som settes inn i databasen er jo ikke noe problem, med tanke på regexp og lignende metoder i PHP, men navnet i databasen må jo tilsvare filnavnet...

×
×
  • Opprett ny...