Gå til innhold

simon_gj

Medlemmer
  • Innlegg

    152
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simon_gj

  1. Jeg driver å ser etter et brukt objektiv til mitt Nikon D40. Jeg har fått låne et Sigma DC 18-200mm objektiv. Det skal vistnok ha innebygd fokusmotor og passe til D40, men autofokusen nekter å funke.

    Fokus-valgene på menyen går ikke an å endre på.

    Manuell fokus funker, men jeg vil ha autofokus.

     

    Tror dette er samme.

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=43716...led#ProductTabs

     

    Noen som har tips?

  2. Dette er nok litt off-topic men kanskje noen finner det intressant.

     

    Jeg har etter litt tid i Rødt og RU stått litt på stand for diverse saker.

     

    Det drøyeste jeg har opplevd var at jeg fikk ropt til meg at når dommedag kommer så kom jeg til å brenne i Helvette for å støtte en Palestina.

     

    En litt mer morsom ting som skjedde var at en veldig ordentlig dame ganske godt oppi årene tok noe hun trodde var sjokkolade fra standen vår, men som til hennes store skuffelse når hun pakket den ut, viste seg å være en kondom.

     

    Jeg kan ikke huske å ha opplevd at andre partier har vært slitsomme på stand. Men jeg kan sikkert se for meg at andre har opplevd eller opplever stand-virksomhet slitsomt.

  3. Jeg også tenker å stemme rødt, men det jeg stusser litt på er: hvor skal Rødt få pengene til å øke frikortgrensa så mye, hvor skal de få pengene til studiefinansiering? Vil det bety enorme skatteøkninger for vanlige arbeidere?

     

    Rødt mener at det ikke er de som tjener under 100.000 som skal betale skatt, det er de som tjener mer enn nok. 100.000 er et relativt trangt budsjett i norsk standard.

     

    Rødt ønsker ikke store skatteøkninger til vanlige arbeidere.

     

    Vi ønsker for eksempel Tobin-skatt, som er skatt på 0,1% for aksje-, finans- og valuttahandel. Her er det snakk om å legge til ganske mange millioner i statskassa (dette er en skatt som er innført i Storbritania uten at bedriftene har rømt av den grunn.)

     

    Rødt ønsker også å bruke pengene fra oljefondet til å investere i infrastruktur, skole og lignende.

     

    At det ikke er lov å lykkes er en ekkel måte å si at det ikke er lov å være rikere enn andre. For meg er det klart at om man har mer penger, skal bidraget til fellesskapet være større.

    Folk kommer til å jobbe selv om man får gode velferdsordninger. Mennesker er lagd for å arbeide, og alle jeg kjenner som av diverse årsaker ikke kan arbeide ønsker ingenting annet så høyt som å få arbeide igjen!

    Alle kommer ikke til å bli like bare fordi at man har en likere velferdsfordeling og mindre sosiale klasseforskjeller.

     

     

    Håper jeg fikk svart på noe av spørsmålene og påstandene.

  4. Jeg veit ikke hvor intressert du er i å høre mitt syn og hva jeg tenker, men her kommer det uansett.

     

    Sjøl er jeg student og kommer til å stemme Rødt.

     

    Rødt vil blant annet:

    - ha billigere og bedre buss og bane

    - øke frikortgrensa til 100.000

     

    Så har jeg juksa litt og henta fra arbeidsprogrammet til Rødt

     

    Rødt arbeider for:

     

    * at høyere utdanning ikke skal privatiseres

    * at universiteter og høyskoler ikke må konkurrere økonomisk

    * økt offentlig støtte til å dekke både utdanning og forskning ved høyere utdanningsinstitusjoner

    * gratis fjernundervisning i teoretiske fag, gjerne ved bruk av IKT-verktøy

    * at pengene ikke skal følge studenten også små fag og utdanningsinstitusjoner må opprettholdes

    * mest mulig undervisning og pensum på norsk

    * fullstipendiering til alle studenter uavhengig av studiepoengproduksjon

    * bedre bolig- og barnehagetilbud og styrking av studenters sosiale rettigheter

    * en egen arbeidsmiljølov for studenter

  5. @Zeelot og andre

     

    Oppgaven min bruker følgende terminologi "narkotikamisbruk"

    Da er det viktig at man fokuserer på narkotika og ikke alle rusmidler. Alkohol går IKKE under narkotika (selv om mange narkotikamisbrukerne driver blandingsmisbruk og drikker mye alkohol).

    Det skal sies at det er en del sammenhenger og man kan sammenligne teorier... Men det er viktig å huske at det er snevra inn til narkotika.

  6. Først leser jeg teksten, så kopierer jeg det som kan være brukbart for meg i morgen i et Open Office dokument sammen med dato og lenke til teksten eller dokumentet.

     

     

    Jeg sliter også med å finne noe fast stoff om vennegjengens rolle i sosialiseringa i tenåra.

     

    Ellers må jeg si at dette er utrolig kult! Over 200 ungdommer samles og samarbeider fram til eksamen i en diskusjon.no-tråd

  7. Tenker det kan være fint å ta med Karl Marx og hans systemorienterte teorier om sosiale problemer. =)

    Boka nevner ikke noe om Karl Marx så jeg tror ikke det er nødvendig : P

     

    Jeg har eksamen som privatist, så det blir en del vanskeligere for meg enn dere andre : P Men men.. det får gå som det går :)

     

    Lykke til alle sammen i hvertfall :)

     

    P.S. Takk for hjelp dere som hjalp til!

     

    Tenker det kan være fint å ta med Karl Marx og hans systemorienterte teorier om sosiale problemer. =)

    Boka nevner ikke noe om Karl Marx så jeg tror ikke det er nødvendig : P

     

    Jeg har eksamen som privatist, så det blir en del vanskeligere for meg enn dere andre : P Men men.. det får gå som det går :)

     

    Lykke til alle sammen i hvertfall :)

     

    P.S. Takk for hjelp dere som hjalp til!

     

    Min bok "Livsløp og velferd - Sosialkunnskap" av Aage Moan, Kirsti Molberg og Audun Bakkerud - Cappelen 2007, nevner Karl Marx mange ganger, og han er svært aktuell den dag i dag.

     

    Jeg tar meg den frihet og skriver av det som står i boka om Karl Marx, som ei lita innføring i marxisme i forhold til sosialkunnskap.

     

    Karl marx (1818-1883) var også opptatt av konfliktene i samfunnet. Han mente at sosiale problemer best kan forklares med utgangspunkt i samfunnets økonomiske organisering. Ifølge Marx oppstod det etter den industrielle revolusjonen et grunnleggende motsetningsforhold mellom fabrikkeierne og arbeiderne, mellom kapitalistene og proletariatet.

    Partene hadde stikk motsatte interesser. Arbeiderne ønsket høyere lønn og bedre arbeidsforhold, mens kapitalistenes mål var profittmaksimering, å få høyest mulig lønnsomhet. Arbeiderne måtte selge arbeidskraften sin til kapitalistene for å overleve. Marx mente at all sosial ulikhet, undertrykkelse og urettferdighet skyldtes at et lite mindretall kapitalister tjente grovt på arbeidet til et stort flertall proletarer. Den eneste løsningen på problemene var revolusjon. Målet var å innføre et sosialistisk system, der arbeiderne selv skulle eie produksjonsmidlene.

     

    Marx hevdet at sosiale problemer også henger nøye sammen med hvordan arbeidet er organisert i et samfunn. Han så på arbeidet som noe mer enn bare en prosess der arbeideren framstiller en vare. Arbeidet burde organiseres slik at det bar mulig å utvikle seg som menneske. Ved industriell masseproduksjon, der hver arbeider skal utføre noen få enkle arbeidsoperasjoner, forsvinner mulighetene for personlighetsutvikling. i motsetning til en håndverker som følger produktet sitt fra start til mål, opplever fabrikkarbeideren jobben sin som meningsløs og fremmedgjørende (årsaksteorier og forebygging s. 264-265)

     

    "Funksjonell ulikhet?"

    Som vi gjorde greie for i forrige kapittel, mente Karl Marx at sosial ulikhet i et samfunn skyldes at et lite mindretall kapitalister tjener grovt på arbeidet til et stort flertall proletarer. Marx stod for en konfliktorientert samfunnsoppfatning som gikk ut på at det er det kapitalistiske systemet med privat eiendomsrett som skaper levekårsforskjeller. Det er dem som eier eller kontrollerer produksjonsmidlene, som har den egentlige makten i samfunnet. Denne makten bruker de til å skaffe seg fordeler på bekostning av andre samfunnsgrupper. De sosiale skjevhetene forsterkes ved at bedriftene må konkurrere for å overleve. Arbeidskraften må utnyttes maksimalt, noe som kan gå ut over helse og trivsel hos de ansatte. Og går ikke bedriftene med overskudd blir folk sagt opp eller får redusert lønn. Konsekvensene blir lett et samfunn preget av motsetninger, opprør og lite samhold mellom gruppene. (Levekår og livskvalitet s. 292-293)

     

    (I god marxistisk ånd håper jeg ikke det er noen som ikke liker at jeg skriver dette her)

  8. Fikk et lynkurs en gang av en som har vært i hæren i Israel i tre år:P

     

    Gikk det for seg noe ala det her?

    m20071004.gif

    :p

     

    Har planer om å begynne på Krav Maga selv også (eller i alle fall prøve å se om det er noe for meg). Men har bare aldri kommet meg så langt enda. Regner med man burde være i minst middels+ form?

     

     

    Jeg har gått et år nå. Når jeg begynte hadde jeg ikke trenet siden jeg var rundt 15 dvs 2-3 år :p

    Det er tungt, men man klarer det jo... Det hjelper jo på prestasjonen, men man må jo bli sliten for å forbedre seg ikke sant?

  9. Min knirker forresten også en del, samt at høyttalerne skurrer noe voldsomt når man hører på lyd over 30 %. Kjøpte min fra cdon.com, kanskje jeg burde returnere den også?

     

     

    Mine høyttalere skurret en del før jeg fant en innstilling som het "stereoutvidelse". Start en sang valg>lydinnstillinger>stereoutvidelse av. Stereoutvidelse funker bra med headsett, men er ikke å anbefale på høyttalerne.

     

    Verdt å sjekke ut før du sender inn :)

     

     

    Min knirker ikke som jeg ser noen klager på. Den låser seg ganske ofte da, litt for ofte. Men det går fort å starte på nytt så det er ikke noe særlig problem. Den sluuker strøm, lader den nesten hver dag, men jeg har brukt den som mp3-spiller da + WiFi osv. (så det er kanskje ikke så rart). Kanskje blir det litt bedre med noen landinger.

    Til tross alt dette er jeg knallfornøyd. (Tror ikke jeg hadde klart å sagt noe annet når jeg har brukt så mye penger på telefonen ^^)

  10. Jeg var ute å kjørte i går på mopeden min, jeg stoppet på et rødt lys og der ble jeg stående... Jeg tror rett og slett at mopeden var for lett til at lyskrysset oppfattet at jeg stod der. Etter en liten stund kom det en bil som skulle samme vei som meg, så jeg fikk kjørt på grønt da... Men, hvis det det ikke hadde kommet en bil, hva skal man egentlig gjøre? En gang blir man jo nødt til å kjøre...

     

    Moren min leste i avisa at man ville fortsatt få bot om man kjørte på rødt lys i en slik situasjon :ermm:

     

     

     

     

    Jeg beklager viss dette temaet har vært oppe før, men jeg kunne ikke finne noe lignende...

  11. Jeg har installert Azureus. Åpner det, men det avsluttes etter noen få sekkunder. Jeg har prøvd å reinstallere, og installere Azureus Vuze men det samme skjer.

     

    Har skjekket at det ikke kjører i "prosseser", det slår seg helt av.

     

    Noen som har noen forslag?

  12. Når vi arrangserte LAN hadde vi en egen person som var strømansvarlig, for det var faktisk noe med det vanskeligste med å arrangsjere hele LANet :p Tror det var ca. like stort som det du skal arangsjere. Uansett... Husker jeg ikke helt feil, fikk vi låne strømskap ellerno hos den lokale Expert (Bodø) butikken. Hvis dere skal ha dette på skolen vil jeg anbefale å snakke med en vaktmester som har litt peil på strømmen i huset, det gjorde vi!

  13. No Place to Be er mest remixer og lignende da. Samt Message In A Bottle som jeg nevnte. Youth remixen på den er helt fryktelig,er på et helt annet tempo enn Matisyahu's stemme.

    8619923[/snapback]

     

    Joda, men likevell en utgivelse. :p

     

    Youth går da vell ikke i feil tempo? Jeg trodde det var Jerusalem.

    Det er vell en Chopped and Screwed version så stemmen skal vell ikke være helt 100% :p

×
×
  • Opprett ny...