Gå til innhold

Magnulus

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Magnulus

  1. Ja, jeg snakker om teknologien som kalles e-papir. Eller e-ink, strengt tatt. Så jeg oversatt kanskje litt feil. e-blekk. www.e-ink.com

    DET er en genial teknologi, det. Utover e-ink.com ser jeg at mange driver og gir ut førstegenerasjons ebok-lesere basert på e-blekk teknologien i disse dager. De som har sett prototyper sier det er omtrent som å se på ekte papir. Til Optimus hadde det i vært fall vært omtrent skreddersydd, spør du meg.

     

    (Man har klart å lage disse displayene med opp til 4000 farger hittil, men farger og refresh-hastighet er vel de største negative sidene med teknologien. Når det er sagt skal det også sies at det da allikevel blir perfekt til for eksempel digitale bøker og "skisseblokker")

  2. Forresten så tror jeg de burde ta en titt på e-papir istedet for OLED til tastene. På den måten ville de spare MYE strøm, for ikke å snakke om at man hadde sluppet den eksterne strømtilførselen. Jeg vil også tippe at tastene ville hatt en potensielt sett lengre levetid også, da. Nå er e-papir fremdeles ikke en billig teknologi, men den kommer seg i kraftig tempo.

  3. De er nok ganske obs på at store deler av de første kundene de har mest sannsynlig er mac brukere. Det er et program til deres første "knappedings", og sist jeg hørte noe sa de at de har laget et til Optimus også. Noe annet hadde vært tullete.

     

    Såvidt jeg forstod en av journal-innleggene deres lager de ferdige oppsett til endel godt brukte programvarer, som f.eks. Photoshop og Premiere og den typen ting, og at det vil komme støtte for fler etter hvert.

     

    Hva brukbarhet angår vil det, som andre har påpekt, være nyttig for folk som bruker mange forskjellige programmer med mange forskjellige tastekombinasjoner. Jeg vet egentlig ikke hvor mange forskjellige Photoshop (som er det jeg bruker mest) har, men det er MANGE. Når man da er så distré som det jeg er kan det være greit med litt ekstra hjelp. ^_^

     

    Logitech og MS ville sannynligvis ikke giddet å bruke mye tid og penger på å utvikle et sånt tastatur med mindre de kunne se for seg at de ville selge i hopetall. Bare vent. Etterhvert som interessen for Optimus øker kommer også Logitech og MS til å ville ha sin del av kaka.

     

    Etter utgangen av januar/ februar kommer de nok til å komme med noe nytt som har lavere pris. Kanskje ikke med én gang, men etter hvert. De har nok slitt med å få til finansieringen av prototyper osv, noe som disse forhåndsbestillingene hjelper med. De som kjøper tastaturet nå hjelper å bringe et nytt produkt på massemarkedet.

     

    Når det gjelder slitasje på skjermene vil alle tastene kunne byttes ut enkeltvis, så om en tast slutter å fungere kan du kjøpe nye. Husker ikke pris.

  4. Problemet er vel at selv om det finnes en slik sårbarhet, så er sannsynligheten for at den blir utnyttet svært liten

    8458150[/snapback]

    Er dette et problem? :D

    Det som er så greit er at hackere og andre fæle teknokiser helst ikke vil betale for noen ting, så de kommer ikke til å kjøpe seg macer med det aller første. Nå kan det selvsagt skje at en gruppe hackere målrettet går inn for å SPLEISE på en eller to maskiner så de kan lage litt kaos, men jeg føler meg enda ikke truet.

  5. Heheh, Flames. Jeg vet ikke HELT om det kan kalles "essensielt" å fjerne børstet stål. :D

     

    Børstet stål ser uansett uendelig mye bedre ut enn blå plastikk, eller hva? (Ja, jeg vet du kan stille XP til "old school" design, men det er ikke MYE bedre.)

     

    EDIT: Jasså! Du legger til MER, ja?

    TO kan leke den leken! :)

     

    Som et gratis alternativ til WriteRoom har man JDarkRoom. Funker som bare pokker. Jeg satt og brukte det senest i går.

  6. CyberDuck er en knall FTP klient.

    DeliciousLibrary holder orden på film, bok, spill og musikk samlingen din.

    GROWL er et program du ikke klarer deg uten. Gir deg flotte meldinger på skjermen når noe skjer.

    8441794[/snapback]

     

    Vil bare støtte DB i hans anbefalinger. Growl er fantastisk, jeg elsker det. CyberDuck er et konge FTP program. Delicious Library lastet jeg ned tidligere i dag etter anbefaling fra nett-tegneserien Apple Geeks, og det virker genialt. Jeg satt faktisk for bare noen uker siden og lurte på om ikke det fantes noe sånt, og der var det, gitt!

     

    Er det noen som vet om det finnes noe lignende til Delicious Library for Windows? Enten så er det det, og da blir min far glad, eller så er det IKKE det, og da blir JEG glad, for da får jeg enda et argument for å få ham til å konvertere. ^_^

  7. Personlig har jeg spilt både Oblivion og TMNT på min iMac (med ATI skjermkort, ikke 24-tommeren med Geforce) og det går stort sett veldig greit. Kan jo være DX10-fans bør holde seg på PC litt til, siden det såvidt meg bekjent ikke er mulig å oppgradere skjermkort i disse maskinene, men ellers burde det gå ganske bra.

     

    (Vil forresten anbefale iSkin silikondeksel til tastaturet, for det er et grusomt syn å se all den dritten jeg klarer å presse mellom tastene. Sikkert akkurat like mye dritt i PC tastaturene jeg har hatt, men de er i det minste ikke gjennomsiktige! ^_^ iSkin koster litt, men jeg mener det er verdt det. Skulle ønske jeg hadde kjøpt det i utgangspunktet, ettersom tastaturet mitt aldri helt tilga meg at jeg delte cappucinoen min med det en av de første dagene.)

     

    Åja! Du får forresten Frets On Fire til Mac. ^_^

  8. NRK Nett-tv fungerer en gang i blant, men min erfaring er at bare de nyeste klippene som er lagt ut avspilles. F.eks bare fra 2005 og oppover i Autofil. TVNorge og TV2 er bare å glemme. Samme med Radio 1 og P4 nettradio.

    8419386[/snapback]

     

    Har du prøvd Firefox eller Opera? Safari er bra, men ikke best. ^_^

     

    Jeg linket til noen sider som har tips til Mac brukere på nettsiden min da jeg fikk meg min iMac: http://magnulus.com/index.php?entry=entry061013-123709

    (det er litt linker og sånt i kommentarene også)

  9. Ikke dumt, 2 Fast. Ikke dumt.

     

    Jeg ser gjerne for meg en innledningsartikkel om Mac for byttere. Det har ikke vært noe særlig sånt på Norsk, så det hadde ikke vært dumt. En liste over programmer man bør ha og den typen ting.

     

    Jeg vet at jeg hadde syns det var greit da JEG skiftet at det var noen kamerater av meg som hjalp meg med programmer som erstattet ting som MSN og mIRC etc og som gav meg tips og råd om hvordan jeg kunne bruke systemet mer effektivt. Jeg var heldigvis ikke grønn på mac da jeg begynte, men det var allikevel til stor hjelp.

     

    Så, ja. I disse dager der mange driver og skifter til mac i hytt og vær hadde det sikkert vært mange som satt pris på et slags introduksjons"kurs" i mac og OSX.

     

    Det ville selvsagt også kunne føre til at Windows brukere får øynene mer opp for hva OSX har å tilby.

     

    Govassa: Nyhetene kommer på hovedsiden også.

  10. Apropos det, er raw-format komprimert lossless? Om ikke kunne de nesten brukt PNG, jpg i kamraer tar ikke så mye mindre plass en raw egentlig.

    8117196[/snapback]

     

    RAW er lossless, og har tilogmed mer informasjon per piksel enn JPEG og div andre formater, slik at man har mer frihet i forhold til lyshetsgrad og fargekorrigering. Høres kanskje ikke interessant ut i første omgang for andre enn entusiaster og proffe, men legg da til at når du printer bildene dine vil fotobutikken ha mer mulighet til å gi deg skikkelig bra bilder selv om bildene dine i utgangspunktet ble for mørke/ lyse da du tok de. Dette er en frihet analog film og RAW har men som ikke JPEG har. Det er dette jeg vil skal bli den nye standarden for forbrukerkameraer. En standardisert light-versjon av RAW.

  11. Jeg er mest interessert i en RAW-aktig standard for kompaktkamera som alle følger, for det ville faktisk gjort bildene folk tar litt mer likeverdig med vanlige negativer. Såvidt jeg kan se på MS sin forklaring står det ingenting om ekstra fargeinformasjon (men jeg kan ha oversett noe) så i så måte er HD Photo uinteressant for min del.

  12. "The request could not be performed because of an I/O Device error."

     

    Denne beskjeden kommer med jevne mellomrom når jeg prøver å få tilgang til ting på den eksterne Packard Bell harddisken på jobben. Det hender denne feilen er byttet ut med en annen en som sier at harddisken ikke eksisterer i det hele tatt.

     

    Jeg har sett litt rundt på nettet og ser at det kan være harddisken er i ferd med å krepere, men det er grunn til å mistenke at maskinen lider av et virus eller to (Clamwin finner ikkeno, men det kan være vi finner noe med et annet program.) og vi lurer på om virus kan få maskinen til å gjøre sånne rare ting.

     

    Det hender også at maskinen bruker veldig lang tid på det når jeg vil åpne mapper osv. Dette gjelder både når jeg får og ikke får feilmeldinger.

     

    Vi prøvde i går å flytte filene over på en intern harddisk så vi kunne formatere den eksterne og begynne på nytt, men I/O Device Error dukket opp igjen og igjen. Noen få av filene hadde tilogmed blitt permanent korrumpert.

     

    Hva skjer? Holder den på å dø? Hva kan vi gjøre for å unngå å miste de filene som ligger der allerede? Vil det hjelpe å få formatert disken, eller vil den fortsette å tøyse seg?

     

    *laster ned AVG for å få en "second opinion" på virus-situasjonen.*

  13. Hvis man alltid skal vente får man aldri kjøpt noen ting. Jeg hadde ikke orket å vente i fire år på ¨kjøpe projektor hvis jeg skulle bygge kino.

    Neste år kommer vel HDMI 1.3 for fullt og da må du vente enda et år før du kjøper? ;) Denne bransjen vil alltid være i utvikling..

     

    Heheh. Ja, jeg vet det. Det var mest det at det faktisk er ganske stor forskjell på 720p og 1080p, og jeg ville komme til å ha lyst til å bytte relativt kjapt uansett. HMDI 1.3 og sånt er jeg ikke så opptatt av. Flott hvis jeg får det når jeg har penger til å kjøpe meg prosjektør (Man må spare opp i minst et år også, vøtt) men det er ikke noe jeg fokuserer på. Kanskje fordi sånt blir mer obskurt for sånne som meg som er litt interessert, men ikke veldig. :D

  14. Poenget mitt har egentlig ikke så mye med kvaliteten til disse skjermene å gjøre, men at dersom du kjøper en HD-ready TV i dag, så synes jeg at du tenker veldig kortsiktig. Skal du kjøpe en TV du vil ha i noen år så burde du absolutt kjøpe en TV med FullHD.

    7996558[/snapback]

     

    Det er nøyaktig det jeg har tenkt i forhold til å kjøpe prosjektør. Jeg har holdt av å kjøpe det i tre-fire år nettopp på grunn av at jeg syns det var litt for kjipt å da betale 20000 for en 720p prosjektør for senere å måtte kjøpe en med 1080p når de gikk ned i pris. Jeg har ikke planer om å bytte den ut med det første når jeg først kjøper.

    Gjett om jeg er fornøyd med det nå som 1080p faktisk begynner å komme ned i 30-40K. For under et halvt år siden sjekket jeg, og da lå FullHD prosjektører på oppunder 100K. Neste år... rundt 20K? 15? Passer meg uuuuudmerket.

  15. Var det ikke også en fabrikat som hadde lagd noe alle det samme men med bøyelig skjerm ?

    7976485[/snapback]

     

    Siden deres sier vitterlig "The rollable display company." ^_^

     

    QVGA? Det var ikke mye imponerende. Hadde forventet minst VGA, helst 800x600, etter det jeg hadde lest på e-ink hjemmesiden om Sony sin E-reader. Men men, det er da i hvert fall et bra Proof of Concept. Nett og liten er den også!

     

    (Jeg må si jeg likte valget av bok til det bildet, da. Eneste riktige valg. ^_^)

  16. Nå har det jo allerede kommet spillere som tar begge, så jeg mistenker at det kan bli mer som med DVD+/-R enn med Beta/VHS.

     

    Jeg merket meg for en tid tilbake at talsmenn og salgsrepresentanter for Sony i større grad begynte å bruke BD fremfor Blu-Ray. Jeg tror dette faktisk er et bevisst valg for å skaffe assosiasjoner til CD, et enkelt navn vi alle har et forhold til. Det er fremdeles folk innom butikken min som kaller DVDer for CDer. (greit nok, det er også folk her som kaller både DVDer og CDer for disketter, men det er en annen historie.)

     

    Beta tapte på størrelse og pris. Størrelsen på HD DVD og BD er den samme, men hvis HD DVD forblir markant billigst KAN det hele ende i HD DVDs favør. Men så har man Sony sitt "Wildcard", som man sier utenomlands, PS3. Jeg tror at hvis folk får beskjed om at du kan kjøpe en XBox med et TILLEGG for å spille HD DVD eller en PS3 som allerede spiller BD, da tror jeg mange velger PS3. Og det er spillmaskinene jeg tror kan komme til å være avgjørende her.

     

    Mine to øre.

  17. Du bruker ord som "dualistisk" og "familiært" i samme anmeldelse som du sier "mongoloid hinsidig"? Hæ? Kom igjen. Faktisk trenger jeg ikke nevne de andre ordene en gang. Trenger bare gjenta ett:

     

    Mongoloid.

     

    Passer det seg? Personlig syns jeg ikke det. Om du antyder at våpnene er av asiatisk utseende eller om du mener de har Downs Syndrom vet jeg ikke, men det var kanskje ikke målet ditt heller? Kanskje du prøver å være litt "edgy" og du prøver gjerne å understreke hvor ufattelig kule våpnene er, men mongoloid? Skal jeg si det igjen? Jeg gjør det, jeg.

     

    Mongoloid.

  18. Hahahaaaa! *peker nese*

     

    Jeg lurer på om de ressursene de setter inn på å lage "ubrytelig" DRM virkelig er verd det. Kanskje har de gjort en utregning som sier at om de ikke hadde hatt DRM ville de tapt noen kroner mer enn det de nå taper på å opprettholde DRM, kanskje de bare satser på at de tjener på det. I alle fall syns jeg dette er hysterisk morsomt.

  19. Magnulus:

    Om man f. eks. sammenligner hva slags kamera man får for en 1000 lapp i dag, med det man fikk for en 1000 lapp for bare 3 år siden så ser man klart en _stor_ forskjell.

    7810530[/snapback]

    Jeg husker kameraet vi hadde på salg til 999,- da vi åpnet denne butikken i mars i 2005. Fyttigrisen! Det var riktignok hakket bedre enn det selv dagens mobilkameraer får til, men det var ikke mye til kamera å ha. Sammenlignet med det vi i skrivende stund har til 999,- er det pokker ikke verdt en tohundre-lapp.
×
×
  • Opprett ny...