Gå til innhold

kongspn

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kongspn

  1. Kompiler og lignende er ikke installert som standard. Hvorfor i all verden skal du installere GTK 2.8.10? og det er da ikke nødvendig å kompilere noe, det meste finnes i pakkesystemet.

    5868656[/snapback]

     

    Hehe... trodde det var kompiler som var tingen i ubuntu.. er helt ny der skjønner du. Også stod det bare at jeg måtte ha GTK 2.8.10 for å instalere mplayer igjennom kompiler, derfor tenkte jeg automatisk at det manglet. Kjenner ikke systemet. Men jeg fant ikke ting som xmms, mplayer og andre nyttinge ting i pakkesystemet.. Kan jeg legge til flere pakker enkelt ?

  2. espen@espen:~/downloads/gtk+-2.8.10$ ./configure --prefix=/opt/gtk

    checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c

    checking whether build environment is sane... yes

    checking for gawk... no

    checking for mawk... mawk

    checking whether make sets $(MAKE)... no

    checking build system type... i686-pc-linux-gnuoldld

    checking host system type... i686-pc-linux-gnuoldld

    checking for native Win32... no

    checking for gcc... no

    checking for cc... no

    checking for cc... no

    checking for cl... no

    configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH

    See `config.log' for more details.

    espen@espen:~/downloads/gtk+-2.8.10$

     

    Hvorfor får jeg ikke til å konfigurer? Jeg har prøvd flere forskjellige filer også, xmms, mplayer. Men jeg får bare ikke til å ./configure + make + make install... Hva er det som gjør dette? Vet det ligger en sånn legg til programvare funksjon, men jeg finner ikke ut av hvordan jeg kan legge inn programmer som ikke allerede ligger på listen.

     

     

    :w00t:

    Tenkte jeg skulle legge inn XMMS, mediaspilleren som jeg liker best. Brukte den en del når jeg hadde god tid og slackware var tingen. But, time have changed.

     

    Espen

  3. Er det ingen som har noen anelse om hvordan jeg kan koble til internett? Det må gjøres på den måte at jeg skal kun taste inn brukernavn og passord, ha riktig gateway og ip.. ellers alt godt.. Men jeg finner ikke plassen jeg kan skrive inn brukernavn og passord.. Har prøvd og prøvd :S Ingen som har noen ideè...

  4. I KDE har man kppp, men er rimelig sikker på at jeg hadde noe tilsvarende i gnome da jeg hadde telenor adsl.

    5866412[/snapback]

     

     

    Korrekt... Men jeg finner ikkno her.. :( Har lett igjennom alle menyene og alt. Håpte jeg skulle finne en plass der jeg kunne taste inn brukernavn og passord, og noe så lett som bare koble til linja slik som i windows. men det skal visst ikek være så lett... :S

  5. Er det den boot.iso'en du bruker?

     

    Jeg prøvde den for noen dager siden med trådet nettverkskort og det virket ikke for det... La inn IP adresse, url, ftp, nyttet ikke.

    5864621[/snapback]

     

     

    Nei det er ikke den. er en verisjon jeg lastet ned for ei stund tilbake. Men jeg har funnet rett netverkskort osv.. Har også aktivitet på netverket. Ser pakker går inn og ut. etter en del fiksing klarte jeg til å med å ping www.vg.no ++ men jeg klarte alikevell ikke å få noe tilgang med firefox. eller noen andre netlesere.

     

    jeg må innrømme og si at jeg ikke har en fjerneste anelse om hva som kan være galt. og det irritere meg. Noen flere som har noe gode forslag ? tar imot alt med takk!

     

     

     

    Mhv

    ________

    Espen

  6. Hola!

     

    Jeg har akkurat lagt inn SuSE 10.0. med Gnome. Har burkt linux en del før, så jeg er ikke helt blank. Men jeg klarer ikke å huske hvordan jeg fikk koblet til internett.

     

    Jeg har ADSL fra LOS, og må derfor "ringe opp." Dvs at jeg må logge meg på med brukernavn og passord får å få tilgang. Jeg har vel egentlig fått til det før. Men det var i vår venn Slackware 9. Så hva skal jeg gjøre?

     

    Netverket er designet slik at jeg kjører ADSL'en dirkete inn i en switch, og deler videre til flere maskiner. Alle må logge seg på med brukernavn og passord får å få nett.. men dette funger veldig bra. har vurdert router, men gidder ikke siden jeg snart skal flytte aliekvell.

     

    Altså, hvordan skal jeg få tasta inn passord og brukernavn i Suse, finner ikke noe på netverks instillingene osv. og med det samme jeg er igang, åssen legger jeg til gateway. Finner bare statisk ip og noe krigkastings greier.

     

    Jeg blir veldig glad for all hjelp. Internett er veldig nødvendig, og jeg har veldig lyst til å oppdatere systemet litt...

     

    :w00t:

     

     

    Mvh

    ________

    Espen

×
×
  • Opprett ny...