Gå til innhold

Leema

Medlemmer
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leema

  1. Hvis du kan leve med manuell fokus kan du finne deg en brukt Nikkor 24mm f/2. De går for rundt USD 300 på eBay for tida. Det er et bra objektiv, og på D300s og andre såpass bra kameraer kan du få lysmåling og blenderstyrt automatikk med den.

     

    Hvis AF er påkrevd er vel Sigma 30/1,4 det eneste alternativet innenfor budsjettet. Sigma 28/1,8 er også relativt interessant, men den har litt frynsete rykte. Den er ikke optimal ved de store blenderåpningene, så da forsvinner kanskje noe av poenget. Den er også kjent for å være veldig uskarp i kantene, men med cropsensor er kanskje det et litt mindre problem. 30/1,4 er uansett bedre og litt mer lyssterk. Dermed anbefaler jeg den, eventuelt Nikkor 24/2, som høres ut som den passer bruksområdet ditt enda bedre, hvis du synes manuell fokusering er greit. :)

     

     

    Har ikkje noko problem med manuell fokusering, men da tek litt mykje tid når da skal brukast i da dagligdagse. Litt stress. Siden nokre folk og slikt ikkje set så lenge i ro.

     

    Men takk for svar! Men du nemner at 28m 1.8 har eit frynsete rykte, trudde da faktisk var motsatt? Meinte eg las litt om da når eg kjøpte meg 35mm 1.8. For då var Sigma 30m 1.4 inne til vurdering..

  2. Tjohei!

     

    Lurar på å skaffa meg eit nytt objektiv snart. Har Nikon D300s (DX), og brukar til vanleg eit Nikon 35mm 1.8. Merkar at detta blir litt knapt til tider, og kunne tenkt meg noko litt vidare. Vurderar noko mellom 24mm og 30mm. Var innom JapanPhoto og prøvde så vidt ein Nikon 24mm 2.8. Brennvidden var ok, litt vanskeleg å vurdera når ein kun er inni ein fotobutikk. Men, er redd for at 2.8 er litt lite, når eg er vandt med 1.8 (og 1.4 på 50mm) til vanleg.

     

    Difor lurar eg på om nokon kunne ha komt med nokre forslag, innan ei rimleg pris (4000), på fastobjektikk med fin fin blendar.

     

    Har sjølv lurt litt på Sigma sine: http://fotovideo.no/Avdelinger/Produkter/Objektiver/Nikon/Vidvinkel/Sigma-28mm-F18-EX-DG-Macro-Nikon-ASP-Vidvinkel-Linse-til-Digital,-Norsk-104634.aspx og http://fotovideo.no/Avdelinger/Produkter/Objektiver/Nikon/Vidvinkel/Sigma-30mm-F14-EX-DC-HSM-Nikon-Normal-vidvinkel-til-Digital-SLR-106592.aspx

     

    Når da gjeld kva type bilete eg tek, så er da vel interiørbilete (her har eg Sigma sin 10-20mm) og generelt daglegdagsage bilete av mennesker og mat. Eksempler kan finnast på agurkolat.blogg.no

     

    Håpar nokon kan gje meg nokre tips eller erfaringar og slikt, så takk takk! :)

  3. Hvorfor blir levetiden på LED kortere når de dimmes?

    Har hatt den diskusjonen med teknisk ansvarlig på Nordesign hvor han hevder det er likt som med halogenpærer.

    Dimming av LED forlenger en allerede meget lang levetid.

    Så nå er jeg lykkelig eier av 8 LED spotter i badetaket som under normal drift er dimmet til 30% for at ikke lysmengden skal bli for stor.

     

    Rett og slett på grunn av at dimmingen øker varmen i pæren, noko som svekker den over tid.

  4. Om spillet er like mye dritt så det var for 100år siden når det gjelder puzzles?

    ikke ta meg feil altså, jeg ELSKER zelda! Men når det gjelder zelda spill generelt så sitter jeg alltid fast div plasser!:( Enten vis jeg ikke vet HVOR jeg skal eller når jeg kommer til et spesielt puzzle.

    Så bare lurer på om de har satt inn en system som gjør at jeg kan få hjelp vis jeg vil til å komme videre når jeg sitter fast:)

     

     

     

    De har sett inn eit hjelpsystem, så du trenger ikkje å bekymre deg for å stå fast. Har sjølv kikka raskt på da, og da verker ganske bra, viss du er nybegynner og ikkje klarar å komma deg vidare. Ellers er da berre å gjera som i gamledager, kjøpa seg ei guidebok! Haha.

  5. Ser en god del reklamasjoner på LED pærer i vår butikk, både Philips og diverse "billig" merker, for å si det slik.

     

    Venter sjølv med å gå over til LED, både når da gjeld vanleg lampebelysning, og spotter. Har sett sjølv at da er lite pent med LED spotter på bad, som dimmes. Er så utruleg liten forskjell på helt neddimmet og på full styrke. Så satser sjølv på halogen der i gården. Så lenge ein har dimmar så varar jo dei pærene ei god stund, i forhold til LED, der levetida vert kortare dersom ein dimmer.

  6. Jeg har aldri rundet MM. Husker veldig godt skuffelsen da jeg spilte det første gang. Jeg syntes det ikke var på langt nær så bra som Ocarina. Jeg hatet at det gikk på tid, fikk liksom aldri slappet av og kunne ikke gå rundt omkring på samme måte slik jeg gjorde i Ocarina. Det gjorde meg veldig stresset og jeg nøt ikke spillet.

     

    Følte da samme når eg fekk da, men da er no mange år sidan. Kom ganske langt uti spelet, så låg eg da på hylla. Men kjøpte da no til VC på Wii, men sidan eg ikkje er heima så er da lite speling for tida, desverre. Men må få satt meg ned ei stund å få spelt litt, for MM er verkeleg eit fantastisk spel, så lenge ein ser vekk i frå tidsgreiene og slikt.

     

    Men no er da berre OoT til 3DS eg spelar, hurra!

  7. Kjøpte dette sjølv på fredag, og er framleis like forelska i da, som eg var i orginalen når eg byrja og spela da for mange, mange år sidan! Er komt halvvegs i Shadow Temple, og har framleis ikkje sansen for da tempelet, endå. Når eg var lita jente, var da berre skummelt, mens no er da berre.. Frusterandes. Men som med Water Temple, er da lettare, sidan da er mykje lettare å skifta sko, hurra!

     

    Gledar meg til å prøva MQ, nokon som veit korleis denne versjonen er i forhold til den på GC?

  8. Takk for svarene begge to. Skolen hørtes veldig bra ut ifra det du skrev. Fikk enda mere lyst enn jeg hadde når jeg så svarene deres. Men er det slik at de ifra vestfold som begynner på gjennestad kjenner hverandre fra før? Festene, er de på innternatett eller til elver som bor i nærheten av skolen? Setter stor pris på gode å utfyllende svar. Stor takk til dere begge. :)

     

    Vel. Både og, nokre byrjar på Gjennestad og kjenner nokre folk, veit kven dei er, osv, av dei som er frå Vestfold. Men tjohei, sjølv om Vestfold ikkje er noko stort fylke, så kjennar ikkje alle, alle!

     

    Festene.. Vel. Tja. Ikkje lurt sånt sett og feste på internatet, sidan du vert utvist for nokre dagar om de vert tatt for drikking. Men, viss du vil drikka på internatet, så er da berre og vera roleg, og ikkje for mange folk. Er jo alltid fester i nærleiken, i Stokke, eller dei to byane, Tønsberg og Sandefjord. Ellers så pleier jo nokre elevar og leige eit lokale som eg ikkje huskar namnet på, i farta. Så, litt inngangspenger, og festing dar, hurra!

  9. Hei! Gjekk på Gjennestad sjøl skuleåret 08-09. Gjekk på Interiør Vg2, og byggfag hadde dei ikkje når eg gjekk dar.. Men uansett. Internatet er veldig greit, og miljøet er veldig greit. Sengene er og meget gode, haha! Ein får jo mat på internatet, frukost, lunsj og middag. Mykje variert mat, og av og til spennandes rettar du knapt har høyrd om. Viss du vert svolten utanom måltidene er da micro og pizzaovn, og da er ikkje langt og sykle til butikken heller :) Ellers så er da eit hagesenter som høyrar til skulen, som sel snacks og slikt og. Tjohei!

     

    Dei fleste som går dar er ungdommer, stort fleirtal i frå Vestfold, men og mange i frå heile landet. Var ein god del trøndare dar når eg gjekk dar i alle fall! På gartnarlinjene er da folk over 30 og, men dei er få..

     

    Og du finn alltid nokre vener.. Dei fyrste natta kan vera skummel, men da går bra.. Når ein bur på internatet finn ein seg lett venar, og da er ein god del festar i nærleiken, så vert nok fyll og morro.

     

    Skulen er jo kristeleg. Så da er andakt i lunsjen før ein kan eta, og så syng me for maten, og litt snakking før middagen, meinar eg å huska. Men, om du ikkje er kristeleg gjer da ingenting, eg er ikkje da, og da gjorde ingenting for min del.

     

    Lærarane er forresten kjempegreie! Hadde god kontakt med dei eg hadde, og dei som underviste på dei andre linjene. Må og nemna Njål, internatledarmannen. Kjempegrei. Viss du er sjuk så kjem han med mat til deg, og så vekkar han deg viss du forsover deg. Åh. Saknar den mannen.

     

    Spør viss du lurar på noko meir, og lykke til viss du velger og gå på Gjennestad! Ein fantastisk skule..

  10. Har et problem med min HTC Touch Pro, begynte nå i jula. Den ringer folk uten at eg gjør noe. Først var det bare min søster den ringte til, uten at eg er i nærheten av mobilen, ser på anropsloggen at den har ringt henne med omlag 2 minutts mellomrom, ein haug med ganger. Dette er plagsomt, både for meg og henne.. Men nå har den og begynt og ringe andre, utan at eg gjer noko.. Trur programmet "Voice Hurtig Nummer" er skyld i dette, for det kommer stadig opp, utan at eg gjer noko.

     

    Så, har prøvd både soft og hard reset, men ingen av de har hjelpt.. Så. Viss Voice Hurtig Nummer programmet er synderen, korleis får eg då fjerna dette?

     

    Nokon som kan vera snill og gje meg ei hjelpandes hånd? :)

×
×
  • Opprett ny...