Gå til innhold

Ole_Brumm

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ole_Brumm

  1. Den lønnstatistikken tar ikke med varians, etter det jeg har hørt kan det gå to veier for siv.inger etter noen år, enten fortsetter de i en teknisk rolle, blir vanvittig god til det, men tjener et sted mellom 5 og 800.000 i året, eller så ender de opp med mer og mer lederansvar, i så fall er "the sky the limit", de fleste tjener da over millionen.

     

    Eller så har jeg hørt. Sikkert variasjoner ute i det langstrakte land.

     

    FWIW, du *kan* tjene mye mer en 800k i en ren teknisk rolle. Det er dog vanskelig å komme unna enhver form for lederansvar.

  2. Bedrifter slik jeg har erfart søker etter mennesker med erfaring, men er overhodet ikke villige til å gi folk under utdanning sjangsen til å bevise hva de kan. Det er frustrerende for oss som føler de har noe å tilby. Mer bestemt annet enn vanlig 1/2. linje support på 'tekniske'-avdelinger som i realiteten ikke består i annet enn å gjøre enkel adsl-feilsupport innen Telenor, veilede en bruker i å installere java eller konfigurere IE.

     

    Det gjelder å få foten innenfor. Når jeg var under utdanning, startet jeg i en 1. linje support jobb. Så brukte jeg tiden mellom hendvendelsene til å utvikle støtte-verktøy. Etter et års tid gikk jeg over i en ren utviklings-jobb (i samme firma), og siden har jeg kun hatt interessante jobber. Jeg ville forhøre meg om mulighetene til å "stige i gradene", og dessuten foretrukket et mindre og mer dynamisk firma.

     

    Alternativet er jo å starte for seg selv...

  3. Bortsett fra at det faktisk ikke er en oppfølger, verken offisielt eller uoffisielt :p

    5490155[/snapback]

     

    Det er jo også laget av akkurat samme gjengen (SplashDamage). Cluet er gameplay'et fra W:ET satt i Quake-universet. Jeg ville kalt det en oppfølger.

    7864464[/snapback]

     

    Trust me, Enemy Territory: Quake Wars is a true successor to Wolf Enemy Territory.

     

    http://www.planetquakewars.net/content.php?content.44

     

    :whistle:

  4. Det originale ET? Så vidt jeg vet har "Wolfenstein: Enemy Territory" (ET) ingenting annet til felles med "Enemy Territory: QuakeWars", enn deler av navnet og at begge er innen FPS-sjangeren.

    5489830[/snapback]

     

    På en måte har du rett, men det begge spilla har likt er: 2 lag, ca de samme klassene og et ganske likt xp system. Så på en måte er den en uoffisiell oppfølger satt i quake verden og ikke ww2.

    5490097[/snapback]

     

    Bortsett fra at det faktisk ikke er en oppfølger, verken offisielt eller uoffisielt :p

    5490155[/snapback]

     

    Det er jo også laget av akkurat samme gjengen (SplashDamage). Cluet er gameplay'et fra W:ET satt i Quake-universet. Jeg ville kalt det en oppfølger.

  5. Dersom jeg tar 5 år på høyskole / universitet på en datateknikklinje, hva vil jeg i praksis være i stand til å utføre av arbeid? Trenger jeg fremdeles mye opplæring for å kunne fåreta noe nyttig i en bedrift?

    7772263[/snapback]

     

    Dersom den eneste erfaringen du har med faget er det du lærte på skolen, så er du ganske ubrukelig i utgangspunktet, og blir dermed liggende langt nede i søkerbunken. Eneste reelle alternativ er da kanskje trainee-type stillinger.

     

    Dersom du har gjort noe ved siden av, f.eks jobbet med et open-source prosjekt, jobbet deltid (med noe relevant!) mens du gikk på skolen eller startet ditt eget firma, kan du vise til praktisk erfaring og kunnskap og ligger *veldig* mye bedre ann når du skal få din første "skikkelige" jobb.

     

    Mitt beste råd til alle som studerer (ihvertfall data): Det er nå dere har tid/mulighet/økonomi til å finne på noe! Lag en web-tjeneste, start et firma. I beste fall blir det noe av det, og du har sjansen til å blir "rik". I verste fall får du masse verdifull kunnskap og erfaring.

  6. Men hva gjør egentlig en data ingeniør?

     

    - Kan man få jobb innom programering/lage spill, eller er det mer teknisk, altså snakker om å lage datasystemer for oljeplatformer f.eks.

     

    Det irriterer meg litt at ungdom tror at spillutvikling er det eneste feltet hvor det foregår "skikkelig" programmering. Det foregår utrolig mye spennende rundt om i Norge, både i forbindelse med oljebransjen og med andre anvendelser. Så kan man heller bruke tiden på å *spille* dataspill.

     

    Synes du programmering er spennende / høres spennende ut, og har en hjerne som liker å tenke logisk, anbefaler jeg deg å ta allmennfag med realfag, og sikte på en (siv)ingeniør utdanning. Hvis du vil være sikret knalljobb når du er ferdig, jobber du med noe eget ved siden av skolen (opensource prosjekt, eget firma, etc).

  7. Takk for svarene! :thumbup:

     

    Hvilket utdanningsprogram av de 3 er det "letteste"?

    ("letteste" = lite arbeid i både utdanningen og yrket)

    7751986[/snapback]

     

    Altså, en økonom og en ingeniør er jo to ganske forskjellige ting da. Du har vel en følelse for hva som interesserer deg mest? Det å spørre hva som er "lettest" er ganske meningsløst, og det å basere resten av yrkeslivet sitt på det er relativt hjernedødt...

  8. Du lærer ikke å programmere på skolen. Det lærer du best selv. Det du lærer på skolen er slike ting som er vanskelige å lære selv, spesiellt når du er ferdig på skolen.

     

    Og hvem trenger en ekspert på et programmeringsspråk? Det folk trenger er en ekspert på å løse problemer. Det blir du ved å forstå basis-fagene, skjønne hvordan de henger sammen med de mer avanserte fagene, og jobbe med egne prosjekter ved siden av skolen (her kan du lære forskjellige språk)

  9. Morsom lesning. Prøver meg på en oppfølger:

     

    En enda mer utspekulert programleder gir deg to konvolutter. Du får beskjed om at det er penger i begge to, og at det er dobbelt så mye i den ene som i den andre konvolutten. Du skal få velge en konvolutt og beholde pengene i den.

     

    Du velger den ene, åpner den, og ser at det er 100 kroner i den.

     

    Programlederen gir deg nå valget: Du kan få gi fra deg den konvolutten og få den andre i stedet.

     

    I den andre konvolutten er det altså 50kr med 50% sannsynlighet eller 200kr med 50% sannsynlighet. Forventet verdi er altså 50kr + 200kr / 2 = 125kr. Og da lønner det seg jo å bytte, eller? Men hva er det vi har lært som skulle tilsi det?

     

    Hva er feil med resonnementet? Lønner det seg å bytte?

×
×
  • Opprett ny...