Gå til innhold

olavgb

Medlemmer
  • Innlegg

    626
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olavgb

  1. Hei! 

    Driver med oppussing av bl.a. badet, og tenkte vi skulle legge inn 1 stk takhøyttaler der, men er litt usikker på hva vi skal gå for. Har sett litt på klipsch sine takhøyttalere som er på tilbud for tiden, enten Klipsch DS-180-CDT eller Klipsch PRO-16RC

    For å drive dette ønsker vi en type forsterker/strømmeboks som hvert fall støtter spotify connect, bluetooth og gjerne noe radio. Denne forsterkeren kommer til å stå i et "teknisk rom" ved siden av, og vi vil mest sannsynlig ikke ha direkte tilgang til denne når vi faktisk er på badet og bruker den. Derfor greit at den kan stå på hele tiden, og styres trådløst med enten egen fjernkontroll eller app på mobil. 

    Har sett litt på Klipsch Powergate og Bluesound Powernode, men synes de virker litt "overkill" for en enkelt (lettdrevet) høyttaler på et bad? Kom da over iEAST AMPi50B - denne ser ut til å være ment for å være skjult, litt billigere, og møter ellers de kravene vi har, men hadde fortsatt håpet på at den kunne være litt billigere, samtidig som det er et litt ukjent merke jeg ikke har hørt om før? Det vil ikke være noen store krav til lydkvalitet annet enn at den gjerne skal kunne spille litt høyt og med noe tyngde så den overdøver vannet fra dusjen f.eks. 

    Vil det forresten være nødvendig med en backbox? Finnes det en type aktiv innfellingshøyttaler med de samme mulighetene? Går det an å styre musikken fra et vanntett panel i dusjen?  

    Håpet er å etter hvert kunne utvide til multirom med takhøyttalere i f.eks. stue, kjøkken, osv. også, så greit at det er støtte for dette fra starten. 


    Mvh Olav :) 

  2. Takker for alle svar, vi har sett på de som har blitt nevnt, og dratt innom omtrent alle bilforhandlerne her i byen for å høre hva de har å anbefale, samt prøvekjørt og testet med faktiske barneseter.

     

    Etter mange timer og mye prøving fant vi til slutt en bil som oppfylte alle kravene, så fikk vi faktisk kjøpt den i dag ☺ det ble en Mitsubishi outlander 2010, 2,2l 156 hester, diesel ☺

     

    Mvh

  3. Ok, takk for svar ☺ Ser nå at jeg har jo helt glemt å si at vi skal ha AWD. Da faller vel så vidt jeg kan se Ford s-max bort? Vi har noen bakker hjemme som kan være ganske krevende på vinterstid, og vi har blitt vandt med dette på Passaten, så frister ikke å gå tilbake til kun 2WD.

     

    Er det noen ikke "små-suv" som kan passe til våres krav/ønsker?

     

    Mvh

  4. Vi tenkte å bytte ut den lille golfen med en litt større familiebil. Dette har opprinnelig vært bil nr. 2, og vi har en VW passat 2008 stasjonsvogn som hovedbil, men denne blir nå "nedgradert" som bil nr. 2 hvis vi finner det vi er på utkikk etter ☺

     

    Når minstemann skal ut av spedbarnsete og over i barnesete så har vi nå to slike seter, noe vi har prøvd, men da får jeg ikke stilt setet mitt langt nok bak til bena mine. Jeg er nesten 190cm på strømpelesten, så det er jo ikke avskrekkende høyt, men allikevel høyt nok til at det ikke er tilfredsstillende med plass i Passaten.

     

    Vi har også en del nær familie/venner med barn på ca samme alder, som det også hadde vært kjekt å ha plass til med barnesete, helst med isofix på alle.

     

    Budsjett ligger på rundt 150"-200". Av de bilene vi har sett til denne prisen så kan det se ut til at vi kan få noe ala Mitsubishi outlander, Nissan qashqai +2, eventuelt Ford s-max 2010 modell?

     

    Krav er som bl.a. Nevnt:

    - AWD.

    - plass til 3 barneseter m/isofix.

    - like god bagasjeplass eller bedre enn i passat stasjonsvogn.

    - ryggekamera.

    - mulighet for skiboks.

    - god benplass, selv med barnesete bak.

    - litt høyere bakkeklaring enn passat (SUV?).

    - kan gjerne være 7-seter, trenger ikke nødvendigvis bruke de 2 ekstra setene, men det blir kanskje bedre bagasjeplass med de slått ned? Så kan det jo hende de blir brukt innimellom også ☺

    - gjerne integrert dab/bluetooth.

     

    Er de alternativene vi har funnet gode? Eventuelt noen andre vi burde se på? ☺

     

    Mvh

  5. Hmm, av de alternativene så tenker vi nok heller blant de litt billigere stedene. Så kan vi heller øke litt på rom standarden ja.

     

    Det er ikke den typiske "gammeldags romantiske" stilen utpå landet eller i gamle byer vi er ute etter, vi vil heller ha et litt moderne hotell med en liten anelse luksus i byen.

     

    Hvis vi skal si noe budsjett så kan vi kanskje si noe rundt 5-7000kr for hotell og reise.

     

    Mvh

  6. I år 23.august feirer vi dobbelt jubileum, da vi på denne dagen har vært sammen i 10 år og gift 3 år (giftet oss på 7-årsdagen vår). Ønsker i denne anledning å feire oss selv ☺

     

    Men vi er ikke spesielt reisevant, så vet ikke helt hvor vi burde dra. Tenker enten innenlands eller en europeisk storby. Vi er ikke av den typen som drar ut på utflukter for å se på ting og tang som f.eks. museer og monumenter. Vi liker best å slappe av på hotellet eller dra på et kjøpesenter på dagtid, for så ut for å bli underholdt på kvelden. Underholdning kan f.eks. være kino, konsert eller noe ala wallmans i Oslo.

     

    Ettersom vi når denne tiden kommer har minstemann på ca 1/2 år tenkte vi å ikke bruke mer enn 2-3 dager. Vi har ikke satt noe budsjett, men vil selvfølgelig holde det innenfor rimelighetens grenser ☺

     

    Dersom det er noen hoteller som har boblebad på rommet hadde dette vært et stort pluss, da dette er noe kona har ønsket å finne i mange år, men er ikke et krav, vanlig badekar er godkjent det også.

     

    Mvh Olav.

  7. Vet at det kommer til å bli noe vedlikehold/reparasjoner uansett når man prater om bil, derfor jeg skrev "vedlikeholdsfri" i "hermetegn" :) Men tenkte det var noen modeller som hadde et bedre rykte på seg enn andre når det kommer til dette. 

     

    Tror ikke vi vil ha en liten knøtt bybil, ønsker nok på størrelse med Golf eller større. 

     

    Skal sjekke ut DEKRA :)

     

    Mvh

  8. Takk for tips, ser det er mange aktuelle av den typen på finn.no ja.

     

    Siden det ikke er før til høsten vi faktisk trenger den er jeg kanskje litt tidlig ute, men liker å undersøke alle alternativer før slike store kjøp. Kommer nok til å handle en gang i løpet av sommeren. Er nok ikke sikkert at noen av de bilene jeg ser på nå, fortsatt er til salgs når jeg faktisk skal kjøpe, men er mer generelt model og type jeg forsøker å finne ut av nå :-)

     

    Kom forresten over en Renault Laguna 2008 SW, 144 400 km, kr 49 900,- Det hørtes da ut som en god deal? Ikke så den så ille ut heller. Eller er ikke det en type bil som passer til mine ønsker? Jeg har veldig lite kunnskaper om bil generelt, så jeg vet ikke :-)

    Link: http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=74568062

     

    Mvh

  9. I forbindelse med familieforøkelse og dermed levering/henting i barnehage til høsten tenkte vi at det var på tide å bytte ut bil nr 2.

     

    Vi har allerede en Passat 2008 stasjonsvogn som hovedbil, og en Ford Fiesta 86 (veteran) som har blitt brukt daglig som bil nr 2, til og fra jobb. Bil nr 2 kommer hovedsaklig bare til å bli brukt til og fra jobb, med eventuel levering/henting i barnehage. Det er derfor ønskelig med en litt tryggere bil enn fiestaen mtp. barnesete.

     

    Vi har følgende krav:

    1. Må ha isofix til barnesete.

    2. Billigst mulig i drift (drivstoff og evt. verksted kostnader).

    3. Fungerende radio, helst med både AUX/bluetooth og DAB (vet denne er lite sannsynlig).

    4. Manuell girkasse.

    5. Må holde flere år fremover.

     

    (6.) Om det er mulig å få plass til barnevogn i bagasjen hadde det vært et pluss.

     

    Kort oppsummert: En enkel og grei (liten?) bil som krever så lite vedlikehold som mulig, billig i drift og billige deler dersom den må innom verksted, og som fremdeles holder en del år. Dersom det er noen bilmerker som har bedre rykte på seg enn andre i forhold til rust trekker det også veldig opp.

     

    Budsjett: ca 50 000,- kan evt. økes litt dersom det utgjør en stor forskjell. Tips mottas med takk :-)

     

    Mvh familien Blaaflat.

  10. Prøver å teste Now on tap, men ser ikke ut til å funke her, er det slik at det ikke er aktivert enda i Norge?

     

    Det eneste som skjer er at Google Now åpnes, men det er kun de vanlige kortene, ikke noe som har noe med det jeg drev med å gjøre.

  11. Venter fortsatt på 6.0 OTA her også. 

     

    Jeg har forøvrig også opplevd noen ganger at telefonen plutselig går i svart og må restartes. Usikker på om det har vært tilfelle hver gang, men hvert fall de siste gangene har det skjedd i det jeg skulle åpne en notifikasjon fra lockscreen. Kan det være en bug der?

  12. Noen som har fått android 6.0 enda? Mener det er rundt 10 dager siden de startet å rulle de ut OTA, og leser at LG håper på å få sendt ut til sine LG G4 allerede neste uke? Trodde vi med Nexus 6 skulle få den ganske med en gang jeg. Vil ha den OTA, selv om det helt sikkert er mulig å få den på andre måter.

     

    Mvh 

  13. I julegave til kjerringa tenkte jeg å spandere en romantisk weekend på hotell. Ho er bare snart 3mnd gravid, så det er ikke noe å måtte ta hensyn til i denne forbindelse, bortsett fra alkohol selvfølgelig.

     

    Ho har omtrent helt siden vi ble sammen hatt et stort ønske om å dra på en hotell tur der vi har eget bobledad på hotellrommet, så jeg har sett litt rundt etter det, men de fleste jeg har funnet koster omtrent det samme for en helg, som det ville kostet for en hel uke i syden for begge to! Så om det er noen som vet om noe litt billigere hadde det vært fint.

     

    Jeg har også sett på litt andre lignende tråder, og da har det ofte endt med at TS har blitt anbefalt å dra utenfor Norge, da det er mye billigere der, og det er jeg helt åpen for! For min del kan det være hvor som helst, men siden det kun er en helgetur, så burde ikke reisevegen være alt for lang. Vi bor kun 1 times kjøring unn gardermoen, så om det ikke er alt for lange flyreisen skulle det gå helt fint.

     

    Dersom det skulle bli et annet sted enn i kjørbar avstand ville jeg satt pris på om tilbudet inkluderer transport tur/retur.

     

    Budsjettet er på ca. 4-6 tusen for selve oppholdet, med reisen.

     

    Vi er litt moderne av oss, så når vi tenker romantisk hotell betyr gjerne dette at det er god standard, god mat, og gjerne en spa-avdeling.

     

    Dersom det viser seg å være omtrent umulig å finne et hotell med privat boblebad i denne prisklassen, så går det bra med et vanlig badekar, men da må det være stort og romslig til at vi begge kan være der samtidig.

     

     

    Setter stor pris på forslag! :-)

     

    Mvh Olav

×
×
  • Opprett ny...