Gå til innhold

erlend-mb

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erlend-mb

  1. Dette er feil bruk av prosent. Det er ca 6 % ((4/67)*100=5,97%) flere som bruker kompaktkamera enn mobil. Det er riktignok 4 flere av noe, men dette kalles prosentpoeng.

     

    Jeg for min del har en billig telefon fra clas olson, men skulle gjerne hatt en som tar bedre bilder. DEt er som det sies i artikkelen litt lavere terskel for å dele bildene med noen, når de kan sendes direkte fra kameraet det taes med. Kompaktkamera går det jo og greit å dele med, bare å ta ut minnekortet, putte det i pc, og sende dit det skal. Speilrefleksbilder har en mue lengre workflow når man tar bilder i RAW

  2. Jeg har noen tanker omkring dette. Hovedsaklig tanker om at dette er problemet med 48 timers forberedelsestid på muntlig eksamen. Det er DIN kompetanse som skal testes, da må du legge fram DINE tanker rundt dette.

     

    Du skal få noen tips. Les deg opp på språklige virkemidler og sjangere, så leser du "panserhjerte" og "vertinnen", også finner du ut hva som gjør de til de sjangerne de er, og sammenligner virkemidler.

    • Liker 1
  3. Ikke vær så sikker nå, erlend.

     

    A New Kind of Twin

     

    According to a study published in the Mar. 28 issue of Human Genetics, two sperm fertilized one egg and created the twins. The phenomenon occurs in about 1% of the population, but most embryos created in this way — called triploids because they have three sets of chromosomes — do not live.

     

    Ok, interessant. Da er det teoretisk mulig for et menneske å ha to fedre, selv om jeg tviler på at det noensinne har skjedd.

    • Liker 1
  4. Er det mulig at en unge har en mor men deler to eller flere fedre. Att egget blir mixa med to eller fler sæd seller. Om det ikke er mulig i naturlig tilstand, er det mulig i et labbratorie?

     

    Lagde en genetisk algorithme hvor n antall foreldre kunne bli brukt for å lage en unge. Lurte så pluttselig på om det var mulig i virkeligheten.

     

    Nei, det er ikke mulig. Hver kjønnscelle inneholder 23 kromosomer. Både eggceller og sædceller. Et befruktet egg (zygote) skal inneholde 46 kromosomer, 23 par. Skal en eggcelle befruktes av 2 sædceller vil zygoten inneholde 69 kromosomer, og ikke være levedyktig. Om du har 3 av bare ett av kromosomene vil det få negative konsekvenser for organismen. HVis man har 3 av kromosom 21 har man downs syndrom. Det jeg ikke har fått taket på, er hvorfor det er negativt med tre utgaver av et kromosom...

     

    I laboratorium kan man i teorien ta ut kromosomer fra befruktede eggceller, og sette inn tilsvarende kromosom fra en annen mann.

  5. Mange har vel sett shamporeklamen om shampoen med lysreflekterende effekt, eller fuktighetskremen som er dermatologisk testet. Vitenskaplig lydende ord og uttrykk brukes ofte for å få produkter til å virke som noe mer enn de er.

     

    Er det noen som har eksempler på reklametekster som ligger på nett, der de bruker ord som enten er, eller er konstruert for å virke, vitenskaplige?

     

    Her er ett eksempel:

    http://www.origum.ne...n_febr_2006.doc

  6. Hvilket fag av T1-matte og P1-matte er enklest å ta opp som privatisteksamen, hvis man hadde T1-matte i vgs. 1?

     

    Definitivt 1P. Bortsett fra økonomi er det stort sett repetisjon fra ungdomsskole. Og du kan ta 1P som privatist, selv om du har R1. Gjør du det før du går ut av videregående, havner det på førstegangsvitnemålet ditt til og med.

  7. Korleis kom folk fram til at om han tar den tingen og den tingen så får han til en skjerm ? Korleis fann dei ut dei kan laga to telefonar og sende meldingar med dei ved hjelp av satelittar ? Korleis fann dei ut om dei sette i sammen dei tinga fekk dei ei datamaskin og at om ein bygde isamen det og det så fekk dei ein skjerm som kunne koblast te den datamaskina ? :dontgetit:

    Det er et resultat av en lang rekke små, overkommelige fremskritt av massevis av forskere og ingeniører. Det er altså ingen personer som alene har æren av å bare fise ut en LED-tv. Den blir skapt på bakgrunn av en tusenvis av år lang kjede av små oppdagelser.

     

    Tull! Det var gud som skapte alt ;)

    • Liker 1
  8. Hugol du kunne fått svar på dette, men akkurat det du spør om der er så grunnleggende at jeg heller tror du burde lese litt, spesielt det første spørsmålet.

     

    Hvis du lurer så er dette uavhengig-sannsynlighet :)

     

    Etter litt lesing fant jeg ut av det ja. Beklager at min lettvinthet går "utover" dere. Uansett så er det noe jeg ikke forstår uansett hvor mye jeg leser det. Dette med pascals trekant. Eksemplene i boken min 1T matematikk gir ingen mening. Jeg forstår ikke hva tallene inni trekanten representerer.

     

    Feks. sansynligheten for å få nøyaktig to seksere. Og svaret skal bli 16,1 prosent? Tallene jeg får på rad fem (representerer vel fem kast) er 1 5 10 10 5 1 og jeg ser ingen sammenheng mellom disse og svaret.

     

    Pascals trekant gir deg svar på binomialkoefisienter. Den femte linja representerer som du sier fem kast. Første tall i 5.linje representerer antall forskjellige måter du kan få 0 seksere på fem kast på. andre tall på linja er antall måter du kan få èn sekser på=5 (enten på første, eller på andre, eller på tredje, osv...). Tredje tall på linja gir deg antall måter å få to seksere på fem kast på. Osv...

     

    Se her for sammenhengen mellom binomialkoeffisienter og pascal:

    f55a7561-236a-45fb-b24d-27db9c7db9af.png

  9. Hvorfor blir det kjøligere i Norge etter 20. Desember, selv om vi får lengre og lengre dager fra den datoen?

     

    Har vell noe med solas posisjon slik at den ikke lyser like mye på norge, men mer på afrika f.eks

     

    Det har nok med magasinering av varme å gjøre. I løpet av sommeren har jord, stein og vann blitt varmet opp. Det tar noen måneder før dette blir kaldt. Dette påvirker også temperaturen i lufta. Så selv om vi får minst varme fra sola rundt 20. des, bli det kaldere i januar-februar.

    • Liker 3
  10. Akkurat det du spør om kan jeg ikke svare på, men at du får problemer med telelinse på fotballkamp er jeg ganske sikker på likevel. Det er ganske vanskelig å fokusere på ting i bevegelse når man filmer med speilrefleks. Man må fokusere manuelt, og med telelinse blir dybdeskarpheten så liten at det skal lite til før noe er ute av fokus. Litt ekstrautstyr (følgefokus og okkular) gjør jobben enklere, men det er dyrt.

×
×
  • Opprett ny...