Gå til innhold

Indianaen

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Indianaen

  1. Hei, skal igang med å lage nettside, og ønsker en løsning slik at jeg ikke er avhengig av internett. Jeg bruker normalt html-kit og redigerer nettside når den ligger ute på nettet. JEg øsnker altså nå en løsning der jeg ikke trenger å være tilkoblet internett, men likevel kan bygge nettside.

     

    Finnes det en slik løsning på et "virituelt internett"?

     

    takker!

  2. Hei!

     

    Bruker Adobe Premier Pro og skulle gjerne hatt en effekt som skaper dybde skarphet (lens blur) i et ellers så flatt og kjedelig bilde materiale. Klarer dette i Photoshop, men da er jo det et enkelt bilde, klarer altså ikke dette i premiere?

     

    Er det noen som har et tips hvordan jeg kan få til dette, uten å måtte kjøpe dyre plugins?

     

    takker!

  3. Hei,

    jeg bruker Premiere Pro og ønsker å vite hvordan man visker bort deler av bildet slik at et bilde som er plassert bakerst kommer frem. Dette er en effekt som ofte brukes på introer. Jeg vil altså la flere videoer kommer frem i et bildet, og vil at kanstene selvsagt skal være blurete. Man kan selvsagt her bruke "crop" effekten (eller denne 4-point-garbage-matte) men da vil desverre kantene bli like rette som landgrensene i afrika- jeg øsnker å ha en friere kontroll på hvor jeg vil klippe i bildet...

     

    takk på forhånd!

  4. Hei.

     

    Min personlige DVD samling av selvproduserte videoer begynner å bli stor. Det irriterende er jo at når en har laget en film og brenner den på dvd, føler jeg at det er umuligt å f.eks ta en scene ut fra filmen og brenne den som en selvstendig film. F.esk ville jeg bruke en scene fra en studietur jeg hadde, kopierer jeg selve dvd filen inn i redigeringsprogrammet er det selvsagt en ubrukelig video-fil.

     

    er det noen som hvet om et slikt program som kan ta ut deler av en dvd?

     

    - evig takknemlig for hjelp.

     

    -indianaen

  5. Takk for svar!

     

    Kan godt si at motoren fusker ja. Problemet er ikke å starte motoren... men rykkingen/fuskingen begynner plutselig når jeg kjører...innimellom går det helt fint. Har ikke så mye bensin på bensin på bilen nå.. sånn ca.1/5 av full tank..

     

    Skal prøve kondensfjerner etter anvisning ja :) men vil ikke prøve meg som hobbymekaniker...

  6. min rover 416 rykker sånn når jeg kjører. ikke alltid, men det skjer innimellom - også i 3 og 4 gir. Den har stått en stund uten at jeg har brukt den (3uker)... Kan det være kondens i mototen som gjør det? Hvordan ordne det? kondensfjærner? gjør det noe om jeg forsøker med kondensfjærner?

    skal tanken være full?

     

    en annen ting... hvordan finner jeg ut hvilke dimensjon felgene mine har? skal kjøpe nye... og vil se etter brukt.

  7. Hei.

     

    Roveren min starter ikke når jeg skrur om nøkkelen. Det lyser på dashbordet, men det er alt. Hva kan dette være for et problem mon tro?

     

    Dårlig kontakt? Det skjedde en gang før også, da startet den plutselig etter mange forsøk..

     

    Hjelp.

     

    mvh

    Rover Attkinson

  8. Hei.

     

    Har kjøp mobil i kina, men den er bare på engelsk. Må altså skrive sms uten tegnene æ,ø og å....er det mulig å få tak i norsk programvare til mobilen?

     

    Jeg gikk inn på motorola sine sider og oppdaterte programvaren, men fortsatt kun på norsk.

     

    er det håp?

  9. Ha på scene detection når du overfører videoen, so sparer du deg ein del jobb. Vil du gjere dette via PPro må du so vidt eg veit komprimere på ny, so då er det betre å gjere det i eit anna program, som t.d. Virtualdub, slik (fyrste avsnitt er eit sitat frå ein annan tråd):

     

    Vil du klippe bort ein del av filmen, er det og ein enkel sak. Fyrst går du til det punktet i filmen der det du vil klippe bort starter, og trykker på post214061154472246iv6.png. So går du til slutten av den delen, og trykker post214061154472285np4.png. No har du markert den delen med inn- og utpunkt, og for å fjerne den trykker du berre delete på tastaturet, eller vel Edit --> Delete.

     

    Når du skal lagre, gjer følgjande: Frå Video-menyen, vel Direct stream copy, og gå so til File --> Save as. Videoen vert då ikkje komprimert på ny.

     

    Redigert: Det er forresten ein annan måte, nemleg å bruke Project Manager for å lage ein kopi av prosjektet som innheld kun det du har på tidslinja/tidslinjene. Du finn den under Project-menyen.

     

    Du kan lese om den i hjelp- Det som kan nemnast er «Handles». Denne bestemmer kor mange frames du vil ha i klippa i tillegg til det som er på tidslinja. Til dømes, om du har ei fil som er 30 sekund lang, men du bruker berre frå 10s til 20s. Viss du då bestemmer å ha 125 frames (5 sekund) handles, vil den nye fila då innehalde det som er mellom 5s og 25s i det gamle klippet.

     

    Merk: Dette vil lage ein kopi av prosjektet, so du skader ikkje det du har gjort frå før.

    9001713[/snapback]

     

    hallo igjen. Jeg bruker premier pro, men kunne ikke finne post214061154472246iv6.png tegnet. Heller var det ingen project manager på project menyen.

  10. Hei folks!

     

    Jeg bruker Adobe Premier og er serdeles lat når jeg legger inn råmaterialet. Jeg tar opp gjerne 30 minutter fra dv kassetten uten å dele den inn i "kapitler". Av de 30 minuttene bruker jeg kanskje bare fem minutt.

     

    Hvordan sletter jeg de siste 25 minuttene? Jeg har nemlig ikke lyst til å brenne ferdig prosjektet, men altså bare beholde de fem minuttene råmateriele som uheldigvis er en del av 30 minutter lang sequense.

     

    Er det en måte å klippe ut deler av en lengre film og slette den?

    På den måten sparer jeg plass.

     

    hilsen meg.

  11. Så var tiden kommet til å skaffe seg bærbar. Skal brukes til videoredigering og grafisk design. Budsjett er på 15.000. Jeg har en ting for Acer, Dell ser bare fjollete ut....ikke hvet jeg.

     

    Noen gode forslag? OG er det smart å kjøpe fra nettet? Hvor?

     

    - takk

×
×
  • Opprett ny...