Gå til innhold

Shybert

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shybert

  1. Som nevnt over er det ikke bare gull å kjøpe laptop i Usa. Generelt er ikke all elektronikk billigere der borte, men mye er det. De merkene som er billige der borte er ofte amerikanske selskaper; IBM, Mac, etc... De er over normalt proteksjonistiske. Sjekk forskjellige merker, og bruk google.

     

    Kjøpte selv en IBM T40p til halv pris dere borte for ett år siden. Eneste ulempen var at jeg måtte kjøpe ett nytt tastatur(1000-lapp). Adapteren takler fra 110 til 230volt. Null problem.

     

    Dollarkursen er da ikke rekordlav. Den som skrev dette kan ikke ha fulgt med spesielt godt i timen. Dollar'n ligger på rundt 6.6 nå. Den var nede i 6 blank for litt siden. :roll:

  2. Ser at Jos 110 blir nevnt her. Utrolig liten og fin spiller. 256MB minne holder helt greit til lufting av hund, tur til butikken etc... Hvis du ser på kroner per MB, så blir det ikke noe godt kjøp med en slik spiller, men det du må ha i bakhodet er at du slipper å gå rundt med en harddisk i lomma. Harddisk baserte spillere blir automatisk tunge, og de inneholder en del fin-mekanikk som ikke liker støt og rystelser. Jeg tror vel ikke du hadde tenkt å kaste den mye ibakken, men det kunne du sikkert gjort med en flash-minne basert spiller. Ingen bevegelige deler og veldig lav vekt (Jos 110 veier 41g, en Ipod 176g og en Zen 204g).

     

    Med den overføringshastigheten du har på USB'en i dag, er det ikke noe slit med "bare" 256MB minne. Du fyller jo opp nye sanger på null-komma-svisj! Når er det du hører på mer enn 2,5 - 3 timer musikk sammenhengende i det daglige liv? Det har ikke jeg tid til... Eneste er hvis du skal på interrail til sommern eller tar bussen timesvis til og fra jobb eller skole. Da hadde jeg kjøpt en harddisk basert spiller uten tvil. Sjekk bare nøye hva du verdsetter lav vekt og litt mindre kapasitet eller mye plass og en litt tyngre spiller.

  3. T68i er en mobil jeg har vært forbausende fornøyd med. Den begynner å nærme seg 2 år(orginal t68 med i-software), men holder greit følge med det meste selv i dag. Mye skyldes at det var en sinnsykt bra mobil når den kom på markedet. Alle funksjonene en proff-telefon trenger. Når det gjelder skjermen har det kommet klart bedre ting på markedet den siste tiden, men når mobilen kom ut var det bra saker. Det høres kanskje rart ut, men jeg har aldri hatt en eneste feil på mobilen noe som faktisk sier en del!

     

    Hvis du ikke trenger noe innebygget kamera (det er en grunn til at gud gav oss digitalkameraet..), og kan leve med en helt grei skjerm får du mye mobil for pengene.

  4. Hvis du ser på nettet at pakken er ankomstregistrert i Oslo ligger den nok ikke på et postkontor. Pakken din ligger da sammen med en halv millard andre pakker på posten godssenter på alnabru. Pakken blir kjørt derifra rundt klokken 5 om morgenen, og du har den på ditt postkontor når de åpner. (Gjett hvem som kjørte lastebil for posten i sommer...?).

     

    Står det oppført ditt postkontor er det bare å hente.

  5. Det er vanskelig å si hvor mye du kan klokke et skjermkort og hvor mye det tåler, men grunnregelen er at du klokker til du begynner å få grafikkfeil(les sorte streker etc..) for så å klokke ned litt igjen til disse blir borte.

     

    Kan høres ut som du har tatt litt godt i når du klokket?? Kjører du nå med orginale frekvenser på GPU og RAM?

     

    Et overklokket skjermkort blir varmere og trenger derfor bedre kjøling, sleng på noen ram-kjølere og bytt orginalkjøleren på GPU.

  6. Min erfaring er at viftene på skjermkort er alt for små til å gjøre noe stor jobb. Det eneste de duger til er å lage en sykelig irriterende lyd... Nå vannkjøler jeg mitt 9700 pro AIW, men jeg har god erfaring med å sette passiv kjøling på skjermkort. Det gamle geforce 2 ti kortet mitt har en skikkelig fet kjøleribbe jeg fant i kjellern, og det funker faktisk utrolig bra. Jeg har hørt fra flere at den muligens er "litt" stor, men den fikk nå plass på kortet og borte er den stygge lyden. Har du noen gamle aluminium/kobber blokker liggende er det bare å feste de på med litt termisk lim.

  7. Er det noe som har prøvd kombinasjonen Solid Works 2001 plus og et Radeon 9x00 kort? Sketchene og planene flimrer og det hele er blir bare mas. Alt gikk fett med det gamle geforce 2 ti kortet mitt, så det er jo tydelig at det nye skjermkortet laget rot.

     

    Finnes det noen oppdateringer/patcher/nye drivere som løser dette?

     

    På forhånd takk!

  8. Deilig kort! Sjekk den størrelsen :lol:

     

    Begynner å bli litt gammeldags på mange områder, men jeg husker godt hvor mye oppsikt korte vakte når det kom. Hadde seriøst lyst på det men endte opp med lillebroren 5 5500. Villeste lay-outen jeg tror jeg har sett.. 4 vifter bortover og kortet er langt som et vondt år. Skal være ca. 32 cm langt, høres rimelig sykt ut :roll:

  9. En ting er nå sikkert, bevegelige deler har ingenting å gjøre i den oljeguffa. Diskene har nok veldig vondt for å greie 7200rpm :roll: . Du måtte som nevnt tidligere flytte alt som fysisk snurrer rundt opp i toppen av kabinettet, lage en slags "olje sump" i bunn og så sette på gode kjøleribber på cpu, gpu osv... Du putter så pumpen din i bunn og monterer denne slik at du får god sirkulasjon på sirupen. Vet heller ikke hvor godt varmen overføres til omgivelsene.

     

    Fryktelig dyr den oljen, ikke noen som tilfeldigvis vet om en trafostasjon som skal kondemneres :D ?

×
×
  • Opprett ny...