Gå til innhold

HomeCenter

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HomeCenter

  1. Stort sett eneste forskjell på HD TV, HD kompatibel merkede skjermer, kontra HD Ready merkede skjermer, er at HD Ready merkede skjermer er  HDCP kompatible.

    Hvor mange høyoppløste TV-er leveres i dag uten HDCP? Forbrukerne ser etter HD Ready-merket når de skal kjøpe ny TV, så her sørger produsentene for at apparatene oppfyller kravet.

    5768557[/snapback]

     

    Poenget er ikke hvor mange som finnes, men at det finnes. det er alltid noen som hopper på og kjøper 30" LCD på komplett.no til 5995.-, den er ikke HD Ready, men HD klar (1280X768).

     

    Og det er nok noen som bare ser flatskjerm og en pris som passer lommeboka, og tror disse funker på alt

  2. For å kunne dra størst nyte av en Media Center-PC, vil vi anbefale en skjerm som er HD-klar/-kompatibel. Fordelen med et HDTV-klart apparat, er at det klarer å produsere et bilde med en oppløsning på enten 1280x720 eller 1920x1080 piksler.

    Til PC-bruk mener jeg at noe av det viktigste med tanke på oppløsning, er at TV-en er i stand til å vise PC-signaler i native oppløsning, noe ikke alle gjør. Ingen HD-klare plasmaskjermer under 50" har oppløsninger som egner seg nevneverdig til PC-bruk (1024*768, som er 4:3, og ALIS-panelene med 1024*1024), og ellers hender det man må bruke VGA for å få pixelmapping, ettersom TV-ene gjerne er mer vriene på oppløsningen via digitale innganger.

     

    TV-er som støtter disse oppløsningene er ofte merket HD-ready, eller HD-compatibel. Merk at det vi kaller "ekte HDTV" er apparater som takler oppløsningen 1920x1080

    TV-er som er merket HD Ready må oppfylle alle EICTAs krav til dette, bl.a. oppløsning (minimum 720 fysiske linjer). HD-kompatibel er ikke en offisiell sertifisering, men det brukes i hovedsak om lavoppløste apparater (les: plasmaskjermer) som støtter 720p og/eller 1080i. Så og si alle dagens apparater med 720+ linjer har HD Ready-merket. 720p er for så vidt "ekte HDTV" det også. ;)

    5768301[/snapback]

     

     

    Stort sett eneste forskjell på HD TV, HD kompatibel merkede skjermer, kontra HD Ready merkede skjermer, er at HD Ready merkede skjermer er HDCP kompatible.

     

    (Klippet fra hjemmekino.no)

    HDCP står for High-bandwidth Digital-Content protection, en standard utviklet av Intel for å beskytte digital materiale som overføres via DVI og HDMI. HDCP krypterer signalet mellom videokilden som f.eks DVD spiller eller satelittmottaker og den digitale fremviseren som projektor eller TV.

×
×
  • Opprett ny...