Gå til innhold

Stryni

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stryni

  1. Ville et Class 4 SD vært raskere enn 16GB disken?

     

    Ville det gjort store forbedringer med at W7 henger mye?

     

    Plagdes med USB2.0 støtte inntil jeg prøvde å endre i BIOSen igjen, hadde glemt å sette tilbake det valget om man installerer OS eller ikke. Satte det valget til ferdig, og da funket USB2 igjen...

     

    Så fikk sjekka mitt SDHC class 4 8GB kort i CrystalDiskMark, det var ca 2x raskere enn den originale SDD disken på writes, mens reads var omtrent likt. Høres ikke ut som om det er et mye bedre valg. Kanskje med et enda raskere kort? Mener jeg kjøpte mitt 8GB kort til 2-300 kr. Har ikke prøvd å installere OS på kortet.

     

    cdm%20win7%20rc64G%20sdhc4%208G.png

  2. Hei alle!

     

    Har ei vennine som har en asus eee 900 med 16 gb (xp). Og makan t ubrukelig maskin har jeg ikke vært borti. Som dere vet så er det disken sin feil, men denne er enda verre en det som beskrives rundt omkring på forskjellige forum. Prøvde å laste ned Chrome, men etter 10 min gadd jeg ikke, da hadde jeg ikke fått mulighet til å trykke lagre engang. Mistenker det er no feil med ssd?

     

    Prøv å kjøre en disk benchmark (ATTO) og sammenlign med andre som har kjørt på XP. jkkmobile.com har testet flere disker fra mydigitaldiscount og de originale diskene i flere eee pcer: http://jkkmobile.blogspot.com/2008/09/mydi...sus-eee-pc.html

     

    Jeg har ikke prøvd XP på min 900 16G men har lest at man kan gjøre en del grep for at det skal fungere bedre. Personlig trur jeg XP er laget på en slik måte at det er ubrukelig med den disken som følger med på 900 16G. Jeg betalte ca 1600 for ny disk RunCore 64 GB, importert fra USA (http://www.mydigitaldiscount.com/ProductDetail.jsp?LISTID=8000092B-1231822344). Det er kanskje en drøy pris å betale med tanke på at maskinen kostet like mye (demo-vare) Men produktet er et helt annet med en rask harddisk.

     

    Målinger jeg har gjort viste at et SDHC kort er raskere enn 16 GB disken, så det kan jo vurderes.

     

    Ved en feil fikk jeg tilsendt to disker fra Mydigitaldiscount.com, og vurderer og selge den ene istedet for å sende den i retur.

     

    I tillegg kan du oppgradere minnet som ikke er 667MHz originalt. (maskinvaren støtter PC2-5300 CL5 200 pin SODIMM DDR2 667MHz maks 2 GB)

  3. Da har jeg tatt meg bryet med å installere win7 på den originale disken på min eee 900 16G

    Resultatet er nedslående. Brukeroppevelsen er at alt går mye tregere. For eksempel får jeg stadig vekk varsel om at siden har problemer med å laste (det tar for lang tid) i IE8. Det har jeg ikke opplevd med den andre disken.

     

    I CrystalDiskMark er RunCore disken 227x raskere på 4K random writes! Ellers er disken mellom 3 og 45 ganger raskere, legger ut skjermbildene av testen i CrystalDiskMark og ATTO

     

    Benchmark%20EEEPC900%2016G%20WIN7%20crystaldiskmark%20AC.png

     

    Benchmark%20EEEPC900%2016G%20WIN7%20Atto%20AC.png

     

    Alle testene er kjørt på samme maskinvare og operativsystem, bare byttet disk.

     

    Oppgraderinger fra original EEE 900 16G

     

    Minne: Kingston 2GB DDR2 PC-5300 667 MHz

     

    Både minne og harddisk kan byttes uten å bryte garantien på EEE 900.

  4. Vil bare fortelle at jeg har installert Windows 7 Build 7100 på en Asus eee pc 900 i helgen. Ja, Celeron 900 mhz og har opplevd litt ymse. Selve installasjonen tok et par timer, hadde ikke forventet noe annet. Installerte fra en USB-stick.

     

    Noen tips angående dette? Og jeg vil absolutt så langt anbefale Windows 7 til alle som har eee pc. Jeg går ut fra at denne 900-modeller er blandt de tregeste eee-pcene, så om man har en med Atom-prosessor så er det bare å installere! :)

     

    Hei, jeg har også installert Windows 7 (7100) på min eee 900. Det går som smurt, og har foreløpig ikke opplevd noen problemer. Annet enn det som du beskriver om USB2.

     

    Nå skal det sies at jeg har oppgradert harddisken i maskinen fra den medfølgende 16GB til en RunCore 64GB SSD jeg bestilte fra USA (mydigitaldiscount.com) Jeg mistenker at du også har 16 GB versjonen av 900'en og den er usannsynlig treg. Legger ved benchmarkingtall fra ATTO og CrystalDiskMark 2.2

     

    Kjør gjerne ATTO eller CrystalDiskMark på din installasjon for sammenligning. Har ikke prøvd å installere windows på den originale disken.

     

    Har ikke gjort noen modifiseringer av Windows 7, lastet ned offisielt fra Windows og installerte med ekstern USB DVD-spiller. Måtte installere drivere for grafikkortet for å få annen oppløsning enn 800x600

     

    CrystalMedia2_2%20eee%20win7%20RunCore%2064G.png

     

    ATTO%20eee%20win7%20runcore%2064G.png

  5. Den komplette oversettelsen er såvidt jeg vet ikke bekreftet fra noe hold. Det kan være noen som har funnet opp teksten som er umulig å se, eller det kan være fra en kilde i lostsettet..

     

    Her er en interessant utdyping, dette er klipp og lim fra et annet forum (forum.rpg.net):

     

    The word-fragment "entham" in the newspaper clipping is an interesting clue. Jeremy Bentham was a philosopher who espoused utilitarianism. He also designed a prison called the Panopticon.

     

    From Wikipedia:

     

    Quote:

    The Panopticon is a type of prison building designed by English philosopher Jeremy Bentham in the late eighteenth century. The concept of the design is to allow an observer to observe (-opticon) all (pan-) prisoners without the prisoners being able to tell if they are being observed or not, thus conveying a "sentiment of an invisible omniscience." In his own words, Bentham described the Panopticon as "a new mode of obtaining power of mind over mind, in a quantity hitherto without example."

     

    That certainly resonates with Lost.

     

    My guess is that the J in the article stands for "Jacob," that Jacob's last name is Bentham (as a hat-tip to the philosopher), and that the person in the casket is Jacob Bentham.

    __________________

    Michael Gentry

     

     

    ---

     

    Vi vet jo at Jacob og Ben ikke er helt på bølgelendge, så vi vet ikke helt hva Jacobs agenda er. Det er vel mulig at John og Jacob slår seg sammen (med jack og gjengen) og går mot Ben og gjengen...

  6. Mine femti øre:

     

    Naomi har nok sagt akkurat det hun trengte å si for å få folka våres til å slå av jammeren og samle dem på toppen av øya. Det hørtes forresten nesten ut som at den som tok telefonen når jack ringte ikke kjente til cover-historia. Mulig at de ikke viste at de var overlevende. Det vil jo si at Naomi ikke løy, og at våre folk sannsyligvis står i mellom naomis folk og deres mål hva nå enn det er. (muligens dharma, muligens ny fraksjon)

     

    Det virker jo som at John og Ben hadde samme misjon ved radiotårnet. Ergo kan ikke Jacob ha stolt på Ben i den situasjonen, eller noe.

     

    Trur John hadde skutt Jack om ikke Ben hadde ropt at han skulle gjøre det. John tar ikke ordrer fra Ben.

     

    Mikhail overlever nok den håndgranaten, virket som at han sparket fra og kom seg et stykke unna før den gikk av. Han overlever jo det meste, OG øya har helberedende krefter.

     

    Har øya såpass helberende krefter at den kan vekke folk til livet igen etter å ha vært døde? Var John død, var mikhail død noen ganger?

     

    Evt. kan øya vekke til livet døde som kommer til øya? Det vil resultere i at faren til Jack kan være i livet.

     

    Utrolig trasig at Penny ikke fikk sett desmond, men hun fikk jo bekrefta at han er der. Ergo setter nok hun igang noe nå, særlig om de rekker peile inn noe signaler. Det ble sagt at stasjonen fungerer selv om den blir overflod (dog var det kanskjge bare jammeboksen)

     

    Trudde også først at Jack hadde møtt Kate før de havnet på øya, men at de holdt det skjult av en eller anna grunn. Men selvfølgelig er det et fremtidssyn. Trudde hele tiden Jack prøvde ringe exkona. haha

     

    Bra at noen hadde en screencap fra HD-utgaven av avisklippet, er det flere klipp kan man kanskje klare å tolke hele teksten, selv om det kanskje er litt juks. Er nok ikke meningen at vi skal vite hvem det er.

     

    MEN la oss finne det ut og skjul gjerne det dere tenker. dette tolker jeg ut av teksten:

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    LOS ANGELES (ergo er mannen funnet i los angeles)

     

    Man found ...

    downtown ...

    The body of Jo.. ..antham of

    New York was ... shortly? after 4 (han er fra new york ikke funnet der)

    a.m. in the ... ..of Grand

    Avenue.

    .... man at The

    Theater? ... loud

    noises ... loft.

    ...

    ..

    ..

    a beam in the

    ...

     

    Sjekket ut medisinen Jack tar, og det ser ut til å være smertestillende, et alternativ til morfin. Han er nok blitt avhengig av det. Mye av måten Jack oppfører seg ser ut til å komme av bivirkninger av medisinen.

     

    Jack er nok også fortvilet fordi han ikke kommer seg tilbake til øya for å fullføre det han lovet: å drepe Ben og resten av the others.

     

    Mye mulig er ikke alle reddet og han har lovet å komme tilbake for å redde resten, men klarer ikke finne øya. Vi så jo også at hjemme hos han var det fullstendig kaos med kart og papier over alt.

     

    Morsom i det med Walt og teleportering, kan jo være en fusjon av Heroes og Lost. Men trur nok heller mer på Jacob og skyen her.

  7. Her er en screencap fra scenen der usynlige jacob dytter ben i veggen. Man får se et ørlite glimt av jacob når kamera panorerer tilbake til stolen og man ser at Lock ser noe.

     

    jacob.jpg

     

    Har prøvd å finne ut hvem denne jacob er, men har ikke hatt noe hell enda. Det er ikke Roger "Workman" Linus som jeg trudde iallefall, nesen passer idet hele tatt ikke. Mener noen har foreslått at det kan være Alvar Hanso selv

     

    Bilde av Alvar Hanso funnet på google:

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    200px-AlvarHansoProfile.jpg

     

    Vil si det er noen klare likhetstrekk

  8. Ropte de? Noen andre som hørte det? Hørte bare "LOST-lyden" og litt musikk jeg også.  :hmm:

    8285241[/snapback]

     

    Hmm, har sammenlignet med episode 9-11 og ingen av dem har den lyden iallefall. jeg trur lyden er laget sånn for at det skal kunne høres ut som et skrik. omså bare for å så tvil hos meg, om ingen ting annet...

     

    Sjekk dette korte klippet:

     

    in kautokeino, no one can here you scream?

  9. Man kan vel anta at siden kroppsfunksjonene blir nedsatt til et minimum når man blir paralysert av edderkoppen så kan de overleve en god stund, så lenge de fortsatt er paralysert. Vi så aldri at Paolo våknet, så mitt tips er at han overlever. Vincent begynner å grave også går det opp for Hugo at Nikki sa "Paralysed".

     

    Det er vel naturlig og tru at selv om hun åpner øynene så er hun fortsatt delvis paralysert siden hun ikke foretar seg noe. En annen ting er at det høres ut som at hun eller han roper/skriker når James og Hugo går derfra og bildet zoomer ut. Hvordan kan man rope med munnen full av sand?

  10. Maximum response time was 134ms

    Gjennomsnittet var 55ms

    Packet loss var 100%  :cry:

     

    8245316[/snapback]

     

    Det er ikke mulig at du får en gjennomsnittelig responstid om du har 100% pakke tap. test pakketap/responstid mot forskjellige servere som godtar ping. www.vg.no svarer alltid meg iallefall. Har du stort og variabelt pakketap er det sannsynligvis noe feil med linja di. Men kan jo være greit å teste med annet utstyr, for sikkerhetsskyld. telenor blir ikke å ta på seg skylda om du bruker noe utstyr som ikke dem har lånt deg :)

  11. Det er dvi på 7900GS hvertfall. Usikker på de andre kortene. Det er ikke spdif, men bare vanlig minijack til lyd og mic.

    8206612[/snapback]

     

    Har også 7900GS og har nettopp testet DVI-HDMI mot min TH-37PV60 og dette fungerte absolutt fortreffelig etter litt lefling med nvidia cp. Faktisk muligheter for å justere størrelsen og plasseringa av desktopen, noe jeg tidligere har måtte installere ekstra programvare for å gjøre (ATI)

     

    SPDIF støtte er mulig gjennom multipluggen som ser ut som en S-Video plugg. DOG støttes bare lyd gjennom DVD (eller AC3 eller noe, altså ikke lyd i spill og andre filmklipp) Man må kjøpe ett adapter som ikke er mulig å få tak i i Norge uten mye styr. adapteret kommer med component, s-video eller composit utgang i tillegg til SPDIF coax. Har sikkert vært diskutert opp og i mente

     

    Annen bonus er kortleser som tar MMC, xD, SD samt MemoryStick. Det er ikke PCMCIA/PC-kort støtte men den nyere PCExpresskort saken. Ellers er det jo hele 6 USB2 porter.

  12. Nå har jeg googla i 20 minutter og gitt opp.

     

    Jeg vil slå av scrollbarene i IE. Jeg er ikke ute etter html/css for å få dette til. Jeg vil at scrollbaren skal dø, og aldri mer vises i min levetid. Jeg vil kjøre fullscreen modus, UTEN scrollbar. Scrollbaren skal aldri dukke opp, uansett hvor mye tekst som er på siden. Poenget er å kjøre IE i fullskjerm på plasma-tv og vil ha færrest mulige statiske ting på skjermen... Dette er da IE7 i Windows XP MediaCenter Ed

     

    Takk for alle tips!

  13. Har lest gjennom hele tråden men kan ikke se om det er sagt noe om HDMI porten vil være basert på samme løsning som tidligere, altså at HDMI porten kommer på et adapter slik som VGA og component portene? Er det mulig at utgangen på 360 har muligheten til å støtte HDMI? Mener jeg leste tidligere at 360 kom med HDMI når det var behov for det i markedet (noe ms mente det ikke var når den ble lansert)

     

    Det er vel for mye å håpe på at det blir mulig å bare kjøpe en 360 hdmi kabel på samme måte som VGA kabelen, da det helt sikkert ikke er støtte for digitale videosignaler native i 360.

     

    17. Does the Xbox 360 support DVI or HDMI?

     

    At the moment, Microsoft does not plan to offer a DVI or HDMI pack, but it may be available in the future. Todd Holmdahl, Corporate Vice President of the Xbox Product Group at Microsoft, elaborated, “We’re poised to hit the sweet spot of the HD market at launch and as the market matures, we will provide an HDMI for our customers when it makes sense. The reality is, you don’t need HDMI for HD gaming.”

  14. på System Informasjon på maskinen min står det

     

    fysisk minne totalt 1024MB

    fysisk minne tilgjengelig 527MB

     

    har 1 GB ram i pc-en

     

    betyr det at jeg bare bruker 527MB ram?

    7956546[/snapback]

     

    Det betyr at du ikke bruker 527 MB, de 527 MB kan brukes til andre ting, og når de er brukt opp begynner ting å gå i sirup, for da må harddisken brukes til det resterende minnebehovet

  15. En 1080p film har en oppløsning som er nøyaktig lik den skjermkonfigen som har maks oppløsning, 1920x1200!

     

    Med andre ord: den fyller skjermen perfekt! Eg har ikke hatt problemer etter at eg fikk de rette codecs etc

    7942351[/snapback]

     

    Nåh. En 1080p film er i teorien 1920x1080, mange av dem er laget med 1440x1080 og strekkes ut (særlig det som er filmet med HDV) I tillegg er jo de fleste filmer enda videre enn 16:9 så du vil få sorte striper over og under (noe som er vanlig uansett på DVD) Men du får altså sorte striper over og under uansett med 1920x1200 da det er 16:10.

     

    HD fungerer helt strålende med T7200 og 7900 GS iallefall, har kjørt et par klipp i full HD uten noe form for hakking, skal se hvor bra kvalitet man kan ha før det evt begynner å hakke, har noen råe klipp liggende å slenge, som jeg aldri klarte å kjøre på min stasjonære. Husk at HD klippene stort sett er komprimert, og ofte veldig mye.

  16. Jepp! Laget et program som skrev alle tegna i hele ascii koden, og ø og Ø finnes ikke på maskinen min.... En helt lik 9400 har akkurat d samme problemet, mens de andre sine maskiner funker det fint på......

     

     

    Litt irriterende da etternavnet mitt begynner på Ø og eg kunne tenkt meg å "pynte" litt med sånne ting i programmene!

    7938875[/snapback]

     

    Skal vi se, der har jeg mine norske tegn tilbake :)

     

    norske tegn, eller alle spesialtegn utgjør jo generelt et problem, særlig i ASCII hvor man ikke har nok plass til alle tegnene man vil ha frem på skjermen. At det skulle være noe spesielt med dell sine maskiner her er kanskje litt merkelig, men det er gode muligheter for at ø'en har gjemt seg godt. Har du sjekket utvidet ASCII-tabell? Hva med å bruke unicode i programmene dine, så skal problemet være så godt som borte. Det er jo å anbefale i alle tilfeller, for å kunne støtte forskjellige språk etc etterhvert.

  17. Da har jeg kommet i gang med min i9400!  Skal kjøre linux på denne, men håpet på å beholde windows partisjonen nogen lunde inntakt.  Siden dell har bruk opp alle de primære partisjonene, må jeg kvitte meg med en.

     

    Vurderer det dithen at jeg ikke trenger MediaDirect, mens windows recovery partisjonen kan være grei å ha.  Noen som vet hva den lille partisjonen er til? mener den var 70 MB, mounta den GParted for å sjekke, og det ligger en del filer og programmer der, muligens noe drivere og sånt.  Gjennom windows xp disk management fant jeg at at partisjonen på 2 GB var media direct, mens recovery tar noget over 4 GB.  Skal prøve nå først med å fjerne media direct, men trenger kanskje to partisjoner, en til linux-swap og en til resten...

    7937338[/snapback]

     

    Det gikk veldig fint :)

    Fjernet den ene partisjonen på 2 GB (MediaDirect) og tok ca 10 GB fra windows partisjonen. Deretter oppretta jeg en logisk partisjon med to underpartisjoner: ca 1 GB swap og ca 11 GB ext3. Alt dette gjorde jeg med GParted. Eneste som klagde nå var under oppstarten av windows, så fikk jeg beskjed om at filsystemet var dirty, windows kjørte en chkdsk også var den fornøyd. Nå har jeg installert fedora core 6, og her virket skjermen rett ut av boksen! det hadde jeg ikke trudd. Regner med jeg møter på en del problemer underveis, blandt annet virker jo ikke trådløskortet ut av boksen.

×
×
  • Opprett ny...