Gå til innhold

poZZe

Medlemmer
  • Innlegg

    124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av poZZe

  1. Jeg har hadt samme feil som deg og da byttet jeg ut skjermkorte og da virket alt. Så hvis du kunne lånt et skjerkort av noen andre og prøvd det eller bytte det ut.

     

    Har du sett på bluescreen en du får ??.

     

    Nei, har ikke klart å få med meg bluescreen. Når vista starter på nytt igjen sier den at den "has recovered from a serious error" av type bluescreen.

     

    Skjermkortet er det som står øverst på min liste også. Skal se om jeg får lånt meg et skjermkort et eller annet sted.

     

    -p-

  2. Jeg har en maskin som består seg av følgende vitale komponenter:

     

    C2D E6400@2,4gHz

    Gigabyte 965-DS3P hovedkort

    ATI Radeon 1900XTX

    2x1 Gb OCZ Platinum DDR2 ram pc 6400

    2x samsung harddisker

    Seasonic s12 600W strømforsyning

     

    Etter å ha kjørt stabilt på 3gHz i flere måneder fikk jeg plutselig bluescreen, og maskinen sluttet å virke. Etter å ha resatt BIOS, fikk jeg liv i maskinen igjen, men den ville ikke lenger overklokke. Jeg prøvde å installere Vista, men installasjonen feilet på samme sted hver gang, mener å huske at det var når driverene skulle installeres. Jeg hadde da et Asus p5w dh deluxe hovedkort, og etter litt diskusjon trodde vi at det var der problemet lå. Jeg gikk til innkjøp av nytt hovedkort, Gigabytekortet som er nevnt i spec's ovenfor. Jeg fikk da til å installere Vista, men systemet ville fortsatt ikke overklokkes.

     

    Nå, et år senere er systemet tidvis ustabilt. Den kan gå i flere dager uten problemer, men så restarter den av seg selv. Når vista starter opp igjen, sier den at den "has recovered from a critical error / bluescreen" Dette skjer med intervall på alt fra timer til dager. Et par ganger har maskinen hengt i BIOS, rett før minnetesten. Da har den vært umulig å få videre. Prøver jeg igjen etter en dag eller to så fungerer systemet fint.

     

    Jeg har hatt mistanke om at det kan være minneproblemer, men kjørte nettopp memtest i to døgn uten problemer. Har også prøvd å starte opp maskinen med en og en minnebrikke når den har hengt i BIOS, uten hell. Antar derfor at minnet er OK.

     

    Jeg mener at jeg nå har igjen to alternativer; CPU og skjermkort. Er det noen som har noen tips hvordan jeg kan kjøre tester for å finne ut hvilke komponenter som feiler? Jeg regner med at det er hardware-feil, ettersom systemet har vært ustabilt med både Vista og XP, og at systemet ikke lenger kan overklokkes.

     

    -p-

     

    edot: Topic

  3. Syns denne serien ser ut til å funke veldig bra. Litt irritert over Axel Hennie, og han forretningsmannen, syns de virka litt som karrikaturer, men resten av rollene syns jeg gjorde en svært god jobb. Liker også stemningen de har klart å skape. Hørte på filmpolitiet at serien er skutt på film, ikke digitalt, noe som sørger for den flotte lyssettingen/stemingen.

     

    Jeg hadde litt problemer med dialogen i Kodenavn Hunter på NRK, syns det virket stivt og unaturlig. I Torpedo så det ut som om de hadde fått det mye bedre til!

     

    ..Forresten...

    Er hovedpersonen den samme som i de vannvittig irriterende Euronics-reklamene? ("Ståle, såg deg på byen. Har du fått deg ny dama? Ny dama ny mobil....." )

  4. Hei

     

    Har store problemer med å få installert drivere til det trådløse nettverket på min fars Packard Bell Easynote B 3532 D. Det trådløse nettverket er av typen tnet1130. Har lastet ned drivere fra Packard Bells supportsider, og prøvd med drivere nedlastet andre steder som også skal passe til tnet1130, får feilmelding når jeg prøver å installere. Har prøvd å installere både via installasjonsprogrammene som følger med driveren, og via enhetsbehandling. Når driveren bli installert via medfølgende installasjonsrutiner, skjer det ingen forandring på systemet, dvs driveren blir ikke installert. Når driveren blir forsøkt innstallert via enhetsbehandling kommer følgende feilmelding: "Finner ikke informasjon om maskinvaren i den angitte banen".

     

    Noen som kan hjelpe meg å løse problemet?

  5. det er et bra oppsett, alt skal passe sammen :thumbup:

     

    hvis du vil ha det billigere kunne du valgt noen andre RAM-brikker, de her feks.

     

    du kan også kutte ned litt på hovedkortet, kansje bytte det med dette

    6672483[/snapback]

     

    Har lyst å prøve å klokke litt, så tenkte det var greitt å ha litt å gå på på rammen. Hvordan tror du det hovedkortet funker på litt moderat klokking?

  6. Hei!

     

    Jeg vurderer å kjøpe ny pc nå i høst for å fase ut min gamle p4. Jeg har satt sammen ett oppsett:

     

    OPPSETT

     

    PCen skal i hovedsak brukes til vanlig kontorpc, samt litt programmering/modellering i matlab. Har også lyst til å ha muligheten til å fyre i gang et spill en gang i blandt.

     

    Jeg har DiNovo media desktop og en Dell 24" lcd fra før.

     

    Passer komponentene jeg har satt opp her sammen?

     

    Vil strømforsyningen passe nedi det lille lian-li kabinettet? Vurderer å gå opp en størrelse (pc-v600b) som har 120mm vifteplasser..

    Vil det være plass til det passivt kjølte skjermkortet, eller finnes det alternativer med en litt stille vifte.

    Jeg ønsker at pcen ikke skal bråke alt for mye...

    Har dere noen forslag der det går an å presse prisen litt ned?

     

    mvh

    vegard

  7. Nei. Du bommer ikke! En kan pumpe så mye luft en vil inn i flaska, CO2en vil fortsatt gå ut. Så lenge en ikke tilfører et tilstrekkelig partialtrykk av CO2 til flaska, vil CO2en gå ut.

     

    Det kan være en får løst noe N2 i brusen og at dette oppleves som bobler, men tviler på det.

     

    Det denne testen viser er at dersom en skrur på korken på flaska med en gang, holder brusen seg mye lenger!

     

    hilsen siv.ing i kjemi...

    6571562[/snapback]

     

    Du er selvsagt klar over at vanlig luft inneholder CO2 og at når man pumper inn masse masse luft i flaska og lager et overtrykk inni der så får man (om ikke tilstrekkelig så er det i alle fall bedre enn ingen ting) et partialtrykk av CO2 i lufta som hindrer mye av CO2'en i brusa å gå over i lufta?

     

    Luft inneholder 0,035 volumprosent CO2... Du skal ha ganske mange bars trykk luft før partialtrykket av CO2 fra luft gjør seg gjeldene...

     

    Tipper tingen med disse er at man lukker korken med en gang, og kanskje heller mer skånsomt...

  8. Trodde dette problemet allrede hadde blitt løst med oppfinnelsen av skru-korken. Kanskje jeg som bommer her?

    6570080[/snapback]

     

    Nei. Du bommer ikke! En kan pumpe så mye luft en vil inn i flaska, CO2en vil fortsatt gå ut. Så lenge en ikke tilfører et tilstrekkelig partialtrykk av CO2 til flaska, vil CO2en gå ut.

     

    Det kan være en får løst noe N2 i brusen og at dette oppleves som bobler, men tviler på det.

     

    Det denne testen viser er at dersom en skrur på korken på flaska med en gang, holder brusen seg mye lenger!

     

    hilsen siv.ing i kjemi...

  9. Hei!

     

    Skal ha meg ny stasjonær pc, siden min gamle p4 2,4 holder på å gå av med døden.

     

    Jeg bruker den mest til internett og filmer, men kjører også matlab og lignende en gang i blandt. Liker å kunne sette i gang et spill en gang i blandt, men det blir relativt sjelden. Er ganske opptatt av å ha det stille, så passiv kjøling på skjermkortet er en fin ting, orker hvertfall ikke noen jet-motor!

     

    Jeg har en dell 24" lcd, mus, tastatur. Kan vurdere å bruke om igjen kabinett og psu, men hadde egentlig tenkt å la den gamle maskinen leve videre som filserver.

     

    Sommeren har vært slem med meg økonomisk (ny bil...), så pengene sitter ikke veldig løst, men har ikke lyst å sette noen fast grense.

     

    Hva syns dere om dette oppsettet? (Vet at det ikke er helt fullstendig...)

  10. Jeg har søkt meg til sivilingenørutdanningen(5-årig) i Trondheim. Det jeg lurer på er: Hvis jeg gjennomfører kun ett år av utdanningen for så å avbryte det, får jeg da noe tillegspoeng for høyere utdanning? Eller er jeg nødt å ta et årsstudium, for å få disse poengene?

    6173068[/snapback]

     

    Det eneste du får er alderspoeng. Du kan kanskje få godkjent noen fag dersom du velger en lignende retning etterpå. Dersom du bytter linje på NTNU får du de fleste fagene godkjent ettersom 1. året er nesten likt på alle sivilingeniør- (nå Master of Technology) retningene. 6 av 8 fag er felles.

    6173897[/snapback]

     

    Men får han ikke 5 tilleggspoeng? 2 for alder og 3 for å ha studert i et år?

    6175172[/snapback]

     

    Ja, jeg mener også det samme. Et år på NTNU, tilsvarer ikke det 60 studiepoeng slik at man også får 3 poeng?

    6177651[/snapback]

     

    Ser ut til at du har rett, glad jeg snart er ferdig!

  11. Jeg har søkt meg til sivilingenørutdanningen(5-årig) i Trondheim. Det jeg lurer på er: Hvis jeg gjennomfører kun ett år av utdanningen for så å avbryte det, får jeg da noe tillegspoeng for høyere utdanning? Eller er jeg nødt å ta et årsstudium, for å få disse poengene?

    6173068[/snapback]

     

    Det eneste du får er alderspoeng. Du kan kanskje få godkjent noen fag dersom du velger en lignende retning etterpå. Dersom du bytter linje på NTNU får du de fleste fagene godkjent ettersom 1. året er nesten likt på alle sivilingeniør- (nå Master of Technology) retningene. 6 av 8 fag er felles.

  12. Skulle til å skryte jeg også, men så innså jeg at om 1-2 år kan folk le av de prisene vi ga i dag. Får sikkert mer for penga også.

    Akkurat som vi ler av de som har 17"ere i dag? Tror ikke jeg ler så veldig høyt av de som kjøper en 24" til ca. fem tusen om to år... Syns det er utrolig hvor lenge folk gidder å vente for å spare en tusenlapp. Og når prisen endelig har kommet på et akseptabelt nivå er det kommet noe bedre å vente på.

×
×
  • Opprett ny...