Gå til innhold

dyretbullet

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dyretbullet

  1. Begge deler fører til økt effekt. Både økt frekvens og økt spenning, multiplieren kun så i det den endrer frekvensen. Altså om du overklokker til 3,4GHz uten å øke spenning, og CPU da bruker 180W (f.eks) men ikke klarer å klokke opp til 3,5GHz på samme spenning. Så øker du spenning for å prøve å pushe opp til 3,5GHz, da vil CPU nå trekke mer strøm på 3,4GHz.

     

    Har du monitorert CPU hastighet mens du stresstester? Det er jo en turbo funksjon på CPU som gjør at den kanskje kjører raskere enn de 3,5GHz som fremkommer av tallene i BIOS. Eller har du skrudd av disse funksjonene? Hvilket program bruker du til monitorering og stresstesting?

     

    Ellers ser ikke 85 grader veldig uvanlig ut, men da riktignok på enda høyere klokk enn 3,5GHz.

    cpu kjører på 99%ca under stress test å da kommer gradern max opp I 85. trur det var MSI afterburn og Realtemp jeg brukte. og ja turbo funksjonen er på :)

  2. jeg har klart og overklokke cpu til 3,5ghz men når jeg tar stress test kommer temperaturen på max opp til 85 grader og har jeg fårstatt riktig er det for høyt sant? men hva er det som gjør at temperaturen stiger sånn på overklokking , er det høyrere volt eller når man setter opp multiplayern? eller noe annet kanskje?

  3.  

    Prøve å tukle med overklokking men ente med bluescreen så satt alt på default igjen, er litt redd for å svi noen deler :/

     

    Da tenker jeg hværtfall å kjøpe nytt skjermkort, sitt å tenker om jeg skal ha 2x, r9 280x eller 1, gtx970. hva trur dere ? :)

     

    2x280X vil i mange tilfeller gi mye mer ytelse enn 1x970. Men som alltid når det gjelder dual GPU oppsett, så vil det være enkelte spill som rett og slett ikke fikser det. Og da er du nede i ytelsen til bare et av 280X'ene eller verre (Ikke at det er verdens undergang, 1x280X er jo minst dobbelt så raskt som det skjermkortet du har i dag.). Det kan være du får best ytelse ved å skru av Crossfire. Men til prisen så er dette et greit kompromiss synes jeg.

     

    Om du vil ha samme ytelse som et 970 så går du for 290X'en jeg linket til på finn.no. Det er et så godt kjøp, jeg er forundret over at det ikke er solgt enda. Dette er samme kortet som i dag selges for minst 4600Kr i form av 390X, bare 390X er litt høyere klokket, og har dobbelt så mye VRAM som er klokket 1000MHz høyere. Liknende ytelse som et 390X er altså innen rekkevidde med overklokking. Og overklokking av skjermkort er mye enklere enn med en gammel i7 930. :)

     

    Når det gjelder ditt overklokkingsforsøk. Har du en god kjøler? Det er ikke mye vits å overklokke uten. Og om den du har er full av støv så kan det jo ikke gå bra. Trikset er altså å ta det litt gradvis, ikke bare smell på med 4GHz med en støvete original kjøler. Og som LMH1 sier; pass på at ikke RAM hastigheten går over sin spesifikasjon. I videoen ser du han havnet på ~1550MHz. Om han hadde valgt neste knepp så ville kanskje RAM'en havnet på ~1700MHz og gitt ustabilitet eller blue screen ol.

     

    er ikke sikker på om kjøleren er orginal men den er nu en stor sak som er nesten på samme størelse som strømforsyningen, så mener det skal kjøle bra nok, prøvde å klokke den til 3,5 med 1336mhz på rammen så er ikke sikker om jeg gjorde noe galt på andre ting, hmm okey trur jeg nesten må vurdere en 290x hvis ikke jeg finner en god pris på gtx 970 :)

  4. Hei! vil oppgradere pc min til å takle spill bedere men er  usikker på hva som er mest viktig i mitt tilfelle å oppgradere får best effekt,

    Min pc består av Følgende

    - Hovedkort - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3450#ov

    - Skjermkort - https://www.komplett.no/product/778958

    - Prosessor - http://ark.intel.com/products/41447/Intel-Core-i7-930-Processor-8M-Cache-2_80-GHz-4_80-GTs-Intel-QPI

    - 16gb ddr3 ram

    - 750w strømforsyning

     

    hvis noen kan foreslå hva som er viktigst for meg å oppgradere hadde jeg sotte pris på det!

    takk på forhånd :)

  5. hvis jeg kjøper disse 2 https://www.komplett.no/product/814897/datautstyr/hovedkort/intel-socket/asus-z97-a-socket-1150          https://www.komplett.no/product/814897/datautstyr/hovedkort/intel-socket/asus-z97-a-socket-1150

     

    passer de ilag og kan jeg bruke ddr3 ram da ?

    Og trur dere jeg klarer å kjøre noe spill da :) ?

     

    Har dette skjermkortet https://www.komplett.no/product/757653

     

    og 14 gb ram fra før

  6. Brukbar for gaming? Hva har du nå?

     

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3450

     

    Du bør helst ha i7 970 eller bedre, og du bør overklokke for å få best ytelse i spill.

    Særlig i spill som battlefield 4 og GTA 5

     

     

    har i7 930 sjøl nu, men vil gjerne oppgradere hvis det er mulighet  :)

     

    men får man kjøpt de gamle prossesorene lenger? eller må jeg oppgradere hovedkortet ?

×
×
  • Opprett ny...