Gå til innhold

Jostop

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jostop

  1. "Hvis du monterer et objektiv med innebygd optisk stabilisering, såkalt OSS, vil kameraet oppdage dette ? og bruke begge systemene for et enda bedre resultat."

     

    Og dette er dere helt sikre på...?

     

    Hvilke andre kamerahus kombinerer 2 stabiliseringssystemer - samtidig?

     

     

    Det de skriver er vel at ved bruk av E-objektiver med OSS vil linsen ta seg av pitc og jaw mens kamerahuset tar seg av roll.

     

    func_3.pngfunc_1.png

    • Liker 2
  2. Skal man først sutre over noe, så synes jeg at man skal sutre over noe som betyr noe her i verden, istedet for å virke som en gammel grinete surpomp.

     

     

    Da kan det vel nevnes at KATA opprinnelig er fra Israel og noen vil jo av prinsipielle grunner ikke handle varer fra det landet.

    Før sto det på nettsidene til kata-bags.com at utstyret var utviklet med erfaringene grunnleggerne av KATA hadde fra det Israelske militæret, nå står det bare "an elite combat unit" tilfeldig...

    • Liker 1
  3. Er ikke bare å holde styr på de forskjellige HD formatene, men når artikkelen til Akam bruker ganske mye plass på å rakke ned på videokvaliteten til A55 på grunnlag av spesifikasjonene på papiret så bør jo artikkelforfatter ha noe kunnskap om emnet.

    Nå gjør jo ikke Sony det akkurat enkelt ved å bruke 1080i i spesifikasjonene så det er vel til pass for de at de mister en del kunder som i likhet med artikkelforfatteren tror at Nikon d3100 tar opp dobbelt som mange linjer som A55 og følgelig er mye bedre på video.

     

    Men dette regner jeg med at Akam undersøker nærmere når de forhåpentligvis får A55 inn til test.

  4. Her er infoen vi fikk fra Sony om videoopptaket på A33 og A55:

     

    a33_a55_video.png

     

    a33_a55_video2.png

     

    Da foreslår jeg at dere sender en epost til deres kontaktperson i Sony og spør om det er slik at AVCHD formatet er opptak i 1920x1080 30p som er interpolert til 60 fps eller om det er slik dere har beskrevet det i artikkelen.

    Vil jo gjerne tro at redaktøren i Akam vet hva han skriver om, men når jeg leser andre steder på nettet begynner jeg jo å tvile.

    Nå kan det jo være at det er andre som tar feil eller jeg som missforstår det som står skrevet, men det hadde jo vært fint å få vite sikkert :hmm:

  5. Fra luminous-landscape.com The A55 shoots full HD 1920X1080 at 30P, wrapped in a 60i envelope. (See my recent VG10 review for more on this).

     

    Utdrag fra VG10 review:

     

     

    Most people interested in video know that interlaced is old tech, that all modern TVs are progressive devices, and that therefore Progressive video recording is to be preferred, because it potentially offers twice the vertical resolution of interlaced. But Sony AVCHD video cameras (at least until one gets to their higher-end prosumer and pro gear) is speced as recording 60i. But, when you read the fine print you discover that qt least some of these cameras (such as the VG10) really aren't recording 60i, they're capturing 30P and placing it in a 60i "wrapper".

     

    Confused? Well, you're not the only one. I'm unable to write a knowledgeable treatise on the subject, but in brief, what's going on is that the AVCHD standard doesn't include 30P, but it does include 60i. This is relevant for those that want to burn a Blu-Ray disk because Blu-Ray uses the AVCHD standard. (Ok – everyone that burns Blu-Ray disks please hold up your hands. Humm. I thought so.)

     

    So what we have is confusion. Most Sony's AVCHD cameras (including the VG10) capture 30P, but make it appear to other devices as 60i. Most non-linear editors, such as Final Cut, figure this out by themselves, and when you check the Info screen will confirm that the footage is 30P.

     

    Other manufacturers who adhere to the AVCHD standard, for reasons best known only to themselves, try and avoid this confusing state of affairs, capture 30P, and also record as 30P. No interlace confusion.

     

    So if you are looking at a Sony AVCHD camcorder that is speced as 60i, be assured that where the rubber meets the road (in your NLE) you will likely be working with true 30P footage. I can't imagine how many camcorder sales Sony loses each year because of this confusion.

     

     

    Kanskje Akam.no kan forklare hva som forventes av Sonys videosystem siden dette ikke er bra nok?

  6. "Opptak skjer i 1080i. Det betyr at den bare registrerer annenhver linje for hvert bilde. Til vanlig fungerer det helt utmerket, men får du raskt bevegelige motiver, vil du kunne få dårligere bildekvalitet enn ved for eksempel 720p, som ikke er noe alternativ. Helst hadde vi jo sett 1080p, slik Canon, Panasonic og flere andre har. Nå er ikke A55 og A33 veldig dyre modeller, så man kan ikke vente all verden, men Nikon har dette selv på den rimeligste modellen sin, D3100. Så vi forventer fortsatt mer av Sonys videosystem."

     

    Fra dpreview.com:

    In AVCHD mode the A55 offers high quality HD video capture at 1920 x 1080 pixels (1080p) at 25/30 frames per second (depending on whether your camera is a PAL or NTSC model), though the files are doubled up to 1080i at 50/60 fps for HDTV compatibility.

     

    I følge dpreview er opptaket i 1080p 25/30fps som er det nikon også tar opp i, men dette blir dobblet til 50/60fps i Sony kameraet. Dette gjør i følge Faarlund at det blir dårligere bildekvalitet fra Sony kameraet enn fra f.eks Nikon.

     

    Kanskje noen med gode kunskaper i HD video kan forklare...

  7. Tittelen på tråden er litt misvisende; for norske utgaver er ihvertfall ikke dette mulig enda ;)

     

    Vel jeg kjøpte telefonen på elkjøp uten abb. før jul, bor i Norge og brukte NPS for å oppgradere til 2.1 og har siden brukt denne uten noen problemer. Hvorfor Samsung ikke selv vet når oppgraderingen deres slippes i Norge kan du jo spørre om. Mulig det har noe å si om telefonen er opperatørlåst eller ikke.

     

    Har samme FW-versjon som Hazzie88.

  8. Prøv å følg veiledningen for Spica her http://www.samsung.com/no/content_services/ der ligger også lenke til nyere versjon av NPS

    Dersom ikke det fungerer så avinstaller NPS og evt drivere for spicaen og installer på nytt.

    Må vistnok være administrator i vista og win7, jeg kjører XP så det vet jeg ikke så mye om.

     

    Finner programmet telefonen (skal komme opp I5700 på høyre side) og det kommer ingen kontakt med server når du forsøker å oppdatere er det bare å prøve på nytt noen ganger, evt sjekke brannmur.

     

    Som sagt er NPS et sikkelig jævla møkka program som dersom du er heldig kan komme til å funger.

  9. Da kan Android 2.1 endelig lastes ned via New PC Studio til Samsung galaxy spica.

     

    Jeg har akkurat gjort det, men ikke helt uten problemer.

    Min løsning ble følgende:

    Hadde problemer med at oppdateringen ikke ville lastes inn på telefonen når den var lastet ned på maskinen. Det jeg gjorde var å gjenopprette fabrikkinnstillinger på telefonen, så lastet jeg ned oppdateringen gjennom NPS når oppdatering da skulle begynne å lastes ned på telefonen skjedde det ingenting sto bare Samsung på mobilen og 0% i NPS. Så jeg tok ut batteriet på telefonen og satte det inn igjen. Så uten å slå på telefonen startet jeg gjenoppretting i NPS som ligger under oppdateringssiden. Etter at oppdateringen igjen var lastet ned og oppdateringen av telefonen kunne begynne slo jeg på mobilen og da klarte programmet å laste over oppdateringen. Så da var 2.1 endelig på plass.

     

    Nå kan det være at det går mere knirkefritt for andre for samsung sitt New Pc Studio dritt program er ikke spesielt stabilt opp mot Spicaen.

     

    Lykke til :thumbup:

  10. Endelig ser det ut til at Sony kommer med A7xx. Dette har jeg ventet på i over et år og pengene brenner etter å bli brukt. Drøyer de langt utover høsten med å lansere det har jeg vel spart opp til Sony 70-400G også, hvis jeg finner noen norske fotobutikker som vil selge det til meg. Nå er det ikke så viktig for meg hvilken farge det er på objektivet så lenge det har gode optiske kvaliteter.

    Tror Sony har gjort ett skikkelig reklamesjakktrekk ved å lansere objektivene i sølv i stede for hvitt eller svart. Alle vet nå at hvis de ser en stor sølvfarget linse oppstilt ved siden av alle de hvite på sportsarrangement så bruker den fotografen Sony.

  11. Nå skal det vel sies at det har kommet en oppdatering til telefonen.

    Du finner beskrivelse om oppdatering på svenske samsung sider

     

    Jeg hadde litt problemer med å få det håpløse PC studio programmet til Samsung til å finne oppdateringen, men det gikk etterhvert.

    Den største endringen er vel støtte for exchange og ett nytt spill. Ellers er det jo mulig det er noe bugfiks, men jeg har ikke merket noen store forskjeller. Mer om oppdateringen kan leses på http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=5472

     

    Må vel si meg enig med flere her angående Samsung sin support på mobiler og spesielt Spicaen. På den norske siden til Samsung finner du ikke telefonen uten å søke etter den og PC studio fungerer kun til oppdatering av telefonen og knapt nok det

     

    Ellers har selve telefonen fungert meget godt for meg, merker ikke noe til susing når jeg prater og har heller ikke hatt problemer med sync til google kontoen. Det jeg av og til har litt problemer med er at programmene på market ikke vil begynne å laste ned, men dette har løst seg ved å slå av og på telefonen.

×
×
  • Opprett ny...