Gå til innhold

Lysgaard

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lysgaard

  1. Mulig det var noe jeg ikke skjønte, men hvor er det kameraet han bruker til å filme alt fra innsiden...? Og helt i begynnelsen når han skal sette de på kommer aldri ramma forran og krysser linsa.... Er det bare noe jeg ikke forstår eller..?

     

    Han har en av disse brillene http://www.vuzix.com/ar/product_browser.html

    Det er kamera foran en skjerm. På denne måten kan du filme det du ser i stereo, prosessere det med datamaskin og så vise det foran øynene. Det står også at han bruker DragonNaturallySpeaking som stemmegjenkjenning som er markedets beste og raskeste stemmegjenkjenning. Ingen ting som tilsier at dette skal være juks.

    • Liker 1
  2. Hei og god dag!

     

    Etter at jeg har begynt å jobbe på universitetet mitt har jeg fått tilgang til deres nettverk og serverrom og har fått tilbud om en serverplass med statisk ip og fantastisk nett.

    Jeg som denne datainteresserte personen kan ikke la dette gå fra meg, så jeg har bestemt meg for å gå til innkjøp av hva man kan kalle en studentserver.

    Arbeidsoppgavene dens blir:

    • Webhost
    • Nettverks-lagring og -backup
    • Nummerknusing

     

    Før var jeg ganske oppdatert på maskinvarefronten men i de siste tre årene har jeg ikke kjøpt særlig mye nytt og ikke

    fulgt med. Hva vil være gunsitig for disse oppgavene? Jeg trenger altså et HK med en god del S-ATA tilkoblinger, eller et dedikert S-ATA kontrollerkort. I tilleg trenger jeg en CPU som kan shufle en del data og som heller ikke er helt sinke til standard tallknusing da jeg driver med en del numerisk programering.

     

    Grunnen til at jeg spør er selvfølgelig at jeg ikke har spessielt mye penger som student. Jeg ser for meg en pris på kanskje 1,5-3 tusen for HK, CPU, minne og evt. kontrollerkort for S-ATA. Hva er det som duger for tiden, hvilken socket er det som er litt frammtidsrettet?

     

    Jeg skal kjøre flere disker i raid på denne, så jeg kommer også til å trenge det, men der har det vel ikke skjedd så mye siden sist, og jeg trenger heller ikke noen ekstrem ytelse, bare stor kapasitet.

     

    Vennlig hilsen Morten

  3. hva slags multitouch instrument er det snakk om? litt mer info så kanskje det er lettere å komme med forslag... hvilken touch løsning har du tenkt å bruke?

    Okay, skjønner det er litt dårlig forklart: Det jeg vil lage er en multitouch overflate, noe ala det som er på iphone. Har tenkt en del og kommet fram til at dent enkleste er å tracke hver finger individuelt, ved at man har en hanske på seg, hvor hver finger har en leder, og så setter man fingrene ned på et materiale med resistans. så kan man måle motstanden mellom den ene enden av materialet og hver finger for å finne plaseringen til fingrene. Dette krever selvfølgelig at man har et materiale som har denne egenskapen. Jeg har feks tenkt at det kanskje går an å oksidere ett metall slik at det får andre egenskaper på overflaten?

    Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal få det til.

  4. Hei, jeg skulle likt å vist om noen vet om et materiale, fortrinnsvis et metall, som har en ressistans på ca 20KOhm/meter? jeg har tenkt å skaffe en plate av dette og lage et multitouch instrument. Det mest ideelle ville vært et metall som oppfører seg omtrent som stål/blikk/kobber, men hvis det finnes noe annet, for eksempel plast så funker det og.

    På forhånd takk! =)

  5. Nå kan vel ikke akkurat 55% raskere regnes som dobbelt så raskt? :hmm:

    Jo? Når man fjerner 55% av noe så er det jo mer enn en halvering, altså mer enn en dobling av hastighet. Hvis noe tok 100ms før tar det etter 55% reduksjon 45ms.

    Det er forskjell på at den nye standardarden tar kun 50% av tiden til den gamle, og at den nye standarden går 50% raskere. I den siste er hastigheten 1,5 ganger den gamle, i den første er den 2 ganger den gamle.

  6. Spamfilter fungerer mye smartere enn det du beskriver. De bygger på mattematiske språkmodeller for spam. Det er kanskje ikke så overraskende at en spammelding har mange ganger høyere sjanse for å inneholde ord som "free" og "viagra." Med litt statistikk regner du fort ut sjansen for at en melding er spam.

    Du kan altså si at hver gang du merker en melding som spam "leser" pcen teksten i spammeldingen, lager en statistikk over bokstaver, sekvenser, ord og uttrykk og legger dette til den allerede tillærte databasen av spammeldinger. Utifra denne kalkulerer du hver innkommende meldings sjanse for å være en spammelding og er sjansen stor blir den merket som spam. Presisjonen til spamfilteret blir bedre jo flere spammeldinger det har "lært" og da ser du fort at filtrene som til selskapene til google er pinlig nøyaktige, de kan tross alt indexere all mailen som blir merket som spam på sine servere.

  7. Med så mange linjer som legges til, må det vel bli bloat tilslutt?

     

    Nei.

    Når du lager din egen kernel kan du velge hvilke funksjoner du vil ha, og om du vil ha de kompilert inn i kernelen eller om de skal være moduler.

    Derfor, hvis du er smart lager du deg bare en kernel som støtter din hw og de filsystemene etc. du trenger. Ting som periferidrivere og smårusk legger du inn som moduler og du har en kernel som er så kjapp og bruker så lite minne at Windooze ikke har sjans til å følge med.

  8. Dette var noe jeg virkelig aldri trodde jeg skulle lese på et PC-forum :p

    Hehe, grunnen er at linux kjører jo fort som et olja lyn på casiokalkulatorer. Det er ingen vits med ekstrem ytelse, pluss at råskinn bærbarene bruker oftest mye mer batteri, -> tyngere v mindre batteritid

     

    Jeg vil ikke anbefale en av advent pcene til Elkjøp, det er noe av den billigste dritten du får tak i... Siden du gjerne vil ha kvalitet på pcen kan du jo se på Lenovo :)

    Ja, har sett på den 12" i 3000 serien, det er bare det at jeg ikke har nok penger å kaste bort. Det ser jo ut som en helt killer pc.

  9. Her er link til forhandler i norge som har EEE:

    Hm... Linken din virker ikke.

    Har sett mer på asus eee og den nye versjonen 900 som skal komme virker jo helt super.

    Den har liksom alt (større skjerm og opptil 32gb ssd), uten å være for stor, tung, dyr(?) eller kraftig.

  10. ASUS EEE.

    7,8 tommer skjerm og 1 kg = 3 tusen norske kr.

    skal kjøpe meg en slik selv

     

    Ja, det er den jeg har ventet på i år å dag nå, men den kommer jo aldri til norge :S

     

    EDIT: Fant denne på elkjip, fantes ikke i prisguiden(!) http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...oductTabcontent

    Hvordan er byggekvaliteten på denne, komponentene er jo mistenkelig gode, og prisen merkelig lav for en 12"

    PS: Hvordan har dere her på forumet skaffer eee, importert selv? Er det ikke litt klussete med taiwansk tastatur?

  11. Hei, har begynt å tenkt på skolepc. Etter drøye 1.5 år på vgs. begynner jeg å savne en pc som virker.

    Jeg har tenkt litt og kommet fram til at jeg trenger:

     

    -En liten pc, 14" eller gjerne mindre (12") Dette er viktigst.

    -Godt tastatur, skolepc skal brukes til skriving.

    -Så lav vekt som mulig.

    -Så billig som _over_hodet_ mulig, uten at det går utover kvalitet i kabinett. (Det kan godt være røten prosessor og integrert grafikk)

    -Trådløst Internett

    -Er ikke nødt til å ha cdrom.

     

    Dette skal være en skrivemaskin, skal kjøre linux, altså, den trenger ikke å ha råe komponenter, kun god byggekvalitet. En ting som hadde vert kjekt var en prosessor med stepping, så jeg slipper å bruke batteriet så fort.

    -Hovedpunkter: Liten, lett, god byggekvalitet, billig

     

    Finnes i det hele tatt en pc som er slik? Jeg gir faen i hastigheter, ram, gpu, lagring. Den skal bare surfe og skrive, men det må den til gjengjeld gjøre godt.

  12. Det er ikke helt riktig. Du kan ikke bruke en hash, til å regne deg tilbake til utgangspunktet før kryptering, selv om du kjenner algoritmen som er brukt for å kryptere.

    9493136[/snapback]

     

    Sant, men en hash er en en-veis kryptering, her er det snakk om to-veis. Altså en kryptering som skal kunne løses ;)

    Når man bruker en hash er det kun viktig om nøkkelen er rett eller ikke. Ikke hva den er. Det er nødvendig å vite hva nøkkelen er siden den skal fjernes fra sporet.

  13. Med andre ord; de som betaler får lære språket, for å bruke din analogi.

    9493078[/snapback]

    Så sant så sant. Men hvis man får tak i en "orginal" fil, og den samme filen vannmerket, er det lett å se hva som er endret.

    Det er dette man somregel gjør når man skal knekke feks cd-keys, eller wep-kryptering over trådløse nettverk.

    Dessuten er den enda en svakhet i dette systemet. Siden mediespilleren må kunne "språket" og den ligger på din pc er det ikke verre enn å se igjennom koden i den binærdebugger. Hvor du kan se assemblyKoden til programmet, stoppe den, endre den. Så my du bare sjekke hva den gjør når den leser vannmerket. Min algoritme ville i c blitt:

    for(i=0; i<fil.length(); i+=3)

    {

    fil.invert();

    }

     

     

    Når du finner denne, er det ikke verre enn at du lager et program som gjør det motsatte (i dette tillfellet det samme, siden man kun snur bittene):

    for(i=0; i<fil.length(); i+=3)

    {

    fil.invert();

    }

     

    Selvfølgelig vil en vannmerkingsalgoritme være mye mer komplisert enn dette men den samme regelen gjelder fortsatt, kan det leses kan det også reverseres.

  14. Hmm.. Det MS sier er jo egentlig umulig, så lenge det ikke innebærer at musikkavspilleren må kobles opp mot nettet for å laste ned en SecretKey som kan brukes for å dekryptere vannmerket.

    Hvis musikkfilen var en serie med bits:

    0010010110100100 og vannmerket er å "inverte" hver fjerde bit vil filen se slik ut:

    0000000100110110. Når vannmerket skal leses for å se hvem som er rettmessig innehaver er man nødt til å vite hvilken teknikk som er brukt for å legge til vannmerket, i dette tilfellet: snu hver 3. bit.

    Hvis avspillingsprogrammet vet hvilken teknikk som er brukt for å lage vannmerket, er det jo bare å reverse-enginere programmet slik at men lager en de-vannmerkings algoritme. Altså et program som snur hver 3. bit i filen, og voila, man har den "originale" filen.

    Det er jo teoretisk umulig å lage en vannmerkingsalgorithme som er lesbar og ikke kan dekrypteres. La oss si at du snur tilfeldig en bit hver 3. til 100. bit. Da kan ikke avspillingsprogrammet vite hvilke biter som egentlig skulle vært snudd, og kan da heller ikke lese vannmerket.

    Hvis jeg tar feil må dere gjerne rette på meg.. jeg kan bare ikke skjønne hvordan de kan påstå at de har laget en u-dekrypterbar, men leselig vannmerkingsteknologi, noe som er som å lage sitt eget språk, som bare du forstår, hva er vitsen i det, ingen andre vil skjønne deg. Hvis det skal være bruk for et språk må flere enn en kunne det. I dette tilfellet musikkprodusent og musikkavspiller. Hvis musikkprodusenten ikke holder vannmerkings-teknikken hemmelig (Noe de ikke kan, for da kan det ikke leses) Vil det ikke være noe problem å lage et de-vannmerkings program som bare reverserer det musikkprodusenten gjorde med filen.

  15. Men altså hovedproblemet; den kjører microsoft windows, og det kan ikke byttes ut med linux, pga griske mennesker som ikke vil gi fra seg hardwarespesifikasjoner/kildekode.

    Jeg er så enig så enig :D

    Gta2.0 av Openmoko kommer til å bli super, masse HW features og et etterhvert ganske stort community. Den er jo faktisk fullt brukbar som vanlig telefon som du sier, og det er før det har kommet en public versjon.

    Ang. prisen blir den mye mindre enn feks HTC mobiler. Med dagens dollarkurs blir den ikke kostende mere enn omtrent 2500kr, det er billig for en linuxtelefon, proppet med hw, til og med gps!

  16. Dette blir spennende og se hva som skjer her, og hvilke programmer som kommer som standard.

    7960579[/snapback]

     

    Det som er bekreftet at kommer som standard er: Ringesupport, Klokke, Application Manager, "Spill" -er nok snakk om demospill for å vise funksjoner og devlopers hvordan man kan lage gode spill- Mediaspiller, GPS navigering. Det har også vert snakket om å legge inn nettleser.

    Nå må du huske at dette er det telefonen blir levert med. Det er allerede folk som holder på å lage nye programmer på frivillig grunnlag. Ett eksempel er en liten plugin som sjekker mikrofonen når det ringer, og bestemmer om det bør være lydløs varsling, maks lyd, eller alt imellom. Er du på et biblotek er det veldig stille, da vil også mobilen ringe på lydløs for å ikke forstyrre! Mulighetene er uendelige =D

×
×
  • Opprett ny...