Gå til innhold

Davenci

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Davenci

  1. Noen som vet hvor jeg kan få tak i disse lacost skoene i svart? De hadde de på Stress før men er visstnok utsolgt.

     

    ingen som vet noe om dette? Føler jeg har lett høyt å lavt på nettet, men ikke funnet noen steder jeg kan få tak i dem. Argh, må da være noen som har dem?

    Hadde vært veldig takknemlig om noen hadde visst om en nettside som selger de skoene i svart:)

  2. Hei, har noen spørsmål jeg lurer på angående en muntlig tentamensoppgave jeg skal ha på fredag. Oppgaven er som følger:

     

    "Drøft minimum to eksempler på politiske og økonomiske, sosiale eller kulturelle (ideologiske) endringer fra europeisk og norsk historie i perioden ca 1870- ca 1914 som fikk stor historisk betydning

     

    Der det er mulig, bør du presentere ulike syn på eksemplene du har valgt.

    Du bør også finne fram til opplysninger/kilder som belyser eksemplene dine. Sett opplysningene/kildene inn i sin historiske sammenheng, og vis hvordan de ulike opplysningene/kildene kan belyse de historiske problemstillingene nærmere."

     

    La oss si jeg velger perioden fra 1885-1908 da Kongo var underlagt den belgiske kongen Leopold 2., som en politisk endring som fikk stor historisk betydning. Hvordan skal jeg drøfte dette?

     

    Skal jeg på en måte begrunne hva som gjør at dette er en politisk endring, og hvorfor det fikk en historisk betydning? Skal jeg sette opp en egen problemstilling, eller er på en måte drøftingen av den politiske endringen selve problemstillingen? og hvordan skal jeg drøfte denne endringen? Bør jeg fortelle kort om hva som skjedde under denne perioden, og dermed finne andre kilder for å få andre synspunkter. Jeg lurer rett og slett på om noen vet litt mer konkret hva som menes med å drøfte en slik endring.

     

    Blir veldig takknemlig for svar, føler meg egentlig ganske lost når det gjelder denne oppgaven.

  3. Problemet mitt er som følger:

    Når jeg skrur på maskinen kommer fujitsu Siemens ikonet opp som vanlig samtidig som bios loader. Men deretter kommer det opp en feilmelding om at windows ikke startet vellykket, og forskjellige alternativer om jeg vil starte maskinen i safe mode osv, samtidig som en teller går nedover.

     

    Uansett om jeg trykker et av alternativene, eller bare lar den telle ned til 0, så starter windows å loade i noen sekunder før bildet på skjermen går i svart. Samtidig som skjermen går i svart slutter også mus og tastatur å fungere. For å få skrudd av pcen nå er det eneste som hjelper å holde av-knappen inne noen sekunder.

     

    Er det noen som vet hvordan jeg kan løse dette problemet?

     

    Forøvrig er pcen en Fujitsu Siemens MI2W D2140 som vi har hatt i rundt tre år. Windows versjonen er xp professional.

  4. Jeg var under middels lav og veldig tynn hele barndommen. Dette tror jeg var en blanding av elendig kosthold og gener. jeg var veldig aktiv, men spiste ofte bare 2 ganger om dagen. De fleste i slekta mi er under 180, så alt lå til rette for at jeg skulle bli lav selv.

     

    I rundt 15 års alderen var jeg lei av å se ut som en krigsfange, og la om kostholdet. Jeg begynte å spise hver tredje time, og måltidene bestod som oftest av tunfisk, egg, havregrøt, pasta osv. Den første uka med dette kostholdet gikk jeg fra å veie 52-53kg til 59kg. Jeg hadde såvidt kommet i puberteten før dette, men nå skøt høyden i været.

    Jeg gikk fra å være rundt 166 til å være 189 nå idag, og jeg vokser fortsatt. Tviler sterkt på at jeg hadde vokst så mye uten det gode kostholdet. Som sagt har jeg heller ikke noen høye i slekta, så tror ikke det var genene som gjorde det.

     

    Utifra dette tror jeg kostholdet pårvirker høyden under puberteten.

  5. Ja akkurat, den var mer etter min smak. Men må sjekke ut litt flere jakker før jeg eventuelt bestemmer meg for hvordan jeg kjøper. Har også sett litt på denne her. Kanskje litt enkel, men alikevel grei pris, og virket ikke for svær. Hva syns dere?

    Flere forslag til jakker hadde også vært supert;)

  6. Har tenkt å skaffe meg en dunjakke nå, men har vanskelig for å finne en jeg liker. Er på utskikk etter en lignende denne.

     

    Problemet med den jakken er at den er altfor dyr, vil helst ha en jakke under 3 lapper.

    Trenger så klart ikke være helt lik den jakka der, men er på utkikk etter en lignende type.

     

    Altså en mørk, ganske casual dunjakke som ikke er for svær, og går under 3k.

    Håper på forslag og tips fra dere;)

  7. Drømmer veldig ofte at jeg må løpe fra noen men at alle bevegelsene mine er veeeldig treige, og at jeg må konsentrere meg for å beholde en takt i beina som går fort, men som jeg mister igjen med engang. Kan ikke huske en drøm der jeg har kunnet løpe så fort jeg kan i en drøm.

     

    Noen som har sånne drømmer? Har hatt dette jevnlig en god stund, og har lenge lurt på hvorfor jeg akkurat drømmer dette så ofte.

     

    Hender også at jeg drømmer om at jeg finner masse penger.

     

    Har også opplevd søvnparalyse mange ganger. Er veldig ekkelt å ligge i senga helt uten sjanse til å bevege seg. Kommer ofte når jeg holder på å sovne. Begynner å skile voldsomt i brystet, og det kjennes ut som luft blir slått ut av kroppen. Noen ganger hører jeg også sterke lyder som på en måte suser inn i hodet idet dette inntreffer.

  8. Faktisk så har det det, men vet ikke 100% om det er fake eller ikke det vet jo ingen. Lyskule som fløy over som lagde sirkelen på noen få sec.

     

    De fleste har vel sett den videoen. Det finnes vel teorier som gjør denne til fake.

    6844888[/snapback]

    Han som lagde de sa jo selv på tv at det var lagd av han.

    6845628[/snapback]

     

    yepp, så en dokumentar om kornsirkler og der intervjuet de han kisen som hadde lagd den videoen.

     

    I den samme dokumentaren viste fire folk som pleide å lage kornsirkler, hvordan de lagde en veldig avansert på under 4 timer.

×
×
  • Opprett ny...