Gå til innhold

Ozwald

Medlemmer
  • Innlegg

    567
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ozwald

  1. Er det egentlig så mye sprell om disse ryktene stemmer? Ser ingenting her som ville vært et problem i jobbsammenheng.

     

    Jeg er mest redd for tykkelsen. Jeg velger MBP for kraftig ytelse, og tynnere maskiner går på bekostning av det. Er også skeptisk til denne touch stripen, ettersom flere har prøvd og feilet tidligere.

     

    Jeg vil bare ha en maskin som er kraftig, fungerer bra og kjører OSX. Trenger ikke noe ekstra dill-dall eller revolusjonerende funksjoner, det gir bare større risiko for at noe ikke fungerer smertefritt.

  2. Jeg vurderer å kjøpe Destiny men jeg pleier som regel å gå lei av spill veldig raskt. Dermed lurer jeg på om det er mulig å først kjøpe TTK til kr. 189 fra Xbox Store, og senere oppgradere til ROI? Eller krever dette at jeg da også kjøper Destiny først? Synes det er vel mye å punge ut med 550 kr i tilfelle jeg går lei etter et par dager.

  3. Sannelig ikke lett å forstå seg på de varenavnene, men om du går på philips.no er det en sammenligningsfunksjon som du kan bruke. 


    Jeg har forøvrig nettopp fått levert min PUS657120 fra elkjøp, den er svær. Vurderer å levere den tilbake pga størrelsen, trenger jo nesten en truck for å flytte esken. Godt jeg ikke valgte henting da hadde jeg ikke fått den hjem!

    Skal skrive et inntrykk her om jeg velger å beholde den!
     

  4. Jeg har eid en (forrige generasjon, veldig lik) XPS 15 i snart 2 år, og er fantastisk fornøyd. Da stod det også mellom XPS 15 og en MBP 15. For meg var det hardwaren som avgjorde hva jeg ville ha, og OSet brydde jeg meg ikke særlig om (Skulle dual boote uansett).  Etter mye leting var det kun xps 15 og MBP som på den tiden hadde pcer som oppfylte mine krav om: lang batteritid, stor skjerm, veldig tynn, dedikert GPU, god kvalitetsfølelse. Til slutt endte jeg opp med en XPS 15, rett og slett fordi jeg sparte så mye penger (den gang tror jeg det var 5000 i forskjell) i forhold til en MPB som var marginalt bedre i kvalitet og HW. 

     

  5. Jeg bruker under 20mb mobildata i måneden og må fortsatt betale 200-230kr.

    Om du i tillegg bruker lite SMS og ringeminutt, kan det være lurt å sjekke ut forhåndsbetalte abbonement. Jeg bruker Talkmore, og betaler rundt 30-50 kr. pr mnd for all mobilbruk. Ettersom jeg for det meste er et sted med WiFi tilgjengelig, bruker jeg aldri data, og brukere uansett FaceBook etc. istedet for å ringe eller sende SMS. Dermed slepper jeg unna minsteprisen, med forbehold om ingen mobildata og veldig lite SMS og ringing.

    • Liker 1
  6.  

    er dt da ikke bare å lage en pen som støttes av alle IPader ?

    må de lage en egen Ipad bare for at det skal fungerere ?

     

    Slik pennen til Note virker, er den bare kompatibel med Note enheter. Galaxy Note lager et EM-felt som legger seg over skjermen, og det er dette som gjør at pennen oppdages over skjermen, og er helt uten batteri. Hvis de bruker samme patent som Samsung så kan den umulig virke til andre enheter. Med mindre de tilfeldigvis bare har EM-felt rundt alle iPadene sine for ingen grunn.

    Bare for å spesifisere litt ekstra; Det er faktisk Wacom som står bak teknologien i Note serien til Samsung. Wacom er svære på active digitizer fronten og har blitt brukt i flere år av svært mange enheter. Mange av dagens tablet-pcer bruker Wacom, også Surface Pro (foruten 3, som bruker N-Trig teknologi). Dermed kan man ofte bruke pennene om hverandre på forskjellige enheter, så jeg kan f.eks bruke pennen til min Lenovo Thinkpad pc på en Galaxy note.

     

     

    Forøvrig så er det fantastisk at Apple endelig tenker nytt (dvs. veldig gammelt). Jeg har brukt tablet pc på skole og universitet i over 5 år for å skrive notater digitalt med penn, og må si det er fantastisk å fremdeles kunne søke i notater fra flere år tilbake. Dette tror jeg kommer til å føre til utrolig mange fordeler for studenter og andre som tar nytte av å håndskrive. Synd det ikke har kommet i rampelyset tidligere.

    • Liker 1
  7. Jeg har brukt OneNote i 5 år gjennom både videregående og universitet, og det er fantastisk å bruke med penn. Dette bør virkelig nevnes, spesielt når dere drar dette frem i forbindelse med Galaxy Note.

    Vanlig hverdag for meg er: last ned forelesningsnotater i pdf eller ppt. Last de inn i OneNote, ta med pcen i forelesning og skriv ved siden (og evnt. ta opp lyd slik at den er synkronisert med notatene.)

    Her er et album med bilder av mine notater slik at dere kan se fordelene med dette over en vanlig pc.

    http://imgur.com/a/w8mHB#0
    (Note, den grønne shadingen som kommer opp er ikke der vanligvis, den kommer ettersom dette er gamle notater som jeg syncer til min nye pc, så author er forskjellig.)

    Fordeler: kan skrive matte, kan enkelt slette tekst ved å stryke over det, kan flytte på tekst, kan gjør ting mindre, kan skrive oppå PDFer,

    • Liker 2
  8. Husk på folkens at TS velger å sammenligne denne pcen med en PS4 for gaming, da kan man allerede tenke seg at det ikke er et krav å kjøre BF4 på Ultra i 120fps. Og heller ikke å kjøre BF6 på ultra om noen år, for det kommer aldeles ikke PS4 til å klare. Det tror jeg vi alle kan være enig i?

    Uansett, til trådstarter; det som også er viktig å ta med i betraktningen er at du kan oppgradere PCen om noen år om du synes de nyere spillene ikke kjører godt nok, da trenger du kun å kjøpe nytt skjermkort å trykke det inn i maskinen. Dette koster riktignok rundt 2000kr. CPUen vil nok holde seg en god del lenger enn skjermkortet, og om du ikke er kjent med pc-bygging etc. så er det ikke nødvendig å kjøpe ny kjøler og overklokke uansett (sett at du ikke er interessert i å lære det)

     

    En ting til; PS4 bruker også et skjermkort, og ikke et voldsomt godt et heller, dermed vil alle spill som kjører på PS4 i fremtiden også benytte seg av det samme gamle skjermkortet. Siden PC spill ofte er portet fra konsoll, betyr det at grafikkravene for spill fremover antageligvis ikke kommer til å ligge noe over ytelsen til PS4 sitt skjermkort. Dette gjør at du er rimelig sikker selv om du går for en PC vs. PS4.

    • Liker 2
  9. Det er jo fremdeles et lass av single player spill som blir gitt ut.

    Jeg ser folk nevner veldig mange gamle spill, men det er da mange gode nyere spill også, om en har PC til å kjøre dem.

    Skyrim
    FarCry 3
    Fallout serien
    Batman serien
    Assassins creed
    Mass Effect
    BioShock
    GTA serien
    Dragon Age
    Dishonored
    Darksiders
    etc.

    (Litt mange til å skrive noe om hver, men ville bare få frem at det ikke er eksklusivt gamle spill som fungerer uten internett)

    Dette er alle spill som har fått gode anmeldelser på f.eks gamer.no, kanskje greit å ta en titt innom anmeldelseseksjonen for å finne hva som passer deg spesifikt.

  10. Fikk ikke post fra Coolshop i dag. Da ble det Elkjøp, de hadde noen igjen på Tiller hvis noen fra Trondheim lurte på det.

     

    Får vel enten sende i retur når spillet kommer fra Coolshop, eller gi det bort til søskenbarn etc.

    Ca hvor mange da? type 5, eller type 100? Tar meg i alle fall en time å komme meg ut, så vil nøding dra om det er liten sjanse det er noe igjen.

  11. Noen som har hadlet hos Elkjop.no som har fått sitt i dag da? Jævlig spent på om jeg vil finne det i postkassen når jeg kommer hjem fra jobb.

     

    Jeg bor i Trondheim btw.

    Postmannen var nettopp innom her, og han hadde ingenting med til meg.. Bestilte selv fra Elkjøp og bor i Trondheim. Ser ut til at jeg må dra å kjøpe det.. på elkjøp, plagsomme greier altså.

     

    Hvor mye komplikasjoner er det med å sende det i retur til elkjøp? Er forhåndsbestillingsgodene noe vits å vente til imorgen på?

     

    Edit: Er det mulig å bare gå og levere det tilbake på elkjøp her? eller må det sendes i posten?

  12. Hvis man også ser på listen over land med høyest populasjonstetthet (med over 1 mill innbyggere), er det ikke så rart at vi ser disse tallene:

     

    Øverst ligger Singapore, og på andre plassen troner, ja du gjettet det, Hong Kong. De har 7301 og 6396 mennesker pr. km. Hvis vi går langt ned på listen finner vi Norge, med hele 16 mennesker pr. km.

     

    Det er helt latterlig at vi skal klare å ha samme gjennomsnittshastighet som Hong Kong. Da vi må legge helt utrolig mye mer fiber for å dekke hele folkemassen. Det kan godtr være at vi er verdens rikeste land pr. innbygger, men det får da være grenser.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...