Gå til innhold

Goillum

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Goillum

  1. For en nybegynner er en god telezoom (og 18-135 er en god telezoom, bare ikke like god optisk som 18-70) være ypperlig. Det gir deg bedre muligheter til å se hvilke brennviddeområder du behøver.

     

    Dersom du zoomer helt ut og ser at du ikke er nært nok; da må du ha mer tele. Er du zoomet helt inn og du fortsatt ikke får med alt, da må du ha mer vidvinkel.

     

    Om du egentlig tar mest bilder mellom 50 og 100mm vet du at du har godt utvalg av fastoptikk fra Nikon som gir gode bilder.

     

     

    Takk, det var egentlig det jeg trengte å vite :)

  2. Jess, er i ferd med å kjøpe meg speilrefleks. Bestemte meg for å gå i semi-pro kategorien til å starte med. Derfor falt valget på et Nikon D80.
    Har du kikket på andre kameraer? Vil anbefale deg å vurdere både Canon 30D, som er på supertilbud hos JapanPhoto i disse dager, og Pentax K10D/Samsung GX-10 (Pentax og Samsung har nært identiske utgaver av samme kamera). Canon 30D med Tamron 17-50 koster nå under 7500 kr, og er en svært god kombinasjon. Pentax leveres med et godt 18-55-objektiv til rundt 6500 kr, og er også svært bra (jeg har selv Samsung-varianten), men Canon gir nok mer for pengene akkurat nå. Men skynd deg, tilbudet til JapanPhoto på 30D varer ikke evig (når lageret er tomt, er det ikke mer å fylle opp med).

     

    Når det gjelder objektivene til D80, er 18-70 best bygget, og litt bedre optisk, mens 18-135 har litt mer rekkevidde. Hva som er viktig for deg, må du nesten vurdere selv, men skal du bare ha ett objektiv, vil 18-135 være nyttig. Tenker du å utvide med mer optikk senere, er 18-70 veldig greit.

     

    Takk for et godt svar.

     

    Kommer ikke til å kjøpe noe annet enn Nikon, det er det vi bruker på skolen og det er de jeg synes går best i hånda mi. Har ikke holdt D80 så mye, men synes at det er stort nok slik at jeg får litt goodfeeling av å ha det i hånda.

     

    Lurte på om 18-135mm'ern var litt lurer til å starte med jeg også. Tror jeg går for den pakken med 18-135, så kjøper jeg et skikkelig vidvinkel objektiv senere, siden det er det mest regjerende innenfor skate/snow bilder. For å ikke snakke om teleobjektiv til snow fotografering;)

  3. Jess, er i ferd med å kjøpe meg speilrefleks. Bestemte meg for å gå i semi-pro kategorien til å starte med. Derfor falt valget på et Nikon D80.

     

    Skal fotografere alt fra A-Å, men hovedvekten vil gå til Skating / Snowboard. Spørsmålet mitt er da, vil et 18-70mm eller et 18-135mm objektiv være best?

     

    Tenkte å kjøpe denne pakken med Nikon D80 m/AF-S 18-135mm DX:

    http://japanphoto.no/product/digital-speil...-s-18-135mm-dx/

     

    Er det objektivet der greit? Eller skal jeg betale de ekstra 500 for å få en denne pakken med

    Nikon D80 KIT, 18-70mm f/3,5-4,5G AF-S:

    http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=38634

     

     

    Går MK andre året, men har ikke fått satt meg noe spesielt inn i objektiver enda.

     

    Takker for svar ;)

     

     

    EDIT: Emne redigert.

×
×
  • Opprett ny...