Gå til innhold

Fatty

Medlemmer
  • Innlegg

    595
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fatty

  1. Det spørs jo på detaljer, hvor stort det skal være, osv. Men uansett så vil de kunne gi deg bedre svar enn noen her inne, dersom du stikker innom et studio. Let's buzz anbefales. :)

    Ikke så mye detaljer. Penskrift. Størrelsen er jeg usikker på, men det kommer vel an på hvor stor jeg er. Har planer om å ringe litt rundt, men var litt interessert i om det kom på ca. 2000,- eller 5000,- liksom.

  2. Hei. Jeg skal ta almenn-påbygg til høsten, men er usikker på hva jeg skal studere etter det.

    Vil anta at jeg vil ha et karaktersnitt på rundt 4.5-5.

    Det jeg lurer på er, hvis man ser bort i fra mine egne interesser, hva som er(og vil være) en etterspurt utdanning. Har sett litt på noe innen økonomi/markedsføring/administrasjon, men lurer på om det vil være etterspurt i årene framover.

  3. Du kan lese mer om selolje her... (vet det er for å selge en bestemt type, men det gjelder for selolje generelt)

     

    Hvis du allerede tar døgnbehovet av selolje (vet ikke hvor mange kapsler det blir, men jeg tar en spiseskje per dag), ser jeg ikke poenget i å ta Omega-3 kapsel i tillegg. En anbefalt døgndose selolje inneholder det et menneske trenger av de ulike Omega 3-fettsyrene, og sammensetningen skal være bedre enn tradisjonell fiskeolje, det er derfor de anbefaler selolje over tradisjonelle Omega 3-tilskudd (basert på fiskeolje) nå.

    Fra lommelegen.no:

    Kosttilskudd: høydose omega 3: 3-4000mg , kanskje opp i 6-8000 mg daglig (ingen øvre dose eller bivirkninger). Ta både i form av kapsler, og bruk raust med kaldpresset linfrøolje i tillegg. Dette øker basalmetabolismen (forbrenningen).

    Husk at ved høydose omega 3, så må du ta tilskudd av antioxydanter, ellers oxyderes og nedbrytes disse i kroppen før de får muligheten til å utøve sine mange fysiologiske virkninger i kroppen. Ta f.eks. 1-2000 mg C-vit daglig, 3-400 mg E-vit daglig, samt betakaroten og selen, som alle er viktige bredspektrede antioxydanter som stabiliserer omega 3 / hindrer oxydering.

  4. Ja okei. Men er det ikke slik at det helst skal være relevant i forhold til det du vil studere? Slik at hvis jeg har jobbet på sykehjem i 5 år, kan jeg ikke søke økonomi på realkompetanse?

     

    I allefall, nå er jeg lærling innen helsefag, og hvis jeg bruker tiden fram til jeg er 25 til å ta 2MX/2FY/3KJ, så har jeg mulighet til å komme inn på medisin uten å måtte ta almenn-påbygg?

×
×
  • Opprett ny...