Gå til innhold

japsenpapsen

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av japsenpapsen

  1. Hei folkens, har et spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe meg med :thumbup:

     

    Det er kanskje dumt å spørre om, jeg vet ikke (er fortsatt nybegynner når det gjelder oppussing!).

     

    Jeg bor i en stor toroms i 4. etasje i en bygård i Oslo fra 30-tallet (tror det er 1934). Per i dag synes jeg planløsningen er litt dum: Stue i den ene enden, så soverom, så kjøkken. Hvis det er mulig (og ikke alt for dyrt) ønsker jeg å flytte kjøkkenet inn i stua, og bruke dagens kjøkken til et ekstra soverom eller arbeidsrom. Såvidt jeg har forstått er det først og fremst rørene som er utfordringen da.

     

    Nå har det seg slik at naboen har kjøkken "på den andre siden" av den ene stueveggen min. Dvs. at det er vannrør inne i veggen et sted. Det jeg lurer på er det vil være mulig å koble seg opp mot disse rørene? Noen som vet det? I bygården er det sentralfyr med varme og varmtvann inkludert, så tror ikke det blir noe problem i forhold til å dele på regningen på strømforbruket til varmtvann feks.

     

    Jeg laget en enkel planløsning i paint, ikke så proff men dere får vel et inntrykk:

     

    Planlsningleilighet.jpg

     

    Noen som har gode råd eller innspill? :)

     

    Og dersom dere tror at det er mulig: Noen ca. anslag på hvor mye rørlegger-arbeidet vil koste? (altså om jeg må regne med tre, fire, 10 eller 20 tusen, sånn ca)

     

    (hadde bygården hatt vaktmester kunne jeg jo bare spurt ham, men vi er en vaktmester-fri bygård dessverre..)

     

    mvh

    Olav

  2. Det er med sorg jeg må melde at jeg klarte å ødelegge skjermen til min trofaste traver x40 i går. Ingen racer, men superlett og stabil og perfekt til mitt bruk. Er det noen som vet hvor mye det koster å kjøpe ny? Må man kjøpe direkte fra IBM, eller kan man bruke rimeligere erstatninger? -og: går det an å kjøpe skjerm som er laget for x41, og sette den på x40?

     

    Takknemlig for svar!

    (nå skal jeg innta store mengder sjokolade for å komme over det)

  3. Var det jeg fant ut og, så tok meg en sommerjobb og tjener ca. 16K - derfor den spesifikke smertegrensa. Det går kanskje an å sjekke ut noe brukt? Skjønt det er vel kun ganske nylig kommet ordentlige ultraportable, og da er det vel tvilsomt om veldig mange vil selge sin allerede..?

    6386926[/snapback]

     

    Har faktisk begynt å se meg om etter noe brukt nå.

    Har vært enda hardere og ærligere mot meg selv, og funnet ut at det strengt bare er skriving og surfing jeg trenger en BÆRBAR til. Bedre å spare penger på den bærbare (så lenge jeg får noe som ikke veier for mye:), og heller legge mer penger på en bra media center-pc til hjemmebruk. Jeg tenker slik: Tyngre oppgaver kan jeg gjøre på jobben eller hjemme. Dessuten blir en bærbar fort spec-messig utdatert uansett, og kan ikke oppgraderes. Så jeg legger heller pengene på en bra hjemme-pc!

     

    Så var det bare å finne noe bra brukt da.. :hmm:

  4. Hei,

    jeg sitter egentlig og lurer på akkurat samme sak (bare at jeg helst vil langt under 16K i pris!).

     

    Hadde egentlig bestemt meg for MacBook, fikk den i posten for et par dager siden. Men kommer nok til å sende den tilbake: Den føles så tung å bære rundt på at den ikke blir spesielt bærbar (etter mine begreper). Så jeg ser meg om etter noe annet. (ellers er forøvrig MacBooken en nydelig maskin :cool: . Lengter etter dagen da Apple lager en ultraportabel!)

     

    Jeg er en ganske enkel pc-bruker, det dreier seg bare om skriving og surfing og film/musikk. Derfor vil jeg ha noe som er så billig som mulig, men samtidig lett og solid. Men det virker som det er vanskelig å komme under 10K... :(

  5. Hei,

     

    Jeg skal snart kjøpe meg bærbar, og er usikker på hvilken jeg skal velge. Det står mellom IBM x41, iBook, PowerBook eller MacBook. Jeg kommer til å farte mye rundt med maskinen, og vet av erfaring at jeg ofte er uforsiktig med utstyret mitt. Derfor vil jeg ha en maskin som er så solid som mulig og som tåler en støyt.

     

    Jeg har hørt at iBook egentlig er en mer solid maskin enn PowerBooken, fordi det lettere blir bulker i aluminium enn i plastikk osv. Er det noen erfarne mac-brukere som vet om dette stemmer?

     

    (det frister selvfølgelig å vente til Apples 30års-dag og se om det dukker opp en ny og fancy iBook-modell.. eller en MacBook 12-tommers..)

×
×
  • Opprett ny...