Gå til innhold

alx57

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alx57

  1. Hvem skal forresten finansiere bredbåndet i til de 3% som ikke har mulighet for bredbånd i dag i Finland?

     

    Dagbladet.no hadde en artikkel om dette her om dagen, faktisk noe fyldigere enn det som står å lese her..

    http://www.dagbladet.no/2010/07/01/kultur/data_og_teknologi/internett/politikk/utenriks/12389569/

     

     

    sitat:

    Myndighetene har nå fordelt konsesjoner til forskjellige områder mellom de ulike leverandørene.

     

    De har forpliktet seg til å levere den statlige minimumsgrensa for overføringshastighet til befolkningen i de forskjellige områdene.

     

    Sommerboliger faller ikke inn under ordningen.

     

    Det loven derimot sier noe om, er at prisen må være «innen rimelighetens grenser», men at leverandøren likevel kan ta med i betraktningen kostnadene den har i forbindelse med levering av tjenesten.

  2. Er det noen som vet hvordan Alienwares løsning i M11x virker? Den er jo og umiddelbar, om jeg ikke husker feil. Er det noe lignende/relatert til det her?

     

    Ifølge artikkelen hos Anandtech som det linkes til som kilde, så er løsningen i M11x "forrige generasjon".. Som innebærer at bytte må gjøres manuelt, uten behov for reboot, men man kan bli tvunget til å lukke applikasjoner for å gjennomføre byttet.

     

    Det nye nå, er bl.a. at switchingen skjer automatisk og umerkbart (i løpet av ca 200ms, uten behov for å restarte programmer).

     

    Slik oppfattet ihvertfall jeg artikkelen. Når det gjelder MX11 så var denne bl.a. omtalt på siste side.

  3. Når ble sommertid GMT+2?

     

    Norge ligger i tidssonen GMT+1(eller UTC+1 om du vil), selv om vi har sommertid. Men sommertilsvarer UTC+2, bare det at det er UTC+1 + 1 time. Eg vil påstå det ikke er det samme. Men korriger meg gjerne :)

     

    Norge er i tidssone CET (central european time) som er UTC+1, og i sommerhalvåret betegnes denne som CEST (central european summer time) som tilsvarer UTC+2..

     

    http://www.timeanddate.com/worldclock/timezone.html?n=187

    http://www.dxing.com/utcgmt.htm

  4. Haha! Joda, vet det:P Få jo til og med beskjed om det. Restarta en gang rette etterpå og den har stått av i hele natt.  :mad:

    7215388[/snapback]

     

    Du må trykke på "Set" etter du velger "No paging file", og det må gjentas for alle partisjonene..

     

    Slik at det står blankt i "paging file size" for c:,d: e: osv... (se vedlegg)

     

    Hvis du gjorde alt dette, er det sikkert windows som gjenoppretter virtuelt minne automatisk fordi du går tom... (i så fall pleier det å komme beskjed nederst til høyre i "tray"'en)

    post-94439-1162665516_thumb.png

  5. Et kjappt spørsmål. Har man noe å tjene ved å slå av pagefile når en har 2 gig ram...eller taper en ytelse på slå av page filen. Lurer rett og slett på om minne ikke blir brukt optimalt så lenge page file er slått på. Min page file ligger på 500MB selv om jeg har 1,5 gig ledig meinne.

    7211184[/snapback]

     

    Oppgraderte fra 512mb til 2gb for ikke så lenge siden, og kunne ENDELIG skru av virtuelt minne... Men konstanterte det samme som du; at selv med 1gig ledig så brukes pagefile flittig hvis ikke den disables..

     

    Taper ikke ytelse på å skru av pagefile, tvert imot.. (unntatt dersom du ofte bruker applikasjoner som tilsammen trenger mer enn 2gb, da skrus virtuelt minne på automatisk).

     

    1gb minne tror jeg er for lite til å kunne disable virtuelt minne i winXP, dette er for min del et vesentlig argument for å velge 2gig fremfor mindre..

     

    (kan jo nevne som en "kuriositet" at når jeg hadde 512mb minne, testet jeg linux en periode, uten å være i nærheten av å gå tom for ram)

×
×
  • Opprett ny...