Gå til innhold

Rasks

Medlemmer
  • Innlegg

    235
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rasks

  1. Trenger en bærbar til bruk å skolen og hjemme. Kommer til å bruke den til en del 3D-modellering (UGS NX 7), Mathematica og Matlab. Noe foto-redigering, se filmer og litt spilling (ikke de heftigste spillene). Kommer ofte til å koble laptopen til en større skjerm når jeg er hjemme. Ser for meg at det lønner seg å ha bra grafikkort hvis jeg skal drive 3D-modellering på en ekstern skjerm? Litt usikker på hva slags specs jeg egentlig trenger.

     

    Vil helst ha en 14" og har sett litt på ASUS N43SN, men ønsker såklart en litt kraftigere pc.

     

    Fant en ASUS N53SV som så grei ut, men vil helst 14" og ikke ha 15" skjerm :ermm:

     

    Tenker pris rundt 8000-10000kr. Noen forslag?

     

    Takk for hjelpen! :)

  2. Fy faen! Blir så sur! :realmad: Fikk bot på t-banen i dag fordi jeg hadde glemt A-kortet mitt, før har de alltid bare ringt opp og sjekket om jeg er registrert som kunde, men det har de plutselig slutta med. De støgge pakkisene påstod at det hadde vært sånn fra 1.februar, men da må Ruter faen meg se å gi beskjed om det til abonnentene sine. Her betaler jeg 300kr i måneden for å reise med et selskap som gir meg 900kr i bot den ene gangen jeg glemmer månedskortet mitt!? Jævelig bra kundeservice!! :angry:

  3. Valgte som alle andre oppgave 3, gadd ikke skrive analyse og hadde så lyst til å skrive kåseri, men for et kjedelig tema. :( Hadde ikke inspirasjon til å skrive noe bra, så det ble et halvtørt kåseri uten noe god flyt. Nynorsken gikk greit tror jeg.

     

    Del A gikk greit, rart dikt, men tror jeg tolket det litt riktig i hvertfall.

     

    her er forresten sensorveiledningen.

    http://www.udir.no/upload/Eksamen/Viderega...ledning_V09.pdf

  4. Eg har sjølv nynorsk eksamen i morgon, men har nokre spørsmål eg håpar nokon kan svare på.

     

    mosleth: Du skriv over: "Novella Blå Amason er skrive av ..."

    Norsklæraren min retta ein liknande setning i ein stil eg har skrive, ho sa at det skulle vere "Novella Blå Amason er skriven av ...". Kva er eigentleg riktig? Eg stolar ikkje heilt på læraren min. Ho skreiv noko om samsvarsbøying av verb og partisipp?

  5. Bussen var kjørbar i høst, men hadde da et problem med en slange til servoen. Jeg vet ikke om den ble sendt til sjekk før vi kjøpte den, jeg tror den egentlig skulle det.

    (Skjønner nå at jeg burde ha vært mer engasjert fra starten og ikke hengt meg med på et prosjekt som jeg vet alt for lite om, føler at beslutningene tas litt over hodet på meg. Har i hvertfall fått en lærepenge, selv om den svir...)

  6. Søkte fallskjermjeger i år, men kom ikke inn pga for dårlig syn, fikk 7 på sesjon. Var på fjelltur i vinterferien med sekk, og trener aktivt langrenn/løping. Fikk egentlig mer lyst til å bli fallskjermjeger etter at søknaden ble avslått, men hjelper ikke når øynene ikke funker.

    Har en kamerat som er ganske ivrig, han har puttet stein i skolesekken for å vende seg til å gå med tung sekk. Må le litt, men han sier det hjelper.

  7. Det etiske er jo selvsagt også et dilemma. Mange av de på bussen er folk jeg ikke kjenner fra før av og bare har sett i forbindelse med møtene vi har hatt. Jeg har derfor ikke et personlig forhold til mange av dem. Det kan være noe av grunnen til at jeg tenker litt egoistisk ... Men ja, jeg er involvert og burde være med på å dekke felles utgifter.

     

    Jeg hadde aldri forhåpninger om å få tilbake alle pengene, men kanskje noen av dem. Pappa ville at jeg skulle trekke meg fra hele greia og innse at pengene er tapt. Så spørsmålet nå er om jeg skal forlate gjengen om glemme pengene, eller betale mer penger så vi kan få en buss og håper på at vi får litt igjen når vi selger den ...

     

    Edit: Hva må til for at vi skal få tilbake penger av de vi kjøpte bussen av? Jeg er usikker på hva som står i kjøpsavtalen vi inngikk med dem, men hva må ligge til grunn for at vi skal kunne få erstatning/heve kjøpet?

  8. Takk for et veldig bra svar!

    Russebussen ble kjøpt i fjor høst, og jeg har vært med på å finansiere det kjøpet. Ja, jeg har bl.a. betalt innen frister osv.. Nå viser det seg at bussen er havarert (motoren er ødelagt, og å skifte koster rundt 50-60 000). Det ble derfor bestemt at bussen skulle bli sendt på skraphaugen. Jeg har innsett at dette er et tapsprosjekt (ikke at det ikke var det i utgangspunktet, men plutselig ble det ganske mye større). Jeg har derfor et ønske om å melde meg av bussen, men selvfølgelig ikke uten å miste pengene. (Men det ser visst ut til å bli veldig vanskelig.)

     

    Du har nok rett i at vi som parter er likeverdige, jeg kan ikke si at jeg har blitt utnyttet, eller motsatt.

    Jeg fant en annen tråd på forumet hvor det stod at pengene jeg har satt inn på felleskonto kan betraktes som en donasjon, og jeg derfor ikke har rett til å få dem tilbake.

     

    Sånn det ser ut nå må jeg vel enten forlate bussen uten å få tilbakebetalt noe, eller bli med hele veien ... Hvis noen har forlag til løsninger tas de imot med takk. :)

  9. Tidligere i år sa jeg ja til å være med på en russebuss, har betalt inn en del penger, men nå er russebussen et vrak og jeg angrer på at jeg ble med på dette i førsteomgang. Ønsker å forlate bussen før jeg kaster bort mer penger, men lurer på om jeg har rett til å få tilbake de pengene jeg allerede har betalt.

     

    Bussen har en kontrakt hvor det står:

     

     

    1.2. Innbetalingssummen er bindende og hvis et medlem velger å trekke seg fra bussen, har vedkommende ikke krav på å få tilbakebetalt et allerede innbetalt beløp.
    1.5. Hvis et medlem trekker seg fra bussen før russetiden er over eller har begynt, plikter vedkommende likevel å betale inn den totale Innbetalingssummen, med mindre vedkommende skaffer et nytt bussmedlem til å ta over sin plass. Dette nye medlemmet må imidlertid godkjennes av alle medlemmene etter avstemning.
    7.3. Dersom et medlem ekskluderes får vedkommende ikke igjen allerede innbetalte beløp, men vedkommende fritas for fremtidig økonomisk ansvar. Dette gjelder imidlertid ikke betaling eller innbetaling av gebyrer/bøter som ble pålagt før eksklusjonen fant sted.

     

     

     

    Men nå har det seg slik at jeg av uvisse grunner ikke har skrevet under på denne kontrakten. Hvilke rettigheter har jeg da med tanke på å få tilbakebetalt hele/deler av innbetalingssummen og evt. fremtidige summer hvis jeg trekker meg fra russebussen?

    Jeg skulle antakeligvis ikke ha fått lov til å være med på bussen uten å skrive under på kontrakten, men nå har jeg som sagt allerede betalt inn penger til felleskontoen. Finnes det noen måte jeg kan vri meg unna denne situasjonen uten å tape alt jeg har betalt inn?

  10. Trenger hjelp med å finne et ord som beskriver slags situasjon. Tror jeg må ta et eksempel:

    Du og en venn drar på to forskjellige fester/steder/ferier/filmer (din fest/sted/ferie/film er kjedligere/dårligere enn hans).

    Men du prøver å overbevise han om at du synes du hadde det bra, selv om du vet at du ikke hadde det like bra som han.

     

    Hva heter det når man på en måte prøver å overbevise andre (og nesten seg selv) om at man ikke hadde det så værst, selv om man innerst inne vet at alt gikk i dass? (finnes det egentlig noe sånt ord?)

×
×
  • Opprett ny...