Gå til innhold

Chb

Medlemmer
  • Innlegg

    201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chb

  1. Hei!

    Jeg vet ikke sikkert om dette er riktig plass for denne posten, men regner med hjelp fra en mod om det er et bedre sted for denne.

    Jeg driver i disse dager med å utarbeide en portal for å finne deltidsjobb på facebook. Det jeg lurer på er hvordan jeg kan få til å lage en "tab" på facebooksiden min som lister alle jobbene som er tilgjengelig? Håper på å ende opp en en HTML-kode som kan ordne dette, også slik at jeg kan legge til ledige jobber uten å måtte kode om hele taben.

    Håper du noen forstår hva jeg trenger og har kompetanse på området, på forhånd takk.

  2. Heisann! Beklager min diffushet rundt hvor skaden er! Ser ut til at det kun er helt fremme at den metallbjelken som går over radiatoren er smått bøyd inn mot motorrommet. Bilen går rett frem, så det virker som om skaden bare er kosmetisk. Når det kommer til reim osv. viste det seg at reima egentlig ikke var så gammel, men jeg byttet den allikevel på grunn av at det var vanskelig å datere den eksakt. Mekanikeren jeg fikk gjort dette hos kunne ikke si noe om den andre skaden, men beroliget meg med at vannpumpa holdt, ettersom reima ikke var så gammel allikevel. Kan se om jeg får lagt opp et bilde av skaden i morgen!

     

    Tusen takk for de svarene jeg har fått så langt :)

  3. Hei!

     

    Ting har falt seg sånn at jeg nå må rette karosseriet ved venstre frontlykt, skifte registerreim og skifte drivknute. Bilen dette gjelder er en Kia Shuma 1,5 liter fra 1998. Karosseriet som skal rettes er bøyd i selve rammen (rammen som omkranser motorrommet), men ser ut til å være en enkel rettejobb. Vannpumpe trenger ikke å skiftes sammen med registerreima. Det er også en drivknute foran som er gåen, og det hadde vært fint å få byttet denne. Noen kyndige som kan gi et overslag, eller fortelle om et billig verksted i tønsberg-regionen som kan ordne dette?

  4. Må også ta med omregistrering og evt. årsavgift. Skal bilen eu-godkjennes i nærmeste framtid kan det også bli en kostbar affære. Er det gode dekk eller må de byttes snart? Alt dette er ting som kan sprenge budskjettet når det er snakk om denne prisklassen. Bare 4 nye, gode dekk koster jo lett 4000+ ;)

     

    Takk for tipset! Men dette går, for meg, under posten; "Billig i anskaffelse", så jeg har ikke glemt de postene du nevner.

     

    EDIT: Forresten.. Er det noen som vet hvor billige Saab'er er i drift? (Primært Saab 900/9000)

  5. Har sett litt på to nye typer biler:

    -Mercedes Benz C-Klasse (1991-1996)

    -BMW 3-Serie/5-Serie (1990-1995)

     

    Hvordan er disse bliene i drift?

     

    Sprenger ikke disse budsjettet på 20k, spesielt om du skal unngå en som er totalt utslitt? For all del, gode biler, men skeptisk til hva du kan få så billig.

     

    I tillegg til de japanere som nevnes av andre over meg kan kanskje også Toyota Carina og Honda Accord være aktuelle, så får du et baksete litt mer anvendelig enn i Corolla/323 mot en marginal økning i forbruk.

     

     

    Utrolig nok ikke! Kan være jeg må utvide budsjettet med 5000, men det får gå. Men dersom de er veldig mye dyrere i drift, må jeg nok gå for en "kjedeligere" bil.

  6. Jeg er på utkikk etter en førstegangsbil i prisklassen 10 -20 000 som skal oppfylle flest mulig av disse kravene:

     

    -Billig i anskaffelse

    -Billig å forsikre

    -Billig i drift

    -Driftsikker

    -Billige deler

    -Helst nettopp gjennomgått EU-kontroll

     

    Er det noen som har noen forslag til biler jeg bør se på? Er åpen for så godt som alle karosserityper, farger, motorstørrelser osv. Som dere sikkert har skjønt er det viktigste at bilen blir en så liten utgiftskilde som mulig.

  7. Jeg har et enkeltmannsforetak som hittil har 11000 kr i inntekt. Det jeg lurer på er om jeg kan utgiftsføre en mac som koster 10990, slik at overskuddet vil se slik ut:

     

     

    Inn: 11000

    Ut: 10990

    Overskudd : Inn - Ut

    11000 - 10990 = 10,-

     

     

    Etter min forståelse har jeg da kun 10 kr i overskudd, altså bare 10 kr å skatte av.

    Stemmer dette, eller har jeg misforstått helt?

  8. Hei! Jeg har nettopp stiftet et enkeltpersonsforetak, og har en del spørsmål. Jeg skal jobbe som selger og "leies" inn av et annet firma, så fakturerer jeg det firmaet med den provisjonen jeg får. Altså vil min eneste innektspost være fakturaer fra det firmaet som leier meg inn. Siden jeg har provisjonsbasert er jeg veldig usikker på hva jeg kommer til å tjene, men jeg antar jeg tjener alt fra 70 000 - 150 000 fra nå og ut året. Jeg har også skaffet meg en sommerjobb hvor jeg kommer til å tjene 15-20 000, noe som vil påvirke totalinntekten min. Så til spørsmålene:

    1. Hvordan skal jeg beregne skatten, og hvor mye skal jeg sette av til skatt? Må jeg betale forskuddsskatt det første året?

    2. Må jeg ha mer enn én oppdragsgiver?

    3. Kan jeg skrive av f.eks. kjøp av ny MAC på MVA og/eller skatt?

     

    Kan være det er noen fler spørsmål, men det er det jeg kom på i farten.

×
×
  • Opprett ny...