Gå til innhold

boza

Medlemmer
  • Innlegg

    457
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av boza

  1. Hei godtfolk!

     

     

     

    Okei, saken er som følger, jeg er rimelig kompetent på OS, men ikke MS Home, og her ligger min mistanke.

     

     

    Sakens kjerne er at jeg har kjøpt inn alt hva min mor trenger til å bli IP'fisert (hun er snart 50år), dvs Ny laptop,adsl,IP-tlf,trådløs router,analog tlf etc....the whole package.

     

     

    laptop'en er en Fujitsu Siemens Amilo L1300 (Celeron sak, ja jeg veit......!!! ) med Win XP Home, og et Conexant Prism kort for WIFI integrert, 802.11g og bakoverkompatibel med 802.11b, routeren er en Trådløs Jensen 802.11b, og da jeg installerte ferdig pc, og skulle på nett, så fant den ikke nettet i det hele tatt, prøvde alle mulige forskjellige settinger på router, og endret det som var de få(!) settingene på prism kortet, satt også den til kun å kjøre på b wifi standard, i en eller annen setting, husker ikke navnet, men nei....ikkeno gikk, den hadde INGEN signal i det hele tatt.

     

    Tok også opp en annen laptop med 802.11b kort, og den gikk rett på nett.....

    Prism kortet er iflg produsenten og alle nettbutikker jeg har sett pc'n, bakoverkompatibel og støtter 802.11b,......

     

    Da lurer jeg på, det MÅ være XP Home som "kokker" opp dette?

     

    Har noen opplevd dette?

    Og eller vet noe mer om dette?

     

     

     

    Mvh

     

    boza

  2. Uten å gå i detaljer så ville jeg bare tenke høyt...

    Hvis alle logger inn med et (gjerne samme) loginscript, kan du legge til at en katalog (katalogen der hvor brukernes lokale Outlooker/thunderbird lagrer sine utgåendemail i) blir kopiert til et filområde, da kan du kanskje navngi katalogene med maskinnavn som kan identfisere brukeren som sitter på maskinen, (hvis de har faste plasser) og hvis mulig lage et .bat script eller at kommando som kjører replikering/kopiering av "sendte elementer" lokalt på pc til filserver.

     

    Da kjøres kopiering hver dag, såfremt de logger seg inn hver dag,

    og evnt "at"(ætt kommando) kommandoen med jevne mellomrom.

     

    Eller om mulig at lokalt e-post klient kan definere en sti til filserver med lagring av "sendte elementer"...

     

     

    Bare tenker høyt her....Siden du må "mekke" litt lokalt, hvis jeg forstår deg rett?

  3. Er det noen som kan anbefale HW for tynnklient oppsett?

     

    Trenger 2 eller 3 tynneklienter.

    Alle klientene vil kjøre uten HD, og vil bootes via nettverk. Har sett at HP har slikt, men har hørt at det er andre som leverer dette til rundt 1000-1500kr per tynnklient. så dersom noen har tips tar jeg gjerne imot.

     

    Hva bør jeg ha av minne på klientene? Hva med skjermkort? Det blir ingen spilling, men litt video.....

    Vil det gjøre noen forskjell om det benytter GbLan eller 100mb lan?

     

    Hvor mye "klarer" serveren å levere? Kan f.eks en benytte open-office, mens en annen surfer, og den tredje streamer mediafiler fra server? Serveren er en Amd 3200 1mb cache, 1024 ram, bør jeg putte inn mer ram? Skal ha Suse på den. Kan alle tre klienter streame media filer samtidig fra server?

     

    Ønsker å spare penger som dere ser, og har ikke lyst å legge ut for my per klient, dersom jeg ikke finner klienter billig nok tror jeg at jeg kjører gamle herpe maskiner som klienter til å begynne med. Hva kreves av ram for en tynnklient? Dersom jeg setter opp gammelt ræl er det jo ikke akkurat Ddr brikker i de maskina.....må sikkert bytte skjerm kort også. Har et par 17" LCD med 1280z1024 oppløsning, så det er jo ikke allverdens av kort jeg trenger.

     

    Knall på med linker og andre godsaker. Dersom noen har lagt opp tynnklienter og har erfaringer med hva som er godt/mindre godt ved et slikt oppsett vil jeg gjerne høre om det.

    Hvordan har dette gått?

    Har ikke lest igjennom hele posten, men har du bestemt for noe?

    Ellers kan jeg anbefale skolelinux, men der har vi lyd issue, knotete å få til...

     

     

     

    Mvh

     

     

    boza

  4. Når det gjelder Cisco IOS baserte routere så er jo Cisco ConfigMaker alltid en slager. Dette er et grafisk basert configprogram for å sette opp ciscoroutere hvor du får til det meste og du kan evt fintune config-fila etterhvert. Kan anbefales, dette har iallfall jeg brukt en del med suksess med etterfølgende fintuning :)

    Ahh...takk for opplysning, skal sjekke ut den!

     

     

     

     

     

    Mvh

     

     

    Boza

  5. Hei dere

     

     

    Sliter litt med å finne info på Cisco sine hjemmesider om dette.

     

     

    Jeg har "hørt" at man kan leste ned en default config fil som man installerer/flasher ISDN routere med, med et enkelt oppsett, jeg vil at denne skal ringe opp en gitt ISP, feks Start.no med ISDN lokaltakst 21405060. Men hvor finns denne filen? Og hvordan installerer jeg den hvis jeg har den lokalt på pc, og er "hyperkobla" på routeren?

    Noen som er litt Cisco eksperter her?

     

     

     

    Mvh

     

    boza

  6. hehe....

     

    Ja nå har jo denne kommet langt utenfor emnet, men for å få en litt "renere" samvittighet, så kan jeg fortelle om min arbeidssituasjon ++

    Skal ikke argumentere mot eller for noen i denne diskusjonen da dette er en religionskrig som egentlig bunner i Windows vs Linux diskusjon, men jeg personlig er et yppelig eksempel, eller en "kilde" som kan brukes for erfaring med overgang til Linux på et større område.

     

    La meg presentere jobben min, og det er Konsulent innen IKT, så fint står på det min kommunale lønnslipp og den er fra Hurum, dvs for de som skumleser igjennom dette, at jeg jobber i Hurum kommune's IKT avdeling.

     

    Vi har 6 skoler i kommunen, 1 skole for våre nye landsmenn, 1 kommunalt bibliotek, kveldsklubb etc som bruker skolelinux ... alle disse virksomhetene har fiber til våre sentrale servere, så vi er i en veldig hyggelig situasjon med tanke på sentralisering av data/IKT løsninger.

     

    Kommunen tok over driften på ikt siden ifjor, og før det så "seilte de sin egen sjø", selvfølgelig jobbet skolene med hverandre med tanke på løsninger og kjøp av HW. Og dere kan gjette hva vi sto foran?

     

    Jo så og si alle skolene hadde Win98 på REC "AMD 300-400Mhz pc'r ++ div", men majoriteten på hw var beklagelig dårlig, og tilogmed lokale "servere", fildere på skolene var 400Mhz, Ja, jeg vet at det går bra med slike hastigheter på ren fildeling", men hw kunne ryke nårsomhelst, dvs de var "råtne".

     

    Men for å se på den lyse siden med de "gamle" pc'ene så var det fra vårt sted en heldig situasjon, da disse fungere ypperlig som tynneklienter! Så vi har demontert, tatt ut HD/CD-ROM strømkabel og blåst de rene, og satt de ut igjen, med desto lengre levetid.

     

    På noen skoler har vi også satt ut "ekte" tynneklienter.

     

    Tilbake til erfaringene, så kan dere egentlig søke etter Hurum kommune på denne websiden: http://www.skolelinux.org/no/user_experien...st_schools_list

     

    For at vi har SLX på skolene idag er av flere forskjellige grunner:

     

    - Økonomi

    - Fritt

    - Stabilt

    - "Norsk utviklet", av skolefolk, for skolene.

    - God hjelp av slx "samfunnet"

    - Monopolismen og lisensiering av Win OS

     

     

    Økonomi

     

    Servere er billig nå til dags, og uten lisenser på toppen av OS så blir regnestykket formidabelt.

    Med 1600 brukere av skolelinux systemet, så kan dere tenke hva det hadde kostet med WIN OS.

     

    Fritt

     

    Trenger jeg å utdype det noe mer?

     

    Stabilt

     

    Her er det en hake-

    SLX baserer seg på stabile utgaver, noe som jeg forstår fullt ut, men da vil GUI/KDE osv...se litt "gammeldags", men for min del som drifter dette, så tar jeg hatten av for dette, da min prioritet er av samme genre innen IKT.

    "Fancy" GUI og unstable programvare er ikke akkurat det jeg vil "trøkke" inn ved første anledning, nei her kommer stabilitet først, kan skryte av at 1 av de 6 skolene har hatt 100% oppetid siden start for 7-8 mndr siden.

    Jeg måtte dra ut dit denne uka, fordi jeg ikke hadde hørt av dem på altfor lenge for å sjekke.... hadde det vært det gamle systemet dems jeg skulle drifte, skal jeg love dere at jeg hadde hatt egen kaffekopp på skolen.

     

    "Norsk"

    God hjelp av slx "samfunnet"

     

     

    Dere forstår vel dette?

    Det er sabla lekkert å kunne ringe en eller annen SLX utvikler å spørre om hjelp, eller tilogmed besøke skolen dems for å sjekke løsningene etc ... Lokal kontakt med slx samfunnet som er så utrolig engasjert i dette arbeidet er et trumfkort som jeg aldri før har opplevd.

     

     

    Monopolismen og lisensiering av Win OS

     

    Ja, med 1600 brukere av systemet så skjønner dere lisens "problematikken" - økonomi.

    Det finns flere grunner til å _ikke_ velge Win OS for min del, jeg er mildt tatt litt "sjokkert" av det faktisk finns firmaer som _kun_ tilbyr å lette lisensiering, sjekke, foreslå, rette opp i lisensrotet til andre firmaer, dvs et firma baserer sitt arbeid på å rydde i andre firmaer's lisenrot.

    Jeg deldrifter også WIn/Citrix system, og finner lisensieringen altfor ofte vanskelig å installere rett og slett, og ikke bare det, så er det et sabla rot i hva slags lisenser du skal ha, og noen lisenser må du ha oppå hverandre.

    Dette tar altfor mye tid, og gir meg suuur smak i munnen. MS RYDD OPP!!!

    På et Microsoft seminar, så fikk skolene/kommunene (Government license) en mye mye billigere lisens pris, og jeg fikk inntrykk av at MS var altfor vennlige mot skolene når det gjaldt av hva konsekvensen kunne være hvis man blei "tatt", fikk litt sånn " Det ekke så nøye" ifra seminarleder, men derimot for bedrifter som var på samme seminar, så var det full pris, og hvis man blei "tatt" for juks der, så skulle helvete renner over... dette føltes ut som en ren "Microsoft inn med barneskje" mentalitet fra MS... og jeg blir kvalm av sånn forskjellsbehnadling...

    Hvorfor kan ikke _akkurat_ samme type OS koste det samme, om man er Selvstendig/AS/ASA/eller skole?

     

     

     

     

    Litt kort:

     

     

    Jeg har fortsatt den dag i dag hva man kan kalle en light bruker av GNU/Linux og har kun erfaring med Linux siden 2003, men å drifte 6 skoler +++ har og er overraskende gått veldig bra, vi har hatt konsulenter inne for hjelp av og til med litt forskjellig, men det er et så lite kostnadsspørsmål i tatt i betraktning på hvor mye vi sparer på alt "annet".

     

    At Stjørdal kommune's ikt leder "skylder" på lite Linux kompetanse er vagt for min del, jeg mener at man burde kaste seg ut i det, og kompetanse i Linux er mye billigere og tilogmed gratis i visse tilfeller i Utvikler sammenkomster feks, og at skoler samarbeider så bra, at på de siste brukermailene på SLX, så foreslås det at skoler skal kurse andre skoler, da noen av skolene har bedre erfaring og kompetanse på Linux/SLX ... så her er det et slett utsagn av IKT leder som minner om ren imkompetanse.

     

     

    Stay Open!

  7. [quote name='Goophy' date='20/11/2004 : 20:39'] [quote name='boza' date='20/11/2004 : 21:31'] "di" kan faktisk brukes, det er dialekt og akseptert skrivemåte. [/quote]
    Beklager for off topic, men liker ikke folk som "tror" ting...

    Det eneste "di" kan brukes som er verb imperfektum av "die" og en eller annen snodig form av "din".
    Ikke som "de", det har du ikke lov til...
    Dialekt eller ei, talemål er ikke det samme som skriftmål. [/quote]
    Ser at du har vært på sprakrad.no, hvis du sjekker nynorskordboka(som man forøvrig har [i]lov[/i] å bruke som skriftmål):

    [b]Di[/b]

    "III dess el. III di adv (høvesvis av II dess og I di) føre komp: så mykje ho sa lite, men tenkte d- meir / føre to komp: dess - dess el. di - di / d- galnare, d- betre / konj: etter (kvart) som - så d- lenger dei gjekk, d- varmare vart det .

    I di pron (norr þ(v)í; eigl dat av *det) dativ av det, no særleg i konjunksjonane av di, etter di, for di og med di .

    II di adv (sm o s I di) derfor det var di dei ikkje ville vere her .

    III di adv el. III dess s d .

    IV di eigedomspron: sjå *din .
    "

    Så da kan du fortsette å "like" meg, da jeg ikke "tror" ting ....
  8. Skolen din skulle brukt mer tid på norskundervisningen, og mindre på dataavtaler, Tee_Kay...

    hmm? hvorfor det?

    sweet.. skolen min og skulle kjørt linux.. di sier at klepp kommune har "lagt" avtale om at "klepp kommune har avtale om at vi skal kjøre windows 98".. alt di maskinene på skolen gjør er og være ustabile.. sad.gif.. så skolen min og skulle hatt linux! hater windows...

     

    Rettelser:

    .. -> .

    skolen min og -> skolen min òg

    linux -> Linux

    di -> de

    klepp -> Klepp

    "lagt" -> laget

    windows -> Windows

    og være -> å være

     

     

    Edit: Oi, den var flau. *Skylder på forumets brukne quoting*.

     

    Og forøvrig så må du lære deg reglene for stor bokstav i begynnelsen av setninger.

    di -> de

     

    "di" kan faktisk brukes, det er dialekt og akseptert skrivemåte.

  9. Hei dere

     

     

    Vi kjører en Limacute mailserver som automatisk skal oppdatere virus basen kl 0800 pr.dag og sende mail, i det siste så har jeg fått denne mailen av "root"/mailservere:

     

    Current working dir is /var/lib/clamav/

    Checking for a new database - started at Sun Oct 31 08:00:01 2004

    Connected to clamav.ozforces.com.

    Reading md5 sum (viruses.md5): ERROR: md5 sum not found on remote server

    ERROR: Can't get viruses.md5 sum from clamav.ozforces.com

    Checking for a new database - started at Sun Oct 31 08:00:02 2004

    Connected to clamav.elektrapro.com.

    Reading md5 sum (viruses.md5): ERROR: md5 sum not found on remote server

    ERROR: Can't get viruses.md5 sum from clamav.elektrapro.com

    Checking for a new database - started at Sun Oct 31 08:00:04 2004

    Connected to clamav.essentkabel.com.

    Reading md5 sum (viruses.md5): ERROR: md5 sum not found on remote server

    ERROR: Can't get viruses.md5 sum from clamav.essentkabel.com

    Checking for a new database - started at Sun Oct 31 08:00:04 2004

    Connected to clamav.linux-sxs.org.

    Reading md5 sum (viruses.md5): ERROR: md5 sum not found on remote server

    ERROR: Can't get viruses.md5 sum from clamav.linux-sxs.org

    Checking for a new database - started at Sun Oct 31 08:00:07 2004

    Connected to clamav.rulez.pl.

    Reading md5 sum (viruses.md5): OK

    viruses.db is up to date.

    Reading md5 sum (viruses2.md5): OK

    Downloading viruses.db2 ........................ done

    ERROR: The checksum of viruses.db2 database isn't ok. Please check it yourself or try again.

     

     

     

    Ser ut som oppdateringsfilene etc er flyttet fra den "vanlige" serveren, og at Limacute'n ikke får tak i.... Jeg vet ærlig talt ikke mye om Limacute, men noen som har peil på hvordan jeg kan finnte ut hvor den riktige basen ligger og hvor jeg evnt editerer den på Limacute serveren? Slik at basen blir oppdatert på riktig måte?

     

    Mange takk.

  10. Hei dere

     

     

    Drifter et skolelinux nett på jobben, og kan via VPN logge meg inn med Putty.

     

    Innimellom skulle jeg ønske at jeg kunne fått opp Skolelinux GUI eller X på Windows, hvor vanskelig/lett er det? Om det i det hele tatt er mulig?

     

    Tittet litt på Cygwin, men dette virket tildels komplisert, og prøvd på dette før, men uten hell.

     

     

    Noen som kan hjelpe?

  11. 1. Denne LAN "funksjonen" er mest sannsynlig ditt nettverkskort. Så da kan du via nettverksledningen bruke internett ganske umiddelbart etter oppkobling av modem/router. Nei det er ikke ditt modem/router. Kun et kommunikasjonskort.

     

    2. Ser ut som du trenger et trådløst kort til din pc, det hjelper ikke med sender/mottaker når du ikke selv har en sender/mottaker på pc'n din.

    Hvis det ikke følger med trådløs pakken, må du kjøpe et trådløst kort ved siden av, har du stasjonær anbefaler jeg et PCI kort, har du bærbar et PCMCIA.

    USB finnes også, men har erfart selv at de "dropper" innimellom, dvs ikke helt stabile etter min erfaring.

     

    3. Fra telenor kommer det gjerne en god manual i papir og på cd, bare sett cd'n i og følg alle instrukser og du er på nett.

     

    Mvh

     

    boza

  12. Gjorde en liten minitest her hjemme med nettopp det der (i en liten stund). Kunne se at det å blåse luft ned på ribba kjølte bedre, enn å suge luft fra den.

     

    Forskjellene var ikke så sinnsykt store. Men de var der. Vil si at hvis du ikke har en agenda med å suge luft, så ta å blås på kjøleribba istedet.

     

    ...men jeg har ikke gitt opp min ide om å suge luft, for så å blåse den varme dritten rett ut av kabienttet...   har noen små idee'er

     

     

    PS: Min sugetest foregikk på en XP2500, men en gammel ribbe, taisol cgk760 eller noe deromkring ... gammel slæger.

    Du er inne på noe der med å blåse varmluften rett ut. Det har jeg selv forsøkt et par ganger med suksess. Jeg har da laget en slags tunnel som er festet til kabinettets bakside. Se bilde her. Baksiden blir da seende slik ut.

     

    Siden den varme luften suges rett ut, blir det atskillig kaldere i kabinettet.

    Det "prosjektet" ditt har vært standard på Dell pc'r for hvertfall par tre år siden,som jeg vet om, de kombinerte CPU og kabinett vifte i ett, da sto det en st00r vifte i bakkant, med et form for rør/lukket "sklie" og sugde ut varm cpu luft. God ide fra deg og Dell syns jeg =)

  13. Hvis jeg skulle velge mellom Norman og Norton så ville jeg klart gått for Norton. Har vært borti en del maskiner med Norman og det fungerer ikke alltid helt bra.

    Morsomt

     

    Jeg har erfart endel krøll med Norton, dvs etter at jeg har avinstallert det, så får jeg ikke engang bootet windows, dette har skjedd meg to ganger på min forrige IT jobb, siste erfaring med Norton var da min kompis hadde kjøpt seg ny laptop, og oppdatert alt av AV og ellers, surfet i 4 dager oppdaterte jevnlig og var infisert med virus, det syns jeg er for dårlig.

    Idag på jobben, har vi 100 lisenser på Norman, og de har jeg aldri opplevd krøll med, samt at Nettverks Normann med egen distroserver fungerer ypperlig i et server miljø, og Sanbox funksjonen er rimelig heftig. Og at Norman er Norsk, støtt "lokal" samfunnet.

     

    Smak og behag, jeg hadde gått for Norman av de 2 ovennevnte, enig i agvg.

  14. Hei Vandalen

     

     

    Skal ikke knuse drømmene dine eller noe, men en venninne av meg (litt kækse sådan) fikk (!) TT Quattro i sin 18års gave for ca 5 år siden, dette var noen av de første som rullet ut, og hun har desverre bare hatt problemer med den, hun nevnte en ting og det var at den ene sylinderen konka, samt en hel del annet, håper for din skyld at dette var et engangs tilfelle, og et bittert sådan, siden de bare ha rhatt problemer med TT'n dems, og faren som er en svoren Audi fan, har A6 og A4, er rimelig bitter fordi TT'n han kjøpte var full av sykdommer.

     

    Ta en grundig sjekk før du kjøper hvertfall, og lykke til.

×
×
  • Opprett ny...