Gå til innhold

simen_k

Medlemmer
  • Innlegg

    786
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simen_k

  1. Jeg likte bildet veldig godt. God komponering og eksponering. Men jeg er litt usikker på om hvitbalansen er innertier her. Jeg ville prøvd å sette snøen som nøytralpunkt slik at den ikke blir for varm. Har du skutt i råformat er det bare å prove seg litt frem i etterbehandling.

     

    Godt jobbet!

  2. I så måte bør det stilles spørsmål om det virkelig er grunn til å påstå at det har vært en økning i salget fra AMD, eller om dette er utslag av usikkerhet. Det hadde vært artig å testet dette konfidensintervallet og testet H0 mot H1 og sett om artikkelen er grunnløs.

    Det er sannsynligvis et utvalg, men Mercury Research har nok tatt forbehold om et respektabelt signifikansnivå før de går ut med slike resultater. Noe annet ville forundret meg.

  3. Når man betaler en avgift for å kopiere - da bør man jo nesten kopiere for å få noe for pengene?

     

    Fra et økonomisk perspektiv spiller et ingen rolle. Avgiften på harddisken er allerede betalt og er av definisjon Sunk cost.

     

    Jeg ville tenkt motsatt. Jeg ville ha vært varsom med hva jeg sikkerhetskopierte for å slippe å kjøpe flere harddisker.

     

    Det er kun fremtidige kostnader som er relevant for en økonomisk beslutning.

  4. Det jeg stusser på er hvorfor man bruker 1/250 som utgangspunkt. Ved å gjøre det på denne måten, vil man jo ikke kunne ta bilde med undereksponert bakgrunn slik at man får bildet til å "poppe" mer, men man får en korrekt eksponert bakgrunn og et objekt som da ikke skiller seg like mye ut som det ville ha gjort ved å undereksponere bakgrunnen.

    For at du skal kunne dempe det naturlige lyset betraktelig kan det være lurt å bruke ND-filter. Men du er fortsatt avhengig av at blitsen din er sterk nok, slik at blitslyset ikke drukner i det naturlige.

     

    00JmDL-34735684.jpg

  5. Det gikk bra. Eller jeg følte det gikk dårlig, men sensor var fornøyd. Jeg forklart ei etterkant hva jeg følte gikk dårlig, og hva jeg ville gjort annerledes. Han var helt enig i det jeg sa, så jeg tror jeg reddet meg greit på det.

     

    Bare å slappe av og ta det rolig, så ordner det seg :)

  6. Apropos spørreundersøkelser. 4500 er mer enn nok. Lærte av markedsføringslæreren at 3000 er det perfekte tallet. Bare du bruker et representativt utvalg er 3000 person nok til å representere kina så vel som Oslo.

    Jeg tviler ikke på at 4500 er mer enn nok. Problemet er bvare hvilke 4500 du spør. Spør du en gruppe satt sammen av vilkårlige mmensker, eller en gruppe utvalgte som passer til det du ønsker å undersøke?

    Man driver ikke markedsundersøkelser for å avdekke kundetilfredshet uten å spre utvalget til forskjellige kundesegmenter. Da skyter man seg selv i foten.

  7. § 4, første ledd i samme lov, lister opp hvilke tilfeller som rammes av loven.

    Direkte og indirekte diskriminering på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion eller livssyn er forbudt.

    Alder er altså ikke et "ulovlig" diskrimineringsgrunnlag, mens f.eks. livssyn og etnisk bakgrunn som du nevner, er det. Dørvakten har dessverre rett.

    Mitt tips, er å gå et annet sted :)

    Hadde det vært kun en aldersgrense og thats it, så hadde det jo ikke vært noe problem. Saken er den at de forskjellsbehander etter kjønn, og det er ikke lov, så lenge de ikke har en "saklig grunn" for forskjellsbehandlingen.

  8. Et spørsmål vedrørende kjønnsdiskrimenering på et utested:

     

    Jeg ble litt sjokkert her i helgen da jeg og min samboer skulle ut på byen. Samboeren min gikk først inn i lokalet, betalte for seg selv og meg. Jeg kom rett etter, men ble stoppet i legitimasjonskontrollen i døren. Vakten sa jeg ikke var gammel nok, og at jeg måtte snu og gå. Jeg hevdet at min samboer allerede var innenfor døren, så dette kunne ikke stemme. Da fikk jeg som svar at jenter kom inn så lenge de var over 20, mens for gutta gjalt en aldersgrense på 25 år. Jeg kvitterte med at dette neppe var lovlig, men vakten hevdet at det var utestedet selv som bestemte aldersgrensene.

     

    Nå har ikke jeg noe bakgrunn i juss, men dette må da vel være et klart brudd på diskrimeneringsloven(§4)?

     

    Da kan utestedet også stenge dørene for mennesker med annet livssyn eller etnisk bakgrun også da, hvis det er utestedet selv som bestemmer hvem som slipper inn eller ei.

     

    Det må i så fall være siste ledd i loven som gir de grunnlag for dette

     

    Forskjellsbehandling som er nødvendig for å oppnå et saklig formål, og som ikke er uforholdsmessig inngripende overfor den eller de som forskjellsbehandles, anses ikke som diskriminering etter loven her.

     

    Men jeg ser da ingen saklig god grunn til å ikke slippe inn 22-årige menn! Er det fordi vi bruker mindre penger i baren (vil jeg aldri tro), eller fordi vi bråker mer?

     

    Kan noen hjelpe meg?

  9. Har hørt at Storm 3 og 4 blir valgt annenhver gang til intops. Vet du noe om det?

    Ofte så blander man folk her og der. Nå før jul så var det vel OMLT5 som dro ut, og de var en sammensetning av soldater, hendholdsvis nestlagførere fra esk 3 tidligere esk 4. Så det er ikke nødvendigvis én og én avdeling som drar ut.

     

    Og den diskusjonen om 3 eller 4 er hardest er bare å glemme. Jeg har vært i både esk 3 og esk4 og ingen er hardere enn den andre. Jeg vil si esk 3 gjerne brøler og flekser mer, men esk 4 er vel så flinke. Personlig trivdes jeg best i esk 4.

  10. Photoshop 1988 vs Photoshop 2011 har vel omtrent samme forskjell i verdi som én kongle vs én stor tømmerstokk. Man får ikke mange kroner for en kongle med argumentet om at den kan spire og vokse seg til et fullvoksent tre i framtida.

    Ja, det er egentlig ikke før i de senere år at man har tatt potensialet til en merkevare skikkelig seriøst. Det er i dag lagt mye mer fokus på merkevarebygging og den langsiktige effekten av det enn de gjorde på 1980-tallet.

     

    Men som andre sier over her, så er det ikke sikkert Photoshop hadde blitt det det har blitt i dag hvis de ble kjøpt av en avhengig kameraprodusent.

     

    Morro å se hvordan små ideer kan bli til noe så stort.

×
×
  • Opprett ny...