Gå til innhold

Kaksa

Medlemmer
  • Innlegg

    943
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaksa

  1. ....

     

    Forventer ikke at han skulle stille opp med 1D-X, men synes i det minste noen som skal ta seg betalt for dette burde kunne investere i en 5D Mark II.

     

    ....

     

    Drit i hvilket kamera han har brukt! Om han hadde brukt et Canon G10, så hadde det allikavel vært bra nok!

    Men om du vil sende meg bildet på PM, så kan du få ei vurdering.

    Anser meg sjølv som en habil UV-fotograf.

    • Liker 2
  2.  

     

    Hvis jeg stilte meg i køen på Burger King og opplevde at de ansatte prøvde å prakke på meg et gourmet-måltid (med tilhørende pris) under dekke av de ansattes kunstneriske integritet så ville jeg nok ha snudd.

     

    Tilsvarende om du møtte opp på en gourmet-resturant, og ba om å få "en jævla burger", så hadde du nok vore på feil plass, sjølv om McDonalds tilbyr mat til det markedsegmentet. Samme som TS som finner priser hos fotografer som heilt klart er i eit anna markedsegment. Fotobutikker og fotokiosker har som tidligere nemnt ofte rimelige alternativ.

  3. Til TS: Å tru det handler om å "ta et jævla bilde", viser desverre mangelfull respekt ovenfor de som driver med foto på fulltid. At du i tilegg vil ha digital kopi, må du nok ofte regne med å betale for rettighetene til bildet.

     

    Nautica: Det er forskjell på å jobbe gratis, og det å gi en kunde ekstra service. Regner med at om du hadde gitt en enkelt kunde to timer "gratis", så hadde ikkje det vært den kunden som la igjenn 150kr i kassa..

  4. Er på jakt etter vidvinkel, og ser at det finnes litt forskjellige altnernativer.

     

    Sigma 10-20 F4-5.6 ca 2K brukt

    Canon 10-22 F3.4-4.5 ca 3.5-4K brukt

     

    Så er det også eit Tokina, som er rundt 4K brukt, men desverre litt sjeldent.

     

    Objektivet skal brukes både til landskapsbilder, bilder under dykkking(fokusering under dårlige lysforhold) og stjernespor.

     

    Er det verdt å gå for Canon-objektivet?

  5. Kan komme med litt betraktninger:

    Kjøpte sjølv eit Sigma 18-200 OS, og brukte det i 18mnd. Det ga meg fleksibilitet, men også endel frustrasjon. Dei fleste bileta eg tok, var innafor standardzoom-området, og når eg skulle ta bilete av fuggler og anna, så blei kameraet rett og slett for lyssvakt og uskarpt.

     

    Til fugglefotografering er det vanskeleg å få gode bilete.

     

    Eg har endt opp med å heller ha med meg Tamron 17-50F2.8DC på tur, og berre oversjå motiva som krever zoom. Dei fleste turbileta mine er uansett landskap og portrett. Men eg har veldig lyst på å kjøpe eit av Canon sin e 70-200mm for å utvide zoom-området.

     

    Så anbefalinga mi, med tanke på at det orginale 18-55 objektivet ditt er så lett: Kjøp eit godt 70-200mm og ha med begge på tur. Du får da eit objektiv med god kvalitet, og slepper å kjøpe eit anna objektiv om to år.

×
×
  • Opprett ny...