Gå til innhold

linekaro

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av linekaro

  1. De fleste av de 10% er nok tannleger. :) Er markant høyere strykprosent på dem.

    hørte det var 1/3 av tannlegene som strøyk 1. semester i år jeg..

     

    De at de pleier å ha mye høyere strykprosent har hvertfall stemt med mitt kull så langt!

     

     

    Jeg besto 3. semester idag da! :new_woot: Jippi!

     

    Grats! Så det bare var tre medisinstudenter som strøk på den skriftlige 3.sem-eksamen. :)

     

    Oj! Er stolt av med-kullingene mine! 3 av 100 er jo ingenting! Lurer på hvordan det har gått med tannlegene våre, de har hatt ganske høy strykprosent både i 1. og 2. semester.. Sjekket du det også eskhyo?

    Jeg synes uansett skikkelig synd på de 3, så på en måte får jeg veldig vondt inni meg når jeg ser slike lave tall! Det er jo greit når man er en av de 97...

     

    Selvfølgelig er det kjipt, men 3 stykker er så få at det kan være alle mulige grunner til at de stryker, sykdom, familieforhold osv. Det er ikke usannsynlig at 3 stykker av 100 er syke, nettopp har gjort det slutt med kjæresten eller bare hatt et dårlig halvår generelt! Jeg synes faktisk ikke det er så ille, med tanke på hvor mye 3. semester hauses opp!

  2. De fleste av de 10% er nok tannleger. :) Er markant høyere strykprosent på dem.

    hørte det var 1/3 av tannlegene som strøyk 1. semester i år jeg..

     

    De at de pleier å ha mye høyere strykprosent har hvertfall stemt med mitt kull så langt!

     

     

    Jeg besto 3. semester idag da! :new_woot: Jippi!

     

    Grats! Så det bare var tre medisinstudenter som strøk på den skriftlige 3.sem-eksamen. :)

     

    Oj! Er stolt av med-kullingene mine! 3 av 100 er jo ingenting! Lurer på hvordan det har gått med tannlegene våre, de har hatt ganske høy strykprosent både i 1. og 2. semester.. Sjekket du det også eskhyo?

  3. 3. Hvis du vil forske innen medisin (først og fremst farmakologi - hvordan legemidler fungerer, høres det ut som), burde du heller velge farmasøyt- eller biologiutdannelse og ta master og forske videre innen det.

    Så den her burde egentlig bare legges ned:

    http://www.ntnu.no/studier/helsefag/cmed/cmed_forskerlinje

     

    2. Det er ikke sånn at du går medisinstudiet og så spesialiserer deg til lege etterhvert, alle som kommer inn på 6-årig profesjonsstudium og fullfører dette blir leger.

    Ikke om du ikke fullfører turnusen.

     

    Beklager hvis jeg ikke var helt korrekt, jeg inkluderte turnus i punkt 1 og jeg mente ikke at bare biologer og farmasøyter forsker innen medisin, selvfølgelig gjør leger også det, jeg prøvde bare å komme med andre alternativer til trådstarter som ikke tror hun kan fullføre medisinstudiet og heller ikke vil bli lege!

  4. Her var det mye feilinformasjon!

     

    1. Ingen av medisinstudiene i Norge tar inn studenter på bakgrunn av bachelorgrad i medisin fra Atlantis, den eneste måte å utdanne seg til lege i Norge er å fullføre 6-årig profesjonsutdanning i medisin + turnus.

     

    2. Det er ikke sånn at du går medisinstudiet og så spesialiserer deg til lege etterhvert, alle som kommer inn på 6-årig profesjonsstudium og fullfører dette blir leger.

     

    3. Hvis du vil forske innen medisin (først og fremst farmakologi - hvordan legemidler fungerer, høres det ut som), burde du heller velge farmasøyt- eller biologiutdannelse og ta master og forske videre innen det.

     

    4. En doktorgrad er en akademisk avhandling etter fullført master-nivå (5 år). Du har ikke automatisk doktorgrad etter å ha fullført medisinstudiet (ikke i Norge, hvertfall).

     

    5. At Atlantis er offentlig godkjent, tror jeg betyr at du kan få stipend og lån fra Statens Lånekasse til å finansiere utdanningen der.

     

    6. De aller fleste medisinstudier i utlandet krever også at du har en del kunnskap innen kjemi og fysikk eller biologi, om ikke formelle, så tester de kunnskapene dine i opptaksprøver.

     

    Lykke til med utdanningsvalget!

  5. Uff... fikk en midt i sveisen idag... :wee:

    Et godt råd til mine "med" student kolleger:

    Aldri skriv... ALDRI SKRIV, ALLLLLLDRI skriv U.A. i noe som helst på Status presens.

    Ellers få dere en skikkelig baksveis av overlegen(e)

    :cry::cry::cry::yucky::sick::omg::hm::hrm::ph34r::grumpy:

     

    Fordel med å studere i Norge når man skal praktisere i Norge: Man får med seg dette allerede i 3. semester, og slipper "baksveis av overlegene" :thumbup:

  6. Du kan ikke regne med hverken alderspoeng eller poeng for verneplikt i primærkvota. Da er man plutselig over i ordinær kvote. Jeg tviler på at karaktersnittet vil gå ned, men poengsummen vil bli lavere fordi alle automatisk får færre poeng når fordypningspoengene forsvinner.

     

    Det vet jeg, gjorde ikke det heller. Som sagt fikk man før 4 fordypningspoeng og 4,5 realfagspoeng for MX, FY og KJ over 2 år viss jeg husker riktig.. Dermed har de fleste medisinstudenter i primærvitnemålskvoten idag ikke 10 ekstrapoeng som du sa, men 8,5. Forstått?

     

    Hva mener du med "forstått?" egentlig? Jeg skrev dette innlegget samtidig dom du skrev ditt, jeg ville bare påpeke at Birthe ikke kunne regne med å få alderspoeng og poeng for verneplikt og fortsatt komme inn på primærkvoten (63 p). Regner med at du ikke tenkte over at vi var to ulike brukere, men ro ned litt, da!

  7. Du kan ikke regne med hverken alderspoeng eller poeng for verneplikt i primærkvota. Da er man plutselig over i ordinær kvote. Jeg tviler på at karaktersnittet vil gå ned, men poengsummen vil bli lavere fordi alle automatisk får færre poeng når fordypningspoengene forsvinner.

  8. Medisinske atferdsfag: "Den kliniske samtalen" / "Innføring i medisinske atferdsfag"

     

    Medisisk etikk: "Medisinsk og helsefaglig etikk"

     

    Samfunn og metode: "Tenke- og arbeidsmåter i medisinen" / "Statistiske metoder i medisin og helsefag"

    Er disse bøkene for "seriøse" fag?

     

     

    Selvfølgelig er det seriøse fag! Noe av det mest seriøse vi lærer i 1. semester vil jeg si! Det er kjempeviktig å kunne statistikk i vårt fremtidige virke som leger, kunne tolke resultater og vurdere hvor god f.eks en hurtigtest er til å stille riktig diagnose. Atferdsfag synes jeg også det er bra at vi har fra starten av og praksisen i 1. semester går hovedsaklig ut på å tilegne seg gode kommunikasjonsferdigheter. Og etikk er ikke alltid bare sunn fornuft, som sagt er det ikke alltid bare én oppfatning om hva som er etisk og det er også en rekke lover og retningslinjer man må forholde seg til.

     

    Jeg synes dette er kjempeviktige deler av medisinen/ legeyrket som det er utrolig bra at vi lærer å forholde oss til så tidlig!

  9. Skrev dere for hånd? Hvor mange sider skrev dere?

     

    Siden du lurer så skrev jeg 32 sider, samme oppgave som Eskhyo.. Mange av venninnene mine skrev omtrent så mange sider, men noen var opp i 40! Men det er jo til de grader kvalitet fremfor kvantitet det kommer an på!

  10. Det er noen år siden jeg bodde på Steinan, men regner med at det fortsatt er ganske ok standard. Ta med det du har av bestikk, tallerkner og annet kjøkkenutstyr, der jeg bodde var det hvertfall bare noen nedslitte, gjenglemte gryter og kanskje noe redskaper som lå igjen i skapene, alle hadde eget dekketøy. Og husk dyne og pute, det stemmer at det ikke følger med!

     

    Ellers er det jo ganske god plass i hybelen, da, så hvis du har en kommode eller en ekstra hylle du vil ha med deg, er det plass til det! Jeg synes hvertfall det var greit i tillegg til klesskapet. Sykkel er selvfølgelig obligatorisk!

     

    Da jeg bodde der for tre år siden måtte man henge bilder etc. på en list på veggen, man kunne ikke henge opp ting helt fritt, men dette kan jo ha blitt lempet på med årene.

  11. Jeg er kanskje spesiell, men jeg liker å klare meg selv og hadde ikke tålt å snylte på andre, selv om det er familie. Det minste jeg hadde betalt for å bo hjemme hadde vært 3000 kroner i måneden. Hvis jeg hadde spist et par-tre måltider om dagen i tillegg, tror jeg 4-5000 kroner hadde vært passende. Husk at en ekstra person i husholdningen ikke er gratis, for eksempel er det utgifter til:

     

    Husleie, beregnes til normal kvadratmeterpris i området for det disponible areal

    Strøm og varmtvann (en dusj om dagen blir fort flere hundre kroner i måneden)

    Mat, i en familie kan man kanskje krype under 2000 kr/mnd, men ikke mye under.

     

    Det at du skal spare til egen leilighet er etter min mening ingen unnskyldning for at du ikke skal betale for deg. Det er jo ikke slik at du har dårlig råd fordi du sparer, du får inn penger hver måned og kan bruke dem til hva du vil. Enten kan du spare alle pengene dine og snylte på andre, eller så kan du betale en anstendig sum for å bo, og venne deg til at det faktisk koster å leve.

     

    Det er vel og bra å klare seg selv, men å bo hjemme hos foreldrene sine noen ekstra år (hvis man er villig til det), kan vel ikke akkurat kalles snylting. Særlig når man er enebarn, og det ikke skaper urettferdighet overfor andre søsken. De aller fleste foreldre jeg kjenner ville vært glad for å ha barnet sitt hjemme! Og det er en fin måte for foreldrene å hjelpe barnet sitt inn på et tøft boligmarked. Jeg synes faktisk det er drøyt om foreldre krever husleie av barnet sitt hvis de selv har god økonomi og barnet sparer målrettet til egen leilighet og ikke bare "lever livet"!

  12. Oj, ting har endret seg de siste 5 årene siden jeg søkte om utvekslingsstudent-visum! Trengte bare å sende inn søknad og passet mitt, så fikk jeg det tilbake i posten.. Det eneste de var strenge på var bildet, måtte sende inn 3 forskjellige før det ble "bra nok"... :dontgetit:

  13. Nei, det er ikke et fenomen, men en ukultur. Tom. Romania begynner å bruke engelsklatin til medisinstudiet sitt.

    Det er på tide at Norge følge etter. Hva er Ulcerøs? Er det norsk?

     

    Vaio: Det bekymrer meg at du, som påstår at du leser engelsk medisinsk literatur, ikke evner å forstå hva ulcerøs betyr. Fra norsk medisinsk ordbok: Ulcerøs (nor.) = Ulcerous (eng.), kommer av det latinske ordet ulcus som betyr sår, eller ulcer på engelsk, som du bør ha vært borti hvis du har lest medisinsk literatur.

     

    Etter min mening bør du som medisinstudent være oppvakt nok til å se denne sammenhengen mellom begrepene som brukes i de ulike språkene.

  14. Jeg er ikke helt enig i at snittalderen i ordinærkvoten i Oslo i høst var 24, selv er jeg 22, og vet om mange flere som er 22, og noen som er 23. Noen veldig få er eldre enn 24, så jeg vil tro at snittalderen er nærmere 23, det er i hvertfall veldig mange i vårt kull som var 21/22 da de begynte!

  15. Jeg synes det er nesten skremmende å tenke på at jeg etter 6 år som medisinstudent må stå i kø for å få fullført utdannelsen min i form av turnustjeneste fordi antallet turnusplasser ikke dekker det store antallet leger som utdannes (i hovedsak fordi det utdannes leger i utlandet, og det ikke er mulig å kontrollere hvor mange som drar dit).

     

    I følge en artikkel i Tidsskriftet i 2004, kan man oppnå autorisasjon som lege i Norge på tre måter:

    1. Cand.med fra norsk universitet og godkjent turnustjeneste

    2. Autorisasjon som lege fra et annet nordisk land

    3. Utdanning og autorisasjon i et EØS-land

     

    Det er ikke utenlandsstudentenes ansvar at vi kan risikere å måtte vente et halvt år i turnuskø, men systemet sin feil som er slik. Dersom det ikke er mulig å opprette flere turnusplasser, burde reglene gjøres om slik at studenter utdannet ved norske universiteter får den turnusplassen de har rett til til rett tid. De som utdannes i utlandet bør ha mulighet til å fullføre hele utdannelsen sin der, for så å returnere til Norge og få sin autorisasjon.

     

    Vi som utdannes i Norge har ikke den samme muligheten til turnus i utlandet, og dessuten er det ulogisk at vi skal måtte dra til f.eks Sverige og fullføre utdannelsen under andre forhold enn de vi både har blitt utdannet under gjennom seks år og de vi kommer til å praktisere under.

  16. Egentlig har jeg ikke så lyst til å si så mye mer om dette her. Jeg har bodd i Norge og vet at studieopplegget der er bra, selv om det har sine svakheter, og har en tendens til å utdanne leger med lav EQ ettersom det kun er personer med høy IQ som kommer inn.

     

    Det som er så fint med faget medisin er at de legestudentene som har lav sosial intelligens ikke nødvendigvis trenger å jobbe med pasienter.. Det er mange andre muligheter innen faget vårt, og min påstand er at folk med lav sosial intelligens (EQ), som du påstår vil være dårlige leger, heller ikke vil oppsøke den delen av yrket som innebærer mye pasientkontakt og mellommenneskelige egenskaper i særlig grad. Mange sier også at veldig mye kommunikasjon kan læres, og jeg har også erfart at vi mennesker ikke først og fremst beveger oss ut på de områdene vi er dårligst på (jf. legestudenter med "lav EQ" som blir allmennpraktikere i stedet for f.eks forskere). Jeg tror også at seks år kan forandre en person drastisk, dette er mange år å vokse på og bli mer sosial.

     

    MEN norske medisinstudenter ER i veldig stor grad er sosiale vesener med mange utenomfaglige talenter, innen idrett, sang, musikk mm. Og det er fullt mulig å komme inn et par år etter videregående om du gidder å jobbe litt for det uten å ha ekstremt gode karakterer fra videregående. Dessuten medfører ikke høy IQ nødvendigvis lav EQ, noe jeg får inntrykk av at du tror.

  17. Det er forståelig at det går an å interessere seg for begge disse fagene, men etter min mening bør du ikke la hvilket studie som er enklest å komme inn på være et kriterie for hvilket du velger. Fagene har mange likheter og overlapper hverandre på noen områder, men de er også svært forskjellige. Jeg ville heller brukt litt tid (kanskje samtidig som du samler poeng hvis du trenger det eller et år etter videregående) til å sette meg litt mer inn i de to fagene og studiene og så tatt et valg. F.eks ta årsstudium i psykologi. Jeg vet også at både Oslo og Trondheim har henholdsvis "fysiologi for fysikere" og "medisin for ikke-medisinere", emner som gir en overfladisk innføring i litt anatomi og fysiologi og medisin.

  18. Hadde det kanskje vært en idé å forandre emnetittelen nå som denne diskusjonen ikke lenger kan sies å dreie seg om hva slags helsefaglig kompetanse folk på forumet har, men snarere om mannlige sykepleiere og ulike studiesteder for medisin?

     

    Dersom dette ikke er tilfellet, og tråden fortsatt dreier seg om helsekompetansen til folk på forumet, kan jeg jo legge til at jeg selv studerer medisin i Oslo.

  19. Husk å spørre om de har noen rabatter som gjelder deg! Det er ikke mye avslag du evt. får, men alle monner drar! F.eks har mange bedrifter avtaler, og i Asker gjelder rabatten for kommune-ansatte alle i den kommunalt ansattes husstand. De har også en liten studentrabatt.

×
×
  • Opprett ny...