Gå til innhold

Merek

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Merek

  1. Uh ... hva?

     

    Jeg jobber meg mot et fagbrev som automatiker. Kan dere fortelle meg om L-sertifikatet? Og hva det gjelder.

    8283648[/snapback]

     

    http://no.wikipedia.org/wiki/Elektriker

     

    Gruppe L sertifikat er vel det som idag er fagbrev i Elektrikerfaget. Jeg tok fagprøven i Elektrikerfaget for 2 år siden og Gruppe L nevnes ikke med et ord på mitt fagbrev.

     

    Edit: Ups, ble visst off topic dette ;)

  2. bump :p

     

     

    Hey, er det noen som vet om en norsk klan? eller en klan som det er flere norske i?

     

    Spiller endel og har vert med i den klanen jeg er i nå i evigheter, søker landsmenn ....

     

     

    nick:            =2l8m8=DiscoBoB

    7659478[/snapback]

     

     

    Ta en titt på forumet hos www.wolfenstein.no for å komme i kontakt med det norske ET miljøet. Er også en fordel å komme seg på irc (mirc). Der er det en egen kanal på quakenet som heter wolfenstein.no

  3. Paint som følger med windows er jo et glimrende tegneprogram bare se her:

    :D

     

    Brukte faktisk paint selv til innlevering av enkle oppgaver da jeg gikk lærlingeskolen som elektriker. Bare tegne og lagre symbolene du bruker også hente dem frem igjen når du trenger dem. Kanskje tungvint, men fullt brukbart med litt tålmodighet ;)

     

     

    AutoCad som denten nevner er dog mye mer effektivt, og blir mye brukt av tekniske tegnere til å tegne hus o.l. Automasjonsingeniørene der jeg jobber bruker det også. Har en bror som er utdannet teknisk tegner og det er stilig å se hvor fort og nøyaktig det kan gjøres når man kjenner programmet med alle funksjonene og snarveiene.

     

    AutoCad koster en del da, men skal man først lære seg et program så er det kanskje en ide å lære seg et som blir mye brukt?

  4. Hva søren er forskjellen på 1-fase og 3-fase?

    7619295[/snapback]

     

    Forskjellen er om det kommer 2 eller 3 ledninger som tilførsel inn i boligen. Hele fordelingsnettet i Norge er bygget opp av 3-fase (L1-L2-L3). Før var det vanlig å bare ta 2 av disse fasene inn i boligene, slik at alle kursenen i hele boligen ble koblet mellom de samme fasene f.eks. L2 og L3.

     

    I dag hender det at også den tredje fasen blir tatt inn i boligen også blir kursene fordelt mellom dem. Noen kurser kobles mellom L1-L2, noen mellom L2-L3 og de resterende mellom L3-L1. Kan tenke meg at det kan bli problemer å få et slik nettverk til å fungere mellom kurser som ikke er koblet mellom de samme fasene, uten at jeg vet dette sikkert.

     

     

     

     

    --Det kan hende at denne trenger jording, det stod det ingenting om så vidt jeg kunne se. Signalet legger seg vel i selve fasene, og jordfeil bryteren sniffer på jord/fase forskjeller. Jeg håper du ikke har satt jordfeilbrytere på ujordet anlegg? da ble du nok lurt.

    7591702[/snapback]

     

    En jordfeilbryterer sniffer ikke på jord/fase forskjeller. Den sniffer på fase/fase forskjeller. Dvs. den måler strømmen som går ut i den ene fasen samtidig som den også måler den strømmen som kommer tilbake i den andre fasen i et gitt øyeblikk. Er det forskjell i strømmen på disse to så betyr det at noe av strømmen må ha gått til jord. En jordfeilbryter vil derfor virke like godt i en bolig med ujordede stikkontakter.

  5. Dette med watt pr. kvadrameter stod i 1998 utgaven av NEK del 802. I 2002 utgaven av NEK ble veldig mange av reglene til varmekabel tatt bort. Deriblant dette med w/m2. Istedenfor la de inn en generell regel om å følge fabrikatens montasjeansvisning.

     

    Det lille som står om varmekabel finner du i NEK 400-7-753 og NEK 400-8-802 (2002 utgaven).

     

    Om mye ble tatt bort i 2002 kom det også et par nye ting om varmekabel i 2002. F.eks. skal alle varmekabler ha forankoplet 30mA jordfeilbryter. Kravet til dokumentasjon ble også mye strengere. Alt dette står i kapitlene ovenfor.

     

     

    Kan også nevne at det er kommet en ny utgave etter 2002 utgaven, men jeg har ikke satt meg inni denne enda til å kunne si om det er kommet enda flere endringer.

     

    :)

  6. Jeg fikk også svart skjerm her i helga.  Om det har med oppdateringene å gjøre vet jeg ikke, men husker jeg installerte dem ikke lenge før jeg fikk problemer.  Samme symptomene som over, svart skjerm, ingen bios - ingenting.  Vifter på psu, cpu og skjermkort går som normalt.

     

    Det skjedde helt plutselig, mens jeg satt og spilte.  Plutselig frøs hele pc'en seg og jeg måtte ta strømmen for å få restarter.  Da jeg restartet var alt svart.   Prøvde både det integrerte skjermkortet og det eksterne skjermkortet med samme resultat.

     

    Har ikke tatt meg tid til å se så veldig mye mer på problemet.  Systemet har vært stabilt nesten 1.5 år.

    HK: Asus p5gd1-vm

    cpu: p4 2.8Ghz dual

    ram: 2x512mb

    psu: 300W

    skjermkort: asus 6600GT

  7. Må nesten tilføye Tommy Emmanuel fra Australia. Omtales av mange som en av verdens beste fingerpickere. Dyktig både som gitarist og dyktig til å lage låter.

     

    Liten smakebit:

     

     

    Nedenfor er linker til 2 timers radioshow der han med. Mannen spiller jo for 2 =)

    http://webcast.msc.uky.edu/woodsongs-245.wmv

    http://webcast.msc.uky.edu/woodsongs-349.wmv

    (Det er et radioshow så Tom begynner ikke før etter en del minutter)

     

    hf :)

     

    edit: leif

  8. Må henge meg på og si at Enemy Territory er et godt fps-spill, som tross alderen holder seg veldig bra. Det er gratis og krever ikke det beste innen hardware. Om det ikke er det mest realistiske spillet som finnes, eller har den beste grafikken, så er det gameplayet så gjør dette spillet så genialt. Det fokuseres på teamplay slik at man må kjempe sammen for å oppnå forskjellige objectives på hvert map.

     

    Spillet kan lastes ned på splashdamage sine sider, bare husk også å få med siste patch (2.60) =)

     

    http://velocity.lunarpages.com/index.html <-- for å lære mer om spillet.

     

    Edit: Det er nettopp kommet opp et norskt forum for norske ET/Rtcw spiller på

    http://www.wolfenstein.no irc: #wolfenstein.no @ quakenet.org

×
×
  • Opprett ny...