Gå til innhold

c-audio

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av c-audio

  1. Jeg har fått ny jobb som bla. vil innebære å kjøre på grusvei på fjellet. (10-15 km daglig, 0-600 moh) Jeg har pr i dag en Passat stasjonsvogn, men er redd denne vil være noe uegnet, særlig på vinterføre. (Veien blir delvis brøytet)

     

    Jeg har tenkt litt på pickup, f.eks. Amarok eller D-max, men synes kanskje det blir litt voldsomt.

     

    Noen som har gode tips til meg? Bør helst være automat og pris max 250 000.

  2. Jeg har bestilt reise til Thailand for meg og kona som en overraskelse etter hun er ferdig med studiet i desember. Vi er i slutten av 20-årene, starten av 30-årene. Flybilletter til Bangkok er i boks, men jeg ser ikke for meg at vi blir i Bangkok hele ferien akkurat. Jeg tar derfor gjerne i mot tips til hvor vi bør dra videre. Jeg ser for meg en plass med hotell med spa, god strand i nærheten og mulighet for et godt utvalg med restauranter og shopping.

  3.  

    Jeg er på jakt etter en elsykkel for å sykle til jobb. Bor i Tromsø, det er ca 8 km hver vei. Stort sett flatt, men nokså bratt i to partier. Samt over ei bru.

     

    Noen som vil gi meg noen råd? Hva bør jeg se etter, hva funker/funker ikke til mitt bruk etc.

    Tenkte å bruke ca 25.000, men kan strekke meg til 30.000 for den rette sykkelen.

    Du trenger full-størrelse skjermer fremme og bak, da slipper du å komme frem søkkvåt på jobb.

     

    Se etter en kraftig krank-motor, ikke stol på oppgitt effekt, 250watt sier lite om ytelser til motoren siden det ikke er noen standardisert målemetode. Litt som med forsterkere hvor 80watt kan være bedre enn 1000 watt.

    Loven sier maks 250W gjennomsnittlig effekt, ellers har du en registreringspliktig moped. Gode motorer har peak-effekt langt over 250W og er likevel lovlig, dette hjelper på opp bakkene.

     

    Kjøp med en god fotpumpe med trykkmåler, det er et must.

     

     

    Jeg anbefaler en sykkel med god dekklaring, altså at gaffel og ramme har plass til bredere dekk, da kan du sette på piggdekk og sykle om vinteren også.

     

    Bagasjebrett og veske under top-tuben er greit for å ha plass til ting. Ryggsekk er ikke det diggeste å sykle med selv om du sitter ganske oppreist på slike sykler.

     

    Og kjøp en skikkelig sykkellås i kjetting, gjerne to stykker om du skal parkere den på offentlig sted.

     

     

    Rekkeviddemessig ville jeg sett på noe med 40km eller mer, da kommer du frem og tilbake og har litt ekstra å gå på om vinteren.

     

     

    Mye sykkelutstyr er laget for å være så lett som mulig, på bekostning av kvalitet. På en elsykkel ville jeg gått for slitesterke deler, f.eks. tunge dekk med ståltråd som er mer punkteringsdyktige enn lettvektsalternativer.

    Takk for solid svar! :)

    Trenger jeg demper foran? Har det på min vanlige sykkel nå, og syns det er behagelig, men vet ikke om det er et must?

    Sykler mest på asfalt, til dels med mange humper.

     

    Hvordan er syklene fra Trek og Cube med Bosch Performance CX motor til mitt bruk?

    Evt klarer jeg med med en Diamant Volt el.lign?

  4. Jeg er på jakt etter en elsykkel for å sykle til jobb. Bor i Tromsø, det er ca 8 km hver vei. Stort sett flatt, men nokså bratt i to partier. Samt over ei bru.

     

    Noen som vil gi meg noen råd? Hva bør jeg se etter, hva funker/funker ikke til mitt bruk etc.

    Tenkte å bruke ca 25.000, men kan strekke meg til 30.000 for den rette sykkelen.

  5. Jeg har søkt på en labingeniør-stilling innen elektro på et universitet, altså i statlig sektor.

    I stillingsannonsen står det følgende: "Lønn etter statens regulativ 1087 overingeniør eller 1085 avdelingsingeniør, avhengig av kvalifikasjoner."

    Stillingen krever bachelorutdanning. Jeg har 5 års erfaring som ingeniør. Av utdanning har jeg en relevant bachelor, samt en halvveis relevant master. Jeg har sett litt på lønnstabellene for de aktuelle stillingskodene, men spranget er nokså stort.

     

    Noen som har peiling på hva jeg kan forvente av lønn i en slik stilling? Hva skal til for å kvalifisere som overingeniør?

  6. Jeg skal polere bilen (2010-mod) min i år, men har ingen erfaring på området.

    Lakken virker å være i ganske god stand, med litt nupper nederst på dørene.

     

    Hvordan går jeg frem for å polere?

    Er det anbefalt å polere for hånd eller maskin?

    Hvilke produkter burde jeg bruke?

     

    Er rimelig teknisk anlagt, så sånn sett burde det gå bra å bruke maskin.

  7. Nja. Det var kanskje litt i overkant. Jeg har kjørt en noe eldre Passat Bluemotion (riktignok 105HK uten 4-motion og manuell kasse) fra Trondheim til Oslo på under 0.5.

     

    Kjører selv en 2.0TFSI (Multitronic) og sist jeg kjørte til hytta (Oslo-Skeikampen, ca 23mil hver vei) så snitta jeg nærmere 0.5 enn 0.6. Nå har ikke jeg 4-hjulstrekk, men diesel skal jo være litt mer gjerrig på forbruket enn bensin

     

    Noe jeg burde/må gjøre for å undersøke nærmere, evt fikse det?

  8. Folk jeg kjenner reagerer på dieselforbruket på min Passat 2010 170hk 2,0 TDI 4MOTION DSG (Motorkode CBBB). Det ligger på følgende:

     

    Langkjøring: 0,65

    Blandet: 0,7

    Bykjøring: 0,9-0,95

     

    Er dette uforholdsmessig høyt?

    Jeg kjører ganske rolig, og bilen blir sjeldent starta veldig kald. Selv mener jeg forbruket kanskje er litt høyt, men ikke noe jeg har reagert spesielt på før mine venner opplyste meg om dette.

     

    Noen tanker om nevnte forbruk?

  9. Motorvarmer er en samlebetegnelse. Blokkvarmeren monteres inn i en plugg i motorblokka, eller klemmes/limes fast utenpå. Slangevarmer monteres inn på en av radiatorslangene, på et loddrett sted (viktig for at vannet skal sirkulere av seg selv). Sirkulasjonsvarmer kan bety det samme som slangevarmer, men har ofte en liten vannpumpe i tillegg. Den har ofte tynnere slangetilkoblinger enn slangevarmer med selvsirkulasjon, og kobles ofte inn på de tynne slangene som går til varmeapparatet, og kan i alle fall i teorien varme kupeen også (om man kobler opp litt ekstra styrestrøm og et rele slik at varmeapparatvifta starter sammen med varmeren). Slangevarmer, med eller uten sirkulasjonspumpe er et universalt alternativ som kan tilpasses overalt, også der det ikke finnes en tilpasset blokkvarmer.

     

    3C5 ser ikke ut som en gangbar motorkode i lista hos Defa -har du en annen kode, eller betegnelse på motoren? Slagvolum; 1.6, 1.9 eller 2.0??

     

    http://www.defa.com/no/automotive/warmup/find_your_engine_heater/

     

    Sorry, 3C5 er bilvarianten. Motorkoden er CBBB :) (2,0 TDI 4MOTION DSG6)

     

    Edit: Fant varmeren nå. Skal få hørt med verksted hva de skal ha for å montere denne.

  10. Hvordan er mulighetene for å montere en elektrisk motorvarmer på en 2010 mod Passat (3C5) diesel stasjonsvogn? Jeg har i dag en Webasto Thermo Top V, men er på utkikk etter en elektrisk varmer i tillegg. Har undersøkt litt på nettet, ser at det finnes både blokkvarmer, motorvarmer og sirkulasjonsvarmer.

     

    Hva er forskjellen? Hvilke alternativer finnes til min bil?

  11. Får mer og mer lyst på Octavia, evt Passat. Ser at hvis jeg går opp til en pris på 250k er det en del å velge i. Har ikke så lyst å gå for noe som har gått over 150-200kkm. Følger spent med videre :)

     

    Edit: Krav til kjørelengde

×
×
  • Opprett ny...