Gå til innhold

lamabodo

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lamabodo

  1. Tror det er desimalene som teller. De viser kun en desimal på søknaden, men tror de tar hensyn til videre desimaler når de vurderer ;)

     

    Sorry, det stemmer ikke. Ved poenglikhet er det alder som avgjør; den eldste går først. Bestemmelsen finner du i forskrift om opptak til høyere utdanning §7-1, ledd 4:

     

    (4) Søkere med høy poengsum rangeres foran søkere med lav poengsum. Søkere med lik poengsum i en kvote rangeres etter alder.
  2. Du er ikke den eneste som får et h******e pga den korte tiden mellom svar og studiestart. Akkurat som Samordna Opptak tror at alle som skal bli studenter kan bare pakke i den svarte bossekken og stikke fra gutterommet.

     

    Er jo ikke så mange andre alternativer - enten måtte studiene da startet senere, sånn at eksamen måtte vært i januar-februar, eller så måtte deadline for innsending vært tidligere (sånn at eksamener avlagt i vårhalvåret ikke kunne telle med). Uansett vanskelig å finne et skapelig brukbart alternativ. Men, litt stress er det - dog kan alle søke både bolig og barnehageplass hos samskipnader uten å ha fått plass enda.

  3. Det står særskilt eller utsatt. Mistenker at det ikke gjelder vanlig privatisteksamen. Utsatt eksamen kan du vel ta om du er syk eller lignende, og særskilt eksamen er om du får 1 i standpunkt. Om du stryker på ordinær eksamen må du derimot ta ny eksamen, og da tror jeg du får ordinærvitnemål.

     

    http://www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no/vfl/eksamen/videregaende/ny_og_utsatt_eksamen/article145539-36748.html

     

    Dette er korrekt.

     

    Dersom du blir syk til en lokalt gitt eksamen, har du rett på utsatt eksamen i faget. Dersom du får _standpunktkarakter_ 1 i et fag har du rett på særskilt eksamen, vanligvis holdt samtidig som utsatt eksamen. Dersom du blir bortvist fra eksamen og får medhold i klage, eller eksamen blir annullert har du rett på ny eksamen ved første etterfølgende sådanne. Dette er de tre mulighetene til å få karakterer avlagt etter endt VGS-løp på førstegangsvitnemålet.

     

    Stryker du på en eksamen i tredjeklasse får du ikke førstegangsvitnemål dersom du har elevstatus i faget. Har du privatiststatus kan du velge å ikke føre faget på førstegangsvitnemålet ditt forutsattt at det ikke er nødvendig for å få generell studiekompetanse.

     

    Se forøvrig forskrifta til opplæringslova § 3-43

     

    " Førstegongsvitnemål, jf. § 7-2 i forskrift 31. januar 2007 nr. 173 om opptak til høgare utdanning, blir gitt til den som ved utløpet av normal tid i tråd med fastsett opplæringsløp i læreplanverket, har bestått vidaregåande opplæring som gir generell studiekompetanse. Det er mogleg å føre karakterar som er oppnådde etter normal tid ved særskild eksamen etter § 3-33, utsett eksamen etter § 3-35 og ny eksamen etter § 3-36 eller § 3-37 på førstegongsvitnemålet."

     

    Du får altså førstegangsvitnemål dersom du ved utløp av normal tid (dvs. tre år for de som ikke går fireårig idrettsløp/yrkesfag) har _bestått_ videregående opplæring. Unntakene har jeg gått gjennom over.

     

    All ære til Herr Brun, han har god oversikt.

     

    -lb

    • Liker 1
  4. Var over 80?

     

    Mener du over 80mb ledig?

    Jeg bruker cyanogenMOD hvertfall, som fordobler RAM'en :p

     

    Over 80 mb ledig, ja. Alle custom ROMs som har himem bakt inn i kernelen har tilgang til full pupp hva RAM angår. Jeg foretrekker MoDaCo ROM, men smaken er i høy grad som baken - og ser absolutt at AOSP-rom har noe for seg. Ser dessuten ut til at alle ROM-devs i større eller mindre grad samarbeider.

  5. Ok, fant en del programmer når jeg hold inne home button. Hvordan får jeg disse avsluttet ?

     

     

     

    Det er faktisk ikke så lurt å bruke en task-killer på telefonen. Faktisk er det temmelig tåpelig, med mindre du har programmer du virkelig ikke VIL skal kjøre i bakgrunnen. Android er hardkodet til å selv vurdere systemlasten, og avslutte programmer som ikke trenger å kjøre.

     

    Og, du holder telefonen stabil, siden du ikke sletter prosesser som er systemkritiske. F.eks. var det en bøling med folk som like etter at Hero kom ut klagde sin nød over at vekkerklokka var ustabil, fordi de hadde en autokiller som stoppet prosessen "clock".

     

    Den lange, og gode forklaringen på hvorfor taskkillers er tøv finner du her:

    http://developer.android.com/guide/topics/fundamentals.html

     

    Den korte, tl;dr-utgaven her:

    http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/

     

    Det du dog kan bruke en task-killer til, er å få bekreftet en mistanke om at et program fucker opp telefonen din - slik aCast gjorde i "gamle dager".

     

    Edit: Programmene du får opp med å holde inn Home-tasten, er ikke programmer som nødvendigvis kjører i bakgrunnen - det er de seks sist åpnede programmene.

  6. Det kan ha med det å gjøre at bilde er for stort til å kunne sendes. Telenor har f.eks en begrensning på 300k for mmser. Prøv å videresende bilde du mottar da dette sikkert er mindre enn 300k.

     

    hmmm... funka ikke. Men jeg er foreløpig veldig fornøyd. tusen takk, mads!

     

    Hei.

     

    Den interne meldingsklienten resizer ikke bilder tilstrekkelig til at de sendes i nett med 300k-grense for mms-er. Dette lar seg fikse, gjennom å endre noen innstillinger i mms_config.xml i Mms.apk - korrigerte utgaver av fila for både siste Cyanogen og Modaco-rom ligger i diskusjonstråden her:

     

    http://android.modaco.com/content/google-nexus-one-nexusone-modaco-com/304844/resizing-mms-pictures/

     

    En annen måte å omgå problemet på er å laste ned handcent sms eller chomp sms og bruke en av disse til å sende mms-er.

     

    Edit: hvis noen med original rom på telefonen og android developer bridge installert, kan kjøre "adb pull /system/app/Mms.apk /et/directory/lokalt" og legge opp apk-en et sted, kan jeg temmelig sikkert fikse innstillingene slik at mms-bilder resizes korrekt. Jeg har bare ikke Mms.apk fra originalrom-en.

  7. Synes prisen på den nye Google telefonen ikke er så ille, til sammenlignet med HTC HD2 som koster rundt 5500 i starten. For øyeblikket koster den i følge prisguide kr 5.339 der billigste aktør er studrab.no som har den på lager.

     

    Noen som har en formening om hva den kommer til å koste når den blir offisielt lansert i Norge?

     

    For å si det sånn, du sparer mer enn 1000 kroner på å bestille direkte fra google, bruke jetcarrier.no og få den i posten. Om det ikke snør på Newark, tar det ei drøy uke fra du bestiller (forutsatt at du gjør det før onsdag - de sender ut gods på fredager) til du har telefonen.

     

    Jeg betalte ca 3100 for telefonen, og regninga til jetcarrier for frakt og moms, var temmelig akkurat 1000 kroner.

  8. VPN er noe veldig annet enn APN, og du skal ikke gjøre noe som helst med VPN. Du skal velge New APN, ikke VPN. Prøvde du å følge det jeg skrev i forrige innlegg (øverst på denne siden)?

     

    Jepp, jeg har fylt inn for mms og lagt til innstillingene for internett. APN nå - helt sikker! Har også restartet, men ingenting. Nå har jeg to APN (tele2internett og tele2mms). MMS er "currently unavailable to download".

     

    Hva slags innstillinger bruker du i MMS-APN-en din? XDA-developers lister følgende settings for Tele2 MMS:

     

    apn carrier="tele2 MMS"

    mcc="242"

    mnc="03"

    apn="mms.tele2.no"

    user="wap"

    server=""

    password="wap"

    mmsproxy="192.12.40.14:8080"

    mmsport=""

    mmsc="mmsc.tele2.no"

    type="mms"

    proxy=""

    port=""

     

    Drit i anførselstegnene.

     

    Er uproblematisk (for meg, ihvertfall) å bruke market enabler, og samtidig sende/motta mms. Alt som skjer er at det i APN-settings ser ut som jeg er i USA.

  9.  

    Hei takk for nyttig svar. Nå så jeg at det står 79% strøm på skjerm! Men hva er "locale"?

     

    Locale er et program som automatisk endrer profilinnstillingene dine, avhengig av regler du definerer - som f.eks. hvor du er, batterinivå, hvem som ringer etc. Locale har et hav av plugins som gir deg muligheten til å styre mange forskjellige programmers adferd - f.eks. en Gtalk-plugin som kan endre statusen din avhengig av hvor du er. Programmet koster 9.99$.

     

     

    Men, som jeg skrev i et annet innlegg, har det blitt mer enn akseptabelt mye kuk i kålen med det etter siste oppdateringen. Jeg tester nå Setting Profiles, som koster 3$, har et litt mindre intuitivt grensesnitt, og mangler plugins. Men, virker mer stabilt og har muligheten for ganske komplekse regler. Jeg er happy sålangt.

    Scann denne QR-koden med en barcode scanner for Setting Profiles full:

    sp_full.png

     

    Her er QR-koden for Setting Profiles lite:

    sp_lite.png

  10. Rekner med å bruke en del datatrafikk, kanskje opptil flere 100MB i måneden. Hvilken operatør med hvilket abonnement/tilleggspakke er det beste for mitt bruk?

     

    Zulærn.

     

    Brukte JetCarrier. Var litt uheldig med været i New York, så ting tok litt lengre tid enn ønskelig, men jeg har tidligere fått ting gjennom JetCarrier frem på en uke fra bestilling. Bestilt onsdag, fed-ex-overnight til torsdag, Fortollet på mandag, sent ut på tirsdag og fremme onsdag kveld.

     

    Finn deg et fastprisabbonement på data, alle mobiloperatørene har noe sånt - prisene varierer vel heller ikke allverden. Jeg har Chess' Surfking, og betaler 250,- i måneden for fri bruk (men bare 4GB i 3G-nettet).

  11. Jeg mente jeg leste et sted at Locale ble tatt for å sende personlig informasjon til 3.part... Er det noe alle er ferdig med nå, eller er locale faktisk et program med en skjult agenda? Burde jeg styre unna? Mente det ble tatt opp som eksempelet på apps over android market som virket bra, men gjorde slemme ting i tillegg... http://androidforums.com/android-applications/36936-how-safe-find-trusted-apps-avoid-viruses-guide-those-new-android.html ctrl+f etter locale...

     

    Jo, de sendte data til flurry.com, med bl.a. imei-nummer - ukryptert. Årsaken var benign - de samlet brukerdata, for å få oversikt over hvilke telefoner/android-versjoner som ble brukt. Gjennomføringen var ham-fisted, bla uten opt-out-løsning.

     

    Jeg har brukt det endel i det siste, men etter siste oppdatering har det vært mer enn normalt mye kuk i kålen og force-closing. Sjekker nå ut "Setting profiles", som koster en tredjedel og ser ut til å fikse mye det samme uten alt fjaset - ikke like mange fabelaktige plugins, men kanskje kommer det etterhvert.

  12. Nå har jeg ikke mottat min N1 enda, men denne locale saken, kan man bruke den til f.eks å la telefonen automatisk ringe med VOIP istedenfor GSM når jeg er hjemme (hvor det er trådløst nett) ?

     

    Jeg har ikke sett noen plugin til locale som håndterer dette, nei. Men, det er et hav av plugins, og jeg kan ha oversett en. Det som derimot finnes er en kul Google Voice-plugin, så så snart Google får lansert voice for flere enn amerikanerne, dukker det opp mange muligheter.

  13. Først og fremst er det skjermen som suger strøm.

     

    Er ikke skjermen i utgangspunktet ganske batterivennlig? Den bruker jo mindre strøm enn hvis den ikke hadde vært amoled?

     

    Joda, men den er diger, og amoled er bare batterisparende i forhold til alternativene. Det er så godt som uten unntak skjermen som står som største batteribruker i oversikten på min N1. "Problemet" med en så multifunksjonell telefon som N1, er jo at man faktisk _bruker_ den, og dermed har skjermen på.

     

    Skru ned backlight, og ha kort timeout på skjermen. Men, først og fremst - ha med en microusb-kabel i sekken/veska; så kan du lade overalt hvor det er en pc, om uhellet skulle være ute.

  14. ok, så den MÅ rett og slett lades hele tiden.Men jeg lurer jo litt på hva den bruker så mye batteri på, si om natta, når den bare ligger der uten tilgang til internett?

     

    Hei.

     

    Først og fremst er det skjermen som suger strøm. Så, om du bruker telefonen mye, selv bare til å briefe med - så forsvinner det strøm. Men, dersom du har dårlig 3G-dekning på soverommet ditt, (eller der telefonen ligger) så vil radioen på telefonen bruke uforholdsmessig mye av batteriet. Det er to måter å omgå dette problemet på; enten tving telefonen over på 2G (dersom dekningsnivået er bedre der), eller aktiver wifi (om du har trdløsnett med ok dekning der telefonen er om natta).

     

    Jeg bruker locale til å slå på wifi når jeg kommer på jobb og når jeg er hjemme. I natt spiste telefonen 5% batteri med wifi på, og push-email i K-9 mail og gmail, nedlasting av en 25mb podcast og twidroid satt til oppdatering hvert 15. min. Får ikke mye dårligere batteritid ut av N1 enn Hero, men lader den stort sett hver natt (men glemte å plugge den i i går).

  15. mulighetene for å få en nexus akkurat nå er :

     

    1. betale dyrrrt for en i Norge som du kan få i løpet av noen dager(meget mulig det er utsolgt)

    2. importere som kan ta flere uker

     

    Og vips er Desire lansert

     

    Skikkelig norsk garanti også, billigere, FM radio, ja, dere vet forskjellen

     

    Jeg vurderte å kjøpe Desire, hadde faktisk forhåndsbestilt den. Men etter å ha forhørt meg på diverse forum, bla. modaco.com og xda-developers endte jeg opp med å bruke litt mer penger på N1. Årsaken; bootloaderen på Desire er låst. Såvidt jeg vet har man vel enda ikke klart å låse den opp på Tattoo, og Paul fra modaco postet på twitter i dag at Legend er "well locked down". Så, for meg som foretrekker muligheten til å benytte meg av ROMs fra XDA og modaco (og som har fått telefonopplevelsen forbedret mange hakk både på SE Xperia X1 og Hero gjennom det), var valget enkelt.

     

    På toppen av det, tviler jeg på at mange moddere vil kjøpe seg en Desire, som jo i prinsippet er en N1, med ny trackball, 52 mb ekstra RAM, Radio og låst bootloader. Dermed er det ikke gitt at det blir noe særlig til moddingmiljø rundt Desire, mens Google jo har kastet N1-er etter utviklere.

     

    Legg til at HTC første gang i september i fjor sa de ville komme med en oppdatering til Hero. Den kommer ifølge ryktene iløpet av de neste to ukene. Google har sluppet to softwareoppdateringer til N1 siden februar. En ganske god grunn til å bruke 500 kroner mer på en N1, spør du meg.

     

    Men, smaken er som baken. Jeg ser poenget med å kjøpe en Desire dersom man ikke ønsker å få rot-tilgang eller bruke custom ROMs. Hadde ikke sagt neitakk til den optiske trackballen og litt mer RAM (selv om den fordelen vel spises opp av Rosie i Desire). Radio får jeg finfint streamet gjennom NRKs supre streamingapp.

  16. Hvis du vil studere realfag på universitetet, ville jeg ikke gjort som War sier, i og med at pensum der ikke er det samme som på skolen. Les heller selv, eller hør med sonans/lignende (eller en offentlig videregående).

    Send også mail til universitetet du vil studere ved. Det finnes ordninger for at du kan ta de mest grunnleggende realfagene der, og disse gjør deg kvalifisert til realfagsstudiene (da de dekker pensum for vgs-realfag).

     

    Greit å huske på at realfag tatt på universitet/høyskole, ikke gir realfagspoeng. Hvis du tenker deg inn på et "konkurranseutsatt" studium, er det absolutt å foretrekke å ta fagene på VGS.

     

    -lb

  17. Alle Heroene har engelsk operativsystem, så der vil du ikke merke noen forskjell fra oss andre. Imidlertid får du lastet ned både norsk tastatur og ordbok fra det etter hvert mye omtalte Android Market, så det er ingen sak.

     

     

    Jeg har for øvrig et problem med browseren som jeg vet har blitt tatt opp tidligere, men som jeg sliter med å finne igjen løsningen på. Jeg får ikke åpnet noen websider med den. Tidligere har det fungert over WLAN, men ikke med GPRS. Nå, derimot, fungerer det ikke med noen av delene - hvordan kan jeg løse dette?

     

    Tenkte jeg kunne bruke Opera Mini som en løsning, men det var sjokkerende lite brukervennlig i på Android i forhold til hva jeg var vant til fra Symbian..

     

     

    Jeg slet med det samme over mobilnettet, men det fikset seg da jeg slettet proxy og port fra "access point names" under "mobile network settings".

     

    -lb

  18. Vil ikke en hard reset også funke? For å få den unrooted igjen? Eller?

     

    Edit: Og takk for linkene =)

     

    Det er jeg ikke sikker på, for å være ærlig. Fullt mulig det gjør det, siden du ikke endrer på restore flash-imaget? Kanskje noen med større innsikt kan kime inn med noe?

     

    Uansett har jeg ikke opplevd noen vansker etter å ha rootet, utover at jeg plutselig kan kjøpe de apps-ene jeg har lyst på.

     

    -lb

  19. Mens vi venter på full tilgang til Market kan du laste ned et lite utvalg paid apps gratis fra www.juosta.com =)

    -så slipper du å roote.

     

     

    Har ikke noe imot å roote, liker å åpne ting slik at mulighetene blir større. Dog vil gjerne vite om man mister garantien, og evt. om det er mulig å "unroote" telefonen ved en senere anledning.

     

    Her er den enkle måten å roote på, ihvertfall den jeg fulgte:

    http://theunlockr.com/2009/08/08/how-to-ga...-your-htc-hero/

    som forsåvidt er mye godt den samme som denne

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=543571

     

    unrooting kan du gjøre på en av to måter. Den enkleste, og safeste, er å ta en nandroid-backup av telefonen din _før_ du rooter. Da kan du bare rulle tilbake til den om du vil avroote. Den andre løsningen er her:

    http://forum.xda-developers.com/showpost.p...mp;postcount=10

     

    lykke til, og jeg må si at jeg liker bedre å roote telefonen og betale for appsene jeg bruker enn å piratkopiere (så får det heller være at jeg snyter staten for 25% moms). La det være dagens moralpreken.

     

    -lb

  20. Noen som gidder å peke meg i riktig retning ift. å få enabled paid apps på market? Prøvde market enabler og manuelt gjennom adb shell

    endre props

    rm -r market cache

    taskill

    , men no go.

     

     

    Så vi i Norge har ikke muligheten til å se paid apps altså? Det forklarer jo problemet mitt.

     

    Dersom du har rootet telefonen din, kan du laste ned market enabler herfra:

    http://code.google.com/p/market-enabler/downloads/list

     

    du vil ha 3.0 beta. Restart telefonen din etter at du har installert det, og start det før du starter market. Velg f.eks. en av de tyske operatørene, og trykk og hold på f.eks. "02 de". Da får du opp en valgmeny med "fake this provider now". Trykk der, og vent til du får "Done and all set"-melding. Fyr opp market, og så har du tilgang til alle betalbare apps i det tyske markedet. Ønsker du US-tilgang, velger du T-mobile US osv...

     

    De som, i likhet med meg, opplever at enkeltes facebookprofiler ikke lar seg koble med kontakter (eller riktigere - at ingenting blir lastet ned fra FB til mobilen) - dette er et kjent problem, og later til å ha noe med privacy-instillinger i FB å gjøre. Se her:

    http://forum.xda-developers.com/showpost.p...mp;postcount=65 (og forsåvidt resten av tråden)

     

    Får håpe det lar seg fikse i den nye fw-oppdateringen som er underveis.

     

    -lb

  21. Til de som, i likhet med meg, opplevde at Droidify kræsjet umiddelbart etter innlogging - jeg har muligens funnet en slags løsning...

     

    Altså - frem til nå fikk jeg force close på Droidify idet jeg logget inn. Men, etter å ha opprettet én playlist i Spotify-pc-klienten, og lagt litt musikk i denne, fikk jeg nå logget inn og spilt av musikk fra Droidify. Så - om noen andre som har opplevd det samme som meg kan prøve å opprette en playlist og legge litt musikk i denne, for å se om dette faktisk løser problemet...?

     

    -lb

  22. En kjapp liten guide for å få tilgang til paid apps på Android Market med HTC Hero siden Market-enabler ikke fungerer.

     

    *snip*

     

    Funker ikke market-enabler lenger? Den gjør akkurat det samme som du skriver i guiden din

     

    Den fungerer ikke på Hero eller med Hero ROM. Den bruker grep for å finne com.android.vending prosessen og grep er ikke med i /system/bin på Hero.

     

    Merkelig, siden market enabler fungerer helt fint på min Hero, og har gjort det fra dag en...?

     

    -lb

  23. Har en HTC Hero her, men hvordan i helv#¤%e finner jeg filutforskeren? Har lagt inn en .cab-fil som jeg vil installere, men det var visst enklere sagt enn gjort å finne filen.

    Er det seriøst ingen av dere med Hero-en som vet dette? Føler det er ganske essensiell kunnskap om en mobil. :tease:

    Som tidligere eier av Windows-mobil ble jeg også stresset av dette. Android er i utgangspungtet mye mer lukket enn Windows Phone, og kommer ikke med filutforsker. Dette er "barnepassersyndromet" som også er typisk for Appel. "Brukerne er dumme, så vi må ikke la dem få tilgang til noe som kan bli en utfordring," det er tankegangen. Jeg er ny til Android og jeg fulgte en oppskrift slik at jeg tror at jeg "rootet" Heron, og så har jeg lakt inn en filbehandler fra Marked - dette virker. Men, jeg erkjenner at Android er mye spinklere enn Windows Phone - på godt og ondt.

     

    Søk på Astro i markedet, og last ned denne utmerkede, gratis filutforskeren.

     

     

    -lb

×
×
  • Opprett ny...