Gå til innhold

gardkarlsen

Medlemmer
  • Innlegg

    307
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gardkarlsen

  1. Jeg har vært i rundt 50 land etterhvert. Her er listen min - det har vært en kombinasjon av ferier og jobbreiser.

     

    Argentina, Australia, Austria, Azerbaijan, Bangladesh, Belgium, Bolivia, Cambodia, Canada, China, Czech Republic, Denmark, France, Germany, Greece, Iceland, India, Indonesia, Iran, Italy, Japan, Laos, Macao, Malaysia, Maldives, Mexico, Monaco, Myanmar, Netherlands, Nigeria, Norway, Oman, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Singapore, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Tanzania, Thailand, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, Viet Nam

     

    Her er et kart som viser noen av plassene som jeg har vært: http://gardkarlsen.com/World_map.htm Hvis en klikker på markørene kan du finne link til forskjellige reisebrev :-)

  2. Jeg har spist en del gatemat i Thailand og har aldri blitt syk av det - jeg ble derimot syk av en cappuccino på et fint hotell i Bangkok ;-) Det virker ut som Thai'er er veldig glad i mat og jeg tror at dersom en street food vendor bruker dårlige produkter i maten så vil kunder forsvinne. Mye av Thai maten er enkel - i den forstand at den blir klargjort mens man står og ser på at de lager maten så det skal litt til for å jukse. Og i Chiang Mai så det ut som både restauranter og street food vendors var på markedet om morgene for å kjøpe inn det de trengte til dagens kokkeliering. Men min tips vil nok være: gå til et sted der det er mange lokale som spiser og der det er stor omsetning på maten :-)

  3. Hei. Kona og jeg har vært i Thailand et par ganger før men det har alltid vært til strendene i sør. Tidligere i år besøkte vi Chiang Mai som ligger nord i Thailand for første gang. Her er et reisebrev med bilder og lenker: http://gardkarlsen.com/Chiang_Mai_Thailand_trip_report.htm . Høydepunktet for min del var å besøke et elephant sanctuary der vi fikk være med å mate og bade med elefanter. Det var også kult å smake lokale spesialiteter og vi var også på en street food tour og fikk smake på en del god mat. Håper at dette kan være til hjelp for andre dersom noen av dere skal besøke Chiang Mai.

     

  4. Hei. Kona og jeg var på tur til Argentina i påsken 2017 og i løpet av 2 uker besøkte vi Buenos Aires, El Calafate (i Patagonia) for å sjekke den nydelige isbreen Perito Moreno og Mendoza for å smake litt Malbec vin. Her er mitt reisebrev med bilder, linker og kart: http://gardkarlsen.com/Argentina_trip_report.htm . Jeg håper at dette kan være til hjelp for andre som skal til Argentina. Ta kontakt hvis du har spørsmål så skal jeg gjøre mitt beste for å svare :-)


  5. Hvis du ikke får noen svar her, kan det jo være lurt å sjekke tripadvisor sine lister. Der får man ofte masse brukeranmeldelser for restauranter og turistattraksjoner for hver by.

     

    Jeg bruker TripAdvisor ganske aktivt men jeg har også mistet litt av troen på dem. Det er bare å se på min egen hjemby Stavanger der byens beste ølpub Cardinal er listet som den 3. beste restauranten i byen. Dden er en fantastisk ølpub men den er ingen god restaurant. Det samme har jeg opplevd en del andre plasser så nå om dagen prøver jeg heller å finne matblogger for å se om jeg kan finne gode tips der.

  6. Hei. Jeg skal til Argentina og planen er å besøke Buenos Aires, El Calafate i Patagonia og Mendoza. Vi liker godt utendørsaktiviteter og mat og vin. En tur på isbreen Perito Moreno er bestilt mens hvis dere har gode tips om disse stedene er det bare å komme med dem :-)

  7. Hei

     

    Hei. Min kone og jeg var på tur til Myanmar i Juli i 2015 og jeg har skrevet et reisebrev med bilder som er lagt ut på min hjemmeside http://gardkarlsen.com/Myanmar_trip_report.htm Jeg håper at du kan finne noen gode tips der hvis du planlegger en tur til Yangon, Bagan eller Mandalay :-) Det er også lagt ut en del bilder på http://gardkarlsen.com/Myanmar_photos.htmTa kontakt hvis du har spørsmål eller kommentarer. 

    • Liker 1
  8. Hei

     

    Kona og jeg var på Filippinene i sommer og jeg har lagt ut et reisebrev på min hjemmeside http://gardkarlsen.com/Philippines_trip_report.htm . Jeg har også lagt ut en del bilder fra turen på http://gardkarlsen.com/Philippines_photos.htm . På turen var vi innom Manila, Bohol, Cebu og Boracay. Håper at reisebrevet kan være til nytte for andre som skal på tur hit. Ta kontakt hvis dere har spørsmål ;-)

  9. Hei alle sammen og godt nytt år! :-)

     

    Jeg var på tur til Lisboa i mai 2011 og jeg har endelig fått lagt ut reisebrevet og du finner det på min hjemmeside http://gardkarlsen.com/Lisbon_Portugal_trip_report.htm . Jeg har også laget dette google kartet: http://gardkarlsen.com/Lisbon_Google_map.htm . Det viser hvor noen av attraksjonen ligger og du kan klikke på de forskjellige markørene for å få litt mer info. Ta kontakt hvis du har spørsmå eller kommentarer :-)

  10. Hei

     

    Kona og jeg var i Firenze og Toscana for noen år siden og her er et reisebrev med bilder, linker og kart: http://gardkarlsen.com/florence_italy_travelogue.htm . Kanskje du kan finne noe nyttig info der til å begynne med. Ifjor var vi i Bologna og jeg har skrevet litt om det her http://gardkarlsen.com/Bologna_italy_trip_report.htm . Roma er en fantastisk flott by og absolutt verdt et besøk...her er nok et reisebrev http://gardkarlsen.com/rome_italy.htm . Ta kontakt hvis du har noen spørsmål :-)

  11. Hei

     

    Jeg antar at pris også er en del av det hele ;-) Og det spørs litt hvor du starter reisen din. Men jeg ville ha sjekket priser på de store...KLM, Lufthansa, BA, Continental og kanskje SAS. Hvilket underholdingstilbud du får kan variere innen et flyselskap litt avhengig av hvilket fly du får - men på økonomi er det tragt om plassen uansett. Jeg antar at dere ønsker å dra direkte eller er det også et alternativ å ta via en by på østkysten?

  12. Jeg trodde ikke at de hadde fått internet tilbud på plass enda men du kan stille spørsmål på flyertalk.com - der finnes det mange flyinteresserte som kan gi deg et svar :-) Når det gjelder strømuttak så pleier disse å være ganske internasjonale så det er nok god sjanse for at det passer - men det er alltid lurt å reise med en travel adapter slik at man kan lade opp PC der en kan :-)

  13. Hei

     

    Jeg forstår ikke hvorfor det skal være et must å bo på Manhattan når man besøker NYC. Jeg bodde i Midtown første gang jeg var der og i Long Island City (rett over East river) andre gang jeg var der og for min del var det like greit å bo begge stedene. Fra hotellet i Long Island City var det kun 2 stopp på subway'en til Manhattan så vi kom oss raskt til de stedene vi ville. Her er et reisebrev med bilder, linker og kart: http://gardkarlsen.com/NYC_travelogue_2007.htm . Kanskje du kan finne noen gode tips der til å begynne med :-)

  14. Hei alle sammen

     

    Kona og jeg var i Bologna i Italia i juli og vi tilbrakte først noen dager på et hotell i selve bykjernen for å utforske byen. Deretter leide vi bil og flyttet til et hotell litt utenfor byen og vi dro på noen roadtrips til byer som Modena, Ravenna og Ferrara. Jeg har nå lagt ut reisebrevet som inneholder bilder, linker, kart etc. Du finner det her: http://gardkarlsen.com/Bologna_italy_trip_report.htm

     

    Bologna er kjent for mat og det er mange gode restauranter i byen og mye god mat som bør prøves. Her er en liten oppsummering av de restaurantene som vi besøkte samt litt info om det å spise ute i Italia: http://gardkarlsen.com/Eating_drinking_Bologna_Italy.htm

     

    Jeg har også laget dette interaktive Google kartet som viser hvor restaurantene og attraksjonen befinner seg: http://gardkarlsen.com/Bologna_Google_map.htm

     

    Håper at reisebrevet kan være til nytte for andre som skal til Bologna. Ta kontakt dersom du har spørsmål eller kommentarer ;-)

×
×
  • Opprett ny...