Gå til innhold

Batilla

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Batilla

  1. Jeg kjøpte nylig en GPS med kart lagt innlagt av forhandler. Det er klistret en lapp merket GPS-701 på eska med skjermen, men det er ikke noe produktnavn på selve GPS dekselet.

     

    Kartet er PolNav Car navigator, versjon 2008 R5.0, opphavsrett Polstar. Videre står det at webadressen er www.polstargps.com. Den kjørbare fila er forøvrig "finean.exe". På oppstartsbildet står det helt øverst "PolNav Car Navigator", nederst står det "Finean".

     

    Dette står på PolStar si hjemmeside:

    "POLSTAR has terminated the Hiscale's dealership of POLSTAR products including POLNAV navigation software, GPS modules, and so forth. FINEAN is the name of the navigation software used by Hiscale for POLNAV. Therefore, Hiscale has no right to sale or use the name of POLNAV navigation software which is designed and owned by POLSTAR. The customer need to come to POLSTAR or its authorized representatives for the POLNAV. FINEAN is "NOT" under the support from POLSTAR.

    2008 Q4"

    Vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette (forstår teksten, men ikke meningen). Noen andre som skjønner dette?

     

     

    Finner ikke noe nedlastingslink sted på PolStar si hjemmeside. På Finean står det bilder av kartprogrammet, men her står det "Finean Car Navigator". Hos Finean kan en laste ned programmet hvis man har Device ID nummer. Man kan lese av Device ID i det innlagte programmet på GPS-en, eller en kan finne det på SD minnebrikka (som skal være laser merket). På min GPS ligger programmet på en vanlig Kingston Sd-brikke, utseende er forøvrig helt likt med ett nytt SD-kort jeg kjøpte ett annet sted. Prøvde å skrive inn Device ID, men Finean godtok det ikke som gyldig. La inn kartprogrammet fra den medfølgende Cd-en (som ikke var noen original Polstar eller Finean CD) på den nye brikka, det fungerte utmerket på GPS-en det også, men Device ID i GPS-en var nå noe annet (Finean godtok heller ikke denne ID-en. Har derfor en sterk mistanke til at forhandleren kun har kopiert programmet fra den originale SD-brikka og sendt meg. Dermed blir jeg avskåret fra å oppgradere programmet i framtiden. Eller er det noen som forstår det annerledes?

     

    Takknemlig for svar.

  2. Ikke egentlig.. Men hvorfor klarer du deg ikke bare med å høyreklikke og velge "Klipp ut/Kopier". Deretter høyreklikke og velge "Lim inn"?? Det er det de fleste andre bruker... x)

     

     

    takker. har jeg ikke tenkt på. har du ett knep for å holde shift-knappen nede nå jeg trenger stor forbokstav... :yes:

  3. I og med at jeg stort sett sitter med venstre hånd under haka tenkte jeg det ville være kjekt med et program hvor jeg kan bruke musa og klikke på Ctrl-C og Ctrl-V i stedet for å trykke på tastaturet.

     

    Tenker meg ett program som vises som et lite vindu på skjermen og alltid er foran andre vinduer. Noen som har vært borte i ett slikt?

  4. Du kan ta et PrintScreen :) Gå inn på e-posten (slik at du har den oppe) og trykk "prt sc" på tastaturet. Så limer du det inn i paint, lagrer det og legger det ved som et vedlegg i en klage :)

    Kan fortsatt være en forfalsket mail.

     

    Jeg er overrasket over at et byggetillatelse bare sendes ut på mail og ikke via vanlig post. Dette er et offentlig dokument som mottaker må kunne vise til også om 10 eller 20 år (ved disens om hva som egentlig var godkjent). Det har versert saker i pressen hvor kommuner har feilarkivert byggeløyver og påstår at byggeløyve aldri har vært gitt.

     

    Fant det ikke nødvendig å gå så dypt inn i detaljene ved trådstart, men, det er egentlig ikke selve byggetillatelsen det dreier seg om, men en bekreftelse fra kommunen om at de har mottatt en melding fra meg om igangsatt arbeid på ett søkt prosjekt. Byggetillatelsen gjelder i 3 år, og jeg gav beskjed like før fristens utløp. Pga av sykdom har arbeidet stått i stillstand i ett år, så det er altså datoen for byggestart det eventuelt kan bli strid om. Så skulle det være oppklart.

  5. Vel, en stk perm, en skriver og en hullmaskin. Det er fortsatt svært lurt og ha en papirkopi av slikt.

     

    Jeg har papirkopi, men det er vel ikke særlig vanskelig å skrive en falsk en.

    På den andre siden er kommuneansatte ikke særlig "inne i data", noen av dem ville antagelig ikke stille spørsmål om ektheten av et slikt dokument.

    En liten digresjon her: man kan av og til lure på om de IT ansvarlige i kommunen har kunnskap nok. Det tok meg under 1 minutt å komme inn på en pornoside fra en av maskinene deres. For ordens skyld, det var bare for å teste sikkerheten deres. (De har en brannmur til 200.000 kr).

     

    Men spørsmålet mitt står fremdeles ubesvart. :roll:

     

    Dame Edna

  6. I hvilken sammenheng skal du bruke det videre? Skryte til venner om at du har fått en epost fra en i usa eller for å bevise noe i retten?

     

    Ikke så alvorlig som retten, det gjelder en byggetillatelse, den potensielle motparten er kommunen. Altså, om det skulle bli tvil i ettertid om at alt er i orden.

     

    Dame Edna

  7. Pga dårlig signal fra Telenors trådløse rutermodem har jeg vært nødt til å koble til en trådløs ruter med kabel mellom disse. Pc-en som står koblet til den trådløse ruteren (Linksys) har printer tilkoblet. En annen bærbar pc kobler seg trådløst til internett via Telenors ruter (her er signalet godt). Går det an å sette opp dette slik at den trådløse får tilgang til printeren (nettverk mellom disse Pc-ene er satt opp, men det virker ikke det heller med de to ruterne. Begge maskinene bruker Windows XP.

     

    Batilla

  8. Om du har en Linux maskin (eller lignende) så kan du bruke bash scriptet jeg har laget. Jeg vet at det er litt rotete, men har fungert perfekt i flere år hos meg.

     

    #!/bin/bash
    # www.nix.no
    HOST=129.240.4.21
    PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
    #
    #
    ping -c 4 $HOST 1> /dev/null 2> /dev/null
    CODE=$?
    if [ $CODE != 0  ]; then
    	if [ ! -e /var/internett2 ]; then
    			echo "`date` Internett er nede!" >> /var/log/adsl
    			touch /var/internett2
    	fi
    else
    	if [ -e /var/internett2 ]; then
    			NU=`date +%s`
    			VAR=`date -r /var/internett2 +%s`
    			SEC=`expr $NU - $VAR`
    			MIN=`expr $SEC / 60`
    			echo "`date` Internett OK igjen (Downtime: $MIN minutter $SEC sekunder)" >> /var/log/adsl
    			rm /var/internett2
    	fi
    fi

     

    Dette scriptet setter du opp til å kjøre med cron en gang minuttet.

     

    Det hadde vært spennende å prøve Linux, men tida strekker dessverre ikke til. Få holde meg til XP så lenge.

     

    Batilla

  9. Hvis du har en ruter som støtter syslog, kan du legge inn en syslogserver på en maskin som står på i nettet ditt. Da vil du få en kontinuerlig logg og mye å lese mellom, men du bør finne ut av problemet

     

    Takker for svar. Det var for så vidt en slik funksjon i ruteren, men kan ikke se at den logger avbrudd. Den viser: ”LAN IP”,”Destination URL/IP” og ”Service/Port Number”.

    Men uansett, søkte i gamle innlegg her på forumet, og fant et forslag om å bruke MultiPing. At grønt felt betyr at det er forbindelse og rødt er avbrudd, skjønner til og med jeg :)

     

    Jeg pinger www.startsiden.no, www.online.no og www.google.com., og lurer på om de blir sure for slikt (planlegger sammenhengende ping i noen dager)?

     

    Vi har hatt reparatør på linje i dag, han bytta noen ledninger, får se om det hjelper. Fortsetter problemene, så starter jeg nok en ny tråd der jeg ber om hjelp.

    Batilla

  10. Har til tider problemer med nettoppkoblingen, sannsynligvis et linjeproblem, men av og til er det den trådløse ruteren som låser seg. Fins det et program som loggfører når forbindelsen bryter og kobler til igjen? Kanskje et som kan angi om det er den trådløse ruteren, bredbåndsmodemet, eller ute på linja feilen er. Helst ikke et program som måler hastigheten, det blir så uoversiktlig.

     

    Batilla

  11. Har kjøpt fra Ps-data i en årrekke. Det samme har venner av meg. Ingen av oss har noen gang hatt problemer med firmaet.

     

    Kan nevne ett eksempel, en venn fikk en cd-rom spiller som ikke fungerte. Ny kom etter få dager, ingen diskusjon nødvendig. Etterpå gikk det opp for han at den første nok var i orden, han hadde rett og slett feilmontert den...

     

    De har også alltid vært svært hjelpsomme ved spørsmål angående produkene deres.

     

    Dame Edna

  12. Vi skal kjøpe en 19" skjerm og lurer på om vi skal velge bred eller vanlig skjerm.

     

    Rettelse: skrev 17" bredskjerm, det riktige er 17" CRT skjerm

    Bruk av stor skrift er viktig, men det forårsaker i dag at vi må skrolle vannrett på vår 17"  bredskjerm med denne instillingen ved surfing på nettet.

     

    Dame Edna

    5538360[/snapback]

  13. Vi skal kjøpe en 19" skjerm og lurer på om vi skal velge bred eller vanlig skjerm.

     

    Har forstått at de fleste spill kommer i 4:3 format og at dette er en ulempe med bredskjerm. Vi bruker ikke dataen til spill, så denne faktoren er ikke viktig.

     

    Den vil i svært liten grad brukes til å se hele filmer på, men vil det brede formatet være en fordel ved redigering av video?

     

    Bruk av stor skrift er viktig, men det forårsaker i dag at vi må skrolle vannrett på vår 17" bredskjerm med denne instillingen ved surfing på nettet. Vil det være en stor fordel med bredskjem her? Eller blir bilde/tekst strekt vannrett?

     

    Er det andre faktorer som er bedre med flatskjerm?

     

    Dame Edna

  14. AMD Athlon XP cpuer passer til Aocket A men ikke så mange igjen av dem

     

    https://prisguiden.no/fritekst_sok....xp&search=S%F8k

    5526263[/snapback]

     

    Alle Athlon Xp cpu-er?

    5526573[/snapback]

     

    Regner med at jeg fant svaret selv, ved å lese manualen til min Pc med et Abit hovedkort. Den var klarere en maualen til MSI hovedkortet som spørsmålet gjaldt.

    Abit-manualen angir hastighet fra 1500 til 2200, eller hurtigere, framtidige prosessorer.

    Må ha hatt noe halvglemt om bestemte hastigheter i bakhodet, det er 2 år siden jeg leste manualen sist...

×
×
  • Opprett ny...