Gå til innhold

Scoopex

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Scoopex

  1. Hei

    Jobber til daglig som prosjektleder for en el. installatør.

    Har gjennom noen år nå erfart utrolig mye forskjellige leveranse av FDV-dokumentasjon i bygg -og anleggsbransjen.

     

    Internt på bedriften har jeg utarbeidet en mal for å lage komplett FDV dokuemtasjon i word format (noe jeg ser også mange andre aktører oppererer med), problemet med denne er integrering av andre dokumenter, samt en stor "klipp og lim" jobb for hvert prosjekt.

     

    Saken er da slik at jeg ser et skrikende behov for en type mal/programvare for å utarbeide FDV-dokumentasjon som omhandler alle fagområder, gjerne med min allerede utarbeidede word-mal som utgangspunkt. Har laget et forslag til systembilder og oppbygning, som jeg vil tro skal være ganske greit å sette sammen, men selv mangler jeg erfaring innen programmering.

     

    Målet med "prosjektet" vil i det minste være å kunne benytte malen/programvaren intern for alle parter som deltar, om ikke over tid forsøke å selge inn et slikt produkt til utbyggere, totalentreprenører, underentreprenører mfl. Har kontakt med flere aktører som kan være interessert og evt. kan bidra til å teste ut et evt. produkt.

     

    Dersom du er en dyktige programerer, gjerne med erfaringer innen bygg og anleggsbransjen, som ønsker å delta i dette "prosjektet" post et innlegg her så tar jeg kontakt.

     

    MVH

    Anders

  2. Heisann!

    Sitter å jobber litt med en liten hjemmeside.

    Har grunnlegende kunnskaper inne html og css, samt php.

    Tenkte å bruke 'div' til å plassere design osv, men det er her det byr på problemer.

    Siden er forøverig ihelmen.no.

    Slik vil jeg bygge den opp med div (hvis ingen har noen bedre forslag?!?

    oppsett.JPG

     

    Bildene under tekstruten skal helst kunne redigeres slik at bare det høyre bildet er i bruk, og tekstruten går helt ned til venstre for brildet også.

    Når jeg skriver nedover i tekstruten skal denne utvide seg nedover (derfor jeg har satt design bilder og bakgrunn som gjentas oppover hvis den strekkes)

     

    Noen som har noen forslag til oppsett? evt andre metoder en div og CSS.

    Takk for alle svar!

  3. Har flere ganger irritert meg over hvor lang tid det tar å få igjen sitt gammle oppsett etter en formatering eller reinstall av windows. Vil derfor gjerne at alle poster sine tips og triks for en hurti gjenopretting av innstillinger i windows, mappestrukturer, backup filer (eks for outlook og IE) osv.

     

    Forslag til ting jeg gjerne skulle hatt:

    - Outlook backupfil (mail kontoer)

    - Internett explorer backupfil (Instillinger og favoritter)

    - Hurtikomando (.bat fil kanskje?) for oppretting av en mappestruktur på harddisken

    - Nyttige programmer for automatisk backup av dokumenter osv

  4. Problemet oppstår nok ved bruk av POP-server, som markerer en mail som hentet, første gang en laster den ned til en epostklient, outlook i dette tilfellet. Når en da henter epost fra en annen outlook, vil den bare hente mail som er markert som ikke hentet fra før av, og en får da ikke de samme epostene de samme plassene.

     

    Siden du bruker Gmail kan du bruke IMAP istedenfor, som synkroniserer, mellom epostserveren til Gmail, og du får da alle epostene alle stedene du ønsker. Gitt at du bruker IMAP. Mer om det kan du lese her.

     

    Svært usikker om Hotmail tilbyr det samme, men kan om så fikse dette med at du kan hente all hotmail-epost inn i Gmail-kontoen. Mer om det her.

     

    For epost for eget domene kan du bruke Google Apps for å gi deg en Gmail konto under eget domene. Se her: http://www.google.com/a/

     

    Du kan selvsagt sette opp en egen epostserver, men noe enklere å gjøre det gjennom Google om du ikke har noe imot betingelsene, som fra det faktum at du allerede har Gmail jeg vil si at du ikke virker å ha :)

     

     

    Takk for knallgodt svar :) Var akkurat dette jeg ønsket å få vite.

  5. Heisann!

     

    Har alltid hatt mailkontoer på internett som hotmail, gmail osv... Dette fungerer veldig bra, men har etterhvert fått lyst til å benytte outlook på en mail fra mitt eget domene.

     

    Problemene er da at jeg benytter flere maskiner og har da ikke alle mailene på alle de forskjellige maskinene. Dette kan være upraktisk hvis jeg sitter på den ene maskinen og skal finne frem en mail, men så ligger den plutselig på den andre maskinen og omvendt.

     

    Er det mulig å sette opp et system (feks via serveren min) slik at alle mailene blir lagret der og jeg da kan hente ned den komplett inboksen på alle de forskjellige maskinene?

     

    Takk for alle svar, mvh Anders!

  6. Hovedforskjellen er vell at du i 32bit windows ("vanlig" XP og Vista) kun får brukt 3GB med ram. Så hvis du har planer om å benytte "vanlig" 32bit vista er det ikke noe poeng å betale for 4GB, kjøp heller 2GB av høyrer kvalitet. Jeg anbefaler foreløpig å bruke 32bit, 64bit er ikke brukbart enda til mitt bruk hvertfall.

     

    Pc`en så veldig bra ut den (selv om jeg er AMD fan:p)

    Bare å handle ;)

  7. Finnes forholdsvis mange svar på en gamer pc, men for min del liker jeg mange av oppsettene til komplett.no, Sjekk ut denne:

     

    http://www.komplett.no/k/ci.aspx?sku=10238

     

    Meget bra pc for penga, vil du spare inn litt bestiller du bare samme eller tilsvarened produkter hver for seg. Kan vell kanskje anbefale deg å fjerne eksemeplvis webcam, mus, tastatur, service, support, OS, høyttalere og eventuelt lydkort og kun benytte det innebygde som etter min mening er mer en godt nok.

  8. Heisann!

    Har en FTP server gående. Den fungerer i utgangspunktet greit, men problemet er når jeg prøver å få tilgang til serveren uten et program som FTP client.

    På større servere, eks ftp.home.no, fungerer det fint å skrive inn:

    'ftp.home.no' i en vanlig vindu og du blir spurt om brukenavn og passord, men dette fungerer ikke på min, noen forslag om hvorfor?

    Eller er dette bare grunnet et gratis lite FTP server program?

  9. Heisann!

    Jeg er på jakt etter et gratis alternativ for å sette opp en helt enkel FTP-server.

     

    De mulighetene jeg må ha er egentlig bare å kunne lage flere brukerkontoer, med tilgang til hver sin mappe og en felles mappe. Samt en administrator inlogging med tilgang til alt.

     

    Håper på svar! :)

  10. En 60W pære som har stått på i en halv time og av i en halv time har ikke brukt 30 watt til sammen den timen. Se for deg en bil som kjører i 60 km/t i 30-sone i en halv time og står parkert i en halv time. Den har jo ikke holdt fartsgrensa på 30 km/t den timen. Enig?

     

    Ganger man watt eller hastighet med tid så får man andre enheter, henholdsvis energi og avstand.

    60W * 0,5 h = 30 Wh

    60 km/t * 0,5 t = 30 km

     

    - Hastigheten 60 km/t er definitivt noe annet enn avstanden 3 mil.

    - Effekten 60 Watt er definitivt noe annet enn energimengden 30 Wh.

    Ser du forskjellen?

     

    Legg merke til at enhetene (W, h, km/t osv) stemmer over ens på begge sider av likhetstegnene. Å sjekke at enhetene stemmer er en god kontroll på at man har regnet riktig.

     

    Skjønner hva du mener ;)

    Skal gi meg her da, men som sagt, den bilen du snakker om har hatt en gjennomsnittsfart på 30km/t siden den har kommet 30km på 1 time :p Det er hvertfall sikkert, var på den måten jeg så på det.. og jeg snakket ikke om 60 wh, men 60 watt per time..

  11. Watt har alltid en tidenhet i tillegg, en vanlig panel ovn bruker 1000W/Time, eller 1kwh..

    Så helt feil det du sier der, forbruket i watt er alltid festet til en tidenhet, vanligvis i timer. Jeg er elektrikker så bør kunne dette :p

    Denne panelovnen du snakker om bruker nok 1000 W, som vil 1000 J/s, ikke 1000 W/h. 1000 W/h blir som å si 1 liter per mil per mil.

    Den er i hvertfall feil da;) for å få noe riktig her.. :p

    En panelovn på 1000W bruker selvfølgelig også 1000W/h. hehe, så legne du har det på i 1 time da :p Siden du skriver kw/h og ikke kwh ;)

  12. Watt har alltid en tidenhet i tillegg, en vanlig panel ovn bruker 1000W/Time, eller 1kwh..

    Så helt feil det du sier der, forbruket i watt er alltid festet til en tidenhet, vanligvis i timer. Jeg er elektrikker så bør kunne dette :p

    Denne panelovnen du snakker om bruker nok 1000 W, som vil 1000 J/s, ikke 1000 W/h. 1000 W/h blir som å si 1 liter per mil per mil.

     

    Jeg missforstod nok litt diskusjonen og skjønner hva dere vil frem til her..

    Enig med at 1W = 1j/s og at det er det som er relevant her :)

    Jævla teoretikere :p

  13. Bare for å få det rett ;) den "h"en skal være der den.. står for hour, eller timer.. med andre ord kilo watt timer, noe som er helt korrekt :)

     

    Skal den nok ikke. "Totalt kan den nye klyngen forbruke opp mot 600 kWh" - klyngen dør ikke når den har brukt 600kWh.

     

    Watt har alltid en tidenhet i tillegg, en vanlig panel ovn bruker 1000W/Time, eller 1kwh..

    Så helt feil det du sier der, forbruket i watt er alltid festet til en tidenhet, vanligvis i timer. Jeg er elektrikker så bør kunne dette :p

     

    Da vil jeg ikke ha deg inn i huset mitt og rote med det elektriske :)

     

    W = J/s (Joule/sekund) og er effekten, altså hvor mye strøm maskina drar per tidsenhet. 600kW = 600kJ/s. Å si at maskina bruker 600kWh er det samme som å si at en bil bruker 4 liter bensin. Hva bruker den 4 liter bensin på? Å komme seg fra garasjen og ut på veien eller fra garasjen og til Kuala Lumpur?

     

    Hmm, når du sier det sånn så.. Men når det blir skrevet KWH kan jeg fortsatt ikke se at det blir feil. Maskinen kan trekke opp til 600 kilowatt per time, høres ikke dumt ut for meg :p

  14. Helt klart et godt råd er å bruke en elektrikker. Det du kan gjøre selv bruker en fagmann akkuratt 1/3 av tiden på og det er somregel ikke det som koster.

     

    Men hvis du uansett vil legge selv vil jeg anbefale deg å gjøre følgende:

    1. isoler alle yttervegger og plast

    2. lekt ut alle veggene igjen med 5cm, selvfølgelig på kryss eller begynn i andre enden med senteravstanden på stenderene for å få isolert best mulig.

    3. Borr frem rør og fest bokser i den utlektede delen.

    4. isoler de siste 5cm der rør og bokser nå befinner seg.

    5. Kle vegger :)

  15. Bare for å få det rett ;) den "h"en skal være der den.. står for hour, eller timer.. med andre ord kilo watt timer, noe som er helt korrekt :)

     

    Skal den nok ikke. "Totalt kan den nye klyngen forbruke opp mot 600 kWh" - klyngen dør ikke når den har brukt 600kWh.

     

    Watt har alltid en tidenhet i tillegg, en vanlig panel ovn bruker 1000W/Time, eller 1kwh..

    Så helt feil det du sier der, forbruket i watt er alltid festet til en tidenhet, vanligvis i timer. Jeg er elektrikker så bør kunne dette :p

  16. Totalt kan den nye klyngen forbruke opp mot 600 kWh med strøm, og sammen med den gamle løsningen vil det totale strømforbruket komme opp i en MWh.

    Her tror jeg h-en er misplassert.

     

    Sa de noe om hvorfor de valgte dobbeltkjerner fremfor firekjerner?

     

    Hvilken koblingsteknologi brukes? 10GbE?

     

    Jeg husker tabben de gjorde for 3-4(?) år siden da de kjøpte netburst-baserte prosessorer med enormt effektbehov og skrøt av hvor mye effekt anlegget brukte (hvor energi-ineffektivt det var). Det at ytelsen på dette anlegget skal være 10 ganger bedre men effektforbruket bare 1,5 ganger høyere viser tydelig at det går i riktig retning med tanke på effektivtet.

     

    Går det varme vannet rett i kloakken eller brukes det til noe fornuftig? F.eks å holde fortau isfrie på vinteren med vannbåren oppvarming. 600-1000 kW dekker nok ganske mange hundre meter oppvarmet fortau. Evt. at det går til EC Dahls bryggeri som er nærmeste nabo.

     

    Bare for å få det rett ;) den "h"en skal være der den.. står for hour, eller timer.. med andre ord kilo watt timer, noe som er helt korrekt :)

  17. Kan bruke php :p

     

    Lesinn.html

    <form action="fil.php" method="get">
    <input type="text" name="teksten">
    <input type="submit" value="legg til">

     

    fil.php

    <?php
    // Henter teksten fra tekstformen og legger det i en variabel
    $tekst = $_GET[teksten];
    
    // skriver ut variabelen
    print "her har du $teksten";
    
    ?>
    

     

    Hmm, jeg får ikke dette her til å virke. Setter inn slik du har lagt den, men når jeg komme til fil.php står den kun "her har du" og teksten som ble skrevet inn i boksen kommer ikke frem. hva er galt?

×
×
  • Opprett ny...