Gå til innhold

CAT0

Medlemmer
  • Innlegg

    3 070
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CAT0

  1. Hvorfor kan man ikke f.eks tilby gratis offentlig transport på de verste dagene? Dette vil kanskje også i lengden få ned bilbruken hvis folk finner ut at det faktisk ikke er så galt og var ganske praktisk.

     

     

    Det er testet. Det fungerer ikke. Det fører bare til at de som går og sykler setter seg på bussen, og bussen blir mer forsinket enn før, som igjen gir et dårligere tilbud til de som velger kollektivtrafikk. 

     

    Samtidig vil mange at elbiler skal betale bompenger, og miste diverse andre fordeler  :hmm:

     

    Elbiler bruker like mye plass og gir like mye slitasje på veiene som alle andre biler. Fordelen er at de lavere luft-utslippskostnader, men de er ikke null. I stedet for å argumentere for gratis, bør man se på hva det burde koste og heve bompengene tilsvarende for fossilbilene.

     

     

    Kan knapt gå til jobb uten å hoste på veien pga. eksosoverdose. Luftkvaliteten er helt forferdelig på mange steder. Anser å gå til jobb som helsefarlig uten maske.

     

    Du må ikke forveksle dette med kulde. Når det er rundt -10 grader så er det ikke unormalt at det river litt i nesen og du får noen pusteproblemer.

     

     

    Om det å ha astma er blitt normalt så er det noe alvorlig galt med samfunnet. En normal person skal ikke gå rundt å hoste i -10 grader. Greit nok at du hoster en gang når du tar et dypt innpust med munnen, men ikke ellers.

     

     

    Oslos luftforurensning er dårlig på grunn av mer enn veitrafikk. Vedfyring i gamle ovner innenfor Ring 3 har en stor skyld i forurensningen. Løsningen på det problemet er langsiktig da man ikke kan bestemme at folk skal sitte inne å fryse (det håper jeg alle forstår). På samme måte er det vanskelig å kaste ut fergene fordi de gir byen tusenvis av arbeidsplasser til byen. Løsningen her er også langsiktig, men å tilby landstrøm. Reduksjon i antall bilparkeringsplasser (også elbiler) for å gi plass til gående og syklende (også kalt "bilfritt oslo" av enkelte) er en del av den langsiktige løsningen.

     

    Biltrafikk bidrar til luftforurensningen. Løsningen her kan være kortsiktig ved å redusere biltrafikkken, forby dieselbiler etc. Det er derfor man peker på biltrafikken i akutt-situasjonen. Det er der det er mulig å gjøre noe nå, og da burde man også gjøre det! 

×
×
  • Opprett ny...